fragma Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το διαμέρισμα στο οποίο μετακόμισα, ιδιοκτησίας μου, ήταν μισθωμένο σε εναν τυπο που έφυγε αφήνοντας μεγάλο φέσι σε νοίκια και ζημιες. Το σπίτι είχε ΔΕΗ, και μετα την αίτηση που έκανα για να πάω σε άλλη εταιρία (efa energy) μου ήρθε χαρτί απο την ΔΕΗ που λεει "Μετα την διακοπή συμβασης στο ακίνητο με αριθμό παροχης τάδε, σας ενημερωνουμε οτι υπάρχει ανεξόφλητο υπόλοιπο 1800 ευρώ και σας παρακαλουμε να εξοφλήσετε αλλιως θα προβούμε σε ολες τις νομιμες ενεργειες για το διεκδικήσουμε". Καταρχήν, γιατί ηρθε στο όνομά μου αφού ο τυπος είχε γυρίσει το ρεύμα στο δικό του (απο όσο ξέρω) και τί μπορώ να κάνω τώρα; Στην efa που πήρα μου ειπαν οτι έγινε κανονικά η αλλάγη παρόχου και δεν μπορεί πλέον η ΔΕΗ να πειράξει την παροχή μου. Αν τους αφήσω απλήρωτους τί μπορούν να κάνουν; Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2021 από fragma
Joshua21 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 6 λεπτά πριν, fragma είπε Το διαμέρισμα στο οποίο μετακόμισα, ιδιοκτησίας μου, ήταν νοικιασμένο σε εναν τυπο που έφυγε αφήνοντας μεγάλο φέσι σε νοίκια και ζημιες. Το σπίτι είχε ΔΕΗ, και μετα την αίτηση που έκανα για να πάω σε άλλη εταιρία (efa energy) μου ήρθε χαρτί απο την ΔΕΗ που λεει "Μετα την διακοπή συμβασης στο ακίνητο με αριθμό παροχης τάδε, σας ενημερωνουμε οτι υπάρχει ανεξόφλητο υπόλοιπο 1800 ευρώ και σας παρακαλουμε να εξοφλήσετε αλλιως θα προβούμε σε ολες τις νομιμες ενεργειες για το διεκδικήσουμε". Καταρχήν, γιατί ηρθε στο όνομά μου αφού ο τυπος είχε γυρίσει το ρεύμα (απο όσο ξέρω) και τί μπορώ να κάνω τώρα; Στην efa που πήρα μου ειπαν οτι έγινε κανονικά η αλλάγη παρόχου και δεν μπορεί πλέον η ΔΕΗ να πειράξει την παροχή μου. Αν τους αφήσω απλήρωτους τί μπορούν να κάνουν; Προφανώς ο ενοικιαστής δεν είχε πάρει το ρεύμα στο όνομα του, δεν αφήνουμε στην τύχη τους αυτά τα πράγματα. Ο παλιός πάροχος πάντως μια χαρά έχει δικαίωμα να μπλοκάρει την αλλαγή παρόχου εφόσον υπάρχουν τουλάχιστον 2 λογαριασμοί ανεξόφλητοι.
george1807 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Αν όντως είχε αλλάξει όνομα στη ΔΕΗ τότε δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα και απλά ελπίζουν μήπως ψαρώσεις. Αν όμως σου είπε ότι άλλαξε όνομα αλλά έμεινε το δικό σου ΑΦΜ τελικά θα πληρώσεις και άντε απέδειξε μετά ότι δεν ήταν έτσι. 1
fredd0 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 3 λεπτά πριν, george1807 είπε Αν όντως είχε αλλάξει όνομα στη ΔΕΗ τότε δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα και απλά ελπίζουν μήπως ψαρώσεις. Αν όμως σου είπε ότι άλλαξε όνομα αλλά έμεινε το δικό σου ΑΦΜ τελικά θα πληρώσεις και άντε απέδειξε μετά ότι δεν ήταν έτσι. Πλεον η ΔΕΗ δεν σου κανει συνδεση αν στη παροχη υπαρχει χρεος. Σου λεει υπεγραψε να αναλαβεις το χρεος η πηγαινε σε εναλλακτικο. Το παθε γνωστος. Του αφησε φεσι ο ενοικιαστης, στο ονομα του ενοικιαστη, και η δεη του πε αν δεν αναλαβεις το χρεος δε κανουμε συμβολαιο.
fragma Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μα αν δεν το είχε βάλει στο όνομα του και ηταν ακριβώς ιδιος ο αριθμός παροχής και το ΑΦΜ, δεν θα μπλοκαρε την αλλαγή παρόχου η ΔΕΗ ζητώντας εξόφληση; Εδω με ενημερώνουν οτι έχει διακοπεί η συμβαση με την ΔΕΗ, η efa μου λεει οτι εχω ενεργοποιηθεί κανονικά σε αυτούς, αλλά η ΔΕΗ ζηταει απο εμενα τα χρεωστουμενα..... Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2021 από fragma
korakios Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 9 λεπτά πριν, fragma είπε Μα αν δεν το είχε βάλει στο όνομα του και ηταν ακριβώς ιδιος ο αριθμός παροχής και το ΑΦΜ, δεν θα μπλοκαρε την αλλαγή παρόχου η ΔΕΗ ζητώντας εξόφληση; Εδω με ενημερώνουν οτι έχει διακοπεί η συμβαση με την ΔΕΗ, η efa μου λεει οτι εχω ενεργοποιηθεί κανονικά σε αυτούς, αλλά η ΔΕΗ ζηταει απο εμενα τα χρεωστουμενα..... απο τη στιγμή που ήτανε σε άλλο ΑΦΜ είσαι καλυμμένος μπες στο https://my.rae.gr/ και κάνε αίτημα παράπονο ______________________ ο προηγούμενος είτε δεν έχει ρεύμα , είτε έβαλε άλλο άτομο/ΑΦΜ να φαίνεται
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 26 λεπτά πριν, fragma είπε Το διαμέρισμα στο οποίο μετακόμισα, ιδιοκτησίας μου, ήταν μισθωμένο σε εναν τυπο που έφυγε αφήνοντας μεγάλο φέσι σε νοίκια και ζημιες. Το σπίτι είχε ΔΕΗ, και μετα την αίτηση που έκανα για να πάω σε άλλη εταιρία (efa energy) μου ήρθε χαρτί απο την ΔΕΗ που λεει "Μετα την διακοπή συμβασης στο ακίνητο με αριθμό παροχης τάδε, σας ενημερωνουμε οτι υπάρχει ανεξόφλητο υπόλοιπο 1800 ευρώ και σας παρακαλουμε να εξοφλήσετε αλλιως θα προβούμε σε ολες τις νομιμες ενεργειες για το διεκδικήσουμε". Καταρχήν, γιατί ηρθε στο όνομά μου αφού ο τυπος είχε γυρίσει το ρεύμα στο δικό του (απο όσο ξέρω) και τί μπορώ να κάνω τώρα; Στην efa που πήρα μου ειπαν οτι έγινε κανονικά η αλλάγη παρόχου και δεν μπορεί πλέον η ΔΕΗ να πειράξει την παροχή μου. Αν τους αφήσω απλήρωτους τί μπορούν να κάνουν; Τα πληρωνεις και τον κυνηγας δικαστικα....
korakios Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, costas1973 είπε Τα πληρωνεις και τον κυνηγας δικαστικα.... τι λέτε του ανθρώπου ....... στη ΔΕΗ δουλεύεις ???😂 1
Weiss Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 2 λεπτά πριν, costas1973 είπε Τα πληρωνεις και τον κυνηγας δικαστικα.... Να πληρώσει 1800€ για ένα χρέος που δεν είναι δικό του και μετά να μπει σε δικαστικά έξοδα για να τα πάρει πίσω? (αν τα πάρει ποτέ)
Joshua21 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 12 λεπτά πριν, fragma είπε Μα αν δεν το είχε βάλει στο όνομα του και ηταν ακριβώς ιδιος ο αριθμός παροχής και το ΑΦΜ, δεν θα μπλοκαρε την αλλαγή παρόχου η ΔΕΗ ζητώντας εξόφληση; Εδω με ενημερώνουν οτι έχει διακοπεί η συμβαση με την ΔΕΗ, η efa μου λεει οτι εχω ενεργοποιηθεί κανονικά σε αυτούς, αλλά η ΔΕΗ ζηταει απο εμενα τα χρεωστουμενα..... Μπορεί και να την μπλοκάρει, εσύ είσαι 100% σίγουρος πως η αλλαγή παρόχου έχει ολοκληρωθεί, μήπως βρίσκεται σε εξέλιξη? Το "έτσι μου είπαν" δεν σημαίνει απαραίτητα "έτσι είναι".
korakios Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 16 λεπτά πριν, fragma είπε Μα αν δεν το είχε βάλει στο όνομα του και ηταν ακριβώς ιδιος ο αριθμός παροχής και το ΑΦΜ 32 λεπτά πριν, fragma είπε Το διαμέρισμα στο οποίο μετακόμισα, ιδιοκτησίας μου, ήταν μισθωμένο σε εναν τυπο συγνώμη αλλά δεν ήξερες καν αν είχε αλλάξει το όνομα στο ρεύμα ? ζήτα απο ΔΕΗ να σου στείλουν ηλεκτρονικά τελευταίο εκκαθαριστικό όπως ακριβώς εκδόθηκε και όχι μηχανογραφημένο
fragma Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 9 λεπτά πριν, korakios είπε συγνώμη αλλά δεν ήξερες καν αν είχε αλλάξει το όνομα στο ρεύμα ? ζήτα απο ΔΕΗ να σου στείλουν ηλεκτρονικά τελευταίο εκκαθαριστικό όπως ακριβώς εκδόθηκε και όχι μηχανογραφημένο Δεν ηξερα γιατί ήμουν εξωτερικό, προσφατα γύρισα. Ειχα κάνει το τεραστιο λάθος να αναθέσω την ενοικίαση των διαμερισμάτων στον αδερφό μου που είναι ρεμάλι τελειωμένο και το μόνο που κάνει στη ζωη του ειναι να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή. 1 1
korakios Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, fragma είπε Δεν ηξερα γιατί ήμουν εξωτερικό, προσφατα γύρισα. αν όντως είναι στο όνομά σου , πρέπει να μπεις σε διακανονισμό γιατί στο 6μηνο μπορεί να δώσει εντολή διακοπής και ας είσαι στην EFA αλλά , αν είναι πάνω απο 150€ το χρέος δε θα έπρεπε καν να μπεις σε νέα εταιρία εκτός ,σενάριο , είχε κάνει διακανονισμό και το σταμάτησε Πρώτο πράγμα είναι να βρεις λογαριασμό κανονικό και να τσεκάρεις ΑΦΜ Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2021 από korakios 1
Kostasspil Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Μια και απαντήθηκε του TS, το κάνω hijack. Υπάρχει ένα ακίνητο κοντά στο σπίτι μου, το οποίο το έχει ένας τύπος που ψάχνει να το ξεφορτωθεί. Παλιότερος ενοικιαστής του είχε αφήσει φέσι στη ΔΕΗ, οπότε το σπίτι δεν είχε ρεύμα. Μιλάμε για μεγάλο ποσό απ' ότι θυμάμαι. Οι ερωτήσεις μου είναι: Αν το αγοράσω, με επηρεάζει σε κάτι το χρέος το δικό του; Και 2ον, επειδή πάνε χρόνια από τότε, υπάρχει πιθανότητα να έχει αφαιρεθεί ο μετρητής του; Πάνε σίγουρα 5 χρόνια. Γενικά με ενδιαφέρει να μάθω αν θα χω εγώ πρόβλημα με το ρεύμα είτε στη ΔΕΗ, είτε πάω αλλού Ευχαριστώ!!
Dark_Nightfall Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, fragma είπε . Ειχα κάνει το τεραστιο λάθος να αναθέσω την ενοικίαση των διαμερισμάτων στον αδερφό μου που είναι ρεμάλι τελειωμένο και το μόνο που κάνει στη ζωη του ειναι να παίζει παιχνίδια στον υπολογιστή. Βάλε νερό στο κρασί σου , ειδικά αν παίζει football manager θα πρέπει να κάνεις την καρδιά σου πέτρα και να τον συγχωρέσεις για όλα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα