Mr^Robot Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπερα στην παρέα. Έχω το σύστημα της υπογραφής μου και σκέφτομαι να προχωρήσω άμεσα σε αναβάθμιση . Τα κόμματια που θα αλλαχθούν είναι επεξεργαστής / μητρική / Ραμ και αν φτάσει το μπάτζετ θα πάω και σε κουτί για λόγους χωρητικότητας . Σκέφτομαι τα εξής : Επεξεργαστής : i9 9900k Μητρική : Z390 chipset ( κάποια strix η TUF θα ήταν το ιδανικό ) Ram : Trident Z 32gb 4000mhz χωρίς να αποκλείω άλλες. Case : TUF GT501 Δεν παίζω και ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια και 2-3 φορές τον μήνα δουλεύω το premiere pro όχι επαγγελματικά .. επίσης δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα φωτάκια .. αλλά μιας και έκατσε λέω να κάνω την κίνηση , το πρόβλημα μου είναι πως δεν υπάρχουν επιλογές όσο αφορά της μητρικές .. οι δύο επικρατέστερες με βάση ότι υπάρχει διαθέσιμο στο Σκρουτζ είναι η TUF z390 plus gaming wifi rev2 και η rev1 χωρίς wifi. Μετα από σκέψη είδα ότι μπορούσα με το υπάρχων μπάτζετ να πάω σε 1200 σοκετ και 10η γενιά όπου υπάρχουν και περισσότερες επιλογές σε μητρικές , παρόλαυτα δεν ενθουσιάζομαι και τόσο με την ιδέα . Να το τολμήσω με το 1151 σοκετ η να πάω σε 1200 αλλά σε i7; Και ποιες άλλες μητρικές θα μπορούσα να έχω στα υπόψιν για το 1151 ; Εδώ να πως ότι είμαι και Asus φαν μπόι αλλά συμβιβάζομαι εύκολα. Μπατζετ 800€ .. αν αξίζει τον κόπο βάζω ακόμα ένα 100€... Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2021 από Mr^Robot
triplex1 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 58 λεπτά πριν, Mr^Robot είπε Καλησπερα στην παρέα. Έχω το σύστημα της υπογραφής μου και σκέφτομαι να προχωρήσω άμεσα σε αναβάθμιση . Τα κόμματια που θα αλλαχθούν είναι επεξεργαστής / μητρική / Ραμ και αν φτάσει το μπάτζετ θα πάω και σε κουτί για λόγους χωρητικότητας . Σκέφτομαι τα εξής : Επεξεργαστής : i9 9900k Μητρική : Z390 chipset ( κάποια strix η TUF θα ήταν το ιδανικό ) Ram : Trident Z 32gb 4000mhz χωρίς να αποκλείω άλλες. Case : TUF GT501 Δεν παίζω και ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια και 2-3 φορές τον μήνα δουλεύω το premiere pro όχι επαγγελματικά .. επίσης δεν με ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τα φωτάκια .. αλλά μιας και έκατσε λέω να κάνω την κίνηση , το πρόβλημα μου είναι πως δεν υπάρχουν επιλογές όσο αφορά της μητρικές .. οι δύο επικρατέστερες με βάση ότι υπάρχει διαθέσιμο στο Σκρουτζ είναι η TUF z390 plus gaming wifi rev2 και η rev1 χωρίς wifi. Μετα από σκέψη είδα ότι μπορούσα με το υπάρχων μπάτζετ να πάω σε 1200 σοκετ και 10η γενιά όπου υπάρχουν και περισσότερες επιλογές σε μητρικές , παρόλαυτα δεν ενθουσιάζομαι και τόσο με την ιδέα . Να το τολμήσω με το 1151 σοκετ η να πάω σε 1200 αλλά σε i7; Και ποιες άλλες μητρικές θα μπορούσα να έχω στα υπόψιν για το 1151 ; Εδώ να πως ότι είμαι και Asus φαν μπόι αλλά συμβιβάζομαι εύκολα. Μπατζετ 800€ .. αν αξίζει τον κόπο βάζω ακόμα ένα 100€... Με τα πραγματα που εχεις προχωρα σε 1200 αν εισαι ιντελακιας και πουλας και τα παλια και σε βγαινει ακομη οικονομικοτερα https://www.skroutz.gr/s/27739281/Intel-Core-i9-11900K-3-5GHz-Επεξεργαστής-8-Πυρήνων-για-Socket-1200-σε-Κουτί.html https://www.skroutz.gr/s/27097192/Asus-Prime-Z590-A-Motherboard-ATX-με-Intel-1200-Socket.html Μια ψυκτρα και ενα ζευγαρι μνημες και εισαι οκ Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2021 από triplex1 1
3DJIN Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 κατσε οπως εισαι,περιμενε alder και πηγαινε για 12600κ με τα 16 threads
Mr^Robot Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 39 λεπτά πριν, triplex1 είπε Με τα πραγματα που εχεις προχωρα σε 1200 αν εισαι ιντελακιας και πουλας και τα παλια και σε βγαινει ακομη οικονομικοτερα https://www.skroutz.gr/s/27739281/Intel-Core-i9-11900K-3-5GHz-Επεξεργαστής-8-Πυρήνων-για-Socket-1200-σε-Κουτί.html https://www.skroutz.gr/s/27097192/Asus-Prime-Z590-A-Motherboard-ATX-με-Intel-1200-Socket.html Μια ψυκτρα και ενα ζευγαρι μνημες και εισαι οκ Ενδιαφέρον , αν και οριακά είμαι στο μπάτζετ έχει διάφορες αισθητές από i9 9900k? Θέλω να πω , καταλαβαίνω καί την προοπτική που μπορεί να έχει σαν ποίο νέο σοκετ ( το 1200 ) 10 λεπτά πριν, 3DJIN είπε κατσε οπως εισαι,περιμενε alder και πηγαινε για 12600κ με τα 16 threads Τιμές ξέρουμε για τους adler ?
Mr^Robot Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Αν είναι έτσι δεν είναι πρόβλημα η αναμονή 25 ημερών .. με ξιννιζει το i5 και ταυτόχρονα μου τραβάει το ενδιαφέρον με τα 16 threads. Δεν το είχα σκεφτεί να κοιτάξω και προς τα εκεί ..
nickol-us Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δεν βλέπω εντελώς κανένα λόγο να κοιτάς 9900k αυτή την στιγμή με τις υπάρχουσες τιμές. Μετά από αναζήτηση στις γνωστές πλατφόρμες προκύπτει ότι θα δώσεις ίδια χρήματα με τον 11700k.. δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις συγκριτικό που να βγαίνει μπροστά ο 9900k, άσε που οι διαθέσιμες μητρικές είναι ένα θέμα. Η αναμονή για 12η γενιά είναι μια επιλογή, προσωπικά όμως δεν βλέπω ότι θα είναι σύντομη. Μέχρι να κυκλοφορήσουν καλά καλά και μέχρι να στρώσουν οι τιμές θα πάρει λίγο καιρό... 2
JDROGAS Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 H δικη μου αποψη ειναι οτι αυτη τη στιγμη ο 11900k δεν ειναι σωστη επιλογη,συν μια Ζ590 στα 200+ φτανεις 700-750 ευρω,δεν το λες και vfm αγορα. Παραπλησιες επιδοσεις απο διπλα στην Amd με 5800x αμεσα με λιγοτερο απο 400 ευρω και μια Χ570 στα 140 ευρω και εισαι κομπλε. Πουλωντας και το δικο σου σετακι (cpu-mobo-ram) σχεδον τσαμπα θα σου βγει και θα δεις μεγαλη διαφορα. 1
triplex1 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, JDROGAS είπε H δικη μου αποψη ειναι οτι αυτη τη στιγμη ο 11900k δεν ειναι σωστη επιλογη,συν μια Ζ590 στα 200+ φτανεις 700-750 ευρω,δεν το λες και vfm αγορα. Παραπλησιες επιδοσεις απο διπλα στην Amd με 5800x αμεσα με λιγοτερο απο 400 ευρω και μια Χ570 στα 140 ευρω και εισαι κομπλε. Πουλωντας και το δικο σου σετακι (cpu-mobo-ram) σχεδον τσαμπα θα σου βγει και θα δεις μεγαλη διαφορα. Εσυ καλα τα λες αδερφε , αλλα εγω για ιντελακια τον κοβω τον φιλο οποτε σ'αυτην την περιπτωση τζαμπα μιλαμε για amd , αν σκεφτεις οτι μπορει να παει σε 5900x και μια πιο φθηνη μητρικη και να τον βλεπουν με κυαλια οι ιντελ. Ολοι ξεκινανε και ανοιγουν θεματα χωρις να διευκρινιζουν τα θελω τους καλα καλα και τραβαει ενα θεμα ημερες και εβδομαδες και στο τελος παρε και μια αυξηση τιμων Μεχρι να ερθει εδω η σειρα 12 μπορει να εχει καταστραφει ολος ο πλανητης , οι καρτες και τα υπολοιπα δεν ερχονται και αν ναι οχι στην σωστη τιμη και μιλαμε για 12η γενια....πολυ ωραια , με τις υγειες μας.☺️ Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2021 από triplex1
JDROGAS Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, triplex1 είπε Εσυ καλα τα λες αδερφε , αλλα εγω για ινταλακια τον κοψω τον φιλο οποτε σ'αυτην την περιπτωση τζαμπα μιλαμε για amd , αν σκεφτεις οτι μπορει να παει σε 5900x και μια πιο φθηνη μητρικη και να τον βλεπουν με κυαλια οι ιντελ. Kι εγω ιντελακιας ειμαι........δεν ειχα ποτε τιποτα σοβαρο σε Amd εκτος απο κατι ΑΜ2 αρχαιους,αλλα η αληθεια πρεπει να λεγεται,και η amd αυτη τη στιγμη σπερνει βασει τιμων......επιδοσεων. Δεν εχεις αδικο για τον 5900x δεν τον προτεινα μονο και μονο γιατι μπορει και να του βγει με πολυ λιγα χρηματα η αναβαθμιση με τον 5800x. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2021 από JDROGAS 1
triplex1 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, JDROGAS είπε Kι εγω ιντελακιας ειμαι........δεν ειχα ποτε τιποτα σοβαρο σε Amd εκτος απο κατι ΑΜ2 αρχαιους,αλλα η αληθεια πρεπει να λεγεται,και η amd αυτη τη στιγμη σπερνει βασει τιμων...... Δεν εχεις αδικο για τον 5900x δεν τον προτεινα μονο και μονο γιατι μπορει και να του βγει με πολυ λιγα χρηματα η αναβαθμιση με τον 5800x. αδερφε πηγα σ'άυτον ενω ειχα στην σκεψη και τον 5800x και πιστεψε με δεν το μετανοιωσα καθολου , η τιμη του ειναι η χαμηλοτερη αυτη την στιγμη και αξιζει μεχρι και το τελευταιο σεντς , απο θερμοκρασιες με καλη ψυκτρα και οχι υδροψυξη απλα παγωτο , με μια μητρικη της ταξεως των 140-180 ευρω δεν παλευεται απο οτιδηποτε αλλο (η δικια μου ειναι πιο φθηνη γιατι παντα διαλεγω τα σαπακια που δεν παιρνουν οι αλλοι) ☺️ 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα