Μακιαβέλλι Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Καλημέρα, Έχω την canon eos 250d και ο μόνος φακός που έχω είναι ο kit 18-55. Η χρήση είναι πολύ χομπιστικη και περιστασιακή κυρίως από την σύζυγο (ή από εμένα όταν βγάζω την σύζυγο). Δηλαδή δεν θέλω να δώσω κάνα 400αρικο για φακό που θα χρησιμοποιώ για 5 φωτογραφίες το 3μηνο. Θέλω έναν φακό κυρίως για εσωτερικούς χώρους. Επίσης ο kit φακός δυσκολεύεται να κάνει autofocus σε πολύ κοντινές αποστάσεις. Αν υπάρχει φακός που βοηθάει και στα δύο ακόμα καλύτερα. Αν χρησιμοποιώ λάθος ορολογίες συγχωρέστε με, είμαι ελαφρώς άσχετος. Ευχαριστώ
pifilos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 7 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε Καλημέρα, Έχω την canon eos 250d και ο μόνος φακός που έχω είναι ο kit 18-55. Η χρήση είναι πολύ χομπιστικη και περιστασιακή κυρίως από την σύζυγο (ή από εμένα όταν βγάζω την σύζυγο). Δηλαδή δεν θέλω να δώσω κάνα 400αρικο για φακό που θα χρησιμοποιώ για 5 φωτογραφίες το 3μηνο. Θέλω έναν φακό κυρίως για εσωτερικούς χώρους. Επίσης ο kit φακός δυσκολεύεται να κάνει autofocus σε πολύ κοντινές αποστάσεις. Αν υπάρχει φακός που βοηθάει και στα δύο ακόμα καλύτερα. Αν χρησιμοποιώ λάθος ορολογίες συγχωρέστε με, είμαι ελαφρώς άσχετος. Ευχαριστώ Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ Canon αλλά από γνωστούς νομίζω πως ο πιο φθηνός φακός που να είναι έτσι πιο φωτεινός είναι ο 50mm f 1.8 αλλά ίσως είναι αρκετά στενός (χωρίς να ξέρω για τι χώρους μιλάμε). Αμέσως μετά είναι ο 22mm f 2.8 για τον οποίο έχω ακούσει πολύ καλά λόγια αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετά φωτεινός για την χρήση που θες. Σε κάθε περίπτωση για εστίαση σε πολύ κοντινές αποστάσεις πρέπει να τσεκάρεις την ελάχιστη εστιακή απόσταση κάθε φακού που σε ενδιαφέρει για να δεις τι σε βολεύει. Δεν είναι αυτός ο μόνος παράγοντας αλλά δεν θέλω να σε μπλέξω παραπάνω. 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, pifilos είπε Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ Canon αλλά από γνωστούς νομίζω πως ο πιο φθηνός φακός που να είναι έτσι πιο φωτεινός είναι ο 50mm f 1.8 αλλά ίσως είναι αρκετά στενός (χωρίς να ξέρω για τι χώρους μιλάμε). Αμέσως μετά είναι ο 22mm f 2.8 για τον οποίο έχω ακούσει πολύ καλά λόγια αλλά δεν ξέρω αν είναι αρκετά φωτεινός για την χρήση που θες. Σε κάθε περίπτωση για εστίαση σε πολύ κοντινές αποστάσεις πρέπει να τσεκάρεις την ελάχιστη εστιακή απόσταση κάθε φακού που σε ενδιαφέρει για να δεις τι σε βολεύει. Δεν είναι αυτός ο μόνος παράγοντας αλλά δεν θέλω να σε μπλέξω παραπάνω. Ορίστε μλκια είπα . Δεν εννοούσα ότι βγάζω τους χώρους μόνους τους. Κυρίως βγάζω την σύζυγο να ποζάρει (wow sounds kinky) με βιβλία, υφάσματα και άλλα αντικείμενα που της έρχονται στο μυαλό κατά καιρούς. Δεν ξέρω αν αυτό αλλάζει κάτι βέβαια.
pifilos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε Ορίστε μλκια είπα . Δεν εννοούσα ότι βγάζω τους χώρους μόνους τους. Κυρίως βγάζω την σύζυγο να ποζάρει (wow sounds kinky) με βιβλία, υφάσματα και άλλα αντικείμενα που της έρχονται στο μυαλό κατά καιρούς. Δεν ξέρω αν αυτό αλλάζει κάτι βέβαια. Όχι όχι δεν είπες κάτι λάθος ίσως εγώ να μην το έγραψα σωστά. Εννοώ πως ο 50mm ίσως είναι λίγο περιοριστικός σε κλειστούς χώρους αλλά και πάλι εξαρτάται από τον χώρο και το πόσο εύκολα μπορείς να απομακρυνθείς από το θέμα. Δεν τον έχω χρησιμοποιήσει απλά θα τον διάλεγα λόγω φωτεινότητας και τιμής. Μπορείς να δοκιμάσεις με τον 18-55 που έχεις τώρα να δουλέψεις λίγο βάζοντας τον στον τέρμα σε εσωτερικούς χώρους. Αν σε βολέψει η εστιακή απόσταση και το μόνο θέμα πλέον είναι το διάφραγμα ο 50mm λογικά θα σε καλύψει. Πάντως αφού προορίζεται για πρόσωπα είναι πιο βολικό και κολακευτικό εστιακό μήκος σε σχέση με κάτι πιο ευρύ. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2021 από pifilos 1
nullindex Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα, Έχω τον 50mm f1.8 σε μία Canon 1300d, έχουμε τον ίδιο τύπο αισθητήρα (crop) και μπορώ να σου πω οτι είναι η πιο φθηνή και καλή αγορά που μπορείς να κάνεις. Επειδή είμαστε σε crop sensor, θα έχεις λίγο σφιχτό κάδρο (τα 50mm αντιστοιχούν σε 80mm στον αισθητήρα σου λόγω του 1,6x crop), αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Είναι πολύ ωραίος φακός, φωτεινός και οτι πρέπει για πορτρέτα με ωραίο "θάμπωμα" στο φόντο. Θα τον ευχαριστηθείς, σε αυτά τα λεφτά παίρνεις πολύ φακό. Εγώ τον χρησιμοποιώ και όταν θέλω να πάρω κάτι ελαφρύ μαζί μου. Το πιο σφιχτό κάδρο και η απουσία αλλαγής εστιακής απόστασης σε κάνει πιο δημιουργικό, σε ωθεί σε νέες γωνίες και οπτικές. 1
Okkin Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 όπως είπε και ο @pifilos ο 50mm 1.8 παρόλο που είναι φωτεινός είναι περιοριστικός. Ο φακός που έχεις σου δίνει την δυνατότητα να παίξεις μεταξύ 18mm και 55mm που είναι καλό. Μπορείς να κάνεις και πορτρέτο και γενικό. Με τον 50mm για να το πετύχεις γενικό θα χρειαστεί να απομακρυνθείς αρκετά από το θέμα σου και ίσως να μην μπορείς λόγου χώρου. Εάν το πρόβλημα σου είναι ότι οι φωτογραφίες σου είναι σκοτεινές χρειάζεσαι φως. Αγόρασε κάποιο κιτ φώτα με λιγότερο από 100ε. Για τις κοντινές λήψεις που θέλεις ο φακός που έχεις μπορεί να κάνει focus μέχρι 0,25m από το θέμα σου, και εάν δεν έχεις καλό φωτισμό το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Μπορείς να προμηθευτείς ενα close-up kit για τον φακό σου (https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=Close+UP+kit) που θα σου δώσει την δυνατότητα να πλησιάσεις λίγο παραπάνω στο θέμα σου αλλά και πάλι θα χρειαστεί να έχεις καλό φωτισμό για να πάρεις και καλό αποτέλεσμα. +1 για τον 50mm f1.8 τον έχω και έγω στην 70D 1
