Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω ξέρω ότι το ups το θέλει κάποιος απλά για να προλάβει να κλείσει τις συσκευές όταν το ρεύμα πέσει. Αν θες να συνεχίσεις να παίζεις, τότε βαζεις γεννήτρια πετρελαίου που να παίρνεις μπρος μόλις το ρεύμα πέσει.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ilias78 είπε

Εγω ξέρω ότι το ups το θέλει κάποιος απλά για να προλάβει να κλείσει τις συσκευές όταν το ρεύμα πέσει. Αν θες να συνεχίσεις να παίζεις, τότε βαζεις γεννήτρια πετρελαίου που να παίρνεις μπρος μόλις το ρεύμα πέσει.

Οι περισσοτερες διακοπες ειναι ολιγολεπτες.Σπανια θα γινει 6ωρη διακοπη πχ ,η θα ειναι προγραμματισμενη και θα εχεις ειδοποιηθει η ενδεχομενως να περναει τυφωνας και να υπαρξει καποιο θεμα στο δικτυο. :P

Οποτε ναι σε νοιαζει να μπορεις να αποφυγεις το κλεισιμο.Πχ το δικο μου ειναι γαιδουρι 900 watt με 3Χ7ah μπαταριες.Ακομα και οταν παιζω θα κρατησει 20-25 λεπτα οποτε προσωπικα συνεχιζω για κανα 10 λεπτο και αν δω οτι δε ψηνεται να επανελθει,τοτε το κλεινω.Δεν υπαρχει λογος με τετοια χωρητικοτητα που εχω να παω αμεσως να κλεισω τον υπολογιστη.Βεβαια ειναι και η χρηση που κανει ο καθενας.Πχ εχω και το 3d printer πανω γιατι πολλες φορες μου εγινε διακοπη και μου κοβε τις εκτυπωσεις.Εκει θα το αφησω να δουλεψει οσο κρατησει και εαν αδειασει,τοτε τον ηπια 😁

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, Elysian είπε

καλησπερα παιδια υπαρχει κατι που προστατευει τις ηλεκτρικες συσκευες τηλεοραση πλυντηριο πχ σε περιπτωση διακοπη ρευματος? καποια πριζα κατι η οτιδηποτε  που να κρατα το ρευμα εστω για 5 λεπτα ωστε να προλαβεις να τις κλεισεις εσυ τις συσκευες σας ευχαριστω

Διαβασε εδω οπου αναφέρω καποια πράγματα για να μην τα ξαναγράφω. Οπως εξηγησε και ο Dantε για TV,PC κτλπ ενα απλό UPS aprox. sinewave θα σε καλύψει . Για πλυντήρια και ψυγεία εκει πας σε αλλες λύσεις που ειναι κοστοβoρες και δεν υπάρχει λόγος.

Υπάρχουν επιτηρητές τάσης και διατάξεις ασφάλειας υπέρτασης και αντικεραυνικής προστασίας που μπορούμε να βαλουμε στον πινακα μας και στο δίκτυό μας οταν ειμαστε σε μια περιοχη με συχνά προβλήματα και με κακο δίκτυό.

20 ώρες πριν, nvel είπε

γιατί τι θα πάθουν οι τηλεοράσεις και οι υπολογιστές από μη ημίτονο στην τάση;  έτσι και αλλιώς το ρεύμα που τραβάνε δεν είναι ημιτονικό και σε κανονική παροχή.

Και τι ειναι αν δεν ειναι ημιτονικο? Συνεχές ειναι ? 😂

Μην μπερδευουμε το ρευμα με την ταση. Ρεύμα ειναι η "ένταση" και τάση ειναι το "πλάτος". Ρεύμα "ενταση" θα έχεις και στα 300V άλλα δεν σημαίνει οτι ειναι καλο για ενα τροφ/κο που θα λειτουργεί στα 120~250 εύρος.

Για να το θέσω απλα :

Ταση είναι ο αριθμός των ηλεκτρονίων και ένταση είναι η ταχύτητα με την οποία τρέχουν.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για να μάθεις γιατί η κυματομορφή του ρεύματος εισόδου σε ένα παλμοτροφοδοτικό που τροφοδοτείται από ημιτονική τάση δεν είναι ημιτονική αλλά κάτι σαν το κίτρινο στην εικόνα, διάβασε οποιοδήποτε βιβλίο ηλεκτρονικών ισχύος ή ποιότητας ηλεκτρικής ισχύος.

36ohm.jpg

Επεξ/σία από nvel
Δημοσ.
10 ώρες πριν, momotis είπε

Παιδια,μπορεί να προτείνει κάποιος γνώστης μοντέλο  UPS,που να σηκώνει 65αρα (x90) και ps5?

Πρώτα πρέπει να ξέρεις τι τύπο ups θέλεις και μετά τον χρόνο αντοχής των μπαταριών μέχρι να κλείσει. 

Με τα παραπάνω δεδομένα και έναν γενικό κανόνα. 

Άμα θες Stand by UPS επέλεξε ένα των 500 - 600 VA. 

Άμα θες line interactive επέλεξε ενα των 400 VA. 

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, nvel είπε

για να μάθεις γιατί η κυματομορφή του ρεύματος εισόδου σε ένα παλμοτροφοδοτικό που τροφοδοτείται από ημιτονική τάση δεν είναι ημιτονική αλλά κάτι σαν το κίτρινο στην εικόνα, διάβασε οποιοδήποτε βιβλίο ηλεκτρονικών ισχύος ή ποιότητας ηλεκτρικής ισχύος.

36ohm.jpg

Προφανώς και αναφέρεσαι στην λειτουργία του PWM τροφοδοτικού. Το γνωρίζω οτι λειτουργεί με παλμούς.Το να λεμε ομως οτι στην εισοδο του δεν εχουμε ημιτονική τιμη ειναι λαθος.

Φυσικά και έχουμε ημίτονο. Το εναλλασσόμενο ρεύμα είναι ένα ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο αναστρέφει περιοδικά την κατεύθυνση του.Η συνήθης κυματομορφή εναλλασσόμενου ρεύματος στα περισσότερα κυκλώματα ηλεκτρικής ισχύος είναι ένα ημιτονοειδές κύμα, του οποίου η θετική μισή περίοδος αντιστοιχεί με τη θετική κατεύθυνση του ρεύματος και αντίστροφα.

Αυτο φτάνει στην είσοδο του PWM οπου ανορθώνεται από το κύκλωμα του πρωτεύων Rectifier. Το πως ειναι το σημα μετα την ανόρθωση το γνωρίζεις.

Στην συνεχεία αυτο μετατρέπετε σε παλμό,  pulse-duration modulation (PDM) οπού είναι μια μέθοδος μείωσης της μέσης ισχύος που παρέχεται από ένα ηλεκτρικό σήμα, με αποτελεσματικό τεμαχισμό της σε "διακριτά" μέρη.

Η μέση τιμή της τάσης (και του ρεύματος) που τροφοδοτείται στο φορτίο ελέγχεται με την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του "διακόπτη" μεταξύ τροφοδοσίας και φορτίου με γρήγορο ρυθμό. Όσο περισσότερο είναι ενεργοποιημένος ο "διακόπτης" σε σύγκριση με τις περιόδους απενεργοποίησης, τόσο μεγαλύτερη είναι η συνολική ισχύς που παρέχεται στο φορτίο.

Θα ηταν ποιο σωστο να πεις οτι ενα παλμοτροφοδοτικο λειτουργεί μεσώ της μετατροπής η δημιουργίας  παλμών -για να το πω ποιο σωστα - (εξου και το όνομα του) απο το να πεις οτι "η κυματομορφή του ρεύματος (ταση) εισόδου σε ένα παλμοτροφοδοτικό που τροφοδοτείται από ημιτονική τάση δεν είναι ημιτονική". Σαφως και ειναι λοιπον.

Δεν ειναι λάθος αυτο που λες επι του συνολου, αλλα ειναι λαθος ο τροπος που το λες και το θέτεις.

Φιλικα.

Δημοσ.

λυπάμαι τον χρόνο που σπατάλησες για να μου πεις τι είναι pwm (έλα πάππου να σου δείξω τα αμπελοχώραφα σου). Δηλαδή εσύ όταν βλέπεις την κίτρινη κυματομορφή λες να ένα ημίτονο;

ελπίζω ότι το electron δεν παραπέμπει σε ηλεκτρολόγο ή ηλεκτρονικό γιατί και ακόμα και αυτοί στην εποχή μου διδάσκονταν ηλεκτρονικά ισχύος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Που έγραψα εγω οτι το κιτρινο ειναι ημίτονο ?

Το να γράφουμε όμως και να προσβάλουμε μέλη -χωρίς να ξέρουμε την ιδιότητα τους- και άπλα παραθέτοντας ενα διάγραμμα παλμογράφου και χωρίς να τεκμηριώνουμε αυτό που λέμε, άπλα με ξεπερνά.

Δεν εχω να απαντήσω τίποτα αλλο περι του παρόντος.

Άλλωστε το θεμα εδω ειναι διαφορετικό ήδη είμαστε offtopic και θα βγούμε και ποιο πολυ αν ερθω σε αντιπαράθεση μαζι σου.

Εγω αποχωρώ και καλη σου συνεχεία.

Απλα και ωραία και προπάντων πολιτισμένα.

• Like 1
Δημοσ.

καλά κάνεις και αποχωρείς, δεν έχω χρόνο να σου εξηγήσω τι είναι ένα μη γραμμικό φορτίο και αφού δεν το γνωρίζεις ήδη δεν θα σου αλλάξει την ζωή και να το μάθεις.

όσο για την προσβολή των μελών

2 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Και τι ειναι αν δεν ειναι ημιτονικο? Συνεχές ειναι ? 😂

Δημοσ.
Στις 11/10/2021 στις 1:44 ΜΜ, korakios είπε

πλυντήριο το ξεχνάς , για τηλεόραση ,pc κτλ, UPS που όμως να δίνει καθαρό ημίτονο αλλιώς το ρεύμα που θα δίνει είναι χάλια (καλύτερα δηλαδή να κλείσει)

Μου ελεγε συναδελφος, οτι η δεη της εκαψε καποια στιγμη πολλες συσκευες, μεταξυ αυτων και πλυντηριο, και δεν πιστευα στα αυτια μου!!!!

Ειναι και τα πλυντηρια ευπαθη στις διακυμανσεις; Μηπως τελικα φταιει η 'ενεργειακη κλαση' κι εχουν γινει κι αυτα 'ευαισθητα';

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, mindreader είπε

Ειναι και τα πλυντηρια ευπαθη στις διακυμανσεις; Μηπως τελικα φταιει η 'ενεργειακη κλαση' κι εχουν γινει κι αυτα 'ευαισθητα';

μπορεί , η ενεργειακή κλάση προς όφελός σου είναι

15 λεπτά πριν, mindreader είπε

Μου ελεγε συναδελφος, οτι η δεη της εκαψε καποια στιγμη πολλες συσκευες, μεταξυ αυτων και πλυντηριο, και δεν πιστευα στα αυτια μου!!!!

ο ΔΕΔΔΗΕ θέλει να πει , να βάλει επιτηρητή τάσης

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 12/10/2021 στις 8:47 ΜΜ, mindreader είπε

η δεη της εκαψε (...) και πλυντηριο

Ο προγραμματιστής έχει ηλεκτρονικά. Αν φάει υπέρταση δεν θέλει και πολύ. Μόνο ο ηλιακός και ο βραστήρας δεν κινδυνεύει πλέον (εκτός αν έχουν ψηφιακό χρονοδιακόπτη).

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ έχω πάρει τα μέτρα μου, και επιτηρητή τάσης στον πίνακα έχω, και χρονοδιακόπτη με αυτόματο ρελέ στον θερμοσίφωνα. Υπήρχαν και λύσεις με App στο κινητό να ελέγχω το θερμοσίφωνα αλλά δεν έφτασα ακόμη εκεί. Στα PC και στα ευαίσθητα έχω online ups του 1Kva (οριακά φτάνει), κανονικά έπρεπε να είχα 2Kva.

Δημοσ.

Καλα και ο επιτηρητης δεν ειναι πανακεια.Εχει και αυτος τα θεματα του αλλα στα χοντρα οντως βοηθαει και καλο ειναι να υπαρχει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...