AtiX Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 7 λεπτά πριν, dpolal είπε Όχι βέβαια, απλά η λάθος τοποθέτηση μου είναι διαφορετική περίπτωση από την λάθος διατύπωση σου, την οποία ευγενικά διόρθωσα. Για αυτό και σε ευχαρίστησα, όπως και χάρηκα που κατάλαβες το αρχικό σου λάθος… 🙂
asotgr Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 47 λεπτά πριν, youraccount είπε Όλα ξεκινάνε από το δωρεάν. Καμία εταιρεία να μην μπορεί να παρέχει software κάτω του κόστους. Ακόμα και website. Δηλαδή να απαγορευτεί το freeware; Νομίζω μια τέτοια (μάλλον λογιστική) προσέγγιση δεν ταιριάζει στην αγορά του software.
NotAliki177 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 hours ago, TomAris1914 said: Δηλαδή για να καταλάβω…. Έχω μια εταιρεία που παράγει τηλεοράσεις και ηχόμπαρες και μου έρχεται η ιδέα να φτιάξω τηλεοράσεις με βάση ηχόμπαρα!! Το βρίσκεται λογικό να έρθει μια εταιρεία που πουλάει μόνο ηχόμπαρες να με κατηγορήσει για αθέμιτο ανταγωνισμό;;; Και δεν έχει καμία σχέση με το μήλο…. Εκεί θέλει φράγκα για μια εφαρμογή που την τρέχει άλλη εταιρεία!! Αυτό που δεν καταλαβαίνετε πολλοί είναι ότι υπάρχουν νόμοι για μια δίκαιη κοινωνία. Στην περίπτωση αυτή (όπως και του φίλου πιο πάνω με το σουπερμαρκετ) δεν επηρεάζεται καμιά αγορά και δεν δημιουργούνται ανισότητες/αδικίες/μονοπώλιο.* * Τα πράγματα αλλάζουν. Μπορεί σήμερα να μην υπάρχει μονοπώλιο αλλά μπορεί να υπάρξει αύριο. Ή μπορεί να μην έχουν τραβήξει την προσοχή. Η Microsoft βρίσκεται στο 90% των υπολογιστών παγκοσμίως... προφανώς και τέτοιες κινήσεις πρέπει να ελεγχθούν. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα supermarkets στην Ελλάδα δεν πουλάνε λευκά είδη; (πουλάνε μόνο κάποια βασικά;) γιατί υπάρχουν νόμοι που τους το απαγορεύουν γιατί αυτό προκαλεί μονοπώλιο... ποιος θα πήγαινε σε μαγαζί με λευκά είδη όταν έχει το supermarket κοντά του; για να ζήσουν όμως και οι άνθρωποι που έχουν μαγαζι με λευκά είδη, έχει επέμβει το κράτος. 12 hours ago, youraccount said: Όλα ξεκινάνε από το δωρεάν. Καμία εταιρεία να μην μπορεί να παρέχει software κάτω του κόστους. Ακόμα και website. Εκτός κι αν αυτό τους προσφέρει clout/πωλήσεις σε άλλο προιον/υπηρεσια. Άρα μπορούν να έχουν το Teams "free" για να προσελκύσουν κόσμο στο Office που είναι πανάκριβο. (μην κάνετε quote για τον "θείο" γιατί οι εταιρίες πληρώνουν κανονικά για να μην βρουν το μπελά τους). Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2021 από NotAliki177
Moderators Spect~ Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Moderators Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 12 ώρες πριν, youraccount είπε Όλα ξεκινάνε από το δωρεάν. Καμία εταιρεία να μην μπορεί να παρέχει software κάτω του κόστους. Ακόμα και website. H οποια τιμη κοστους οριζεται πως; ποιο ειναι το κοστος δημιουργειας του office? σιγουρα 50€ δεν ειναι αν σκεφτεις τις χιλιαδες εργατοωρες εργασιας.. αρα μηπως η τιμη κοστους του οφφις θα τα μερικες χιλιαδες ευρω και σε καθε update θα αυξανόταν; μηπως δεν υπαρχει τιμη κοστους ; 1
dstilio Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 6 λεπτά πριν, NotAliki177 είπε Αυτό που δεν καταλαβαίνετε πολλοί είναι ότι υπάρχουν νόμοι για μια δίκαιη κοινωνία. Στην περίπτωση αυτή (όπως και του φίλου πιο πάνω με το σουπερμαρκετ) δεν επηρεάζεται καμιά αγορά και δεν δημιουργούνται ανισότητες/αδικίες/μονοπώλιο. Η Microsoft βρίσκεται στο 90% των υπολογιστών παγκοσμίως... προφανώς και τέτοιες κινήσεις πρέπει να ελεγχθούν. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα supermarkets στην Ελλάδα δεν πουλάνε λευκά είδη; (πουλάνε μόνο κάποια βασικά;) γιατί υπάρχουν νόμοι που τους το απαγορεύουν γιατί αυτό προκαλεί μονοπώλιο... ποιος θα πήγαινε σε μαγαζί με λευκά είδη όταν έχει το supermarket κοντά του; για να ζήσουν όμως και οι άνθρωποι που έχουν μαγαζι με λευκά είδη, έχει επέμβει το κράτος. Εγώ που άρχισα το flame εν μέρη σου απαντώ: 1) το δέχομαι αυτό 2) το office δεν είναι windows. Δεν είναι σε όλους τους υπολογιστές. 3) η apple είναι στο 50% των κινητών στην Αμερική όπου έγινε και το δικαστήριο, και όμως οι insomniac έπεσαν να την υποστηρίξουν στο epic vs Apple με τα τελείως αντιθετα επιχειρήματα. Αυτοί θέλω να μου εξηγήσουν τη διαφορά. Γιατί στην apple λέμε ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει στο μαγαζάκι της και στην MS όχι. Εκεί παρουσιάσαμε το PlayStation σαν εναλλακτική ενώ εδώ δεν αναφέρει κανείς το Linux+libreoffice 1
NotAliki177 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 minutes ago, dstilio said: Εγώ που άρχισα το flame εν μέρη σου απαντώ: 1) το δέχομαι αυτό 2) το office δεν είναι windows. Δεν είναι σε όλους τους υπολογιστές. 3) η apple είναι στο 50% των κινητών στην Αμερική όπου έγινε και το δικαστήριο, και όμως οι insomniac έπεσαν να την υποστηρίξουν στο epic vs Apple με τα τελείως αντιθετα επιχειρήματα. Αυτοί θέλω να μου εξηγήσουν τη διαφορά. Γιατί στην apple λέμε ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει στο μαγαζάκι της και στην MS όχι. Εκεί παρουσιάσαμε το PlayStation σαν εναλλακτική ενώ εδώ δεν αναφέρει κανείς το Linux+libreoffice 2) έχεις δίκιο. εννοούσα ότι οι περισσότερες εταιρίες έχουν Office, οι οποίες εταιρίες έχουν Windows. 3) Δεν νομίζω ότι κανένας λογικός λέει ότι η τάδε εταιρία μπορεί να κάνει ότι θέλει στο μαγαζί της... μην κοιτάς τι λέμε εδώ... κάνε μια δοκιμή: ρώτα έναν φίλο σου "θα σου άρεσε να εγκαθιστάς εφαρμογές εκτός του store?" και θα δεις ότι θα είναι θετικός... ή τουλάχιστον δεν θα αρχίσει τις π***πες. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2021 από NotAliki177
youraccount Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, NotAliki177 είπε Αυτό που δεν καταλαβαίνετε πολλοί είναι ότι υπάρχουν νόμοι για μια δίκαιη κοινωνία. Στην περίπτωση αυτή (όπως και του φίλου πιο πάνω με το σουπερμαρκετ) δεν επηρεάζεται καμιά αγορά και δεν δημιουργούνται ανισότητες/αδικίες/μονοπώλιο.* * Τα πράγματα αλλάζουν. Μπορεί σήμερα να μην υπάρχει μονοπώλιο αλλά μπορεί να υπάρξει αύριο. Ή μπορεί να μην έχουν τραβήξει την προσοχή. Η Microsoft βρίσκεται στο 90% των υπολογιστών παγκοσμίως... προφανώς και τέτοιες κινήσεις πρέπει να ελεγχθούν. Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα supermarkets στην Ελλάδα δεν πουλάνε λευκά είδη; (πουλάνε μόνο κάποια βασικά;) γιατί υπάρχουν νόμοι που τους το απαγορεύουν γιατί αυτό προκαλεί μονοπώλιο... ποιος θα πήγαινε σε μαγαζί με λευκά είδη όταν έχει το supermarket κοντά του; για να ζήσουν όμως και οι άνθρωποι που έχουν μαγαζι με λευκά είδη, έχει επέμβει το κράτος. Εκτός κι αν αυτό τους προσφέρει clout/πωλήσεις σε άλλο προιον/υπηρεσια. Άρα μπορούν να έχουν το Teams "free" για να προσελκύσουν κόσμο στο Office που είναι πανάκριβο. (μην κάνετε quote για τον "θείο" γιατί οι εταιρίες πληρώνουν κανονικά για να μην βρουν το μπελά τους). Κανένας μη ιδιώτης δεν θα έπρεπε να μπορει να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες. Αλλιώς αλλοιώνει τον ανταγωνισμό. Υπάρχουν ρυθμιστικές αρχές που μπορούν να δουν αν μια υπηρεσία παρέχεται κάτω του κόστους. Αλλά τα θέλει ο κώλος μας να υπάρχουν Google, Facebook, Microsoft, κλπ και μετά δήθεν να κλαιγόμαστε. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και δεν λυπάμαι κανένα για ότι του κάνουν αφού το τσάμπα έχει επικρατήσει. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2021 από youraccount
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, youraccount είπε Κανένας μη ιδιώτης δεν θα έπρεπε να μπορει να παρέχει δωρεάν υπηρεσίες. Αλλιώς αλλοιώνει τον ανταγωνισμό. Υπάρχουν ρυθμιστικές αρχές που μπορούν να δουν αν μια υπηρεσία παρέχεται κάτω του κόστους. Αλλά τα θέλει ο κώλος μας να υπάρχουν Google, Facebook, Microsoft, κλπ και μετά δήθεν να κλαιγόμαστε. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και δεν λυπάμαι κανένα για ότι του κάνουν αφού το τσάμπα έχει επικρατήσει. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Εγώ θέλω τα λεφτά που θα έριχνα σε διαφήμιση να επιδοτήσω το προïον μου για να πάρω market share. Να θέλω να έχω loss leader. Ποιο είναι το πρόβλημα; Δεν είναι ότι έχω μονοπώλιο. Αν αποκτήσω, τότε ναι, έχουμε θέμα και χρίζει κρατικής παρέμβασης.
atheatos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 4 ώρες πριν, dstilio είπε Εγώ που άρχισα το flame εν μέρη σου απαντώ: 1) το δέχομαι αυτό 2) το office δεν είναι windows. Δεν είναι σε όλους τους υπολογιστές. 3) η apple είναι στο 50% των κινητών στην Αμερική όπου έγινε και το δικαστήριο, και όμως οι insomniac έπεσαν να την υποστηρίξουν στο epic vs Apple με τα τελείως αντιθετα επιχειρήματα. Αυτοί θέλω να μου εξηγήσουν τη διαφορά. Γιατί στην apple λέμε ότι μπορεί να κάνει ότι θέλει στο μαγαζάκι της και στην MS όχι. Εκεί παρουσιάσαμε το PlayStation σαν εναλλακτική ενώ εδώ δεν αναφέρει κανείς το Linux+libreoffice Το παράδειγμα σου με την epic είναι λάθος και αποδεικνύει άγνοια για να μην πω τίποτα, χειρότερο μιας και συνεχίζεις να προκαλείς. Καλλιστα θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το παράδειγμα του Apple Music και των ενσωματωμένων υπηρεσιών του iOS που δημιουργούν πρόβλημα στον ανταγωνισμό όπου εκεί κανένας δεν διαφώνησε ότι η apple είναι λάθος. Μηπως το κανείς επίτηδες γιατί δεν χωνεύεις την apple και θες να δημιουργήσεις off topic για να προστατέψεις την αγαπημένη σου Microsoft. Έχεις καμία συγγένεια με τον Πανεη?
dstilio Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 4 ώρες πριν, atheatos είπε Το παράδειγμα σου με την epic είναι λάθος και αποδεικνύει άγνοια για να μην πω τίποτα, χειρότερο μιας και συνεχίζεις να προκαλείς. Καλλιστα θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις το παράδειγμα του Apple Music και των ενσωματωμένων υπηρεσιών του iOS που δημιουργούν πρόβλημα στον ανταγωνισμό όπου εκεί κανένας δεν διαφώνησε ότι η apple είναι λάθος. Μηπως το κανείς επίτηδες γιατί δεν χωνεύεις την apple και θες να δημιουργήσεις off topic για να προστατέψεις την αγαπημένη σου Microsoft. Έχεις καμία συγγένεια με τον Πανεη? Ότι να ναι. Πολλά συμπεράσματα έβγαλες χωρίς να ρωτήσεις. πιο φουλ σε apple προϊόντα από εμένα δε θα βρεις. Πίστεψε με. Αλλά σε αντίθεση με άλλους έχω και συναίσθηση/άποψη για κάποια θέματα. πιστεύω ότι το 30% apple tax είναι λάθος. Καταναλωτης είμαι, οχι οπαδοσ. Πλήρωσα την apple, δεν με πλήρωσε. Δεν μίλησα για Music vs Spotify. Αλλά δεν έχω πρόβλημα αν θες να το πάμε εκεί. Το ίδιο μου κάνει. Μίλησα ξεκάθαρα για Epic και το πως την αντιμετωπίζουν πολλοί εδώ μέσα. Στην τελική πάλι τους ανταγωνίζεται η apple με το Apple Arcade. τα επιχειρήματα των insomniac ηταν τα αντιθετα με αυτά που αναγράφονται εδώ μέσα: 1) apple = ας έχει 30% - το μαγαζί της είναι ότι θέλει κάνει. 2) MS = ανεπίτρεπτο που στο δικό της μαγαζί βάζει μια ακόμα υπηρεσία. δε με νοιάζει τόσο το να πάρω το μέρος κάποιου. Σου μοιάζει περίεργο που δεν υποστηρίζω αυτόν που πλήρωσα; Με νοιάζει ομως να τονίσω την «ασυνέπεια» του όχλου του insomnia.
dieksodo Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 9 hours ago, NotAliki177 said: Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα supermarkets στην Ελλάδα δεν πουλάνε λευκά είδη; (πουλάνε μόνο κάποια βασικά;) γιατί υπάρχουν νόμοι που τους το απαγορεύουν γιατί αυτό προκαλεί μονοπώλιο... ποιος θα πήγαινε σε μαγαζί με λευκά είδη όταν έχει το supermarket κοντά του; για να ζήσουν όμως και οι άνθρωποι που έχουν μαγαζι με λευκά είδη, έχει επέμβει το κράτος. δεν καταλαβαινω ακριβως το επιχειρημα σου δηλαδη αν αφηναμε το σκλαβενιτη να ποθλαγε ψυγεια και τηλεορασεις θα ετρεχε ο κοσμος αντι να παει στο πλαισιο και στα παμπλικ? σοβαρα τωρα? θα προτιμουσες ενα σκλαβενιτη με μια μαρκα και 2-3 μοντελα απο το να πας ξερωγω στα μεδιαμαρκτ που εχουν 10 μαρκες και 100 μοντελα. ναι βεβαια αν ειναιγια κατι απλο ξερωγω μια σομπιτσα των 20 ευρω οκ αλλα αν πας στο σκλαβενιτη για να αγορασεις ψυγειο των 600 ευρω τι να σου πω επισης δεν καταλαβαινω γιατι το πλαισιο "πρεπει να ζησει και αυτο" οποτε πρεπει να το προστατευψουμε απο τα σουπερ μαρκετ και αν το πλαισιο αποφασισει να πουλησει προσφορα λαπτοπσ ή τηλεορασεις turbox και τις στειλει στα σουπερμαρκετ πως χανει ακριβως? πολλες φορες τα αβ φερνουν προσφορες ξερωγω μαξιλαρια και σεντονια και κατσαρολες προσφορες απο πανακριβες μαρκες και αντι για 90 ευρω τα αγοραζεις 25 πως χανει ακριβως η εταιρια οταν ξεστοκαρει? το ιδιο ακριβως γινεται και με ενα τομεα οπως φαρμακειο λεει η χαζη πλευρα "μα αν μπουν τα φαρμακεια στα σουπερμαρκετ θα κλεισουν τα φαρμακεια" ναι οκ και αυτος που θα κλεισει το φαρμακειο του δεν μπορει να ανοιξει φαρμακειο σε σουπερμαρκετ? δηλαδη το σουπερμαρκετ που θα βρει υπαλληλο θα βαλει τον τυπο που μεταφερει κασονια να πουλαει φαρμακα?
atheatos Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, dstilio είπε Ότι να ναι. Πολλά συμπεράσματα έβγαλες χωρίς να ρωτήσεις. πιο φουλ σε apple προϊόντα από εμένα δε θα βρεις. Πίστεψε με. Αλλά σε αντίθεση με άλλους έχω και συναίσθηση/άποψη για κάποια θέματα. πιστεύω ότι το 30% apple tax είναι λάθος. Καταναλωτης είμαι, οχι οπαδοσ. Πλήρωσα την apple, δεν με πλήρωσε. Δεν μίλησα για Music vs Spotify. Αλλά δεν έχω πρόβλημα αν θες να το πάμε εκεί. Το ίδιο μου κάνει. Μίλησα ξεκάθαρα για Epic και το πως την αντιμετωπίζουν πολλοί εδώ μέσα. Στην τελική πάλι τους ανταγωνίζεται η apple με το Apple Arcade. τα επιχειρήματα των insomniac ηταν τα αντιθετα με αυτά που αναγράφονται εδώ μέσα: 1) apple = ας έχει 30% - το μαγαζί της είναι ότι θέλει κάνει. 2) MS = ανεπίτρεπτο που στο δικό της μαγαζί βάζει μια ακόμα υπηρεσία. δε με νοιάζει τόσο το να πάρω το μέρος κάποιου. Σου μοιάζει περίεργο που δεν υποστηρίζω αυτόν που πλήρωσα; Με νοιάζει ομως να τονίσω την «ασυνέπεια» του όχλου του insomnia. Εντάξει κακως σου απάντησα . Ότι να είναι το 50% στην ΗΠΑ και το συγκρίνεις με το 80+ της Microsoft. Μου αρέσει που προσβάλεις και την νοημοσύνη μας χαρακτηρίζοντας το και λογικό επιχείρημα. Οτι να ναι λοιπόν γιατί ο όχλος του ινσομνια σου θίξε τα πιστεύω σου που στηρίζονται σε λάθος στοιχεία και συμπεράσματα. Υγ. Ασυνέπεια υπάρχει στα στοιχεία σου και τα συμπεράσματα σου , όχι στους υπόλοιπους. Δεν ειναι 30% για όλους και η epic δεν απειλείται από το arcade της apple. Έλεος δηλαδή και θέλεις να σου απαντήσουν σοβαρά ? Εγώ δεν έχω όλα τα προϊόντα apple και είναι απλά γελοίος λόγος να υποστηρίζεις ότι σε κάνει να έχεις καλύτερη άποψη για την apple. Μήπως θες να σου δώσουμε και βραβείο που τα σκάσες στην apple? Κάνει πιο βαριά την άποψη σου για αυτή? Πραγματικά έλεος… Ένα iPad έχω μόνο και ένα MacBook Pro του 2012 . Δεν επρεπε να σου απαντήσω κανονικά….. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2021 από atheatos
dieksodo Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 7 hours ago, youraccount said: Αλλά τα θέλει ο κώλος μας να υπάρχουν Google, Facebook, Microsoft, κλπ και μετά δήθεν να κλαιγόμαστε. Είμαστε άξιοι της μοίρας μας και δεν λυπάμαι κανένα για ότι του κάνουν αφού το τσάμπα έχει επικρατήσει. πρωτη φορα στη ζωη μου βλεπω καταναλωτη πο υ διαμαρτυρεται γιατι υπαρχουν τσαμπα προιοντα ειλικρινα μου φαινεται πως στανταρ μεσα στο ινσομνια θα υπαρχει και subforum για flatearthers
youraccount Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 6 ώρες πριν, natural_sgf είπε Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Εγώ θέλω τα λεφτά που θα έριχνα σε διαφήμιση να επιδοτήσω το προïον μου για να πάρω market share. Να θέλω να έχω loss leader. Ποιο είναι το πρόβλημα; Δεν είναι ότι έχω μονοπώλιο. Αν αποκτήσω, τότε ναι, έχουμε θέμα και χρίζει κρατικής παρέμβασης. Τρέχα πούλα κάτι σε super market κάτω του κόστους και θα δεις. Θα πας μέσα. 31 λεπτά πριν, dieksodo είπε πρωτη φορα στη ζωη μου βλεπω καταναλωτη πο υ διαμαρτυρεται γιατι υπαρχουν τσαμπα προιοντα ειλικρινα μου φαινεται πως στανταρ μεσα στο ινσομνια θα υπαρχει και subforum για flatearthers Τσάμπα δεν υπάρχει τίποτα. Απλά φαντασιώνεσαι.
Επισκέπτης Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 57 λεπτά πριν, youraccount είπε Τρέχα πούλα κάτι σε super market κάτω του κόστους και θα δεις. Θα πας μέσα. Σου είπα, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Τι αγαθό είναι; Ελαστικό; Ανελαστικό; Πρώτης ανάγκης; κλπ.. Θες να μου πεις ότι πρέπει να έρθει το κράτος να μου πει να μη πουλάω κάτω του κόστους το CRM που έφτιαξα και θέλω να πάρω market share;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα