Προς το περιεχόμενο

iPhone 8 vs iPhone X vs iPhone SE 2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χμμμ... Όλα αυτά που βρήκα σε χαμηλή τιμή (300€ περίπου) είχαν χαλασμένο Face ID.

Τα άλλα ξεφεύγουν σε τιμή και δεν προτίθεμαι να διαθέσω 360€ πάνω κάτω για το Χ. 

Δημοσ.

Ψάξε και eBay.de βλέπω κατι xs στα 300€. Έχω πάρει από έξω πολλές φορές έχουν βγει οκ. Τώρα αυτά που κάνουν 300 που λεω δεν ξέρω τι κατάσταση είναι αλλά κάνε αναζήτησή και κατι θα βρεις.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, taslikos είπε

Ψάξε και eBay.de βλέπω κατι xs στα 300€. Έχω πάρει από έξω πολλές φορές έχουν βγει οκ. Τώρα αυτά που κάνουν 300 που λεω δεν ξέρω τι κατάσταση είναι αλλά κάνε αναζήτησή και κατι θα βρεις.

Ναι και εγώ δεν ξέρω αν θα είναι σε καλή κατάσταση αυτά που αναφέρεις... 

Θα ρίξω πάντως μια ματιά 😉

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επανέρχομαι στο θέμα για να σας ρωτήσω την γνώμη σας για κάτι:

Μετά από έρευνα απέρριψα τα παραπάνω τηλέφωνα. Τα 8 και SE λόγω της άθλιας μπαταρίας τους και το X λόγω τον μειωμένων ενημερώσεων πλέον που πάλιωσε και του παλιού επεξεργαστή του. 

Σκέφτομαι, λοιπόν, να πάω είτε σε XR είτε σε Xs καθώς θεωρώ ότι μοιάζουν πολύ με τους διαδόχους τους και θα με ικανοποιήσουν.

Πιο πολύ γέρνω προς το Xr επειδή είναι φθηνότερο, αλλά προτιμάω ξεκάθαρα το Xs σε ίδια πάνω-κάτω τιμή. 

Με προβληματίζουν όμως κάποια πράγματα με το Xr: 

1. Η μπαταρία, φοβάμαι ότι είναι μικρή
  2. Η οθόνη (λέγεται ότι ψαρεύεις pixels)
  3. Η κάμερα (από ότι είδα δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό, αν και δεν έχω απαιτήσεις από την κάμερα)
  4. Η διάρκεια των ενημερώσεων του λειτουργικού, που είναι και ένας από τους βασικούς παράγοντες που το σκέφτομαι για το κινητο. 

Θεωρείται πως αξίζει συνολικά στην τιμή που παίζει τώρα μεταχειρισμένο, πάνω κάτω 300€ ή θα μπορούσα να βρω κάτι καλύτερο ακόμα και σε Android? 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, lon-zet είπε

Επανέρχομαι στο θέμα για να σας ρωτήσω την γνώμη σας για κάτι:

Μετά από έρευνα απέρριψα τα παραπάνω τηλέφωνα. Τα 8 και SE λόγω της άθλιας μπαταρίας τους και το X λόγω τον μειωμένων ενημερώσεων πλέον που πάλιωσε και του παλιού επεξεργαστή του. 

Σκέφτομαι, λοιπόν, να πάω είτε σε XR είτε σε Xs καθώς θεωρώ ότι μοιάζουν πολύ με τους διαδόχους τους και θα με ικανοποιήσουν.

Πιο πολύ γέρνω προς το Xr επειδή είναι φθηνότερο, αλλά προτιμάω ξεκάθαρα το Xs σε ίδια πάνω-κάτω τιμή. 

Με προβληματίζουν όμως κάποια πράγματα με το Xr: 

1. Η μπαταρία, φοβάμαι ότι είναι μικρή
  2. Η οθόνη (λέγεται ότι ψαρεύεις pixels)
  3. Η κάμερα (από ότι είδα δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό, αν και δεν έχω απαιτήσεις από την κάμερα)
  4. Η διάρκεια των ενημερώσεων του λειτουργικού, που είναι και ένας από τους βασικούς παράγοντες που το σκέφτομαι για το κινητο. 

Θεωρείται πως αξίζει συνολικά στην τιμή που παίζει τώρα μεταχειρισμένο, πάνω κάτω 300€ ή θα μπορούσα να βρω κάτι καλύτερο ακόμα και σε Android? 

Επειδή είχα xr θα σου πω 

1. Η μπαταρία είναι μια χαρά.

2. Οθόνη  πολύ καλή αν και ειναι lcd 720p δεν το νοιώθεις καν.

3. Η κάμερα είναι η ίδια με του xs απλα δεν έχει την επιπλέον δεύτερη.

4. Ενημερώσεις ακριβώς ίδιες με το xs μιας και κυκλοφόρησαν μαζί! 

Γενικά σίγουρα αξίζει τα 300€ εκτός αν βρεις το xs με μικρή διαφορά τιμής (μέχρι 100€)

Δες αναλυτικά διαφορες

https://m.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9320&idPhone2=9318

Επεξ/σία από koutsis
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, koutsis είπε

Επειδή είχα xr θα σου πω 

1. Η μπαταρία είναι μια χαρά.

2. Οθόνη  πολύ καλή αν και ειναι lcd 720p δεν το νοιώθεις καν.

3. Η κάμερα είναι η ίδια με του xs απλα δεν έχει την επιπλέον δεύτερη.

4. Ενημερώσεις ακριβώς ίδιες με το xs μιας και κυκλοφόρησαν μαζί! 

Γενικά σίγουρα αξίζει τα 300€ εκτός αν βρεις το xs με μικρή διαφορά τιμής (μέχρι 100€)

Δες αναλυτικά διαφορες

https://m.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=9320&idPhone2=9318

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. 

Τα bezels περιμετρικά της οθόνης καταντάνε να είναι εκνευριστικά ή συνηθίζεται? 

Για πόσα χρόνια ακόμα θα παίρνει νέα έκδοση του λειτουργικού (το λειτουργικό είναι βασικότατος παράγοντας για την επιλογή κινητού για εμένα)?

Το Face ID έχει τις παρόμοιες δυνατότητες με αυτό των καινούριων μοντέλων?  

Κινητά όπως τα OnePlus Nord CE και Nord 2 πιστεύεις ότι μπορούν να το ανταγωνιστούν σε επιδόσεις? 

• Like 1
Δημοσ.

Από iPhone X και νεότερο ότι και να πάρεις θα κανείς μια χαρά την δουλειά σου 

Ποιο να πάρεις;;;

Οποιο αντέχει η τσέπη σου 

Ετσι ήταν πάντα με τα περισσότερα πράγματα. Έτσι είναι και με το iPhone 

Αν πάρεις το Χ θα είσαι εντάξει 

Αν πάρεις το Xs θα έχεις λίγο καλύτερο εκείνο λίγο καλύτερο το άλλο 

Αν πάρεις το 11 θα έχεις ακόμα λίγο καλύτερο το ένα ακόμα λίγο καλύτερο το άλλο 

και πάει λέγοντας 

Δεν έχεις θέμα με τις ενημερώσεις με κανένα από αυτά τα τηλέφωνα που ανέφερα 

Μην πάρεις πιο παλιο

Περασε η μπογιά τους πάει 

• Like 2
Δημοσ.
9 ώρες πριν, lon-zet είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. 

Τα bezels περιμετρικά της οθόνης καταντάνε να είναι εκνευριστικά ή συνηθίζεται? 

Για πόσα χρόνια ακόμα θα παίρνει νέα έκδοση του λειτουργικού (το λειτουργικό είναι βασικότατος παράγοντας για την επιλογή κινητού για εμένα)?

Το Face ID έχει τις παρόμοιες δυνατότητες με αυτό των καινούριων μοντέλων?  

Κινητά όπως τα OnePlus Nord CE και Nord 2 πιστεύεις ότι μπορούν να το ανταγωνιστούν σε επιδόσεις? 

Τα bezels είναι λίγο μεγαλύτερα από του xs αλλά ότι κάτι τρομερό. Συνηθιζονται εννοείται. 
Updates λογικά θα πάρει για αλλά 2 χρόνια. Δηλαδή μέχρι και Σεπτέμβριο του 23, εκτός αν κάτι αλλάξει και πάει ως το 24.

Το face id είναι το ίδιο.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, koutsis είπε

Τα bezels είναι λίγο μεγαλύτερα από του xs αλλά ότι κάτι τρομερό. Συνηθιζονται εννοείται. 
Updates λογικά θα πάρει για αλλά 2 χρόνια. Δηλαδή μέχρι και Σεπτέμβριο του 23, εκτός αν κάτι αλλάξει και πάει ως το 24.

Το face id είναι το ίδιο.

Στα δικά μου μάτια τα bezels του XR είναι ενοχλητικά 

Βλεπεις στα χέρια του δίπλα ένα iPhone XS και μετά λες πω πω τι οθόνη έχει. Γιατί δεν πήρα κι εγώ αυτό;;;

Το XR είναι μια επιλογή για κάποιον που θέλει καλή αυτονομία 

Στα υπόλοιπα όλα νομίζω μειονεκτεί 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Tasos19s είπε

Στα δικά μου μάτια τα bezels του XR είναι ενοχλητικά 

Βλεπεις στα χέρια του δίπλα ένα iPhone XS και μετά λες πω πω τι οθόνη έχει. Γιατί δεν πήρα κι εγώ αυτό;;;

Το XR είναι μια επιλογή για κάποιον που θέλει καλή αυτονομία 

Στα υπόλοιπα όλα νομίζω μειονεκτεί 

Εννοείται μειονεκτει. Μιλάμε πάντα ότι για μεγάλη διαφορά τιμής δεν αξίζει το xs. Αν το βρεις +100€ πιστεύω αξίζει!

Δημοσ.

Με το Xr φοβάμαι ότι θα απογοητευτώ, καθώς έχει μια απλή IPS οθόνη, έναν παλιό flagship επεξεργαστή που πλέον είναι σε επίπεδα mid-range, μια όχι και τόσο δυνατή κάμερα και το καλύτερο μεν λειτουργικό (για εμένα) αλλά όχι υποστήριξη πολλών χρόνων καθώς έχει παλιώσει. Έχω δίκιο ή τα specs στα iPhones δεν έχουν καμία σημασία και η εμπειρία είναι αυτή που μετράει? Αν όλα είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα κατά την χρήση, δεν έχω θέμα να είναι και TFT η οθόνη 😝

Από την άλλη το Xs έχει Oled οθόνη, καλύτερη κάμερα και πιο στιβαρή κατασκευή. Δεν ξέρω όμως αν αυτά αξίζουν τα παραπάνω 100€ (περίπου) που κοστίζει. Θα δω μεγάλη διαφορά? 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, lon-zet είπε

Με το Xr φοβάμαι ότι θα απογοητευτώ, καθώς έχει μια απλή IPS οθόνη, έναν παλιό flagship επεξεργαστή που πλέον είναι σε επίπεδα mid-range, μια όχι και τόσο δυνατή κάμερα και το καλύτερο μεν λειτουργικό (για εμένα) αλλά όχι υποστήριξη πολλών χρόνων καθώς έχει παλιώσει. Έχω δίκιο ή τα specs στα iPhones δεν έχουν καμία σημασία και η εμπειρία είναι αυτή που μετράει? Αν όλα είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα κατά την χρήση, δεν έχω θέμα να είναι και TFT η οθόνη 😝

Από την άλλη το Xs έχει Oled οθόνη, καλύτερη κάμερα και πιο στιβαρή κατασκευή. Δεν ξέρω όμως αν αυτά αξίζουν τα παραπάνω 100€ (περίπου) που κοστίζει. Θα δω μεγάλη διαφορά? 

Όχι δεν θα δεις τεράστια διαφορά!

Όλα εξαρτώνται από το budget σου. Αν βρεις ένα xr γύρω στα 250€ είσαι μια χαρά. Αν θέλεις να διαθέσεις παραπάνω κοιτάς ανάλογα με το budget σου τι μπορείς να πάρεις. Αν μπορείς π.χ. να πας σε 11 ή  σε xs ή σε xs max αν θες μεγαλύτερη οθόνη...

• Like 2
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 13/10/2021 στις 1:37 ΜΜ, lon-zet είπε

Σε τι μπορεί να οφείλετε το χαλασμένο face ID που βλέπω συχνά στα μεταχειρισμένα X? Αλλαγμένη οθόνη ας πούμε? 

Υγρασία 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...