Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Έχω ένα εσωτερικό HDD  2Τ  storage  που είναι χωρισμένος σε δύο partition  και θέλω να τον αντικαταστήσω με έναν 3Τ η 4Τ .

Αν ετοιμάσω τον καινούριο δίσκο  σε εξωτερική θήκη (format,  partition,  μεταφορά data)   και τον κουμπώσω έτοιμο στην μητρική θα δουλέψει κανονικά η υπάρχει περίπτωση να υπάρξει πρόβλημα;

Και δεύτερο αν τον παλιό δίσκο όπως είναι τον βάλω σε εξωτερική θήκη θα δουλεύει κανονικά, θα βλέπω τα δυο partition  και τα data ;

Να διευκρινίσω όπως έγραψα και παραπάνω δεν είναι boot αλλά storage και είναι GPT.

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Όχι δεν υπάρχει πρόβλημα

Ναι θα τα βλέπεις όλα κανονικά

Αν η μεταφορά αρχείων γίνει από τον παλιό δίσκο, δεν βρίσκω λόγο να χρησιμοποιηθεί usb case... μπορείς να συνδέσεις και τους 2, εκτός αν δεν έχεις ελεύθερη θύρα sata...

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την απάντηση

Αυτά ηξερα και εγώ αλλά  διάβασα  σε άλλο θέμα εδώ στο forum  "Αν ειναι σε GPT και τον ειχες mounted κατευθείαν πχ πανω σε sata controller στην mobo, δεν θα σου δουλέψει στο Hard disk enclosure"  και μου μπήκαν αμφιβολίες.

Δυστυχώς δεν έχω ελεύθερη SATA , θα πρέπει προσωρινά να αφαιρέσω άλλο δίσκο (είναι και αυτό μια λύση που προσπαθώ να αποφύγω)  για να τους βάλω και τους δύο για να κάνω την μεταφορά.

Και πάλι ευχαριστώ για την απάντηση

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελικά η αντικατάσταση έγινε σήμερα.

Αγοράστηκε ένας WD40PURZ, η προετοιμασία και η μεταφορά αρχείων έγινε σε εξωτερική θήκη και στην συνέχεια τοποθετήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα στον υπολογιστή.

Το περίεργο της υπόθεσης... ενώ κατά την μεταφορά των αρχείων όσο ο  δίσκος ήταν στην εξωτερική θήκη η ταχύτητα ήταν 170-180ΜΒ/s , όταν συνδέθηκε στην Motherboard (MSI   B450-A PRO MAX)  η ταχύτητα εγγραφής με το ζόρι πάει στα  150ΜΒ/s (συνήθως είναι κοντά  στα 120)... και για να σας προλάβω  η δοκιμή έγινε με την μεταφορά μεγάλων αρχείων  από   M.2  δίσκο  αλλά και από απλό SSD .

Επεξ/σία από teot
Δημοσ.
11 ώρες πριν, teot είπε

Τελικά η αντικατάσταση έγινε σήμερα.

Αγοράστηκε ένας WD40PURZ, η προετοιμασία και η μεταφορά αρχείων έγινε σε εξωτερική θήκη και στην συνέχεια τοποθετήθηκε χωρίς κανένα πρόβλημα στον υπολογιστή.

Το περίεργο της υπόθεσης... ενώ κατά την μεταφορά των αρχείων όσο ο  δίσκος ήταν στην εξωτερική θήκη η ταχύτητα ήταν 170-180ΜΒ/s , όταν συνδέθηκε στην Motherboard (MSI   B450-A PRO MAX)  η ταχύτητα εγγραφής με το ζόρι πάει στα  150ΜΒ/s (συνήθως είναι κοντά  στα 120)... και για να σας προλάβω  η δοκιμή έγινε με την μεταφορά μεγάλων αρχείων  από   M.2  δίσκο  αλλά και από απλό SSD .

Αν τον έχεις γεμίσει και συνεχίζεις να τον γεμίζεις πέφτει η απόδοση του (σε ταχύτητα).

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Αν τον έχεις γεμίσει και συνεχίζεις να τον γεμίζεις πέφτει η απόδοση του (σε ταχύτητα).

Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα

Ο νέος δίσκος  4Τ αντικατέστησε ένα δίσκο 2Τ που δεν ήταν γεμάτος.... κάπου 2,3Τ ελεύθερο χώρο έχει αυτή την στιγμή

Επεξ/σία από teot
Δημοσ.
3 ώρες πριν, teot είπε

Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα

Ο νέος δίσκος  4Τ αντικατέστησε ένα δίσκο 2Τ που δεν ήταν γεμάτος.... κάπου 2,3Τ ελεύθερο χώρο έχει αυτή την στιγμή

Βαλτον τοτε πισω στο USB και κανες μερικες δοκιμες να δεις τι παιζει.

Επισης δοκίμασε και με αλλο καλωδιο στο PC. Εγω ειχα παλιά θέμα με εναν δισκο και αλλάζοντας το καλώδιο SATA ειδα διάφορα απο το παλαιό.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, teot είπε

Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα

Τα ρευματα σου ειναι δηλαδη το τροφοδοτικο , οσο τον ειχες εξω τραβουσε απο πριζα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Petros Electron είπε

Βαλτον τοτε πισω στο USB και κανες μερικες δοκιμες να δεις τι παιζει.

Επισης δοκίμασε και με αλλο καλωδιο στο PC. Εγω ειχα παλιά θέμα με εναν δισκο και αλλάζοντας το καλώδιο SATA ειδα διάφορα απο το παλαιό.

1 ώρα πριν, triplex1 είπε

Τα ρευματα σου ειναι δηλαδη το τροφοδοτικο , οσο τον ειχες εξω τραβουσε απο πριζα

Στην θήκη εχω βάλει τον παλιό Seagate  και η ταχύτητα εγγραφής  είναι στα 170  κάτι που δεν το είχα δει ποτέ όσο ο δίσκος ηταν πανω στον υπολογιστή.... οι ταχύτητες που έβλεπα /βλέπω είναι κοντά στα 120 και σε και σε ποιες κορυφές αγγίζει τα 150, τα ίδιο συμβαίνει και σε έναν WD Blue που επίσης υπάρχει πάνω στον υπολογιστη.

Τα καλώδια και στους δυο δίσκους είναι αυτά που είχε το κουτί της ΜΒ

Ναι στην θήκη τροφοδοτούνταν από το  εξωτερικό τροδοδοτικο

Το τροφοδοτικό του υπολογιστή  είναι σχετικά καινούριο (1,5 χρόνο) 650αρι Corsair RM  με ελάχιστες καταναλώσεις  (R5 3400G  χωρίς εξτρά κάρτα γραφικών)

177734147_.jpg.55175a3de05a876c316de84ad70ae7f4.jpg

Επεξ/σία από teot
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, teot είπε

Ναι στην θήκη τροφοδοτούνταν από το  εξωτερικό τροδοδοτικο

Το τροφοδοτικό του υπολογιστή  είναι σχετικά καινούριο (1,5 χρόνο) 650αρι Corsair RM  με ελάχιστες καταναλώσεις  (R5 3400G  χωρίς εξτρά κάρτα γραφικών)

177734147_.jpg.55175a3de05a876c316de84ad70ae7f4.jpg

δεν εχει καμια απολυτως σημασια , αλλο η τροφοδοτηση απο το pc και αλλο απο την πριζα.

Οτι σε ειπε για καλωδια ο Πετρος πιο πανω , να το κοιταξεις , αλλα θα σε πω ενα πραγμα να καταλαβεις γιατι αυτο που λες με την ταχυτητα απο 170 σε 150  εμενα προσωπικα δεν με παραξενευει και μου φαινεται απολυτα λογικο , οσο βαζεις αρχεια θα αρχισει να βαραινει  χωρις να χρειαζεται να ειναι γεματος δεν εχει καμια σχεση και μη ξεχνας πηρες τον ιδιο δισκο σε 2πλασια χωρητικοτητα .......ποιος απο τους 2 ειναι ποιο γρηγορος για πες?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, triplex1 είπε

δεν εχει καμια απολυτως σημασια , αλλο η τροφοδοτηση απο το pc και αλλο απο την πριζα.

Οτι σε ειπε για καλωδια ο Πετρος πιο πανω , να το κοιταξεις , αλλα θα σε πω ενα πραγμα να καταλαβεις γιατι αυτο που λες με την ταχυτητα απο 170 σε 150  εμενα προσωπικα δεν με παραξενευει και μου φαινεται απολυτα λογικο , οσο βαζεις αρχεια θα αρχισει να βαραινει  χωρις να χρειαζεται να ειναι γεματος δεν εχει καμια σχεση και μη ξεχνας πηρες τον ιδιο δισκο σε 2πλασια χωρητικοτητα .......ποιος απο τους 2 ειναι ποιο γρηγορος για πες?

Έκανα  ένα update που δεν το πρόλαβες...

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν με ενοχλεί  ότι η ταχύτητα πάνω στον υπολογιστή είναι μικρότερη... άπλα προσπαθώ να βρω εξήγηση....

Ο παλιός Seagate που είναι πάνω στην θήκη έχει τα data που είχε ..σχεδον 1,3Τ  αλλά και πάλι πιάνει τις ίδιες ταχύτητες όταν ειναι στην θήκη με τον καινούριο.

Επίσης οι δίσκοι πάνω στον υπολογιστή τα 150 τα πιάνουν σπάνια και μόνο σε κορυφές... το σύνηθες είναι 110-120

Για καλώδια κάποια στιγμή θα το δοκιμάσω

Επεξ/σία από teot
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, teot είπε

Έκανα  ένα update που δεν το πρόλαβες...

Να ξεκαθαρίσω ότι δεν με ενοχλεί  ότι η ταχύτητα πάνω στον υπολογιστή είναι μικρότερη... άπλα προσπαθώ να βρω εξήγηση....

Ο παλιός Seagate που είναι πάνω στην θήκη έχει τα data που είχε ..σχεδον 1,3Τ  αλλά και πάλι πιάνει τις ίδιες ταχύτητες όταν ειναι στην θήκη με τον καινούριο.

Επίσης οι δίσκοι πάνω στον υπολογιστή τα 150 τα πιάνουν σπάνια και μόνο σε κορυφές... το σύνηθες είναι 110-120

δεν υπαρχει θεμα παρεξηγησης , αλλα επειδη αναφερεις τον seagate ναι μπορει να υπαρχει διαφορα σε ταχυτητες απο διαφορετικες μαρκες.

θα τσεκαρω κατι τωρα και επανερχομαι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, triplex1 είπε

δεν υπαρχει θεμα παρεξηγησης , αλλα επειδη αναφερεις τον seagate ναι μπορει να υπαρχει διαφορα σε ταχυτητες απο διαφορετικες μαρκες.

θα τσεκαρω κατι τωρα και επανερχομαι

Η συμπεριφορά και των δυο δίσκων (παλιος Seagate και νέος WD)  είναι/ήταν  η ίδια όταν είναι  συνδεδεμένοι στο ίδιο μέσον

Όπως εγραψα ο Seagate εχει την ιδια συμπεριφορά με τον WD οταν ειναι στην θήκη και απ οτι θυμαμαι τις ιδιες ταχυτητες (110-120) με τον WD επιανε οταν ηταν στην MB

Επεξ/σία από teot
Δημοσ.

το βρηκα κοιτα ενα P300 που πηρα πριν μηνες τι read &write ειχε και τι εχει τωρα με 90% αρχεια , απλα για να εχεις μια εικονα και απο εναν αλλο δισκο.

Επειδη στο παρελθον επαιρνα πολυ WD και μετα απο καποιο διαστημα μου εβγαζαν αρκετα ευτραπελα (κυριως οι εξωτερικοι) , αυτον τον Toshiba απλα θα τον ξαναπαιρνα

20210112110406_f50f9c74.jpeg.78c171c56dee714de8cbf6dc8feb9711.jpeg

245235758_(143).png.37d027e97aeabdc077a55ae093fc7499.png

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τη απασχόληση σου  με το θέμα και επίσης ευχαριστώ όσους απαντήσανε

Οι μετρήσεις οι δικές μου δεν είναι από πρόγραμμα  αλλά από την ένδειξη μου βγάζει όταν κάνω μεταφορά.
Δεν είχα ασχοληθεί ποτέ με  μετρήσεις....  έστηνα το μηχάνημα  και αν με ικανοποιούσε ο τρόπος που δούλευε τελείωνε εκει ... δεν ασχολούμουν ξανα...

Αυτή την φορά μου επειδή βαρέθηκα να πάρω backup στους εξωτερικούς σκληρούς  (είναι και USB 2.0)  που έχω για να κάνω την μεταφορά αγόρασα μια θήκη της Logilink και έβαλα και ετοίμασα εκεί τον νέο σκληρό και απλά με τράβηξε την προσοχή η ταχύτητα εγγραφής σε σχέση με τις ταχύτητες που είχα συνηθίσει να βλέπω, όπως και την ταχύτητα που είδα όταν έβαλα τον δίσκο πάνω στον υπολογιστή    και προσπάθησα να βρώ μια λογική εξηγηση

Πάντα WD αγόραζα η μόνη φορά που πήρα αλλo ήταν αυτός ο Seagate  λογω του 256 cache που τον πήρα όταν έστησα αυτό το μηχάνημα πριν δυο χρόνια αλλα το μετανοιωσα απο την πρώτη μερα που τον έβαλα.... έβγαζε μια δόνηση (βρήκα και άλλους με το ίδιο παράπονο για τον συγκεκριμένο δίσκο) που ότι και να έκανα δεν κατάφερα να την σταματήσω...  και ήταν ο μοναδικός ήχος που ακούγονταν όταν δούλευε ο υπολογιστής, επίσης στην πορεία η υγεία του κατέβηκε στο 90% με ελάχιστο write, πιο πολυ για read xρησιμοποιούνταν 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...