Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , έχω περάσει σε μια σχολή πληροφορικής και είμαι στο 3ο έτος . 1ο έτος χρώσταω μόνο 1 μάθημα αλλα λόγω δουλειάς-covid δεν καταφερα να παρακολουθήσω το 2ο έτος και τώρα τα μαθήματα του 3ου έτους μου έχουν προαπαιτουμενα πολλα απο το δευτερο . Σκεφτομαι συχνα να αφησω τη σχολη αλλα η δευτερη δουλεια μου ειναι ντελιβερας ,δλδ δεν εχω μελλον . Απ την αλλης σκεφτομαι πως ενα ετος δεν ειναι κατι και μπορει να το καθυστερουσα ουτως ή αλλως . Κυριο αγχος μου ειναι να μην ειμαι οικονομικο βαρος στους δικους μου. Εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου ?

Δημοσ.

Κανε ενα χρονο στην σχολη ακομα και ξεκινα να ψαχνεις κατι στον χωρο. Πολλοι φοιτητες ξεκινανε να δουλευουν με συμπαθητικους μισθους, δεν ειναι απαραιτητο οτι θα αρχισεις να πληρωνεσαι οταν παρεις πτυχιο.

• Like 1
Δημοσ.

Κοίτα, το 1ο έτος δεν λέει και πολλά. Κυρίως καλύπτει βασικά πράγματα και καλύπτει προαπαιτούμενες γνώσεις για τα μετέπειτα.

Αυτό σημαίνει οτι ούτε αποφάσεις για το μέλλον σου πρέπει να πάρεις βασιζόμενος στην εμπειρία ούτε έχεις δει ακόμα τι περιλαμβάνει το πεδίο. Επίσης σίγουρα ένα έτος δεν λέει κάτι, ιδανικά συνεχίζεις απο το 2ο έτος και όλα καλά.

Απο εκεί και πέρα το θέμα είναι αν, εφόσον σε ενδιαφέρει η επαγγελματική ασχολία με την πληροφορική, συνεχίζεις στην σχολή ή όχι. Η μια λύση είναι να επικεντρωθείς σε τεχνολογίες και γλώσσες προγραμματισμού (είτε μέσω της σχολής όσο προσφέρει είτε μέσω διάφορων Online μαθημάτων) και σε 1-2 το πολύ χρόνια είσαι έτοιμος να μπείς στην αγορά εργασίας (ουσιαστικά αφήνεις την σχολή πίσω), με οτι αυτό συνεπάγεται για το επίπεδο των θέσεων που κυνηγάς. Δηλαδή κατα κόρον developer δουλειές, με ίσως κάποια εξέλιξη (κυρίως μισθολογικά) όσο περνούν τα χρόνια. Δυστυχώς η έλλειψη πτυχίου μπορεί σε αρκετές περιπτώσεις να είναι αποτρεπτικός παράγοντας για μια εταιρεία προκειμένου να σε προωθήσει σε μια θέση lead, project manager ή γενικά σε πιο management-oriented θέσεις (προφανώς δεν μιλάω για τα επόμενα 5 χρόνια, μιλάμε για αρκετά πιο κάτω).

Απο την άλλη έχεις την πιο "περπατημένη" οδό, μένεις στην σχολή, προσπαθείς όσο μπορείς να τελειώσεις στην ώρα σου, κάνεις και το στρατιωτικό (αν δεν το έχεις κάνει) και μέτα είτε προχωράς για μεταπτυχιακό αν σου άρεσε η διαδικασία και θες να εμβαθύνεις ή ξεκινάς με μια internship-junior θέση σε μια εταιρεία για να δείς τις θεωρίες στην πράξη. 

Δεν υπάρχει σωστό και λάθος και πολλές φορές προκύπτει να μην ξέρουμε αν κάτι μας ταιριάζει πριν το δοκιμάσουμε, οπότε ταπεινή μου γνώμη, μιας και την 1η οδο την κυνηγάς όποτε θες (είτε τώρα είτε σε 1-2 χρόνια δεν θα υπάρχει μεγάλη διαφορά), δώσε μια ευκαιρία στην σχολή. Αντιστρόφως, αν παρατήσεις την σχολή, σε 2 χρόνια πίστεψέ με θα είναι πολύ πιο δύσκολο να ξαναμπείς στην λογική του διαβάσματος των εργασιών κτλπ. και ακόμα χειρότερα αν έχεις πιάσει και μια καλή δουλειά να πρέπει να επιστρέψεις στο να είσαι "φοιτητής". 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...