Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 γειά σας θα πάω πρώτη φορά για συνέντευξη έχω πολύ άγχος δεν ξέρω τι θα με ρωτήσουν καν όσοι έχετε εμπειρία μπορείτε να μου πείτε τι ερωτήσεις κάνουν πάνω κάτω για να προετοιμαστώ φοβάμαι μη γίνω ρεζίλη συγγνώμη άν ρωτάω κάτι λάθος
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 2 λεπτά πριν, phanispal είπε Για τι δουλειά μιλάμε; βοηθός λογιστή σε λογιστικό γραφείο
spooker Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Πρώτα από όλα ψυχραιμία. Εφόσον είναι η πρώτη σου συνέντευξη σίγουρα θα έχεις κάποια ελαφρυντικά. Η συμβουλή μου είναι. Ντύσου επαγγελματικά, όχι αθλητικά, όχι casual όχι σαν να πηγαίνεις στα μπουζουκια. Κάνε την έρευνα σου για το τι κάνει η εταιρεία που πας. Μην το παίξεις έξυπνη. Αν σε ρωτήσουν κάτι που δεν το γνωρίζεις, πες δεν το γνωρίζω. Βρες κάποια καλά πράγματα για να πουλήσεις τον εαυτό σου τα οποία μπορείς να υποστηρίξεις. Πάρε μερικά αντίγραφα του βιογραφικού σου. Έλεγξε για ορθογραφικά 5 φορές. Να είσαι νωρίτερα 30 λεπτά έξω από το κτίριο. Καλή επιτυχία. 1
Land-decked Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Βοηθός λογιστή= τα πας καλά με τους αριθμούς και είσαι καλή στην οργάνωση της χαρτουρας. Αυτά να τους πεις. Δεν είναι δύσκολη δουλειά αν είσαι άνθρωπος της τάξης.
stelios_2809 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 επίσης η γνώμη μου , μην πουλήσεις κάτι που δεν είσαι. ξέρουν πολύ καλά (εφόσον το βιογραφικό σου αναφέρει την πραγματικότητα) ότι είσαι νέα στην αγορά εργασίας και φυσιολογικά θα σε αντιμετωπίσουν έτσι. προσπάθησε να περάσεις τα πραγματικά στοιχεία , πχ ότι έχεις τις ακαδημαικές γνώσεις και πολύ περισσότερο τη θέληση για εργασία και επαγγελματική ανάπτυξη. να φανεί δηλαδή σαν ένα win win prospect. για το άγχος σου μην ανησυχείς - ακόμα και αν έχεις είναι λογικό αλλά όσο καλύτερα το διαχειριστείς τόσο περισσότερο θα βοηθήσει. σίγουρα μη σε καταβάλλει. τέλος μια σημαντική παράμετρος είναι αυτοί που θα σε αξιολογήσουν , σε τι επαγγελματικό επίπεδο είναι. μην περιμένεις απέναντί σου το hr της google. μπορεί να ακούσεις πράγματα που ίσως σε πιέσουν ή ίσως τονίσουν τα αρνητικά σου (πχ. έλλειψη εμπειρίας) να είσαι προετοιμασμένη για αυτό και να τα αντιμετωπίσεις θετικά , παρουσιάζοντας πάντα την ευκαιρία. στο τέλος όλων θα σχηματίσεις και εσύ μια εικόνα αν θες να συνεργαστείς μαζί τους. καλή επιτυχία !
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 9 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε επίσης η γνώμη μου , μην πουλήσεις κάτι που δεν είσαι. ξέρουν πολύ καλά (εφόσον το βιογραφικό σου αναφέρει την πραγματικότητα) ότι είσαι νέα στην αγορά εργασίας και φυσιολογικά θα σε αντιμετωπίσουν έτσι. προσπάθησε να περάσεις τα πραγματικά στοιχεία , πχ ότι έχεις τις ακαδημαικές γνώσεις και πολύ περισσότερο τη θέληση για εργασία και επαγγελματική ανάπτυξη. να φανεί δηλαδή σαν ένα win win prospect. για το άγχος σου μην ανησυχείς - ακόμα και αν έχεις είναι λογικό αλλά όσο καλύτερα το διαχειριστείς τόσο περισσότερο θα βοηθήσει. σίγουρα μη σε καταβάλλει. τέλος μια σημαντική παράμετρος είναι αυτοί που θα σε αξιολογήσουν , σε τι επαγγελματικό επίπεδο είναι. μην περιμένεις απέναντί σου το hr της google. μπορεί να ακούσεις πράγματα που ίσως σε πιέσουν ή ίσως τονίσουν τα αρνητικά σου (πχ. έλλειψη εμπειρίας) να είσαι προετοιμασμένη για αυτό και να τα αντιμετωπίσεις θετικά , παρουσιάζοντας πάντα την ευκαιρία. στο τέλος όλων θα σχηματίσεις και εσύ μια εικόνα αν θες να συνεργαστείς μαζί τους. καλή επιτυχία ! 9 λεπτά πριν, stelios_2809 είπε επίσης η γνώμη μου , μην πουλήσεις κάτι που δεν είσαι. ξέρουν πολύ καλά (εφόσον το βιογραφικό σου αναφέρει την πραγματικότητα) ότι είσαι νέα στην αγορά εργασίας και φυσιολογικά θα σε αντιμετωπίσουν έτσι. προσπάθησε να περάσεις τα πραγματικά στοιχεία , πχ ότι έχεις τις ακαδημαικές γνώσεις και πολύ περισσότερο τη θέληση για εργασία και επαγγελματική ανάπτυξη. να φανεί δηλαδή σαν ένα win win prospect. για το άγχος σου μην ανησυχείς - ακόμα και αν έχεις είναι λογικό αλλά όσο καλύτερα το διαχειριστείς τόσο περισσότερο θα βοηθήσει. σίγουρα μη σε καταβάλλει. τέλος μια σημαντική παράμετρος είναι αυτοί που θα σε αξιολογήσουν , σε τι επαγγελματικό επίπεδο είναι. μην περιμένεις απέναντί σου το hr της google. μπορεί να ακούσεις πράγματα που ίσως σε πιέσουν ή ίσως τονίσουν τα αρνητικά σου (πχ. έλλειψη εμπειρίας) να είσαι προετοιμασμένη για αυτό και να τα αντιμετωπίσεις θετικά , παρουσιάζοντας πάντα την ευκαιρία. στο τέλος όλων θα σχηματίσεις και εσύ μια εικόνα αν θες να συνεργαστείς μαζί τους. καλή επιτυχία ! σας ευχαριστώ ! 45 λεπτά πριν, spooker είπε Πρώτα από όλα ψυχραιμία. Εφόσον είναι η πρώτη σου συνέντευξη σίγουρα θα έχεις κάποια ελαφρυντικά. Η συμβουλή μου είναι. Ντύσου επαγγελματικά, όχι αθλητικά, όχι casual όχι σαν να πηγαίνεις στα μπουζουκια. Κάνε την έρευνα σου για το τι κάνει η εταιρεία που πας. Μην το παίξεις έξυπνη. Αν σε ρωτήσουν κάτι που δεν το γνωρίζεις, πες δεν το γνωρίζω. Βρες κάποια καλά πράγματα για να πουλήσεις τον εαυτό σου τα οποία μπορείς να υποστηρίξεις. Πάρε μερικά αντίγραφα του βιογραφικού σου. Έλεγξε για ορθογραφικά 5 φορές. Να είσαι νωρίτερα 30 λεπτά έξω από το κτίριο. Καλή επιτυχία. σας ευχαριστώ!
marinax1 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 επειδή πρόσφατα προσλάβαμε μια κοπέλα στη δουλειά για θέση γραμματέα και την βρίζουν όλοι οι συνάδελφοι, ένα θα πω που αναφέρθηκε κιόλας. Μη πουλάτε παραμύθια για κάτι που δεν είστε. Η συγκεκριμένη παίζει να φύγει με κλωτσιές αν όχι από το αφεντικό, από τους συναδέλφους. 1 2
peiraiask Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, mary123_3 είπε βοηθός λογιστή σε λογιστικό γραφείο αν δεν εχεις ισχυρη εμπειρια ή ευχερεια, πχ να ξεπεταξεις 100 δηλωσεις το μηνα την περιοδο των φόρτε κλπ, ενδιαφερονται για λιγα λεφτα, εξυπηρετικη συνεργασιμη, ψαχνουν τη βολή τους. αν παρεις αποφαση να πας με τα νερα τους εστω για λιγους μηνες, καπου θα βρεις, καποιος θα πει βρηκα το θυμα που ηθελα , καλωστην κλπ κ μετα απο 2,3 ,12 !?μηνες αν δεν την παλευεις καθολου καλα, βρισκεις καπου καλυτερα κ λες αριβεντετσι αμα πεις χαμηλη τιμη, ακομη κ τιποτα να μην ξερεις, ακομη κ λαθη πολλα να κανεις, ολοι θα ξεσκιστουν να σε προσλαβουν. το αγγουρι ειναι να αντεχεις να δουλευεις πολυ καιρο οπως οι αλλοι κ καπως πιο πολυ, αλλα να παιρνεις πιο λιγα λεφτα, κ να χεις κ καλη διαθεση σχετικα οσο θα τα καταφερνεις , ολο κ καπου θα βρισκεις να δουλευεις, μεχρι να πουλας περισσοτερο εμπειρια, ευχερεια κλπ καλη επιτυχια Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2021 από peiraiask
Dakonblackblade Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Εν τω μεταξύ αγχωνόμαστε για όλα αυτά τα πράγματα και τις περισσότερες φορές στην πρώτη δουλειά, αρκεί να έρχεσαι και να φεύγεις στην ώρα σου και να είσαι τυπικός. Γενικότερα δεν είναι κακό να μην ξέρεις τους 3-6 πρώτους μήνες. Οι περισσότετες δουλειές για να αποκτήσεις ευχέρεια χρειάζονται 1 χρόνο . Δεν παίρνει μόνο ο εργαζόμενος ρίσκο. Και ο εργοδότης είναι δύσκολο να βρει τυπικούς εργαζόμενους. 3
Μακιαβέλλι Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 10 ώρες πριν, mary123_3 είπε γειά σας θα πάω πρώτη φορά για συνέντευξη έχω πολύ άγχος δεν ξέρω τι θα με ρωτήσουν καν όσοι έχετε εμπειρία μπορείτε να μου πείτε τι ερωτήσεις κάνουν πάνω κάτω για να προετοιμαστώ φοβάμαι μη γίνω ρεζίλη συγγνώμη άν ρωτάω κάτι λάθος 1) δείξε διάθεση να μάθεις 2) δείξε διάθεση να δουλέψεις 3) δείξε αυτοπεποίθηση ότι αυτά που δεν ξέρεις θα τα μάθεις 4) βγάλε όση θετική ενέργεια έχεις 5) μην αναφέρεσαι σε άσχετα (π.χ. ότι μαζεύεις ελιές τον Νοέμβρη ), εκτός φυσικά αν ρωτηθεί Αφού είναι η πρώτη συνέντευξη πιθανώς είναι και η πρώτη σου δουλειά. Τα hard skills περιορίζονται σε θεωρητικό επίπεδο δηλαδή. Εστίασε στα soft skills. 3
onelonelystar Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μάθε ότι πληροφορίες χρειάζονται για να μπορείς να πεις 2 πράγματα, χαλάρωσε και καλή επιτυχία. Για τη συγκεκριμένη θέση δεν υπάρχουν πολλά μυστικά... καλή διάθεση και όρεξη για μάθηση γιατί είναι πολλά που θα μάθεις. Απλά δες αν αξίζει μισθός με βάση τις ώρες που θα συμφωνήσεις.. να είσαι ξεκάθαρη σε αυτό. Τα περισσότερα λογιστικά τους ξεσκίζουν σε ώρες με βασικό μισθό. Και οκ θα τύχει κάποιες μέρες να καθίσεις παραπάνω.. αλλά πολλοί το κάνουν σύστημα. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2021 από onelonelystar
NickTG Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 11 hours ago, mary123_3 said: γειά σας θα πάω πρώτη φορά για συνέντευξη έχω πολύ άγχος δεν ξέρω τι θα με ρωτήσουν καν όσοι έχετε εμπειρία μπορείτε να μου πείτε τι ερωτήσεις κάνουν πάνω κάτω για να προετοιμαστώ φοβάμαι μη γίνω ρεζίλη συγγνώμη άν ρωτάω κάτι λάθος Ανάλογα ποιος θα κάνει τη συνέντευξη μπορεί να ρωτήσουν ότι βλακεία τους κατέβει στο κεφάλι ή διάβασαν κάπου κάποτε πως είναι "έξυπνη" ερώτηση. Συνήθως αυτοί είναι του HR. Γενικά θα σε ρωτήσουν να τους πεις λίγα πράγματα για σένα όπου θα αναφερθείς στις σπουδές σου ή σε άλλες δουλειές που έχεις κάνει και μπορεί να σε βοηθήσουν σε αυτή. Θα σου περιγράψουν τη θέση, θα σε ρωτήσουν για απορίες, πχ μπορείς να ρωτήσεις περισσότερες λεπτομέρειες για τις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις που θα έχεις αν δεν σου έχουν πει ακριβώς ή μπορείς να ρωτήσεις για τις προοπτικές εξέλιξης αν είναι κάτι που σε ενδιαφέρει. Θα σε ρωτήσουν πιθανώς γιατί θες αυτή τη θέση ή γιατί θες να πας να δουλέψεις εκεί όπου δυστυχώς η σωστή απάντηση, δηλαδή χρειάζομαι λεφτά για να κάνω πράγματα και δεν θέλω να πεθάνω από την πείνα, για ένα περίεργο λόγο δεν τους αρέσει. Μάθε για την εταιρεία ότι μπορείς ώστε να ξέρεις το αντικείμενο, μην αργήσεις ή αν σου τύχει κάτι πολύ έκτακτο να πάρεις τηλέφωνο να ενημερώσεις και μην τρομάζεις με τις βλακείες του HR.
Επισκέπτης Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 20 ώρες πριν, marinax1 είπε επειδή πρόσφατα προσλάβαμε μια κοπέλα στη δουλειά για θέση γραμματέα και την βρίζουν όλοι οι συνάδελφοι, ένα θα πω που αναφέρθηκε κιόλας. Μη πουλάτε παραμύθια για κάτι που δεν είστε. Η συγκεκριμένη παίζει να φύγει με κλωτσιές αν όχι από το αφεντικό, από τους συναδέλφους. προσλάβατε εσείς ? γιατί τη βρίζουν κρίμα δεν είναι μπορούν να της πούν δεν μας κάνεις σε απολύουμαι άλλα όχι να τη βρίζουν
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα