Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στο Laptop μου έχω τα windows 10 και αλλάζω το δίσκο σε SSD και θέλω να βάλω και το ubuntu 20.04.3 LTS. Αν κατεβάσω το ubuntu 20.04.3 -desktop-amd64.iso θα είμαι εντάξει; Ευχαριστώ

Δημοσ.

Ναι. Βεβαια υπαρχει ηδη 20.04.4, αλλα μπορεις να κατεβασεις αυτο που λες και μετα απο τις ενημερωσεις θα ειναι και αυτο στην 20.04.4.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ioannis είπε

Στο Laptop μου έχω τα windows 10 και αλλάζω το δίσκο σε SSD και θέλω να βάλω και το ubuntu 20.04.3 LTS. Αν κατεβάσω το ubuntu 20.04.3 -desktop-amd64.iso θα είμαι εντάξει; Ευχαριστώ

πληροφοριακά, γιατί αυτή η μετάβαση;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, jim_p είπε

Ναι. Βεβαια υπαρχει ηδη 20.04.4, αλλα μπορεις να κατεβασεις αυτο που λες και μετα απο τις ενημερωσεις θα ειναι και αυτο στην 20.04.4.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, προσπάθησα να βρω το 20.04.4 σε *.iso να το κατεβασω αλλα δεν μπορεσα, βρηκα μονο το ubuntu 20.04.3 LTS.

13 λεπτά πριν, Ussr είπε

πληροφοριακά, γιατί αυτή η μετάβαση;

Το ubuntu θα ειναι μαζι με τα windows, βεβαια χρησιμοποιουμε πιο πολυ το ubuntu, αλλα καπου καπου με χρειαζεται και το windows. Οσο για την αλλαγη στον δισκο οι SSD ειναι φοβερα πιο γρηγοροι.

14 λεπτά πριν, angmar είπε

Επίσης πληροφοριακά, γιατί LTS;

Το LTS σημαίνει μακροπρόθεσμη υποστήριξη

Δημοσ.

Ξέρω τι σημαίνει το LTS, γιατί το επιλέξατε ρωτάω, τί νομίζετε ότι θα σας προσφέρει παραπάνω σε σχέσει με τις non-LTS εκδόσεις;

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, angmar είπε

Ξέρω τι σημαίνει το LTS, γιατί το επιλέξατε ρωτάω, τί νομίζετε ότι θα σας προσφέρει παραπάνω σε σχέσει με τις non-LTS εκδόσεις;

Σχετικά εγγυημένη σταθερότητα καθώς οι εφαρμογές που «κουβαλάει» είναι συνήθως μία έκδοση πίσω και έχουν τεσταριστεί πολύ περισσότερο για σφάλματα.
Επίσης, υποστηρίζεται από άποψη ενημερώσεων ασφαλείας κλπ για πολύ περισσότερο χρόνο από τις υπόλοιπες εκδόσεις.

Αν το χρειάζεσαι για κάποια συγκεκριμένη εργασία τότε έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για πολλά περισσότερα χρόνια.
Αν αντίθετα, είναι για τις καθημερινές απλές εργασίες που εκτελεί ένας χρήστης τότε δεν παίζει ρόλο τί θα επιλέξεις αν και πάλι, πολλοί προτιμούν τις LTS εκδόσεις καθώς δεν θέλουν να αλλάζουν το λειτουργικό τους κάθε τρείς και λίγο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ioannis είπε

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, προσπάθησα να βρω το 20.04.4 σε *.iso να το κατεβασω αλλα δεν μπορεσα, βρηκα μονο το ubuntu 20.04.3 LTS.

Υπαρχει κανονικα στο ubuntu.com, αν πατησεις το κουμπακι download πανω δεξια και μετα το πρασινο κουμπι που λεει 20.04 στο υπομενου desktop. Απο που πας να το κατεβασεις εσυ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, προσωπικά ξέρω σε τι κοινό απευθύνεται η LTS και γι αυτό ρώτησα τον ioannis τι θεωρεί πως θα αποκομίσει απ τη χρήση της LTS, γιατί η πλειοψηφία των χρηστών δεν κερδίζει τίποτα, πάρα μόνο out of date πακέτα. Το distro update δεν είναι αλλαγή λειτουργικού και φυσικά δε σπάει όπως έσπαγε πριν μια δεκαετία και βάλε.

Επεξ/σία από angmar
Δημοσ.
1 ώρα πριν, jim_p είπε

Υπαρχει κανονικα στο ubuntu.com, αν πατησεις το κουμπακι download πανω δεξια και μετα το πρασινο κουμπι που λεει 20.04 στο υπομενου desktop. Απο που πας να το κατεβασεις εσυ?

Εκανα αυτα που γραφεις και μου βγαζει το ubuntu 20.04.3 LTS

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, ioannis είπε

Φιλε μου καλε με update  θα γινει 20.04.4 , που ειναι ακριβως το προβλημα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, ioannis είπε

Δικιο εχεις. Bug του site που παει σε παλιοτερη εκδοση ή δικο μου προβλημα με τα ματια :P

---edit
Τελικα εγω εκανα λαθος, δεν υπαρχει 20.04.4 ακομα. Καλα να παθω για να ποσταρω πρωι πρωι. Ειδα το 4 στο τελος διπλο.

Επεξ/σία από jim_p
Δημοσ.
7 ώρες πριν, triplex1 είπε

Φιλε μου καλε με update  θα γινει 20.04.4 , που ειναι ακριβως το προβλημα;

Αγαπητέ triplex1 δεν υπαρχει κανενα προβλημα, εδω κανουμε πολιτισμενη συζητηση, διαβασε παραπανω τι λεει ο φιλος Jim_p και θα καταλαβεις. Ευχαριστω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...