Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κύριοι μαζί με την καλησπέρα μου , ζητάω την άποψη σας για το αν θα άξιζε μιά τέτοια επισκευή , όπου κάρτα ήχου δεν λειτουργεί από καιρό και έχει αντικατασταθεί με μία εξωτερική , ενώ πρόσφατα άρχισαν να παρουσιάζονται αυξομειώσεις στην φωτεινότητα της οθόνης , πιθανόν από την κάρτα γραφικών ? 

Μιάς και έχω πλήρη μεσάνυχτα από το hardware και με τις τιμές που έχουν φτάσει οι φορητοί υπολογιστές σήμερα , σκέφτομαι είτε την επισκευή η εναλλακτικά την αγορά ενός από αναβάθμιση ίσως .

Ο φορητός χρησιμοποιείται αποκλειστικά από την κόρη μου με νορμάλ απαιτήσεις , διαδίκτυο συνήθως , χωρίς χρήση σε παιχνίδια , ταινίες κλπ , οι απαιτήσεις της είναι πολύ τυπικές .

Μέχρι στιγμής έχω αλλάξει δύο μπαταρίες after market και μέχρις εκεί .

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας .

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, babisskg είπε

άρχισαν να παρουσιάζονται αυξομειώσεις στην φωτεινότητα της οθόνης ,

Έχετε κάποια εξωτερική οθόνη υπολογιστή ή τηλεόραση να δοκιμάσετε; Αν δεν κάνει αυτό το πρόβλημα με την εξωτερική είναι εντάξη η κάρτα και πιθανόν να έχει πρόβλημα κάποια καλωδιοταινία της οθόνης. 

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Έχετε κάποια εξωτερική οθόνη υπολογιστή ή τηλεόραση να δοκιμάσετε; Αν δεν κάνει αυτό το πρόβλημα με την εξωτερική είναι εντάξη η κάρτα και πιθανόν να έχει πρόβλημα κάποια καλωδιοταινία της οθόνης. 

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση , δυστυχώς δεν έχω τέτοια δυνατότητα .

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, babisskg είπε

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση , δυστυχώς δεν έχω τέτοια δυνατότητα .

Έχει δίκιο ο Τέρης. Μια δοκιμή σε τηλεόραση να πιστοποιηθεί (αν είναι δυνατόν) αν το πρόβλημα είναι στην οθόνη ή στην κάρτα.

Αν έχω βρει το μοντέλο σωστά τότε αυτό διαθέτει HDMI έξοδο και εύκολα μπορεί να γίνει δοκιμή σε οποιαδήποτε (σχετικά) σύγχρονη τηλεόραση.

Αν είναι μικρό το κόστος επισκευής, λογικά αξίζει να φτιαχτεί εφόσον εξυπηρετεί τον σκοπό του. Οποιαδήποτε αγορά λάπτοπ, για να έχει νόημα ακόμα και σε refurbished θα ξεκινήσει στα 300 ευρώ (περίπου)

• Thanks 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Έχει δίκιο ο Τέρης. Μια δοκιμή σε τηλεόραση να πιστοποιηθεί (αν είναι δυνατόν) αν το πρόβλημα είναι στην οθόνη ή στην κάρτα.

Αν έχω βρει το μοντέλο σωστά τότε αυτό διαθέτει HDMI έξοδο και εύκολα μπορεί να γίνει δοκιμή σε οποιαδήποτε (σχετικά) σύγχρονη τηλεόραση.

Αν είναι μικρό το κόστος επισκευής, λογικά αξίζει να φτιαχτεί εφόσον εξυπηρετεί τον σκοπό του. Οποιαδήποτε αγορά λάπτοπ, για να έχει νόημα ακόμα και σε refurbished θα ξεκινήσει στα 300 ευρώ (περίπου)

Ευχαριστώ κι' εσάς για την ανταπόκριση , θα δω για καλώδιο HDMI , ώστε να το συνδέσω στην τηλεόραση και μάλλον θα προσανατολιστώ στην επισκευή . Εύχομαι η κάρτα ήχου να είναι ξεχωριστή και οχι πάνω στην μητρική .

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, babisskg είπε

θα δω για καλώδιο HDMI

Αυτό ήταν το πρόβλημα;! 1-2ε κάνει ένα καλώδιο. Ίσως είχε και η τηλεόραση στο κουτί της καλώδιο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε

Αυτό ήταν το πρόβλημα;! 1-2ε κάνει ένα καλώδιο. Ίσως είχε και η τηλεόραση στο κουτί της καλώδιο.

Δεν χρησιμοποιώ τέτοια καλώδια γενικά , αλλά για 2 ευρώ φυσικά δεν τίθεται ζήτημα .

Δημοσ.

Δεν υπάρχει συσκευή συνδεδεμένη στην τηλεόραση;

Ένα dvd ή ένα playstation πχ...; Όλα αυτά έχουν κοινό καλώδιο.

Αν και το ποσό είναι φαινομενικά αστείο για μερικούς, νομίζω κάποιος γνωστός θα έχει ένα περισσευούμενο δώσει για δοκιμή.

Όσο για την κάρτα ήχου, έχω την εντύπωση οτι είναι δύσκολο να είναι ξεχωριστή. Συνήθως, δεν παίρνε και όρκο, ξεχωριστές κάρτες είναι οι γραφικών και οι wifi

• Like 2
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Δεν υπάρχει συσκευή συνδεδεμένη στην τηλεόραση;

Ένα dvd ή ένα playstation πχ...; Όλα αυτά έχουν κοινό καλώδιο.

Αν και το ποσό είναι φαινομενικά αστείο για μερικούς, νομίζω κάποιος γνωστός θα έχει ένα περισσευούμενο δώσει για δοκιμή.

Όσο για την κάρτα ήχου, έχω την εντύπωση οτι είναι δύσκολο να είναι ξεχωριστή. Συνήθως, δεν παίρνε και όρκο, ξεχωριστές κάρτες είναι οι γραφικών και οι wifi

Όντως δεν έχουμε τέτοιες συσκευές , άλλωστε γι' αυτό ζήτησα βοήθεια . Θα προσπαθήσω με ενα καλώδιο HDMI αρχικά , όχι ότι θα καταλάβω τι πρέπει να δω , αλλά ΟΚ .

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, babisskg είπε

Όντως δεν έχουμε τέτοιες συσκευές , άλλωστε γι' αυτό ζήτησα βοήθεια . Θα προσπαθήσω με ενα καλώδιο HDMI αρχικά , όχι ότι θα καταλάβω τι πρέπει να δω , αλλά ΟΚ .

Εφόσον βρεις καλώδιο hdmi, θα συνδέσεις το laptop επάνω στην τηλεόραση. Αν συνεχίσει να κάνει τα τρεμοπαίγματα και στην τηλεόραση σημαίνει πως το πρόβλημα προέρχεται από μητρική/κάρτα γραφικών και όχι από την οθόνη.

Υπάρχει περίπτωση να κάνει τα "κόλπα" η οθόνη και να είναι κάτι σχετικά εύκολο επισκευάσιμο. Άλλο κόστος έχει μια μητρική και άλλο μια οθόνη.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει και η καλωδιοταινία που ενώνει την οθόνη και με απλό καθάρισμα να λυθεί το πρόβλημα(σκόμη πιο μικρό κόστος).

Ας ξεκινήσουμε να δούμε τι φταίει και τα υπόλοιπα θα τα βρει ο τεχνικός. 

Προφανώς το αν αξίζει να φτιαχτεί το λάπτοπ έχει άμεση σχέση με το πιθανό κόστος επισκευής.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Εφόσον βρεις καλώδιο hdmi, θα συνδέσεις το laptop επάνω στην τηλεόραση. Αν συνεχίσει να κάνει τα τρεμοπαίγματα και στην τηλεόραση σημαίνει πως το πρόβλημα προέρχεται από μητρική/κάρτα γραφικών και όχι από την οθόνη.

Υπάρχει περίπτωση να κάνει τα "κόλπα" η οθόνη και να είναι κάτι σχετικά εύκολο επισκευάσιμο. Άλλο κόστος έχει μια μητρική και άλλο μια οθόνη.

Υπάρχει περίπτωση να φταίει και η καλωδιοταινία που ενώνει την οθόνη και με απλό καθάρισμα να λυθεί το πρόβλημα(σκόμη πιο μικρό κόστος).

Ας ξεκινήσουμε να δούμε τι φταίει και τα υπόλοιπα θα τα βρει ο τεχνικός. 

Προφανώς το αν αξίζει να φτιαχτεί το λάπτοπ έχει άμεση σχέση με το πιθανό κόστος επισκευής.

ΟΚ , τα θυμάμαι , θα κάνω την απόπειρα και θα επανέλθω με νεότερα , αφού μάλλον θα χρειαστώ κι' άλλες οδηγίες . Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο όλων σας .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...