Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Πως είναι προβληματικό το να έχει ο φοιτητής το πάσο σε ψηφιακή μορφή;

Το ότι διαβάζω τόσο τεχνοφοβικό σχόλιο σε τεχνολογικό φόρουμ μου φαίνεται πιο προβληματικό εμένα.

Τα μισά σχόλια σε αυτό το φόρουμ "τεχνολογίας" είναι τεχνοφοβικά και του στυλ "οι νέοι σήμερα είναι στις οθόνες τους έχουν αποχαυνωθεί αχχχ στην εποχή μου ήταν καλύτερα τα πράγματα".

Ακόμα και όταν η είδηση είναι αντικειμενικά θετική, θα υπάρχουν σχόλια για το πως τα κινητά έχουν φέρει τις 10 πληγές των φαραώ. Σε κάθε περίπτωση, το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω και η εξέλιξη δεν περιμένει κανέναν. Όσο και να τρομάζουν κάποιους τα αυτοκίνητα, δεν γίνεται να επιστρέψουμε στις άμαξες.

To μόνο κακό που μπορώ να φανταστώ είναι ότι με το να περνάνε περισσότερες πληροφορίες απο τα κινητά, γίνονται όλο και πιο απαραίτητες και διασυνδεδεμένες με τις καθημερινές μας εργασίες οι πανάκριβες υπηρεσίες που παρέχει το καρτέλ/συμμορία των τηλεποικοινωνιών. Για τις οποίες αν δεν πληρώνεις ανα τακτά χρονικά διαστήματα, σου καταργούν τον αριθμό σου. Αντί να εστιάζουμε εκεί όμως, εστιάζουμε στο πώς τα smartphones "γκανταντανε αιθησμος" γιατί είμαι 40-φεύγα και νοσταλγώ την επόχη που ήμουν νέος και το λέει και η τηλεόραση.

• Like 17
  • Thanks 3
  • Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ΤΗ ΜΑς ΚΡΟΙΒΟΥΝ;!

Καλή κίνηση η επιλογή για να είναι στο κινητό.

Όσο για την ανησυχία ότι είναι αναγκαίο, θα πρέπει να το καταλάβουμε ότι είναι. Όπως έχεις τα κλειδιά του σπιτιού πάντα μαζί σου, θα έχεις και το κινητό.

Αν θες να το έχεις απενεργοποιημένο μέχρι να το χρειαστείς, ακόμη καλύτερα.

Αν θα πας βόλτα στο πάρκο μπορείς και να μην το έχεις μαζί σου.

Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα

Δημοσ.

πιστοποιητικό εμβολιασμού , πασο , ταυτότητα , διαβατήρια, ακομα και τα χρήματα 💰διότι δενθα υπάρχουν μετρητά , και ολα τα συναφή θα είναι μεσα στο κινητό  , και στο άμεσο μέλλον στην δεξια μας χερουκλα η στο μέτωπο ..... Εγώ ενα πραγμα θα σας πω καθηστε και σκεφτειτε με ηρεμία αν ολα αυτα που θα γίνουν αν σας συμφέρουν , και που μπορεί να φτάσει όλο αυτό ,,,,,, ένα απλό παράδειγμα (τροφή για σκέψη ) πως θα σας φαινόταν αν το κράτος που θα ελέγχει ολα αυτα , να σας ελεγε έχετε ξοδέψει για αυτό το μηνα τα χρηματα που σας αναλογούν για τα καύσιμα αυτό το μηνα η το φαγητό ...... Και οποιος καταλαβε καταλαβε 

• Like 1
  • Thanks 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AtiX είπε

image.jpeg.9cf9b3a4ef491793f5ce06aa503ec036.jpeg

όχι ναι… έχετε δίκιο… καλύτερα έτσι…

Δηλαδή αμα δεν γίνει το χρημα πλαστικό ρωτάω εγω τωρα θα ζουμε οπως στην φωτογραφία??????? 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, anamartitos13 είπε

Δηλαδή αμα δεν γίνει το χρημα πλαστικό ρωτάω εγω τωρα θα ζουμε οπως στην φωτογραφία??????? 

Το άρθρο μίλαγε για ψηφιακό πιστοποιητικό εισόδου στα πανεπιστήμια…

όσο υπερβολικός και εκτός θέματος ήσουν εσύ, άλλο τόσο είμαι και εγώ… 🙂

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, skiabox είπε

Επιτέλους ζυγώνει η μέρα που θα ελέγχεται ποιος μπαίνει στα δημόσια κτήρια.

Βασικοτατος πυλώνας για να γίνεις από χώρος, κανονική χώρα.

Σε βρίσκω υπεραισιόδοξο.

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, _filippos_ είπε

Μα τι διαφορά έχει το ένα απο το άλλο. Και στις δυο περιπτώσεις στο ίδιο μέρος θα είναι μαζεμένα.
Στο κινητό έχεις περισσότερη ασφάλεια, διότι σε περίπτωση κλοπής δεν θα μπορέσει ο άλλος να χρησιμοποιήσει τα έγγραφα αφού το κινητό θα είναι κλειδωμένο/κρυπτογραφημένο. 
Στο πορτοφόλι όλα είναι εκτεθειμένα, άσε που θα σου βγει η πίστη να τα εκδώσεις απο την αρχή.

Σε ηλεκτρονική μορφή όλα θα γίνονται σε χρόνο dt.

Εκτός κι αν το σχόλιό σου είναι κωμικό. 

Και το κινητό αν το χάσεις όλα τα χαρτιά από την αρχή. Ακόμα και στις τράπεζες χαρτί δίνουν και ζητάνε.

Απλώς είναι άλλος ένας αέρας κοπανιστός στα να μην επικεντρωθείτε στο άθλιο εκπαιδευτικό σύστημα. Λες και το μάθημα θα πάρει αξία με αυτήν την εφαρμογή.😆 Η χώρα κατρακυλάει και εμείς ψάχνουμε για καθρεφτάκια και σπασμένα γυαλιά. 

Δημοσ.

Kατι ασχετο: Υπαρχει τροπος να περασουμε την Athenacard στο google pay και να χρησιμοποιουμε το κινητο αντι για την καρτα?

Δημοσ.

Αυτό είναι το πιο προβλεπέ πάσο που έχω δεί. Το ελληνικό μπαμπάτσικο πάσο είναι (που είχα και εγώ μάλιστα) αυτό που βγαίνει η φωτογραφία απο κάμερα λάπτοπ σε κακό φωτισμό. Και ο ελεγκτής στα ΜΜΜ σε κοιτάει με μισό μάτι . Ανάλογα με την περιοχή της Ελλάδας που θα σπουδάσεις θα σου σκάσει και κανα " μωρ εσύ σε δώ? " 

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, _filippos_ είπε

Μα τι διαφορά έχει το ένα απο το άλλο. Και στις δυο περιπτώσεις στο ίδιο μέρος θα είναι μαζεμένα.
Στο κινητό έχεις περισσότερη ασφάλεια, διότι σε περίπτωση κλοπής δεν θα μπορέσει ο άλλος να χρησιμοποιήσει τα έγγραφα αφού το κινητό θα είναι κλειδωμένο/κρυπτογραφημένο. 
Στο πορτοφόλι όλα είναι εκτεθειμένα, άσε που θα σου βγει η πίστη να τα εκδώσεις απο την αρχή.

Σε ηλεκτρονική μορφή όλα θα γίνονται σε χρόνο dt.

Εκτός κι αν το σχόλιό σου είναι κωμικό. 

Το θέμα είναι τι γίνεται αν μείνεις από μπαταρία; Η αυτονομία των smartphones δεν έχει βελτιωθεί αρκετά ώστε να είναι 100% αξιόπιστο κάτι τέτοιο. 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, AtiX είπε

Το άρθρο μίλαγε για ψηφιακό πιστοποιητικό εισόδου στα πανεπιστήμια…

όσο υπερβολικός και εκτός θέματος ήσουν εσύ, άλλο τόσο είμαι και εγώ… 🙂

Αυτή την φωτογραφία κρατησε την να θυμάσαι πως αν γίνουν όλα πλαστικα και ψηφιακά πολλοί από εμας θα ζησουν έτσι οπως την φωτογραφια .... υπερβολικός δεν είμαι ουτε και εσύ γιατί προς αυτή την κατεύθυνση παμε της φωτο 

Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Cell_7 είπε

Πως είναι προβληματικό το να έχει ο φοιτητής το πάσο σε ψηφιακή μορφή;

Το ότι διαβάζω τόσο τεχνοφοβικό σχόλιο σε τεχνολογικό φόρουμ μου φαίνεται πιο προβληματικό εμένα.

Εγώ νομίζω ότι είναι εξίσου προβληματικό να μην λαμβάνεις υπόψιν σου τους κινδύνους. Τα κινητά δεν είναι ασφαλή, τα παρακαλουθούν οι πάροχοι των λειτουργικών. Και αρκετοί ακόμα. Είναι ανασφαλές μέσο εξ ορισμού.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, pavlitakis είπε

Και το κινητό αν το χάσεις όλα τα χαρτιά από την αρχή. Ακόμα και στις τράπεζες χαρτί δίνουν και ζητάνε.

Απλώς είναι άλλος ένας αέρας κοπανιστός στα να μην επικεντρωθείτε στο άθλιο εκπαιδευτικό σύστημα. Λες και το μάθημα θα πάρει αξία με αυτήν την εφαρμογή.😆 Η χώρα κατρακυλάει και εμείς ψάχνουμε για καθρεφτάκια και σπασμένα γυαλιά. 

Πως αν χασεις το κινητο ολα απο την αρχη; Κωδικους δεν θυμασαι; Backup δεν κανεις; Το ιδιο να σου κλεψουν ενα γεματο πορτοφολι με χρηματα, καρτες & εγγραφα και το ιδιο να σου κλεψουν το κινητο που τα εχεις ολα εκει;

Κανοντας restore σε μια νεα συσκευη εχεις τα παντα οπως τα αφησες χωρις να τρεχεις αριστερα και δεξια για επανεκδοση καρτων και εγγραφων.

Οσον αφορα στο αθλιο εκπαιδευτικο συστημα, για καποιο λογο ολοι οι Ελληνες που πανε εξω γινονται αναρπαστοι, πολυ περιεργο αν το πτυχιο που παιρνουν απο εδω δεν εχει αντικρυσμα. Προφανως μπορουν να γινουν πολλα πραγματα καλυτερα, πχ εγκαταστασεις, χρηματοδοτηση, να μην μπαινει η και η κουτση Μαρια που δεν εχει αντικειμενο στα πανεπιστημια ή να καταργηθουν οι φοιτητικες παραταξεις, αλλα δεν αναιρει το γεγονος οτι γινεται δουλεια.

Επεξ/σία από asmilon
  • Like 7
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...