babisskg Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 8 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε Καλημέρα, Έχω την canon eos 250d και ο μόνος φακός που έχω είναι ο kit 18-55. Η χρήση είναι πολύ χομπιστικη και περιστασιακή κυρίως από την σύζυγο (ή από εμένα όταν βγάζω την σύζυγο). Δηλαδή δεν θέλω να δώσω κάνα 400αρικο για φακό που θα χρησιμοποιώ για 5 φωτογραφίες το 3μηνο. Θέλω έναν φακό κυρίως για εσωτερικούς χώρους. Επίσης ο kit φακός δυσκολεύεται να κάνει autofocus σε πολύ κοντινές αποστάσεις. Αν υπάρχει φακός που βοηθάει και στα δύο ακόμα καλύτερα. Αν χρησιμοποιώ λάθος ορολογίες συγχωρέστε με, είμαι ελαφρώς άσχετος. Ευχαριστώ Καλησπέρα και καλή εβδομάδα , πριν φτάσουμε στο ΑΝ πρέπει η όχι κλπ ..... ανεβάστε μία φωτογραφία , ακόμη και δοκιμαστική , με τον κιτ φακό , με φόντο ένα αντικείμενο η ένα κάδρο που θα σας ενδιέφερε να τραβήξετε από κοντά σε εσωτερικό χώρο . Ας βγει όπως ναναι , δεν έχει σημασία , βάλτε την μηχανή στο αυτόματο και τραβήξτε , ώστε να κατανοήσουν περισσότερο οι υπόλοιποι τι περίπου θέλατε να κάνετε . Ας είναι και θολή , σκοτεινή , όπως ναναι , δεν χάλασε ο κόσμος , μην δώσετε σημασία σε τεχνικές λεπτομέρειες , όσο για να δούμε τι έχετε στο μυαλό σας . 2
Μακιαβέλλι Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Τέτοιου τύπου είναι οι φωοτγραφίες συνήθως. 1
babisskg Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, Μακιαβέλλι είπε Τέτοιου τύπου είναι οι φωοτγραφίες συνήθως. Πολύ ωραία , ας πάμε να δούμε τι θα θέλατε περισσότερο από αυτό που φαίνεται , το οποίο σαν πρώτη ματιά φαίνεται μιά χαρά . Αν λοιπόν αυτές οι φωτογραφίες είναι με την Canon και τον 18 - 55 , τι λείπει κατά την γνώμη σας , τι θα θέλατε διαφορετικό και σε ποιό επίπεδο , απόστασης , εστίασης , χρωμάτων , φωτεινότητας και ότι άλλο νομίζετε εσείς πρώτα , όχι εγώ η όποιος άλλος .
Μακιαβέλλι Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, babisskg είπε Πολύ ωραία , ας πάμε να δούμε τι θα θέλατε περισσότερο από αυτό που φαίνεται , το οποίο σαν πρώτη ματιά φαίνεται μιά χαρά . Αν λοιπόν αυτές οι φωτογραφίες είναι με την Canon και τον 18 - 55 , τι λείπει κατά την γνώμη σας , τι θα θέλατε διαφορετικό και σε ποιό επίπεδο , απόστασης , εστίασης , χρωμάτων , φωτεινότητας και ότι άλλο νομίζετε εσείς πρώτα , όχι εγώ η όποιος άλλος . Με το χέρι στην καρδιά δεν ξέρω τι μου λείπει γιατί είμαι ψιλοασχετος. Ίσως λίγο καλύτερο focus σε αυτές τις αποστάσεις; Ίσως ικανότητα για περισσότερο φως χωρίς τόσο μεγάλο shutter speed ; Και οι δύο είναι με τρίποδο και μεγάλο shutter νομίζω με iso 100. 1
babisskg Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 20 ώρες πριν, Μακιαβέλλι είπε Με το χέρι στην καρδιά δεν ξέρω τι μου λείπει γιατί είμαι ψιλοασχετος. Ίσως λίγο καλύτερο focus σε αυτές τις αποστάσεις; Ίσως ικανότητα για περισσότερο φως χωρίς τόσο μεγάλο shutter speed ; Και οι δύο είναι με τρίποδο και μεγάλο shutter νομίζω με iso 100. Έτσι , πολύ σωστά το θέσατε . Ας πάμε από την αρχή λοιπόν με το σώμα της eos 250d το οποίο με 24mp αισθητήρα και ISO που φτάνει τα 25.000 και περισσότερο , είναι παραπάνω από ικανή σε αρχικό στάδιο να σας βοηθήσει σε πολλές απορίες σας . Σαν παράδειγμα αν θέλατε λοιπόν μία από τις παραπάνω εικόνες να βγεί πιο φωτεινή έφτανε να βάλετε το ISO στο auto . Εναλλακτικά θα μπορούσατε να τραβήξετε σε full auto mode και στην συνέχεια να δείτε τις ρυθμίσεις που επέλεξε η μηχανή για να πετύχει αυτό που ζητήσατε . Αν πάλι θέλατε να πάτε πιο κοντά ας πούμε , θα πηγαίνατε αρχικά στο μέγιστο δυνατό που σας δίνει ο κιτ φακός , εκεί δλδ που φτάνει για να μπορεί να εστιάσει , θα τραβούσατε την φωτογραφία και στην συνέχεια θα φτιάχνατε ένα crop στο κάδρο , για να πάρετε το σημείο που σας ενδιαφέρει περισσότερο , αφού τα 24mp σας το επιτρέπουν άνετα ! Νομίζω πως σε αρχικό στάδιο , ο 18 - 55 δίνει αρκετά πράγματα για να δουλέψετε , εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου θα θέλατε να τραβήξετε κάτι σε πολύ μεγάλη απόσταση , από εδώ και πέρα εξαρτάται πόσο θα ασχοληθείτε περισσότερο . Είναι ακόμη νωρίς να ασχολείστε με απροσδιόριστες επιθυμίες περί φακών κι' αν εκείνος κάνει η δεν κάνει κλπ . Σημειωτέον πως δουλεύω πάντα με έναν 18 - 55 διότι σου λύνει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις . Επίσης μπορείτε να ανεβάζετε φωτογραφίες στην ενότητα " Η ματιά του φωτογράφου " ζητώντας λεπτομέρειες γύρω από το επιθυμητό , τι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει κλπ . Θυμίζω την ανάγκη μελέτης του user manual της μηχανής , που λύνει αρκετές απορίες . 1
babisskg Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, babisskg είπε Έτσι , πολύ σωστά το θέσατε . Ας πάμε από την αρχή λοιπόν με το σώμα της eos 250d το οποίο με 24mp αισθητήρα και ISO που φτάνει τα 25.000 και περισσότερο , είναι παραπάνω από ικανή σε αρχικό στάδιο να σας βοηθήσει σε πολλές απορίες σας . Σαν παράδειγμα αν θέλατε λοιπόν μία από τις παραπάνω εικόνες να βγεί πιο φωτεινή έφτανε να βάλετε το ISO στο auto . Εναλλακτικά θα μπορούσατε να τραβήξετε σε full auto mode και στην συνέχεια να δείτε τις ρυθμίσεις που επέλεξε η μηχανή για να πετύχει αυτό που ζητήσατε . Αν πάλι θέλατε να πάτε πιο κοντά ας πούμε , θα πηγαίνατε αρχικά στο μέγιστο δυνατό που σας δίνει ο κιτ φακός , εκεί δλδ που φτάνει για να μπορεί να εστιάσει , θα τραβούσατε την φωτογραφία και στην συνέχεια θα φτιάχνατε ένα crop στο κάδρο , για να πάρετε το σημείο που σας ενδιαφέρει περισσότερο , αφού τα 24mp σας το επιτρέπουν άνετα ! Νομίζω πως σε αρχικό στάδιο , ο 18 - 55 δίνει αρκετά πράγματα για να δουλέψετε , εξαιρούνται οι περιπτώσεις όπου θα θέλατε να τραβήξετε κάτι σε πολύ μεγάλη απόσταση , από εδώ και πέρα εξαρτάται πόσο θα ασχοληθείτε περισσότερο . Είναι ακόμη νωρίς να ασχολείστε με απροσδιόριστες επιθυμίες περί φακών κι' αν εκείνος κάνει η δεν κάνει κλπ . Σημειωτέον πως δουλεύω πάντα με έναν 18 - 55 διότι σου λύνει τα χέρια σε πολλές περιπτώσεις . Επίσης μπορείτε να ανεβάζετε φωτογραφίες στην ενότητα " Η ματιά του φωτογράφου " ζητώντας λεπτομέρειες γύρω από το επιθυμητό , τι καλύτερο θα μπορούσε να γίνει κλπ . Θυμίζω την ανάγκη μελέτης του user manual της μηχανής , που λύνει αρκετές απορίες . Σας επισυνάπτω μία φωτογραφία με τον 18 - 55 σε σώμα Nikon , όχι για να σας αρέσει η να μην σας αρέσει , αλλά για να δείτε το ζήτημα της έκθεσης στο φως . Πολλές μηχανές , αν όχι όλες , δεν πρέπει να αφήνονται στην μέση της μπάρας δλδ στο μηδέν . Πρέπει να δουλέψετε με το σώμα αρχικά για να διαπιστώσετε σε ποιό σημείο + / - η μηχανή αποδίδει πιο ευχάριστα σύμφωνα με το μάτι σας και την δική σας εκτίμηση . Πρέπει να κατανοήσετε λοιπόν , πως έχετε αρκετή δουλειά μπροστά σας σχετικά με το σώμα .
Iliemp Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2021 Καλησπέρα, Μπορείς να κοιτάξεις τον Canon 24mm f2.8 που θεωρώ ότι θα είσαι υπερ ευχαριστημένος σε σχέση ποιότητας-τιμής για τις φωτογραφίες που θέλεις να βγάζεις. Ο 50mm f1.8 σίγουρα είναι πιο φωτεινός φακός αλλά πιστεύω ότι θα σε περιορίζει αρκετά σε κλειστούς χώρους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα