Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα ομαδα! Εχω το εξης προβλημα.. Ειχα ανεκαθεν θεμα με random crashes στο pc αλλα λογικα ητανε απ το ζορι που ετρωγε η καρτα γραφικων. Οι drivers της amd με τρελανανε. Ειχα και 4-5 blue screen. Στο Bluescreen για να κανω reboot επρεπε το sata καλωδιο του 2ου ssd να το μετακινησω σε αλλη θυρα. Αλλαξα μητρικη και γινοτανε το ιδιο πραγμα. Τωρα που αλλαξα καρτα συνεχιζει να μου το κανει, και εδω και 3 βδομαδες κανει random bios reset το pc (αναβει το λαμπακι dram μαυριζει η οθονη και για να τον κλεισω πρεπει να κλεισω απο πισω το τροφοδοτικο, και μετα κανει το bios reset) απο μονο του ανα τακτα χρονικα διαστηματα (μια φορα τη μερα/ανα δυο μερες). Εχει κανεις καμια ιδεα πως μπορω να λυσω το προβλημα; Τοσο καιρο απλα επαιζα παιχνιδια οποτε τον ξαναανοιγα και τελος, αλλα τωρα που ξεκινησα να δουλευω προγραμματισμο ετυχε καναδυο φορες να μην κανω τοσο συντομα save με αποτελεσμα να ξαναγραφω τις γραμμες απ την αρχη μετα. Ειχε καποιος το ιδιο προβλημα με μενα; Εχετε καμια συμβουλη γενικα;

Pc specs: Ryzen 5 3600XT (Ψυχεται με Dark Rock Pro 4)

Gskill Aegis 2x8gb 3200mhz(xmp)

Main SSD (με το λειτουργικο) Adata Swordfish250gb

2ος SSD Samsung 860evo Sata III

Zotac RTX 2070 Super twin fan

Evga 600w (δεν θυμαμαι μοντελο)

Παρενθεση, ειχα κανει bios update σε F61 πριν εναμισι μηνα, αλλα το προβλημα με το bios update εμφανιστηκε πριν 3 βδομαδες, λιγο καιρο πριν αλλαξω καρτα γραφικων

Δημοσ.

αρχικα θα έλεγα να απενεργοποιησεις το XMP

Αν διορθωθει τοτε ξερεις οτι υπαρχει ασυμβατοτητα μνημης / cpu's ram controller / μητρικη. Λυση χρονισμος χαμηλότερα π.χ. 3000, 2800, 2666

Δημοσ.

Και εγω ειχα καποια θεματακια παλιοτερα με τον 2700Χ και την μνημη. Με απενεργοποιημενο το XMP, στα 2133 το προβλημα εξαφανιζοταν.

Τωρα με τον 3700Χ με τις ιδιες μνημες τρεχω σε XMP 3000 χωρις θεματα (ενεργοποιμενο το XMP profile + manual setting την μνημη στα 3000)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...