Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε λίγο καιρο θα αλλάξω σπιτι και θέλω αρχικά να κανω έξυπνο τον φωτισμό του σπιτιού. Θα παρω σίγουρα smart λάμπες για να αλλαζω θερμα-ψυχρα χρωματα κτλ. αλλα απο τι καταλαβα πρεπει να παρω και εξυπνους διακόπτες και να αντικαταστησω τους παλιους για να μην κοβουν την παροχη του ρευματος στις λαμπες. Θελω γενικα περα απο την δυνατοτητα ελέγχου απο το κινητό να εχω και physical τροπο οποτε χρειαζομαι και dimmer ομως δεν ξερω κατα ποσο συνεργαζονται smart dimmer και smart λαμπες. Αν παρω ενδιαμεσο smart διακοπτη και "χαζο" dimmer γινεται δουλεια; . Επισης αν υπαρχουν κουμπια που να μπορω να αλλαζω τα scenes χρωματισμους κτλ. Φαινομενικα το ιδανικο συστημα για μενα ειναι αυτο της philips hue που εχει πολλα αξεσουαρ και ο διακοπτης του ειναι ιδανικος για μενα (ισως με μια βαση για να καλυπτει τους παλιους διακοπτες) αλλα οι λαμπες τους ειναι πολυ ακριβες, ομως αμα καποιος τις εχει δοκιμασει και κρατανε για πολυ δεν θα ελεγα οχι αν και δεν μου αρεσει να περιοριζομαι σε μια μονο επιλογη. Για τον ελεγχο του φωτισμου θα παω μαλλον με alexa γιατι μπορεις να φτιαξεις σεναρια χωρίς να χρειαζονται απαρετητα φωνητικές εντολες τις οποιες δεν σκοπευω να χρησιμοποιησω σχεδον καθολου και αν δεν κανω λαθος το google home εχει μονο φωνητικες εντολες. Γενικα οσο το ψαχνω τοσο πιο πολυ μπερδευομαι... αν μπορείτε να μου δώσετε ιδέες και απο τα δικα σας setups θα με βοηθουσατε πολυ. Ευχαριστω εκ των προτέρων 🤗

Επεξ/σία από wwweee

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...