Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Γνωρίζει κανείς αν μία τράπεζα μπορεί να κατάσχει αυτοκίνητο που ανήκει κατά 50% σε ένα άτομο; Επίσης αν μπορεί να το κάνει αυτό, υπάρχει περίπτωση να μην ασχοληθεί, εφόσον πρόκειται για μικρό αυτοκίνητο 15ετίας από το οποίο θα δικαιούται μόνο το 50% από το τίμημα της πώλησης;

Ευχαριστώ 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostas_07 είπε

Καλημέρα,

Γνωρίζει κανείς αν μία τράπεζα μπορεί να κατάσχει αυτοκίνητο που ανήκει κατά 50% σε ένα άτομο; Επίσης αν μπορεί να το κάνει αυτό, υπάρχει περίπτωση να μην ασχοληθεί, εφόσον πρόκειται για μικρό αυτοκίνητο 15ετίας από το οποίο θα δικαιούται μόνο το 50% από το τίμημα της πώλησης;

Ευχαριστώ 

Φυσικά και μπορεί. Επίσης ναι, υπάρχει περίπτωση να μην ασχοληθεί καθόλου εφόσον κρίνει ότι δεν αξίζει τον κόπο.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Φυσικά και μπορεί. Επίσης ναι, υπάρχει περίπτωση να μην ασχοληθεί καθόλου εφόσον κρίνει ότι δεν αξίζει τον κόπο.

Οκ. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Φαντάζομαι ότι αν γίνει τώρα μεταβίβαση του 50% στον άλλο ιδιοκτήτη, μπορεί να θεωρηθεί εικονική και πάλι να μπορέσει να κατασχέσει το αυτοκίνητο η τράπεζα. Σωστά; Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα δυστυχώς...

Δημοσ.
Μόλις τώρα, kostas_07 είπε

Οκ. Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Φαντάζομαι ότι αν γίνει τώρα μεταβίβαση του 50% στον άλλο ιδιοκτήτη, μπορεί να θεωρηθεί εικονική και πάλι να μπορέσει να κατασχέσει το αυτοκίνητο η τράπεζα. Σωστά; Αμαρτίαι γονέων παιδεύουσι τέκνα δυστυχώς...

Κοίτα, αυτομάτως δεν γίνεται τίποτα, θα πρέπει η τράπεζα να μπει σε διαδικασίες (και σε έξοδα φυσικά) ώστε να ακυρώσει τη μεταβίβαση κτλ κτλ. Όπως έγραψα και παραπάνω, η τράπεζα θα κρίνει αν αξίζει τον κόπο και θα πράξει ανάλογα.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kostas_07 είπε

Αν υπάρχει παρακράτηση κυριότητας από την τράπεζα αυτός που έχει την παρακράτηση δεν μπορεί να μεταβιβάσει το μισό στον άλλο. 

Για ποιο λόγο έχει αξίωση η τράπεζα; 

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Γιάννης Platano είπε

Αν υπάρχει παρακράτηση κυριότητας από την τράπεζα αυτός που έχει την παρακράτηση δεν μπορεί να μεταβιβάσει το μισό στον άλλο. 

Για ποιο λόγο έχει αξίωση η τράπεζα; 

Για χρέη από πιστωτικές κάρτες του πατέρα μου πρόκειται. Δεν υπάρχει παρακράτηση κυριότητας από τράπεζα. Απλά το αυτοκίνητο το έχω μισό-μισό με τον πατέρα μου. Και έλεγα ότι αν μου μεταβιβάσει τώρα το δικό του μερίδιο μπορεί να θεωρηθεί εικονική η μεταβίβαση και πάλι να μπορέσει να κατασχέσει το αυτοκίνητο η τράπεζα. Αλλά όπως ανέφερε και ο Joshua21 η τράπεζα θα κρίνει αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί. Η αλήθεια είναι ότι εμένα μου φαίνεται ότι δεν θα αξίζει να ασχοληθεί. Στο τέλος θα χάσει αντί να βγάλει. Για ένα ibiza 15ετίας μιλάμε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αν τα χρεη που εχει ειναι σε ρυθμιση τοτε δεν εχεις προβλημα με τη μεταβιβαση.Αν τα εχει παρατημενα τοτε ειναι μεταβιβαση με δολο οποτε και ακυρωνεται.

Επεξ/σία από 3DJIN
Δημοσ.
4 ώρες πριν, kostas_07 είπε

Για χρέη από πιστωτικές κάρτες του πατέρα μου πρόκειται. Δεν υπάρχει παρακράτηση κυριότητας από τράπεζα. Απλά το αυτοκίνητο το έχω μισό-μισό με τον πατέρα μου. Και έλεγα ότι αν μου μεταβιβάσει τώρα το δικό του μερίδιο μπορεί να θεωρηθεί εικονική η μεταβίβαση και πάλι να μπορέσει να κατασχέσει το αυτοκίνητο η τράπεζα. Αλλά όπως ανέφερε και ο Joshua21 η τράπεζα θα κρίνει αν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί. Η αλήθεια είναι ότι εμένα μου φαίνεται ότι δεν θα αξίζει να ασχοληθεί. Στο τέλος θα χάσει αντί να βγάλει. Για ένα ibiza 15ετίας μιλάμε...

Αν  δεν  εχει  γινει  καποια  ενεργεια   εως   σημερα  για  το  50%  του   αυτοκινητου  τοτε   μπορει  να  στο  μεταβιβασει   αφοβα.

• Like 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, kostas_07 είπε

Καλημέρα,

Ευχαριστώ 

Το ποιο πιθανό είναι να μην ασχοληθεί η τράπεζα με την μεταβίβαση. Στην θέση σου θα το ρισκάρα και θα το έπαιρνα όλο πάνω μου 

Δημοσ.

Παντως  οτι  ειναι  να  κανεις  καντο  γρηγορα  γιατι   πιθανον  να  μην  γνωριζει  η  τραπεζα  οτι  ο  υιος  εχει  το   αλλο  μισο

και  να   βρεθει   ο  μουστερης   νομικος   συμβουλος  που  να   επιχειρησει  εκβιασμο  (νομοτυπο  φυσικα)  για  να  σε  βαλει

να  πληρωσεις  το  αλλο  μισο.

Δημοσ.

Οκ. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Απλώς η τράπεζα πριν λίγες ημέρες κατήγγειλε το δάνειο και ζητάει να εξοφληθεί το σύνολο της οφειλής εντός  λίγων ημερών σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει σε έκδοση διαταγής πληρωμής. Επομένως εφόσον υπάρχει καταγγελία  θα μπορεί να θεωρηθεί ότι η μεταβίβαση έγινε από δόλο. Τέλοσπαντων ότι είναι να γίνει θα γίνει. 

• Super Moderators
Δημοσ.

Eφόσον η μεταβίβαση του όποιου περιουσιακού στοιχείου γίνεται ενώ υφίσταται οφειλή προς δανειστή (εν προκειμένω την τράπεζα) τότε ο δανειστής μπορεί να ισχυριστεί απόπειρα καταδολίευσής του, δηλαδή από δόλο μεταβίβαση ώστε να μη βρεθεί το περιουσιακό στοιχείο στην κατοχή του.

Τώρα, το κατά πόσο θα ασχοληθεί η τράπεζα με ένα τέτοιο αυτοκίνητο, είναι άλλη ιστορία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερώτηση σχετικά με το θέμα:

Αν η τράπεζα υποθέσουμε οτι θέλει να κατάσχει το αυτοκίνητο του οφειλέτη, δεδομένο του οτι ο οφειλέτης έχει μόνο το 50% και όχι την πλήρη κυριότητα, μπορεί η τράπεζα να βγάλει το όχημα σε πλειστηριασμό, και αν ναί με το υπόλοιπο 50% τι γίνεται;

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Ερώτηση σχετικά με το θέμα:

Αν η τράπεζα υποθέσουμε οτι θέλει να κατάσχει το αυτοκίνητο του οφειλέτη, δεδομένο οτι ο οφειλέτης έχει το 50% και όχι την πλήρη κυριότητα, μπορεί η τράπεζα να βγάλει το όχημα σε πλειστηριασμό, και αν ναί με το υπόλοιπο 50% τι γίνεται;

Μπερδεύτηκες, το αυτοκίνητο δεν είναι του οφειλέτη, ο οφειλέτης έχει μόνο ένα ποσοστό. Η τράπεζα μόνο αυτό το ποσοστό μπορεί να κατασχέσει, μόνο αυτό μπορεί να βγάλει σε πλειστηριασμό, το υπόλοιπο δεν μπορεί να το αγγίξει.

Επίσης πλήρη κυριότητα είναι το είδος δικαιώματος, όχι ποσοστό, μια χαρά μπορεί να έχει κάποιος το 50% κατά πλήρη κυριότητα.

Δημοσ.

Χλωμό το βλέπω να ασχοληθεί η τράπεζα λόγω χαμηλής αξίας. Άμα είχε αγοραστεί με δάνειο και υπήρχε παρακράτηση τότε θα φρόντιζαν να το κατάσχουν πρίν πέσει η αξία του χαμηλότερα από το υπόλοιπο, τώρα όμως για κάτι που η τράπεζα το κοστολογεί 1500€ δύσκολα να ασχοληθούν. Αλλά και να ασχοληθούν πιστεύω μια προσέγγιση "σας δίνω 300€ και με αφήνεται ήσυχο" θα τους ενδιέφερε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...