Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω κατεβάσει μια ταινία από το youtube σε ανάλυση 240p και θέλω να την μετατρέψω σε 720p ή 1080p. Ποιο πρόγραμμα μου προτείνετε;

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, infini είπε

Αυτό που θέλω είναι να βελτιώσω την ποιότητα, όχι να μειώσω την ανάλυση.

Δεν μπορεις να βελτιώσεις κατι που δεν υπάρχει.Βρες την σε καλύτερη ανάλυση

Δημοσ.
8 ώρες πριν, infini είπε

Έχω κατεβάσει μια ταινία από το youtube σε ανάλυση 240p και θέλω να την μετατρέψω σε 720p ή 1080p. Ποιο πρόγραμμα μου προτείνετε;

Θεωρητικά μπορείς να αυξήσεις την ανάλυση όσο θέλεις με κάποιο πρόγραμμα μετατροπής όπως το handbreak ή το freemake.

ΑΛΛΑ!!!

8 ώρες πριν, infini είπε

Αυτό που θέλω είναι να βελτιώσω την ποιότητα...

Αυτό δεν γίνεται. Η ποιότητα μόνο υποβαθμίζεται, ότι και να κάνεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, infini said:

Αν και κατά βάση ισχύουν αυτά που λένε τα παιδιά, τον τελευταίο καιρό έχουν εμφανιστεί προγράμματα που χρησιμοποιούν AI για upscale. Θέλουν καλό υπολογιστή, λεφτά και υπομονή. Το αποτέλεσμα βέβαια εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και δεν είναι πάντα το αναμενόμενο.

https://www.topazlabs.com/video-enhance-ai

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.

Έχει try for free αν θέλει ο φίλος να δει αν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Όμως, από 240p σε τριπλάσια ανάλυση πιστεύω ότι, όχι ai και γερό υπολογιστή, αλλά και τον deep blue να βάλεις πάλι μια θολούρα θα πάρεις.

• Like 1
Δημοσ.
28 minutes ago, micos000 said:

Έχει try for free αν θέλει ο φίλος να δει αν θα έχει κάποιο αποτέλεσμα.

Όμως, από 240p σε τριπλάσια ανάλυση πιστεύω ότι, όχι ai και γερό υπολογιστή, αλλά και τον deep blue να βάλεις πάλι μια θολούρα θα πάρεις.

Θαύματα δεν γίνονται αλλά με το συγκεκριμένο πρόγραμμα το αποτέλεσμα έχει αισθητή διαφορά (Δοκίμασα και το DVDfab Video Enhancer AI αλλά δεν είχε καλό αποτέλεσμα).
Μπορεί να θέλει και κάποια τεστ για να βρεις τις σωστές ρυθμίσεις. π.χ. μπορείς να του ζητήσεις πολύ μεγαλύτερη βελτίωση με σκοπό να κάνεις ένα downscale μετά. Φυσικά αυτό απαιτεί περισσότερο χρόνο και υπολογιστική ισχύ. Μπορεί όμως και να βγάλει ενοχλητικά artifacts οπότε θα πας με πιο ήπιες ρυθμίσεις. Σε δοκιμή που έκανα από 576 σε 4K είχε καλό αποτέλεσμα (φυσικά όχι σαν original 4Κ αλλά η διαφορά ήταν αισθητή). Τώρα αν αξίζει τα λεφτά για να δεις μια ταινία, μάλλον όχι. Για κάποιους επαγγελματίες ίσως να αξίζει.

Το θέμα με το free είναι ότι έχει watermark όπου μόνο μέσα σ' αυτό βλέπεις την βελτιωμένη εικόνα στην κανονική φωτεινότητα. Θέλει να είσαι κάπως έμπειρος για να καταλάβεις τι αποτέλεσμα θα πάρεις αν πληρώσεις.

Σε κάθε περίπτωση έχουν γίνει βήματα με το θέμα upscale και λογικά θα γίνουν ακόμα μεγαλύτερα.

• Thanks 1
Δημοσ.

Το 240p είναι για μένα το πρόβλημα. Πολύ μικρή η ανάλυση και λίγη πληροφορία.

Αν είναι και κανένα βίντεο από παλιό κινητό με αρχική μορφή 3gp...άστα να πάνε.

Δημοσ.
1 hour ago, micos000 said:

Το 240p είναι για μένα το πρόβλημα. Πολύ μικρή η ανάλυση και λίγη πληροφορία.

Αν είναι και κανένα βίντεο από παλιό κινητό με αρχική μορφή 3gp...άστα να πάνε.

Εννοείται ότι δεν περιμένεις πολλά από 240p, παρόλα αυτά με το topaz labs βλέπεις σαφή βελτίωση. Δεν μιλάμε για HD βάβαια αλλά απ' το τίποτα κάτι είναι κι αυτό. Το θέμα βέβαια είναι ότι το 300αράκι... 😅

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...