A123456789A Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα, είχα κάνει κ παλαιότερα ένα τέτοιο post όμως δεν είχα ασχοληθεί όσο χρειαζόταν. Τώρα λοιπόν, πρώτου προβώ στην αγορά τόσων κομματιών, θα ήθελα να ελέγξω για μια ακόμη φορά τι μπορεί να φταίει. Έχω έναν σταθερό με μητρική msi b350 pc mate, 2x4gb viper 3000mhz, Corsair cx450 και AMD 2400G, από την αρχή μου έβγαζε προβλήματα, κάποιες φορές (τις περισσότερες) τον άνοιγα με ένα stick από τις ram επειδή όποτε έβαζα δεύτερο δεν bootare και στο debug της μητρικής έβγαζε κόκκινο στη ram και το cpu, άλλες φορές (σπάνια) άνοιγε κανονικά και με τις 2, και κάποιες φορές δε μπορούσε να ανοίξει με καμία και πάλι στο debug έβγαζε κόκκινο ram-cpu. Έπειτα από «έλεγχο» τεχνικού μου είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα φταίει η μητρική και να την αλλάξω. Πριν κάνω αλλαγές θα ήθελα μια βοήθεια για το τι να δοκιμάσω, τι προγράμματα να τρέξω για να τα ελέγξω κλπ ώστε να βρω τι φταίει. Ευχαριστώ πολύ
nickol-us Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Τι version bios φοράς; Μήπως κάποιο bios update διόρθωνε κάποιες καταστάσεις; https://www.msi.com/Motherboard/support/B350-PC-MATE#down-bios
cpc464 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 δοκίμασε και τα δύο στικ μνήμης σε όλα τα σλοτ,το προβλημά σου μοιάζει να προέρχεται απο τις μνήμες και όχι απο μητρική.
spyros_s Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Αν η μητρική σου έχει εγγύηση, πήγαινε την πίσω να καλυφθεί η εγγύηση και μην παιδεύεσαι, αν πάλι έχει λήξει και δεν μπορείς, όπως ανέφεραν και πιο πάνω έλεγξε πρώτα τις μνήμες. Από άποψη συμβατότητα ότι βλέπω είναι συμβατές και υποστηρίζει το dual-channel αλλά όχι το quad https://www.msi.com/Motherboard/support/b350-pc-mate#support-mem-11 Για να τσεκάρεις τις μνήμες σου: Κατέβασε το MemTest86 --> https://www.memtest86.com/ για να ελέγξεις τα λογικά λάθη Σύνδεσε ένα στικάκι Τρέξε το "imageUSB".exe Επίλεξε το στικάκι και πάτα το Write (προσοχή!! θα διαγράψει όλα τα αρχεία από το στικάκι) Βάλε το στικάκι στο σύστημα με τις προβληματικές μνήμες και κάνε εκκίνηση από εκεί Πάτα Config Πάτα Start Test Αν βγάλει κόκκινα έχεις errors. Αν όχι μπορεί να οφείλεται στα slots της μητρικής. Δοκίμασε τα μεμεονωμένα σε κάθε slot ξεχωριστά για να είσαι σίγουρος και για τα slots.
neo80 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Στις 12/10/2021 στις 5:02 ΜΜ, A123456789A είπε Καλησπέρα, είχα κάνει κ παλαιότερα ένα τέτοιο post όμως δεν είχα ασχοληθεί όσο χρειαζόταν. Τώρα λοιπόν, πρώτου προβώ στην αγορά τόσων κομματιών, θα ήθελα να ελέγξω για μια ακόμη φορά τι μπορεί να φταίει. Έχω έναν σταθερό με μητρική msi b350 pc mate, 2x4gb viper 3000mhz, Corsair cx450 και AMD 2400G, από την αρχή μου έβγαζε προβλήματα, κάποιες φορές (τις περισσότερες) τον άνοιγα με ένα stick από τις ram επειδή όποτε έβαζα δεύτερο δεν bootare και στο debug της μητρικής έβγαζε κόκκινο στη ram και το cpu, άλλες φορές (σπάνια) άνοιγε κανονικά και με τις 2, και κάποιες φορές δε μπορούσε να ανοίξει με καμία και πάλι στο debug έβγαζε κόκκινο ram-cpu. Έπειτα από «έλεγχο» τεχνικού μου είπε ότι κατά πάσα πιθανότητα φταίει η μητρική και να την αλλάξω. Πριν κάνω αλλαγές θα ήθελα μια βοήθεια για το τι να δοκιμάσω, τι προγράμματα να τρέξω για να τα ελέγξω κλπ ώστε να βρω τι φταίει. Ευχαριστώ πολύ τι μήνυμα σου βγάζει στο POST στα αγγλικά? αυτό που σου βγάζει googlare και θα εντοπίσεις πιθανόν την αιτία του προβλήματος σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα