ioannis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Στο Laptop μου έχω τα windows 10 και αλλάζω το δίσκο σε SSD και θέλω να βάλω και το ubuntu 20.04.3 LTS. Αν κατεβάσω το ubuntu 20.04.3 -desktop-amd64.iso θα είμαι εντάξει; Ευχαριστώ
jim_p Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Ναι. Βεβαια υπαρχει ηδη 20.04.4, αλλα μπορεις να κατεβασεις αυτο που λες και μετα απο τις ενημερωσεις θα ειναι και αυτο στην 20.04.4.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, ioannis είπε Στο Laptop μου έχω τα windows 10 και αλλάζω το δίσκο σε SSD και θέλω να βάλω και το ubuntu 20.04.3 LTS. Αν κατεβάσω το ubuntu 20.04.3 -desktop-amd64.iso θα είμαι εντάξει; Ευχαριστώ πληροφοριακά, γιατί αυτή η μετάβαση;
ioannis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, jim_p είπε Ναι. Βεβαια υπαρχει ηδη 20.04.4, αλλα μπορεις να κατεβασεις αυτο που λες και μετα απο τις ενημερωσεις θα ειναι και αυτο στην 20.04.4. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, προσπάθησα να βρω το 20.04.4 σε *.iso να το κατεβασω αλλα δεν μπορεσα, βρηκα μονο το ubuntu 20.04.3 LTS. 13 λεπτά πριν, Ussr είπε πληροφοριακά, γιατί αυτή η μετάβαση; Το ubuntu θα ειναι μαζι με τα windows, βεβαια χρησιμοποιουμε πιο πολυ το ubuntu, αλλα καπου καπου με χρειαζεται και το windows. Οσο για την αλλαγη στον δισκο οι SSD ειναι φοβερα πιο γρηγοροι. 14 λεπτά πριν, angmar είπε Επίσης πληροφοριακά, γιατί LTS; Το LTS σημαίνει μακροπρόθεσμη υποστήριξη
angmar Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Ξέρω τι σημαίνει το LTS, γιατί το επιλέξατε ρωτάω, τί νομίζετε ότι θα σας προσφέρει παραπάνω σε σχέσει με τις non-LTS εκδόσεις;
dpolal Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 23 λεπτά πριν, angmar είπε Ξέρω τι σημαίνει το LTS, γιατί το επιλέξατε ρωτάω, τί νομίζετε ότι θα σας προσφέρει παραπάνω σε σχέσει με τις non-LTS εκδόσεις; Σχετικά εγγυημένη σταθερότητα καθώς οι εφαρμογές που «κουβαλάει» είναι συνήθως μία έκδοση πίσω και έχουν τεσταριστεί πολύ περισσότερο για σφάλματα. Επίσης, υποστηρίζεται από άποψη ενημερώσεων ασφαλείας κλπ για πολύ περισσότερο χρόνο από τις υπόλοιπες εκδόσεις. Αν το χρειάζεσαι για κάποια συγκεκριμένη εργασία τότε έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για πολλά περισσότερα χρόνια. Αν αντίθετα, είναι για τις καθημερινές απλές εργασίες που εκτελεί ένας χρήστης τότε δεν παίζει ρόλο τί θα επιλέξεις αν και πάλι, πολλοί προτιμούν τις LTS εκδόσεις καθώς δεν θέλουν να αλλάζουν το λειτουργικό τους κάθε τρείς και λίγο. 1
jim_p Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, ioannis είπε Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, προσπάθησα να βρω το 20.04.4 σε *.iso να το κατεβασω αλλα δεν μπορεσα, βρηκα μονο το ubuntu 20.04.3 LTS. Υπαρχει κανονικα στο ubuntu.com, αν πατησεις το κουμπακι download πανω δεξια και μετα το πρασινο κουμπι που λεει 20.04 στο υπομενου desktop. Απο που πας να το κατεβασεις εσυ?
angmar Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ναι, προσωπικά ξέρω σε τι κοινό απευθύνεται η LTS και γι αυτό ρώτησα τον ioannis τι θεωρεί πως θα αποκομίσει απ τη χρήση της LTS, γιατί η πλειοψηφία των χρηστών δεν κερδίζει τίποτα, πάρα μόνο out of date πακέτα. Το distro update δεν είναι αλλαγή λειτουργικού και φυσικά δε σπάει όπως έσπαγε πριν μια δεκαετία και βάλε. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2021 από angmar
ioannis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, jim_p είπε Υπαρχει κανονικα στο ubuntu.com, αν πατησεις το κουμπακι download πανω δεξια και μετα το πρασινο κουμπι που λεει 20.04 στο υπομενου desktop. Απο που πας να το κατεβασεις εσυ? Εκανα αυτα που γραφεις και μου βγαζει το ubuntu 20.04.3 LTS
triplex1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 14 λεπτά πριν, ioannis είπε Εκανα αυτα που γραφεις και μου βγαζει το ubuntu 20.04.3 LTS Φιλε μου καλε με update θα γινει 20.04.4 , που ειναι ακριβως το προβλημα;
jim_p Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, ioannis είπε Εκανα αυτα που γραφεις και μου βγαζει το ubuntu 20.04.3 LTS Δικιο εχεις. Bug του site που παει σε παλιοτερη εκδοση ή δικο μου προβλημα με τα ματια ---edit Τελικα εγω εκανα λαθος, δεν υπαρχει 20.04.4 ακομα. Καλα να παθω για να ποσταρω πρωι πρωι. Ειδα το 4 στο τελος διπλο. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2021 από jim_p
ioannis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 7 ώρες πριν, triplex1 είπε Φιλε μου καλε με update θα γινει 20.04.4 , που ειναι ακριβως το προβλημα; Αγαπητέ triplex1 δεν υπαρχει κανενα προβλημα, εδω κανουμε πολιτισμενη συζητηση, διαβασε παραπανω τι λεει ο φιλος Jim_p και θα καταλαβεις. Ευχαριστω. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα