kchalkidis Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους Έχω 2 σημεία με γραμμές VDSL και router OXYGEN με static ip από Cosmote, πίσω τους βάζω το UniFi® Security Gateway και λόγω του διπλού NAT δεν μου παίζει το VPN Site to Site που κάνω. Μου είπαν να κάνω pppoe passthrough τους router έτσι ώστε να αφήσω την τηλεφωνία στο Oxygen και να στείλω την public ip στο USG. Ισχύει αυτό και αν ναι τι αλλάζεις στον router? Υπάρχει κάπου ο τρόπος με τον οποίο γίνεται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Finn Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Στις 13/10/2021 στις 2:39 ΜΜ, kchalkidis είπε Καλησπέρα σε όλους Έχω 2 σημεία με γραμμές VDSL και router OXYGEN με static ip από Cosmote, πίσω τους βάζω το UniFi® Security Gateway και λόγω του διπλού NAT δεν μου παίζει το VPN Site to Site που κάνω. Μου είπαν να κάνω pppoe passthrough τους router έτσι ώστε να αφήσω την τηλεφωνία στο Oxygen και να στείλω την public ip στο USG. Ισχύει αυτό και αν ναι τι αλλάζεις στον router? Υπάρχει κάπου ο τρόπος με τον οποίο γίνεται? Πώς σεταρες το USG? DHCP? Αν ναι, άλλαξε το σε pppoe και για credentials βάλε [email protected] και otenet εκτός κι αν γνωρίζεις τα κανονικά σου. Αν το pppoe passthrough είναι ενεργοποιημένο στο Oxygen τότε θα παίξει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Super Moderators Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 3 hours ago, Finn said: Πώς σεταρες το USG? DHCP? Αν ναι, άλλαξε το σε pppoe και για credentials βάλε [email protected] και otenet εκτός κι αν γνωρίζεις τα κανονικά σου. Αν το pppoe passthrough είναι ενεργοποιημένο στο Oxygen τότε θα παίξει. Λογικά με το PPPoE Passthrough, θα πρέπει να βάλει τα generic credentials στο Oxygen και τα "specific" στο USG ώστε να πηγαίνει εκεί η static, γιατί υποθέτω ότι είναι δεμένη με αυτά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Finn Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Thresh είπε Λογικά με το PPPoE Passthrough, θα πρέπει να βάλει τα generic credentials στο Oxygen και τα "specific" στο USG ώστε να πηγαίνει εκεί η static, γιατί υποθέτω ότι είναι δεμένη με αυτά. Σωστός, μου διέφυγε το κομμάτι με τις static IP. Απλά έχει το κακό ότι αν γίνει κανά factory reset στο Oxygen θα πρέπει να τα κάνει τα βήματα απ την αρχή γιατι δε θα δέχεται διπλό login με τα ίδια credentials. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Super Moderators Share Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 20 hours ago, Finn said: Απλά έχει το κακό ότι αν γίνει κανά factory reset στο Oxygen θα πρέπει να τα κάνει τα βήματα απ την αρχή γιατι δε θα δέχεται διπλό login με τα ίδια credentials. Σε όλα αναγκαστικά, είτε Bridge mode είτε PPPoE Pass-through. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kchalkidis Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Καλημέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Τα στοιχεία του [email protected] να τα βάλω στο Oxygen και τα σωστά τις γραμμής να τα βάλω στο USG? Χρειάζεται να κάνω Port Binding την Lan 1 το oxygen? ή δεν χρειάζεται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anarionasp Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 καλημέρα με pppoe passthrough δεν χρειάζεται να κάνεις κάποια ρύθμιση είναι by default ενεργοποιημένη . Σε static ip τα [email protected] δεν παίζουν. Θα πρέπει να ζητήσεις από την εξυπηρέτηση να σου παραμετροποιήσουν τον λογαριασμό στις 2 συνδέσεις ώστε το oxygen να παίρνει ένα "άλλο" username από το TR069 για την τηλεφωνία ώστε να μπορείς να βάλεις τα credentials στα usg Οπότε γενικά εσύ το oxygen δεν το πειράζεις καθόλου, ακόμα και μετά από reset πάλι θα δουλεύει, επικοινωνείς με εξυπηρέτηση τους λες τι θέλεις να κάνεις και ξεκινάνε την διαδικασία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kchalkidis Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Λοιπόν να σας πω τι έκανα και τελικά τι έγινε. Έβαλα και στα 2 σημεία στους router του ΟΤE (oxygen) για username το [email protected] και το γνωστό password. Πήραν και η 2 μια άγνωστη σε εμένα Public IP και έφτιαξα ένα νέο connection σαν passthrough. Έβαλα τα σωστά username & passwords στα Wan των Usg Και πήραν τις κανονικές ips και το VPN μου δούλεψε. Ένα θεματάκι που είχα είναι ότι στο ένα σημείο ο oxygen μου άλλαζε τα στοιχεία τις σύνδεσης και μου έβαζε τα κανονικά τις γραμμής. Διάβασα λοιπόν ότι πρέπει να ζητήσω από τον ΟΤΕ να μου ενεργοποιήσει το CLI_xxxxxx σαν Username για να μην προσπαθήσει ο router να τα αλλάξει. Περιμένω να καλέσουν τον ΟΤΕ να δούμε τι θα μας πουν. Αυτά προς το παρόν. Και πάλι σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα