Προς το περιεχόμενο

iPhone 8 vs iPhone X vs iPhone SE 2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι σε αναζήτηση μεταχειρισμένου iPhone με τιμή μέχρι 300€. Δοκίμασα ένα εκθεσιακό iPhone SE 2020 και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα από το design, το λογισμικό του και την οθόνη του, παρόλο που είναι IPS. Οι τιμές που βρήκα πάνω-κάτω για το κάθε μοντέλο μεταχειρισμένο είναι οι εξής: iPhone X 300€, iPhone SE 2 290€, iPhone 8 190-200€. Έχω κάνει κάποιες ερωτήσεις σε άλλα θέματα που άνοιξα αλλά όχι τόσο σχετικές με αυτήν τώρα. Η χρήση που κάνω είναι αρκετά απλή αλλά και έντονη κάποιες φορές (μπορεί να το χρησιμοποιώ για αναπαραγωγή βίντεο για 1 ώρα π.χ.). Οι ερωτήσεις μου είναι οι παρακάτω: 

1. Πιστεύετε θα δω μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην οθόνη του X και 8/SE (δεν έχω θέμα με το μέγεθος) επειδή του πρώτου είναι OLED? 
  2. Η μπαταρία έχει περισσότερη διάρκεια στο Χ ή στα 8/SE? 
  3. Αξίζει το SE τα περισσότερα περίπου 90€ περισσότερα που κοστίζει από το 8, λόγω Α13, +1 giga ram, λίγο βελτιωμένης κάμερας σε θέμα software και περισσότερα updates?  
  4. Σε σύγκριση μεταξύ SE και Χ ποιο κερδίζει? Το Χ φαίνεται ένα πιο σύγχρονο κινητό (face ID, διπλή κάμερα, magsafe charging) ενώ το SE έχει σαφώς πιο καλό επεξεργαστή και περισσότερα χρόνια updates
  5. Σε καθημερινή χρήση θα δω διαφορά μεταξύ 8 και Χ (αφού έχουν τον ίδιο επεξεργαστή) 
  6. Ποιο πιστεύετε είναι το καλύτερο vfm για τις ανάγκες μου και θα έχει καλή μεταπωλητική αξία μετά από 3 χρόνια που θα το κρατήσω περίπου (το 8 σκοπεύω να το κρατήσω λιγότερο αν το πάρω, μέχρι να σταματήσουν τα updates)
  7. Μέχρι τι ποσοστό υγείας μπαταρίας θα πρέπει να έχει η κάθε συσκευή (περίπου) για να μην χρειαστεί αλλαγή στο κοντινό μέλλον? 

Θα χαρώ πολύ να δω τις απόψεις σας 😀

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, lon-zet είπε

Είμαι σε αναζήτηση μεταχειρισμένου iPhone με τιμή μέχρι 300€. Δοκίμασα ένα εκθεσιακό iPhone SE 2020 και μπορώ να πω ότι εντυπωσιάστηκα από το design, το λογισμικό του και την οθόνη του, παρόλο που είναι IPS. Οι τιμές που βρήκα πάνω-κάτω για το κάθε μοντέλο μεταχειρισμένο είναι οι εξής: iPhone X 300€, iPhone SE 2 290€, iPhone 8 190-200€. Έχω κάνει κάποιες ερωτήσεις σε άλλα θέματα που άνοιξα αλλά όχι τόσο σχετικές με αυτήν τώρα. Η χρήση που κάνω είναι αρκετά απλή αλλά και έντονη κάποιες φορές (μπορεί να το χρησιμοποιώ για αναπαραγωγή βίντεο για 1 ώρα π.χ.). Οι ερωτήσεις μου είναι οι παρακάτω: 

1. Πιστεύετε θα δω μεγάλη διαφορά ανάμεσα στην οθόνη του X και 8/SE (δεν έχω θέμα με το μέγεθος) επειδή του πρώτου είναι OLED? 
  3. Αξίζει το SE τα περισσότερα περίπου 90€ περισσότερα που κοστίζει από το 8, λόγω Α13, +1 giga ram, λίγο βελτιωμένης κάμερας σε θέμα software και περισσότερα updates?  
  4. Σε σύγκριση μεταξύ SE και Χ ποιο κερδίζει? Το Χ φαίνεται ένα πιο σύγχρονο κινητό (face ID, διπλή κάμερα, magsafe charging) ενώ το SE έχει σαφώς πιο καλό επεξεργαστή και περισσότερα χρόνια updates
  5. Σε καθημερινή χρήση θα δω διαφορά μεταξύ 8 και Χ (αφού έχουν τον ίδιο επεξεργαστή) 
  6. Ποιο πιστεύετε είναι το καλύτερο vfm για τις ανάγκες μου και θα έχει καλή μεταπωλητική αξία μετά από 3 χρόνια που θα το κρατήσω περίπου (το 8 σκοπεύω να το κρατήσω λιγότερο αν το πάρω, μέχρι να σταματήσουν τα updates)
  7. Μέχρι τι ποσοστό υγείας μπαταρίας θα πρέπει να έχει η κάθε συσκευή (περίπου) για να μην χρειαστεί αλλαγή στο κοντινό μέλλον? 

Εγω θα ημουν μεταξυ SE και x και προσωπικα θα διαλεγα το Χ λογω design, face ID, μεγαλυτερης και καλυτερης οθονης και καλυτερης καμερας. Αν ομως δεν σε ενοχλουν τα bezels και η μικρη οθονη του SE, το SE ειναι 3 χρονια νεοτερο! Τωρα απο θεμα μπαταριας το SE εχει πολυ μικροτερη αλλα εχει και μικροτερη οθονη και πιο νεο επεξεργαστη, αρα μαλλον θα ειναι στα ιδια επιπεδα. Οσον αφορα την υγεια μπαταριας , θα σου ελεγα να ειναι τουλαχιστον πανω απο 90%

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση. 

Θα έχω πρόβλημα με το X σε επεξεργαστή και αναβαθμίσεις? 

Θεωρώ πως είναι κρίμα να πάρεις ένα κινητό των 300€ και να μην έχεις αναβαθμίσεις για πολλά χρόνια ακόμα. Με το 8 που είναι χαμηλότερη η τιμή δεν με πειράζει.

Ένας άλλος προβληματισμός μου είναι: Αφού με βολεύει το μέγεθος και ο σχεδιασμός του 8, γιατί να δώσω άλλα 100€ για ένα κινητό με τον ίδιο επεξεργαστή, την ίδια μπαταρία και τα ίδια χρόνια αναβαθμίσεων (αφού ανακοινώθηκαν την ίδια χρονιά) που διαφέρει μόνο σε κάποια μικρά πράγματα? 

Τι πιστεύεις?

Δημοσ.
46 λεπτά πριν, lon-zet είπε

Θεωρώ πως είναι κρίμα να πάρεις ένα κινητό των 300€ και να μην έχεις αναβαθμίσεις για πολλά χρόνια ακόμα. Με το 8 που είναι χαμηλότερη η τιμή δεν με πειράζει.

Ένας άλλος προβληματισμός μου είναι: Αφού με βολεύει το μέγεθος και ο σχεδιασμός του 8, γιατί να δώσω άλλα 100€ για ένα κινητό με τον ίδιο επεξεργαστή, την ίδια μπαταρία και τα ίδια χρόνια αναβαθμίσεων (αφού ανακοινώθηκαν την ίδια χρονιά) που διαφέρει μόνο σε κάποια μικρά πράγματα? 

Τι πιστεύεις?

Εντάξει δεν διαφέρει σε κάποια μικρά πράγματα το 8 με το x! Η μέρα με τη νύχτα είναι από άποψη σχεδιασμού και οθόνης. Επίσης όπως είπα πριν καλύτερη camera και face id αντί για κουμπί. Τώρα αν δεν σε ενδιαφέρουν καθόλου εσένα όλες αυτές οι διαφορές οκ, πας σε 8 και σε κανένα χρόνο το αλλάζεις με κάτι νέο..

• Like 1
Δημοσ.

Τα περισσοτερα στα ειπε ο φιλος. 

Σοβαρη μεταπωλητικη αξια σε 3 χρονια δεν θα εχει κανενα απ αυτα τα μοντελα. Το se 2020 σιγουρα ειναι πιο future proof απο θεμα αναβαθμισεων αλλά κουβαλαει design σχεδον 10ετιας πλεον. 

Eπισης αυτο που λες οτι το iphone 8 θα το εδινες νωριτερα απο τα αλλα επειδη θα σταματησουν νωριτερα τα updates, αυτο ισχυει μονο στην περιπτωση του se 2020 που ειναι μεταγενεστερο. Το 8 βγηκε μαζι με το X το 2017 αρα εχουν ιδιο χρονο "ζωης".

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, lon-zet είπε

Τι πιστεύεις?

Bottom line. Αν θες να το κρατήσεις αρκετά χρόνια και δεν σε ενοχλεί το αρχαίο design και τα bezels πας σε se 2020. Αν θες απλά να δοκιμάσεις το ios και αν σου αρέσει σε κανένα χρόνο να πάρεις καινούριο μοντέλο, πας σε 8.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, paris_chav είπε

Τα περισσοτερα στα ειπε ο φιλος. 

Σοβαρη μεταπωλητικη αξια σε 3 χρονια δεν θα εχει κανενα απ αυτα τα μοντελα. Το se 2020 σιγουρα ειναι πιο future proof απο θεμα αναβαθμισεων αλλά κουβαλαει design σχεδον 10ετιας πλεον. 

Eπισης αυτο που λες οτι το iphone 8 θα το εδινες νωριτερα απο τα αλλα επειδη θα σταματησουν νωριτερα τα updates, αυτο ισχυει μονο στην περιπτωση του se 2020 που ειναι μεταγενεστερο. Το 8 βγηκε μαζι με το X το 2017 αρα εχουν ιδιο χρονο "ζωης".

Έχεις δίκιο, αρχικά νόμιζα ότι το Χ βγήκε το 2018, δηλαδή ένα χρόνο μετά το 8 αλλά το έψαξα και διαπίστωσα ότι έκανα λάθος. 

Με τα νέα δεδομένα, ότι λανσαρίστηκαν την ίδια χρονιά 8 και X, δεν αξίζει το X αφού θα πάρει για ένα χρόνο λιγότερο αναβαθμίσεις από ότι νόμιζα αρχικά. 

Ο βασικό λόγος που βλέπω iPhones είναι το iOS και τα updates του, αλλά αν πρακτικά πάρει μόνο 1 - 2 updates ακόμα δεν με καλύπτει σε καμία περίπτωση (με βάση την τιμή πάντα, αν ήταν πιο φθηνό θα το ξανασκεφτόμουν) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα 2 updates ειναι δεδομενα νομιζω γιατι ακομα και το 6s εχει παρει το ios 15

Αρα του χρονου στην χειροτερη θα παρουν τελευταιο ios τα 7αρια και μετα ακολουθουν 8αρια - X.

Ακομα και το χειροτερο σεναριο να παρουμε οτι θα παρουν μαξ αλλες 2 αναβαθμισεις τα 8-Χ, δεν το θεωρω ασχημο. Εξαλλου μιλαμε για συσκευες που θα δωσεις ταβανι 300 ευρω.

Επισης ακομα και να μεινουν λογου χαρη στο ios 17, security updates θα συνεχισουν να παιρνουν για ενα διαστημα και οι εφαρμογες θα αργησουν να γινουν μη συμβατες σε αυτες τις συσκευες. 

Επεξ/σία από paris_chav
Δημοσ.

Σε τι μπορεί να οφείλετε το χαλασμένο face ID που βλέπω συχνά στα μεταχειρισμένα X? Αλλαγμένη οθόνη ας πούμε? 

Δημοσ.
Στις 11/10/2021 στις 5:49 ΜΜ, lon-zet είπε

1.ναι υπάχει διαφορά και λόγω Oled και λόγω υψηλότερης ανάλυσης

2.στο X έχει,βεβαια αφου μιλάμε για μτχ πιθανως στο 8 και στο X να έχουν αισθητα χαμηλότερη υγεια μπαταριας

3.Ναι τα αξίζει γιατί είναι μοντέλο του 2020,άρα θα έχει και επιπλέον εγγύηηση πέραν του καλύτερου hardware

4.Το Χ καθαρά λόγω οθόνης/design/ποιοτητας κατασκευής

5.Οχι

7.Ιδανικά θες μπαταρία πάνω 89%,γιατί γύρω στο 80-82 είναι για αλλαγή(δεν έχουν και μεγαλες μπαταρίες οι συσκευες αυτες).

• Like 3
Δημοσ.
22 ώρες πριν, lon-zet είπε

Σε τι μπορεί να οφείλετε το χαλασμένο face ID που βλέπω συχνά στα μεταχειρισμένα X? Αλλαγμένη οθόνη ας πούμε? 

Αλλαγη οθόνης!

Δημοσ.
22 ώρες πριν, lon-zet είπε

Αλλαγή οθόνης με μη αυθεντική. Μένεις μακριά εννοείται!

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...