bobptz Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα Σε τριόροφο σπίτι θέλω να κάνω δικτύωση. Έχω 100άρα γραμμή ιντερνετ, έχω ένα TP-LINK router. Θέλω να καλύψω για μελοντική αναβάθμιση σε fiber κτλ. Επίσης μπορεί να μπούνε επάνω κάμερες, να αντέχει λοιπόν ταχύτητες το δίκτυο. Σκέφτομαι λοιπόν καλώδια cat7. Φαντάζομαι σε κάθε όροφο ένα switch, το οποίο θα διακλαδώνει σε κάθε δωμάτιο, θα δίνει στον πάνω όροφο και θα έχει και δίπλα και ένα Access Point. Τα Access Points θα ήθελα να έχουν κουμπάκι για να κλείνει γρήγορα το wifi το βράδυ που κοιμόμαστε. Δεν ξέρω αν αξίζει και αν γίνεται να είναι όλο το δίκτυο PoE (Power Over Ethernet). Τη γνώμη σας για εξοπλισμό (σουιτσάκια, A/P κτλ ) παρακαλώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gorge18 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) @bobptzΔεν θες cat 7 με cat6 θα κανεις μια χαρα την δουλεια σου. Απο εκει και μετα. Αν θες να κανεις σωστη δουλεια θα πρεπει να αποκλείσεις διακλαδώσεις γιατι θα εχεις στο τελος ενα καλωδιο που θα τροφοδοτει τα παντα και ετσι και για καποιο λογο κοπει δεν θα εχεις τιποτα μετα. (single point of failure) Αν (ξαναλεω) θες σωστη δουλεια, βρες ενα μερος στο σπιτι (μια αποθηκη) που απο εκει θα τραβήξεις καλωδια ( cat6) για καθε δωματιο ξεχωριστα. Ενα καλωδιο, ενα δωματιο. εξτρα καλωδια για tv-lan για pc και καμερες εξω αν θες. Ολα αυτα τα καλωδια να πανε στην αποθηκη πχ. Απο εκει θα βαλεις ενα καλο poe switch (πχ ενα unifi) ενα καλο router (πχ dream machine) που θα σου δωσει δυνατοτητα να ελεγχεις το switch και τις κεραιες απο το κινητο σου απο οπουδηποτε. Μετα βαζεις κεραιες (πχ unifi lite) σε καθε δωματιο που θες wifi αναλογα το σπιτι και αλλους παραγοντες επισης καταγραφικο που θες και ενα Ups για ολα αυτα και στο τελος τα εχεις ολα σε ενα δωματιο που δεν θα σε ενοχλουν και θα εχεις ενα σωστο δικτυο. Δεν ειναι φθηνο αλλα ειναι σωστο ετσι. Και αν βαλεις και ηλεκτρολογο για τα καλωδια το κοστος θα παει στον θεο. https://store.ui.com/collections/unifi-network-unifi-os-consoles/products/unifi-dream-machine https://store.ui.com/collections/unifi-network-switching/products/unifi-switch-16-150w https://store.ui.com/products/unifi-ap-6-lite Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2021 από gorge18 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobptz Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Σε ευχαριστώ ΠΑΡΑ πολύ για τις συμβουλές. Και μόνο που μου γνώρισες τα Unifi (δεν τα ήξερα), έχω να διαβάσω και να ενημερωθώ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobptz Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) ´Ενας κόμβος/switch είναι η αποθηκούλα κάτω από τη σκάλα, εκεί που έρχεται το τηλεφωνικό καλώδιο. Σκέφτηκα λοιπόν από εκεί να ξεκινάει μια πλεξούδα με καλώδια και να απλώνεται σε όλο το σπίτι. Τελικά ΔΕ θα το κάνω. Θα φύγει ΕΝΑ καλώδιο (cat 7 ) που θα πηγαίνει κάθετα προς τους πάνω ορόφους. Το καλώδιο θα περνάει μέσα από μια κάσα πόρτας, κοντά από μια σόμπα, θα πρέπει να το θερμομονώσω κτλ. Καλύτερα ένα καλώδιο παρά 10-20 μαζί, θα είναι πολύ δύσκολο. Και αν ποτέ κοπεί, μέχρι να το αντικαταστήσω, το μόνο εύκολο να απλώσω ένα μακρύ patch cable για backup. Ένα πράγμα που με απασχολεί είναι βανδαλισμός, δηλ κόψιμο του καλωδίου από διαρύκτες και απενεργοποίηση του δυκτίου. Αλλά και η πλεξούδα μπορεί να γίνει στόχος. Άντε να προλάβαινε να καταγράψει κάποια κάμερα κατι παραπάνω με την πλεξούδα. Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2021 από bobptz Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kallair Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Mε ενα καλωδιο μόνο και για τους 3 οροφους, δεν κανεις δουλεια. θες ενα κεντρικο καλο modem router, το λιγοτερο 1 καλωδιο για καθε οροφο, και ενα gigabit switch σε κάθε όροφο να "μοιραζει". Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bobptz Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2021 31 λεπτά πριν, kallair είπε Mε ενα καλωδιο μόνο και για τους 3 οροφους, δεν κανεις δουλεια. θες ενα κεντρικο καλο modem router, το λιγοτερο 1 καλωδιο για καθε οροφο, και ενα gigabit switch σε κάθε όροφο να "μοιραζει". αυτό σκοπεύω να κάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα