xristaras78 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Γεια σας, θέλω την βοήθεια σας για παράνομες χρεώσεις της watt and volt. Πιο συγκεκριμένα, ήμουν πελάτης της watt από την οποία αποχώρησα στις 17/5/2021. 1. Στους 3 τελευταίους λογαριασμούς, μου είχαν χρεώσει ΟΤΣ κατ'εκτίμηση, γύρω στα 120€...εγώ ζήτησα να γίνει εκκαθάριση των εκτιμήσεων αυτών και η απάντηση που πήρα είναι ότι αφού έφυγα και έχει εκδοθεί τελικός λογαριασμός δεν θα κάνουν εκκαθάριση των χρεώσεων αυτών. Είναι σωστό αυτό?? 2. Ο δήμος στον οποίο ανήκω (Ρόδος) προέβη σε μείωση των Δημοτικών τελών από 1,70 σε 1,33€/τ.μ. από 1/1/2021.. Η watt συνέχιζε να χρεώνει την αυξημένη τιμή μέχρι την ημέρα που αποχώρησα...τους ζήτησα να μου διορθωθεί και να μου πιστωθεί η διαφορά και αρνιούνται λέγωντας ότι αυτή είναι η τιμή που παίρνουν από τον ΔΕΔΔΗΕ... ο Δεδδηε μου χορήγησε βεβαίωση όπου εμφανίζεται η νέα τιμή 1,33€, την οποία και τους την έστειλα καθώς επίσης και την απόφαση του δήμου Ρόδου.. αυτή εξακολουθούν να μην τα αποδέχονται και με παραπέμπουν στον δήμο για να πάρω την διαφορά... Χτες μάλιστα μιλούσα ξανά μαζί τους, και όταν ζήτησα να μιλήσω με κάποιον προιστάμενο μου το αρνήθηκαν αφού έλαβα απάντηση ασχέτως αν συμφωνώ ή όχι... Μέσα σε όλα αυτά, έβαλαν και εισπρακτική εταιρεία να με παίρνει τηλέφωνο κάθε μέρα ...Την βοήθεια σας παιδιά γιατί δεν μπορώ να βγάλω άκρη ευχαριστώ Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2021 από xristaras78
takoulou Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 18 λεπτά πριν, xristaras78 είπε Γεια σας, θέλω την βοήθεια σας για παράνομες χρεώσεις της watt and volt. Πιο συγκεκριμένα, ήμουν πελάτης της watt από την οποία αποχώρησα στις 17/5/2021. 1. Στους 3 τελευταίους λογαριασμούς, μου είχαν χρεώσει ΟΤΣ κατ'εκτίμηση, γύρω στα 120€...εγώ ζήτησα να γίνει εκκαθάριση των εκτιμήσεων αυτών και η απάντηση που πήρα είναι ότι αφού έφυγα και έχει εκδοθεί τελικός λογαριασμός δεν θα κάνουν εκκαθάριση των χρεώσεων αυτών. Είναι σωστό αυτό?? 2. Ο δήμος στον οποίο ανήκω (Ρόδος) προέβη σε μείωση των Δημοτικών τελών από 1,70 σε 1,33€/τ.μ. από 1/1/2021.. Η watt συνέχιζε να χρεώνει την αυξημένη τιμή μέχρι την ημέρα που αποχώρησα...τους ζήτησα να μου διορθωθεί και να μου πιστωθεί η διαφορά και αρνιούνται λέγωντας ότι αυτή είναι η τιμή που παίρνουν από τον ΔΕΔΔΗΕ... ο Δεδδηε μου χορήγησε βεβαίωση όπου εμφανίζεται η νέα τιμή 1,33€, την οποία και τους την έστειλα καθώς επίσης και την απόφαση του δήμου Ρόδου.. αυτή εξακολουθούν να μην τα αποδέχονται και με παραπέμπουν στον δήμο για να πάρω την διαφορά... Χτες μάλιστα μιλούσα ξανά μαζί τους, και όταν ζήτησα να μιλήσω με κάποιον προιστάμενο μου το αρνήθηκαν αφού έλαβα απάντηση ασχέτως αν συμφωνώ ή όχι... Μέσα σε όλα αυτά, έβαλαν και εισπρακτική εταιρεία να με παίρνει τηλέφωνο κάθε μέρα ...Την βοήθεια σας παιδιά γιατί δεν μπορώ να βγάλω άκρη ευχαριστώ Καλημερα...Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι κανενα διακανονισμο.. Το βλεπω δυσκολο να βρεις καποια λυση... Υπαρχει περιπτωση αν δεν πληρωσεις να σου κοψουν το ρευμα..
xristaras78 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 7 λεπτά πριν, takoulou είπε Καλημερα...Αυτο που μπορεις να κανεις ειναι κανενα διακανονισμο.. Το βλεπω δυσκολο να βρεις καποια λυση... Υπαρχει περιπτωση αν δεν πληρωσεις να σου κοψουν το ρευμα.. πες οκ για τις χρεώσεις ΟΤΣ...αλλά για τα δημοτικά τέλη?? μιλάμε για περίπου 50€ διαφορά...
_Biohazard_ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Εγώ λέω με τα χαρτιά και τις επικοινωνίες που έχεις (ελπίζω να έχεις επικοινωνίες και σε email, εγγράφως), να απευθυνθείς στο Συνήγορο του Καταναλωτή.
ekrepali Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Όταν λες 'ζητησες' διόρθωση χρεώσεων εννοείς τηλεφωνικώς ή γραπτώς. Υπάρχει ειδικο έντυπο αμφισβήτησης για αυτά τα πραγματα. Και είναι υποχρεωμένοι βάσει νόμου να προχωρούν σε διορθώσεις χρεώσεων σε βάθος διετίας απτη λήξη της σύμβασης. Θα βρω την παράγραφο όταν πάω σπίτι. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2021 από ekrepali 1
xristaras78 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 4 λεπτά πριν, ekrepali είπε Όταν λες 'ζητησες' διόρθωση χρεώσεων εννοείς τηλεφωνικώς ή γραπτώς. Υπάρχει ειδικο έντυπο αμφισβήτησης για αυτά τα πραγματα. Και είναι υποχρεωμένοι βάσει νόμου να προχωρούν σε διορθώσεις χρεώσεων σε βάθος διετίας απτη λήξη της σύμβασης. Θα βρω την παράγραφο όταν πάω σπίτι. ολα τα έχω εκτός από τηλεφωνικά και γραπτώς.δες αν την βρεις...θα με βοηθήσεις..
Nabuko Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, takoulou είπε Υπαρχει περιπτωση αν δεν πληρωσεις να σου κοψουν το ρευμα.. Τι εννοείς?
korakios Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 κάνε εγγραφή στο myrae και απο εκεί αίτημα/παράπονο όσο για το αν σου κόψουν το ρεύμα , αν εκκρεμεί καταγγελία και αμφισβήτηση δε μπορούν να κάνουν τίποτα προχώρα το όμως άμεσα 1
ekrepali Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, xristaras78 είπε ολα τα έχω εκτός από τηλεφωνικά και γραπτώς.δες αν την βρεις...θα με βοηθήσεις.. Στις 2/10/2021 στις 9:17 ΜΜ, ekrepali είπε https://www.e-nomothesia.gr/energeia/ya-29-03-2013.html Υπουργική Απόφαση 29.03.2013/ΦΕΚ Β/832/09-4-2013 Κώδικας Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας σε Πελάτες. Άρθρο 38 Διόρθωση Λογαριασμών Κατανάλωσης 2.Σε περίπτωση υπαιτιότητας του Προμηθευτή, όπως, ενδεικτικά, λόγω λαθών στην τιμολόγηση ή την έκδοση λογαριασμών, ο Προμηθευτής υποχρεούται να προβαίνει σε διόρθωση λογαριασμών παρελθούσης περιόδου, καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος της Σύμβασης Προμήθειας και για χρονική περίοδο δύο (2) ετών μετά τη λύση της. Τα ποσά των διορθωτικών χρεώσεων και πιστώσεων καταβάλλονται ατόκως. Θα ζητήσεις να υπολογίσουν αναλυτικά τη ρήτρα αναπροσαρμογής για κάθε μήνα και να διορθωθούν οι χρεώσεις για την κατανάλωση. Δημοτικά τέλη εννοείται θα πάρεις πίσω τη διαφορά απ'τον πάροχο! Ο Δήμος λογικά τους έχει επιστρέψει τη διαφορά, δε γίνεται να καταχραστούν τα χρήματα. Αν ο Δήμος δεν έχει επιστρέψει τη διαφορά στον πάροχο, εσένα αυτό δε σε αφορά. Εσείς πρέπει να πάρεις πίσω τη διαφορά απ'το πάροχο. Ο πάροχος κι ο Δήμος ας τα βρουνε μεταξύ τους. Επιπλέον εφόσον θα εκδωθεί έκτακτος λογαριασμός για να πιστωθούν όλα τα παραπάνω, θα ζητήσεις και την έκπτωση συνέπειας του τελικού (αν δε στην έχουν δώσει ήδη). Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2021 από ekrepali 2
xristaras78 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 σας ευχαριστώ πολύ!!!με βοηθήσατε...με κατάντησαν να νομίζω ότι έχω άδικο!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα