kostasbm Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 ποτε δε καταλαβα αυτη τη παπαρια με τα 55αρια γιατι εχουν αυτη τη διαφορα τιμης....ειχα Ιμπιζα και τα εχω τραβηξει αυτα ομως ειναι η αισθηση του 55 καλυτερη το 50αρι αν η περιοχη που οδηγας εχει λακουβες ,ανωμαλιες απλα θα τα κλαταλαβαινεις περισσοτερο 2
Joshua21 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 38 λεπτά πριν, kostasbm είπε ποτε δε καταλαβα αυτη τη παπαρια με τα 55αρια γιατι εχουν αυτη τη διαφορα τιμης....ειχα Ιμπιζα και τα εχω τραβηξει αυτα ομως ειναι η αισθηση του 55 καλυτερη το 50αρι αν η περιοχη που οδηγας εχει λακουβες ,ανωμαλιες απλα θα τα κλαταλαβαινεις περισσοτερο Είναι απλό, τα 195/50R15 είναι φτηνότερα από τα 195/55R15 επειδή είναι πιο συνηθισμένη διάσταση. Γενικότερα όσο περισσότερο πουλάει μια συγκεκριμένη διάσταση τόσο πιο φτηνά τα βρίσκεις, και τόσο πιο πολλές επιλογές σε μάρκες/μοντέλα έχεις. 2
PhoneKiller Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, babisskg είπε Λάστιχα του 2014 σήμερα που φτάσαμε στο 2021 δλδ έχουν περάσει αισίως 7 χρόνια ......... πράγμα το οποίο σημαίνει πως έχουν χάσει παντελώς την υγρασία που έχουν σαν υλικό και φυσικά την ικανότητα τους σε επίπεδο πρόσφυσης ........ αλλά έχουν " Φουλ " ψωμί ......... Φυσικά και διάβασα πως είχατε το αυτοκίνητο σε ακινησία , αυτό που πρέπει όμως να ειπωθεί , όχι για σας προσωπικά , αλλά σαν γενικότερη παρένθεση , είναι η κατάσταση όπου οι χρήστες είναι σε θέση να αγοράζουν ακριβές μοτοσυκλέτες / αυτοκίνητα , που κοστίζουν πάρα μα πάρα πολλά χρήματα και αντιστοίχως στην συνέχεια να προβληματίζονται για την αξία αγοράς ενός κράνους η την αξία αγοράς τεσσάρων ελαστικών . Εν ολίγοις δεν είναι σε θέση να κοστολογήσουν πόσο κάνει το κεφάλι τους και η ζωή τους η ίδια . Καταπληκτικό ! Αγοράσαμε δλδ μία μοτοσυκλέτα 20 και χιλιάδων ευρώ η αυτοκίνητο 30 και χιλιάδων και στην συνέχεια έχουμε πρόβλημα αν το κράνος κοστίζει 700 η 800 ευρώ και αντίστοιχα αν τα ελαστικά κοστίζουν 250 η 300 ευρώ . Φυσικά και υπάρχει παροιμία που περιγράφει την κατάσταση ....... μιλάει για αλεύρι και πίτουρα ....... Η ουσία του θέματος έχει να κάνει με το πώς αντιλαμβάνεται ο καθένας το κόστος ενός ατυχήματος , το οποίο δεν έχει μόνον οικονομικό αντίκτυπο σε επίπεδο υλικών ζημιών αλλά πάει ακόμη πιο πέρα με οικονομικές επιπτώσεις σε ανθρώπινο επίπεδο , όπου άνθρωποι θα απουσιάσουν από την εργασία τους προσωρινά ( μόνιμα στο κακό σενάριο ) , από την παραγωγική διαδικασία , από την οικογένεια τους και πάει πολύ μα πολύ πιο πέρα ....... αφού θα εμπλακούν κι' άλλοι τρίτοι ........ διότι σε πολλές περιπτώσεις ........ παίρνουμε κι' άλλους " Στο λαιμό μας " .......... Δυστυχώς αυτά τα " κακά " σενάρια , οφείλονται αρκετές φορές , σε μικροαντιλήψεις αλλά και έλλειψη γνώσης μαζί με αδιαφορία για την γνώση , αφού ένα αυτοκίνητο η μία μοτοσυκλέτα αντιμετωπίζεται με την ίδια λογική χρήσης που έχει το τηλεχειριστήριο μιάς τηλεόρασης ........ όπου το μόνο κακό που μπορεί να του συμβεί , είναι να πέσει από τα χέρια μας στο πάτωμα και να σπάσει . Κλείνω το λογύδριο θυμίζοντας πως δεν απευθύνεται στον νηματοθέτη και πως το μόνο εύκολο είναι να πάει κάποιος με μία κιμωλία στο αυτοκίνητο του και να κάνει ένα περίγραμμα γύρω από κάθε λάστιχο του αυτοκινήτου , όπως πατάνε εκείνη την στιγμή στην άσφαλτο . Στην συνέχεια να ξεπαρκάρει και να δεί τις τέσσερις επιφάνειες που σχηματίστηκαν στην άσφαλτο . Σε όποιον φανούν μικρές , είναι ώρα να αρχίσει να σκέφτεται πως εκεί πατάει η ζωή του , η ζωή των δικών του , αλλά και των γύρω του , όταν οδηγεί . Συν ότι , η ζωή του κοστίζει πολύ περισσότερο από 250 η 300 η 450 ευρώ που κοστίζουν τέσσερα επώνυμα φρέσκα ελαστικά , αφού το συνολικό προσωπικό , οικονομικό , κοινωνικό κόστος είναι τρομακτικά υψηλότερο . Κάποτε , πρέπει όλοι να αντιληφθούν πως δεν ζουν μόνοι τους , σε ένα κλειστό περιβάλλον . Μιλάς πολύ σωστά και μακάρι αυτό να το διάβαζαν όλοι οι οδηγοί μηχανής και αυτοκινήτου. Εγώ προσωπικά στο παρελθόν είχα μηχανές αξίας από 300€-4000€ και είχα απο τα 17 μου κράνος που κόστιζε 400€ και όταν έληξε αγόρασα πάλι με τα ίδια λεφτά καινούργιο. *Άραγε πόσοι γνωρίζουν πως το κράνος έχει ημερομηνία λήξης? Επίσης στο άλλο αυτοκίνητο που κυκλοφορώ έβαλα καινούργια λάστιχα παρότι έχω προγραμματίσει να το πάω για απόσυρση. Επίσης αυτό το αυτοκίνητο που το είχα σε ακινησία και θέλω τώρα να βάλω λάστιχα και αυτό θα το πουλήσω το πολύ σε 4-5 μήνες καθώς μεγαλώνει η οικογένεια. Και στα 2 μου αυτοκίνητα λοιπόν θα έχω λάστιχα καινούργια παρότι δεν τα κρατήσω. Και όπως βλέπεις δεν ψάχνω για μια φτηνή λύση αλλά είτε για μεσαίας κατηγορίας τιμής ή ακόμα και για επώνυμο λάστιχο καθώς η ασφάλεια όπως λες προέχει. Αυτό βέβαια με το επώνυμο λάστιχο θέλει πάντα ψάξιμο καθώς το 1991 είχα σε Opel Ascona βάλει Good Year All weather και με 4 μήνες λάστιχο έφυγα σε στροφή με νερά με 45 Χιλιόμετρα και έσκασα μετωπική σε πούλμαν. Σώθηκα λόγο ζώνης. Δεν παίζουμε με την ασφάλεια όσο και εαν κοστίζει η συντήρηση του οχήματός μας. Έχω 1 μήνα τώρα που έχω σαρώσει το ιντερνετ και τα τηλέφωνα σε φίλους και συνεργεία για να πάρω πληροφορίες για λάστιχα για αυτοκίνητο που θα έχω το πολύ 5 ακόμα μήνες καθώς μέσα θα χρειαστεί να βάλω τα νεογέννητα μωρά μου έστω και 5-10 φορές. Και στο επόμενο αμάξι που θα πάρω το πρώτο που θα κάνω είναι να αλλάξω λάστιχα ανεξάρτητα την κατάσταση και τα χρόνια τους (εκτός και εαν είναι ολοκαίνουργια) για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Και πίστεψέ με δεν μου περισσεύουν καθόλου σε μια εποχή που ετοιμαζόμαστε για γέννα και έξοδα. Έχω καταλήξει στα παρακάτω και μάλλον θα πάω για το 3ο: Falken Ziex ZE310EC 185/55/15 293€ μαζί με τοποθέτηση. Falken Ziex ZE310EC 185/50/15 228€ μαζί με τοποθέτηση. Michelin Pilot Sport 3 195/50/15 308€ μαζί με τοποθέτηση. Βρήκα κουπόνι έκπτωσης 25€ για Michelin αλλά πρέπει να ρωτήσω εαν το συγκεκριμένο βουλκανιζατέρ το παίρνει. 5 ώρες πριν, kostasbm είπε ποτε δε καταλαβα αυτη τη παπαρια με τα 55αρια γιατι εχουν αυτη τη διαφορα τιμης....ειχα Ιμπιζα και τα εχω τραβηξει αυτα ομως ειναι η αισθηση του 55 καλυτερη το 50αρι αν η περιοχη που οδηγας εχει λακουβες ,ανωμαλιες απλα θα τα κλαταλαβαινεις περισσοτερο Εσύ κατάλαβες μεγάλη διαφορά απο το 55 σε 50? Επεξ/σία 17 Οκτωβρίου 2021 από PhoneKiller
kostasbm Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 32 λεπτά πριν, PhoneKiller είπε Εσύ κατάλαβες μεγάλη διαφορά απο το 55 σε 50? η αισθηση ηταν διαφορετικη λιγο ποιο βαρυ στο χερι και εδω στην επαρχια λογω δρομων (ανωμαλιες ασφαλτου,λακουβες)περισσοερο θορυβο επειδη αλλαξα κινητηρα καποια στιγμη και ειχα δυναμη πηγα σε 16αρες λαστιχα και πριν και μετα bridgestone s02 ,εφερναν θορυβο αλλα ειχαν και διαρκεια ζωης..ποτε δε μετανοιωσα 1
PhoneKiller Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2021 Τελικά έβαλα Falken Ziex 195/50/15 και ενώ είχα 55 προφίλ πριν επειδή είναι πολύ πιο μαλακά δεν βλέπω κάποια διαφορά στην άνεση, γούβες κτλ. Πολύ ευχαριστημένος με τα κρατήματα σε στεγνό και ιδιαίτερα στα φρένα. Περιμένω να τα δω και σε νερό αλλά απο ότι διαβάζω είναι επίσης πολύ καλά. Στην κατανάλωση επειδή έπεσε τώρα και η αύξηση τιμής βενζίδης δεν μπορώ να καταλάβω κάποια διαφορά, έχω όμως την εντύπωση πως έστω και ελάχιστα έχω μεγαλύτερη. Εκτός και εαν είναι η ιδέα μου λόγο των όσων έχω διαβάσει. Τα συνιστώ ανεπιφύλακτα.
phanispal Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Αν είναι δυνατόν να δεις διαφορά στην κατανάλωση λόγω αλλαγής ελαστικών.
Fordakias7 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Πολυ καλη επιλογη ακριβως αυτο που σου ειπα μπραβο φιλε μου θα το ευχαριστηθεις το λαστιχο αυτο 1
Joshua21 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, PhoneKiller είπε Στην κατανάλωση επειδή έπεσε τώρα και η αύξηση τιμής βενζίδης δεν μπορώ να καταλάβω κάποια διαφορά Γιατί έτσι? Η τιμή της βενζίνης δεν επηρεάζει την κατανάλωση, εκτός και αν δεν μετράς λίτρα αλλά ευρώ.
TuXaKoS Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 11 ώρες πριν, phanispal είπε Αν είναι δυνατόν να δεις διαφορά στην κατανάλωση λόγω αλλαγής ελαστικών. Τα ελαστικά φυσικά και επηρεάζουν την κατανάλωση. Δηλαδή οι δείκτες στις καρτέλες ελαστικών είναι βλακείες; 2
phanispal Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Πρώτον, πόση πιστεύεις ότι είναι η διαφορά μεταξύ Α και G και δεύτερον, πόσο εύκολα πιστεύεις ότι μπορεί να την αντιληφθεί ο καθένας;
TuXaKoS Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, phanispal είπε Πρώτον, πόση πιστεύεις ότι είναι η διαφορά μεταξύ Α και G και δεύτερον, πόσο εύκολα πιστεύεις ότι μπορεί να την αντιληφθεί ο καθένας; The difference between an A rating and a G rating could mean a reduction in fuel consumption of up to 7.5%. To put this in real terms, choosing A-rated tyres instead of G-rated tyres could save you more than 6 litres of fuel every 1,000 kilometres. Εσενα μπορεί να σου φαίνεται λίγο. Πρακτικά δεν ειναι Μιλαμε για διάφορα κοντά στα 10 ευρώ ανά 1000 χιλιόμετρα και 5 να είναι, στα 40.000 χιλιόμετρα μέχρι να αλλάξεις λάστιχα είναι 200 ευρώ.
phanispal Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Όλα αυτά σε ιδανικές συνθήκες και με φουσκωμένα νούμερα ενδεχομένως. Εδώ οι περισσότεροι έχουν λάθος πίεση στα ελαστικά τους και γενικά είναι τόσοι οι παράγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση (που οι περισσότεροι αγνοούν), που θεωρώ ότι δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε καν με αυτό το θέμα.
TuXaKoS Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 12 λεπτά πριν, phanispal είπε Όλα αυτά σε ιδανικές συνθήκες και με φουσκωμένα νούμερα ενδεχομένως. Εδώ οι περισσότεροι έχουν λάθος πίεση στα ελαστικά τους και γενικά είναι τόσοι οι παράγοντες που επηρεάζουν την κατανάλωση (που οι περισσότεροι αγνοούν), που θεωρώ ότι δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε καν με αυτό το θέμα. Αυτήν είναι προσωπική σου άποψη όμως με πολλές υποθέσεις. Γίνονται συγκεκριμένες μετρήσεις και βγαίνουν συγκεκριμένα νούμερα υπό συγκεκριμένες συνθήκες. Τα νούμερα δεν είναι φουσκωμένα. Το ίδιο ισχύει και με την κατανάλωση συσκευών. Κάποια πράγματα είναι μετρήσιμα. Φυσικά και υπάρχει διαφορά και συνήθως με την οικονομία στο καύσιμο έρχεται και λιγότερος θόρυβος και καλύτερη απόκριση σε διάφορες συνθήκες. Άρα τελικά το φθηνό λάστιχο, ίσως και να μην είναι τόσο φθηνό. 1
PhoneKiller Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 13/11/2021 στις 10:16 ΠΜ, Joshua21 είπε Γιατί έτσι? Η τιμή της βενζίνης δεν επηρεάζει την κατανάλωση, εκτός και αν δεν μετράς λίτρα αλλά ευρώ. Μα τι σχέση μπορεί να έχει η τιμή της βενζίνης με την κατανάλωση; Απλά εννοούσα πως δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με τα προηγούμενα λάστιχα καθώς λόγο της αύξησης μου δημιουργεί την αίσθηση πως καίει τον κ@λο του. Θα μπορούσα να κάνω σύγκριση εαν η τιμή της βενζίνης ήταν ίδια και έβαζα 20 Ευρώ που βάζω συνήθως και μετρούσα τα χιλιόμετρα. Τώρα βάζω 20 Ευρώ και πάει στο κόκκινο σε χρόνο DT. Επεξ/σία 16 Νοεμβρίου 2021 από PhoneKiller
Joshua21 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2021 23 λεπτά πριν, PhoneKiller είπε Μα τι σχέση μπορεί να έχει η τιμή της βενζίνης με την κατανάλωση; Απλά εννοούσα πως δεν μπορώ να κάνω σύγκριση με τα προηγούμενα λάστιχα καθώς λόγο της αύξησης μου δημιουργεί την αίσθηση πως καίει τον κ@λο του. Θα μπορούσα να κάνω σύγκριση εαν η τιμή της βενζίνης ήταν ίδια και έβαζα 20 Ευρώ που βάζω συνήθως και μετρούσα τα χιλιόμετρα. Τώρα βάζω 20 Ευρώ και πάει στο κόκκινο σε χρόνο DT. Αυτό ακριβώς λέω και εγώ, πως μετρούσες μόνο ευρώ, το οποία από μόνα τους δεν σου δίνουν καμία εικόνα για την κατανάλωση
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα