megapaixtaras Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 39 λεπτά πριν, Lucifer είπε Δεν είμαι ούτε γονέας, ούτε μοντ. Η άποψή μου είναι ότι δε θα ήμουν καλός γονιός, για διάφορους λόγους. Θα σε τιμούσε το ότι υπερασπίζεσαι τον τύπο που δεν ξέρεις, αν δεν ήταν ενδεικτικό του πόσο νοιώθεις ότι συμπνέετε. Και προφανώς δεν "ξέρω καλύτερα". Αν είχατε αφιερώσει μισό δευτερόλεπτο να καταλάβετε τι λέω, θα είχες συνειδητοποιήσει ότι αυτό ακριβώς είναι αυτό που επικρίνω, το ότι "κάποιος ξέρει καλύτερα" επειδή έτσι, ή ακόμα χειρότερα, επειδή άφησε έγκυο μια κυρία. Συγχέετε τα συναισθήματα που νοιώθετε κατά την γέννηση του παιδιού σας με συνειδητοποίηση απλώς και μόνο επειδή είναι πρωτόγνωρα. Συγκρίνετε το εύρος των απόψεων που είχατε πριν με το εύρος που αναγκαστήκατε να αποκτήσετε αφού τεκνοποιήσατε και νομίζετε πρώτον, πως όλος ο κόσμος είναι στο ίδιο νοητικό standby που ήσασταν εσείς μέχρι να έρθει η στιγμή να κάνετε παιδιά και δεύτερον πως είναι απόλυτα λογικό να σκεφτείς τι σημαίνει να μεγαλώνεις έναν άνθρωπο μόνο εκ των υστέρων. Τι μου λες φίλε μου; Ότι είναι αδύνατον να έχω σκεφτεί τι χρειάζεται η ανατροφή ενός σωστού ανθρώπου επειδή δεν έχω γκαστρώσει; Ότι επειδή δεν έχω νοιώσει τον φόβο, την ανησυχία, την ελπίδα και ό,τι άλλο που νοιώθεις εσύ, δεν ξέρω...τι; Το 99% των ανθρώπων δεν ξέρουν να διαχειριστούν τον δικό τους εαυτό, τα δικά τους κόμπλεξ, τις ανεπάρκειες και τη χρήση της ορθογραφίας, θα εμπιστευτώ ότι θα μου φορέσουν έναν ακόμα άνθρωπο τον οποίο όμως θα μεγαλώσουν σωστά επειδή, ξαναρωτάω, τι; Τι έπαθες όταν έκανες παιδί που σε έκανε καλύτερο; Και πως σκατά είσαι τόσο βέβαιος, που αποτελεί κυριολεκτικά το πιο επικίνδυνο συναίσθημα του κόσμου και για το παιδί και για τα παιδιά όσων μεγαλώνουν δίπλα του; Οι περισσότεροι γονείς, επειδή είστε άνθρωποι, είστε φοβισμένα όντα και απλώς κάνετε roleplay τη σιγουριά σας, ατεκμηρίωτα και ανεύθυνα επειδή δεν αντέχετε να παραδεχτείτε ότι το πάτε κι εσείς ψάχνοντας. οκ,τωρα σιγουρευτηκα οτι εχω δικιο..σευχαριστω @filipprin 👌 Στις 10/10/2021 στις 11:56 ΜΜ, Raylan είπε Δώρο γενεθλίων σε αγοράκι 10 χρονών, Tablet Samsung ή PS4 slim μεταχειρισμένο? Το συζήτησα με τους γονείς δεν έχουν θέμα, ο μικρός τώρα ζητάει PS5 Ο ανιψιός μου έχει γενέθλια και του έχω τάξει τάμπλετ, να του πάρω ενα PS4? Το φοβάμαι το τάμπλετ γιατί δεν θα βγάλει δίμηνο.. Εσείς αν ήσασταν 10 χρονών τι θα θέλατε? εγω φιλε θα ηθελα PS οπως ολα τα αγορακια.. αλλα θα του επαιρνα ταμπλετ,πρωτον γιατι θα του αρεσει επισης σαυτην την ηλικια,τα παιδια εχουν τρελλα πρωτα απολα με τα κινητα και μετα με τους υπολογιστες σαυτην την ηλικια και δευτερον γιατι ενα ταμπλετ θα συνεισφερει στην εξοικειωση του με την τεχνολογια αλλα μπορει να παιξει και με παιχνιδια. το αλλο απλα θα τον ψυχαγωγησει.βασικα εγω θα του επαιρνα σαυτην την ηλικια ενα wii γιατι δεν εχει βια.ετσι του παιρνεις παιχνιδι ηλεκτρονικο αλλα με διαφορετικα μυνηματα.το PS ειναι για πιο εφηβικη ηλικια. ο μικρος θα ευχαριστηθει και με το ταμπλετ...απλα πρεπει να του το περασεις τωρα αν τελικα παρεις ταμπλετ. 1
mariosnik_ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Διάβασα την κουβέντα που ξεκίνησε στις 2-3 τελευταίες σελίδες και έχει πυροδοτήσει flame. Συμφωνώ με NickTG για το θέμα του κατά πόσο θα ασχοληθούν τα κορίτσια με κάποια παιχνίδια των αγοριών, όλα αυτά εξαρτώνται κατά πρώτον από το πώς θα μεγαλώσει ο γονιός τα παιδιά του και τι θα τους πει για τα παιχνίδια, "αγοριστικα, κοριτσίστικα, απαγορεύσεις κτλ", και κατά δεύτερον από το τι παιχνίδια βλέπει το παιδί να παίζουν τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του και του ίδιου φύλου. Συμφωνώ και με Lucifer. Ούτε περισσότερη γνώση και σοφία ούτε τίποτε παραπάνω δεν αποκτάς απλά και μόνο με την γέννηση του παιδιού. Νιώθεις ένα όμορφο συναίσθημα το οποίο για να το νιώσει κάποιος, μόνο αν έχει αποκτήσει παιδί το ξέρει. Και επειδή το συναίσθημα αυτό είναι πρωτόγνωρο, τους συμπαρασύρει όλους και νομίζουν ότι βρίσκονται σε άλλο επίπεδο. Τρίχες κατσαρές. Με το που θα γεννηθεί το παιδί ξεκινάει ο μεγάλος αγώνας εκ μέρους των γονέων. Από εκεί και πέρα πέφτεις με τα μούτρα για να δεις πως θα το μεγαλώσεις. Και όσο πιο πολύ ασχολείσαι, ψάχνεσαι, ρωτάς, μαθαίνεις, παρατηρείς, αποκτάς εμπειρια, γνώσεις, περνάει ο χρόνος και γνωρίζεις πολλά παραπάνω σε σύγκριση με κάποιον που δεν έχει παιδί ή μπορεί και να έχει άλλα ασχολήθηκε πολύ λιγότερο από εσένα. 3 1
Raylan Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) Αν θέλεις να είσαι σωστός γονιός, είναι σημαντικό να στείλεις τα παιδιά σου σε εξωσχολικές δραστηριότητες, εκτός από τα αγγλικά. Αγόρια: Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ. Κορίτσια: Χορός ή ρυθμική γυμναστική. Αν το επιθυμούν και σε παίρνει, μπορείς να τα ενθαρρύνεις να συμμετάσχουν και σε δεύτερη δραστηριότητα, όπως πολεμικές τέχνες. Αυτές οι δραστηριότητες περιορίζουν τον ελεύθερο χρόνο για οθόνες και τους προσφέρουν μια ισχυρή ισορροπία μεταξύ διασκέδασης και προσωπικής ανάπτυξης. Η θέαση βίαιου περιεχομένου, ναρκωτικών, αλκοόλ ή τσιγάρων στο ίντερνετ, αν και χρήζει προσοχής, με τη σωστή καθοδήγηση από το σπίτι, δεν αποτελεί κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό. Αντιθέτως, με ανησυχούν περισσότερο ζητήματα όπως το μίσος, ο ρατσισμός και τα fake news, που έχουν σοβαρές κοινωνικές συνέπειες και επηρεάζουν τόσο τα παιδιά όσο και τους ενήλικες. Όσον αφορά τα Social Media, η άποψή μου είναι ξεκάθαρη. Δεν επιτρέπω στα παιδιά να δημιουργούν προσωπικά προφίλ ή να ανεβάζουν φωτογραφίες, βίντεο ή να στέλνουν μηνύματα, είτε σε φίλους είτε σε άτομα που δεν γνωρίζουν προσωπικά. Αν θέλουν να παρακολουθήσουν κάτι, μπορούν να το κάνουν ανώνυμα. Δεν έχω πρόβλημα να βλέπουν ότι θέλουν ή ακόμα και να σχολιάζουν, για μένα είναι σημαντικό να έχουν μια σωστή επαφή με το ίντερνετ χωρίς να χάνουν την ιδιωτικότητα τους και να προστατεύουν τον εαυτό τους από τυχόν κινδύνους. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου από Raylan 3 1
filipprin Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 15 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Με το που θα γεννηθεί το παιδί ξεκινάει ο μεγάλος αγώνας εκ μέρους των γονέων. Από εκεί και πέρα πέφτεις με τα μούτρα για να δεις πως θα το μεγαλώσεις. Και όσο πιο πολύ ασχολείσαι, ψάχνεσαι, ρωτάς, μαθαίνεις, παρατηρείς, αποκτάς εμπειρια, γνώσεις, περνάει ο χρόνος και γνωρίζεις πολλά παραπάνω σε σύγκριση με κάποιον που δεν έχει παιδί ή μπορεί και να έχει άλλα ασχολήθηκε πολύ λιγότερο από εσένα. Αυτο το μεγαλο αγωνα λοιπον οπως πολυ σωστα τον περιγραφεις ειναι εμπειρία που μονο οποιος ειναι γονιός μπορει να γνωρίζει.Ετσι ειναι η ζωη .Την θεωρια συμπληρωνει η εμπειρία απο την πρακτικη.Δεν μπορει λοιπον κάποιος που δεν ειναι γονιός αλλα γνωριζει την θεωρια να κουναει το δαχτυλο στον αλλο που μεγαλωνει 2 παιδια.Το αντιθετο συμβαίνει διοτι ο γονιός θα κριθει απο την κοινωνια για το ποσο καλα μεγαλωσε τα παιδια του και τι ανθρώπους παρεδωσε στην κοινωνια.... 5 λεπτά πριν, Raylan είπε Αν θέλεις να είσαι σωστός γονιός, είναι σημαντικό να στείλεις τα παιδιά σου σε εξωσχολικές δραστηριότητες, εκτός από τα αγγλικά. Αγόρια: Ποδόσφαιρο ή μπάσκετ. Κορίτσια: Χορός ή ρυθμική γυμναστική. Αν το επιθυμούν και σε παίρνει, μπορείς να τα ενθαρρύνεις να συμμετάσχουν και σε δεύτερη δραστηριότητα, όπως πολεμικές τέχνες. Αυτές οι δραστηριότητες περιορίζουν τον ελεύθερο χρόνο για οθόνες και τους προσφέρουν μια ισχυρή ισορροπία μεταξύ διασκέδασης και προσωπικής ανάπτυξης. Αυτο ακριβως.Και εγω πηρα ps 5 στο δικο μου διοτι εχουν ολοι οι φιλοι του.Και απο εκει και περα άρχισε ο αγωνας ώστε να μπουν ορια και να εχει και εξωσχολικες ασχολίες και τα διαβασμα του και τισ βολτες του με τα φιλαρακια του ετσι ωστε να εχει μια ισοροποια στη ζωη του.Αυτο εινα ο αγωνας,να του παρέχεις τα παντα απο το υστερημα σου αλλα να του μαθαινεις και τα ορια και κυρίως το σεβασμο στην κοινωνια που θα βγει..... 1
Lucifer Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 1 ώρα πριν, megapaixtaras είπε οκ,τωρα σιγουρευτηκα οτι εχω δικιο.. Κρίμα. Και όχι για σένα. Θα σου ευχόμουν καλή συνέχεια, αλλά είναι προδιαγεγραμμένη. 1 ώρα πριν, 1600 είπε Καταλαβαινω πως δεν αντεχεις πλεον και για καποιον λογο η υπομονη σου εχει εξαφανιστει, εις μάτην ομως Ευχαριστώ για αυτό γιατί είναι αλήθεια. Μάλλον μεγάλωσα και πλέον γελάω λιγότερο με κάποια πράγματα και αηδιάζω περισσότερο. Αλλά κανείς δε μου οφείλει να ικανοποιεί τις προσδοκίες μου, ακόμα και αν μου φαίνονται αυτονόητες. Κρίμα για τα παιδιά όσων μεγαλώσουν δίπλα στη σπορά τους μόνο. Έχουμε γεμίσει βλαστάρια που κάνουν φρίκες και όλοι αναρωτιούνται από που βγήκαν. 1
mariosnik_ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 11 λεπτά πριν, filipprin είπε Αυτο το μεγαλο αγωνα λοιπον οπως πολυ σωστα τον περιγραφεις ειναι εμπειρία που μονο οποιος ειναι γονιός μπορει να γνωρίζει.Ετσι ειναι η ζωη .Την θεωρια συμπληρωνει η εμπειρία απο την πρακτικη.Δεν μπορει λοιπον κάποιος που δεν ειναι γονιός αλλα γνωριζει την θεωρια να κουναει το δαχτυλο στον αλλο που μεγαλωνει 2 παιδια.Το αντιθετο συμβαίνει διοτι ο γονιός θα κριθει απο την κοινωνια για το ποσο καλα μεγαλωσε τα παιδια του και τι ανθρώπους παρεδωσε στην κοινωνια.... Κατανοητό. Δάχτυλο σε γονείς εγώ θα απέφευγα να κουνήσω, παραταυτα, υπάρχουν ορισμένα ειδικά θέματα εκτός από τα γενικά και τα εμπειρικά, τα οποία δεν τα ξέρουν όλοι, γονείς ή μη. Επίσης, πολλοί γονείς νομίζουν ότι επειδή έχουν την εμπειρία ξέρουν καλύτερα αυτά τα ειδικά ζητήματα και αυτό είναι λάθος. Ε, μερικοί ανθρωποι έχουν απαυδησει και το καυτηριαζουν αυτό. Απόψεις του στυλ κάνε και εσύ παιδάκι κτλ που ειπωνονται για το οτιδήποτε, ακούγονται πλέον βερεσέ σε πολύ κόσμο. Κάποιες φορές κακώς, κάποιες καλώς. Θέλω να ελπίζω ότι δεν θα γίνουμε μανούλες του φβ 😂 1
filipprin Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Επίσης, πολλοί γονείς νομίζουν ότι επειδή έχουν την εμπειρία ξέρουν καλύτερα αυτά τα ειδικά ζητήματα και αυτό είναι λάθος. Ε, μερικοί ανθρωποι έχουν απαυδησει και το καυτηριαζουν αυτό Δεν ξερω αν ξερουν καλύτερα διότι εδω χωράει πολυ κουβεντα όπως σωστα λες, αλλα σίγουρα ξερουν περισσότερα απο καποιον που δεν ειναι γονέας. Ειναι σαν να μην έχεις κανει ποτε σου σκι και να την λες στον αλλο που εχει φαει την ζωη του στα βουνα.Ε αυτο δεν γινεται .Ειναι κανονας της ζωης ............ Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου από filipprin
Moderators Malthador Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Moderators Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2 hours ago, Lucifer said: Τι έπαθες όταν έκανες παιδί που σε έκανε καλύτερο; Δεν είναι κάποιος διακόπτης που πατάς και γίνεσαι σοφότερος όταν κάνεις παιδί, αυτά για τα συναισθήματα που νιώθεις κλπ, ωραία και ρομαντικά είναι, αλλά ως εκεί, δεν σου ξεκλειδώνουν κανένα achievement. Η ανάγκη και η ευθύνη είναι που σε κάνουν «σοφότερο». Εφόσον έχεις μια στοιχειώδη αντίληψη και κριτική σκέψη, θα αναγκαστείς να ψάξεις, να βρεις και να ασχοληθείς με πράγματα που δεν θα σε απασχολούσαν αν δεν ήσουν γονιός. Θα έρθεις σε επαφή με μαιευτήρες, παιδίατρους και δασκάλους, θα ανοίξεις google να ψάξεις να μάθεις τι είναι το Coombs test, τι είναι ο σταφυλόκοκκος και να θυμηθείς ξανά πως γίνεται η ευκλείδια διαίρεση. Φυσικά όλα αυτά δεν είναι αποκλειστικές γνώσεις των γονέων, αλλά το πιθανότερο είναι να μην έχει ασχοληθεί κάποιος με τέτοια πράγματα αν δεν έχει παιδιά. Κατά τ' άλλα συμφωνώ, κανονικά θα έπρεπε να κάνει τουλάχιστον ψυχολογικά τεστ κάποιος πριν γίνει γονέας. 6
mariosnik_ Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 25 λεπτά πριν, filipprin είπε Δεν ξερω αν ξερουν καλύτερα διότι εδω χωράει πολυ κουβεντα όπως σωστα λες, αλλα σίγουρα ξερουν περισσότερα απο καποιον που δεν ειναι γονέας. Ειναι σαν να μην έχεις κανει ποτε σου σκι και να την λες στον αλλο που εχει φαει την ζωη του στα βουνα.Ε αυτο δεν γινεται .Ειναι κανονας της ζωης ............ Εξαρτάται πάντα για τι πράγμα μιλάς. Λες το παράδειγμα με το βουνό. Οκ το ακούω. Παλαιότερα διαπληκτιζομουν στο fb επειδή μερίδα γονέων πιστεύει ότι τα παιδιά κληρονομουν συμπεριφορές στο DNA και προσωπικότητες από τις προηγούμενες γενιες και ανάλογα το φύλο τους. Αυτό δεν ισχύει. Τίποτα δεν κληρονομειται στο DNA όσον αφορά συμπεριφορές. Αυτες υιοθετούνται και μαθαίνονται από το παιδί όσο μεγαλώνει, μέσα σε αυτες εντάσσονται και οι επιλογές των παιχνιδιών τους. Αντε τώρα να ξεκινήσεις τέτοια κουβέντα όταν το μόνο που ακούς είναι κάνε και εσύ παιδάκι. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου από mariosnik_
Lucifer Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 7 λεπτά πριν, Malthador είπε Η ανάγκη και η ευθύνη είναι που σε κάνουν «σοφότερο». Εφόσον έχεις μια στοιχειώδη αντίληψη και κριτική σκέψη, θα αναγκαστείς να ψάξεις, να βρεις και να ασχοληθείς με πράγματα που δεν θα σε απασχολούσαν αν δεν ήσουν γονιός. Θα έρθεις σε επαφή με μαιευτήρες, παιδίατρους και δασκάλους, θα ανοίξεις google να ψάξεις να μάθεις τι είναι το Coombs test, τι είναι ο σταφυλόκοκκος και να θυμηθείς ξανά πως γίνεται η ευκλείδια διαίρεση. Φυσικά όλα αυτά δεν είναι αποκλειστικές γνώσεις των γονέων, αλλά το πιθανότερο είναι να μην έχει ασχοληθεί κάποιος με τέτοια πράγματα αν δεν έχει παιδιά. Συμφωνώ μέχρι κεραίας. Αλλά για να ψάξεις αυτά (ή οτιδήποτε) ξέρεις τι πρέπει να μην είσαι; Βέβαιος. Είτε ότι ξέρεις, είτε ότι επειδή "έκανες παιδί" ξέρεις παραπάνω από κάποιον άλλο. Θα ξέρεις όταν έχεις τελειώσει με την ανατροφή του, μέχρι τότε θεωρώ ότι ο σωστός γονιός ζει με την αμφιβολία και, όπως πολύ ωραία παρέθεσες, την έρευνα, το ψάξιμο, την βελτίωση αυτού που θα αναθρέψει το παιδί. Και μετά με την καραμπίνα, γιατί δίπλα στο δικό σου παιδί που μάτωσες να μεγαλώσεις σωστά, θα έρθει το τσογλάνι του αμόρφωτου βέβαιου που δεν άκουγε κανέναν γιατί ήταν σίγουρος ότι το δικό του το παιδί θα βγει γαμάτο όπως κι αυτός. 3
filipprin Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Αυτες υιοθετούνται και μαθαίνονται από το παιδί όσο μεγαλώνει, μέσα σε αυτες εντάσσονται και οι επιλογές των παιχνιδιών τους. Αντε τώρα να ξεκινήσεις τέτοια κουβέντα όταν το μόνο που ακούς είναι κάνε και εσύ παιδάκι. Ναι κανε και εσυ ενα παιδακι γιατι χανομαστε.Και πρεπει και μπορεις να το μεγαλωσεις.Κανενας δεν γενηθηκε γονιός ολοι γιναμε στην πορεια της ζωης μας.Απλα μαθε του το σεβασμο στη ζωη του συνάνθρωπου του και τις αξιες της ζωης.Και μεσα απο αυτο να εισαι σίγουρος οτι και εσυ θα γίνεις καλύτερος και σοφότερος ανθρωπος. Και μαθε του οτι στην ζωη οτι δεν καταλαβαίνουμε δεν το ακυρωνουμε για να δειξουμε την μαγκιά μας. Επεξ/σία 18 Ιανουαρίου από filipprin 1
megapaixtaras Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 25 λεπτά πριν, Malthador είπε Κατά τ' άλλα συμφωνώ, κανονικά θα έπρεπε να κάνει τουλάχιστον ψυχολογικά τεστ κάποιος πριν γίνει γονέας. πιστεψε με αν γινοταν αυτο δεν θα γινοταν κανενας. 15 λεπτά πριν, mariosnik_ είπε Εξαρτάται πάντα για τι πράγμα μιλάς. Λες το παράδειγμα με το βουνό. Οκ το ακούω. Παλαιότερα διαπληκτιζομουν στο fb επειδή μερίδα γονέων πιστεύει ότι τα παιδιά κληρονομουν συμπεριφορές στο DNA και προσωπικότητες από τις προηγούμενες γενιες και ανάλογα το φύλο τους. Αυτό δεν ισχύει. Τίποτα δεν κληρονομειται στο DNA όσον αφορά συμπεριφορές. Αυτες υιοθετούνται και μαθαίνονται από το παιδί όσο μεγαλώνει, μέσα σε αυτες εντάσσονται και οι επιλογές των παιχνιδιών τους. Αντε τώρα να ξεκινήσεις τέτοια κουβέντα όταν το μόνο που ακούς είναι κάνε και εσύ παιδάκι. συμπεριφορες δεν υιοθετουνται και δεν κληρονομουνται.ομως πιστευω,χωρις να ειμαι ειδικος ,απλα απο αυτα που διαβαζω και παρατηρω,οτι ολοι μας γενιομαστε με διαφορετικα ενστικτα.αν ολοι μας γενιομασταν καλοι τοτε θα ζουσαμε σε εναν παραδεισο.υπαρχουν παιδια που διαμορφωνουν κατι αρνητικο ενω δεν γενηθηκαν ετσι και παιδια που γενιουνται με ενστικτα που ειναι προδιαθετημενα σαυτο το κατι αρνητικο,απλα αν δεν δοθουν αφορμες δεν θα το βγαλουν.αυτο το κατι αρνητικο,μπορει να ειναι ταση προς βια,ταση για ακροτητες,μπορει να ειναι και διαταραχη που βγαινει αργοτερα κ.α. αυτο που θελω να πω ειναι οτι τιποτα δεν ειναι απολυτο,ακομα ερευνουν.. 1 ώρα πριν, Lucifer είπε Κρίμα. Και όχι για σένα. Θα σου ευχόμουν καλή συνέχεια, αλλά είναι προδιαγεγραμμένη. Ευχαριστώ για αυτό γιατί είναι αλήθεια. Μάλλον μεγάλωσα και πλέον γελάω λιγότερο με κάποια πράγματα και αηδιάζω περισσότερο. Αλλά κανείς δε μου οφείλει να ικανοποιεί τις προσδοκίες μου, ακόμα και αν μου φαίνονται αυτονόητες. Κρίμα για τα παιδιά όσων μεγαλώσουν δίπλα στη σπορά τους μόνο. Έχουμε γεμίσει βλαστάρια που κάνουν φρίκες και όλοι αναρωτιούνται από που βγήκαν. 21 λεπτά πριν, Lucifer είπε Συμφωνώ μέχρι κεραίας. Αλλά για να ψάξεις αυτά (ή οτιδήποτε) ξέρεις τι πρέπει να μην είσαι; Βέβαιος. Είτε ότι ξέρεις, είτε ότι επειδή "έκανες παιδί" ξέρεις παραπάνω από κάποιον άλλο. Θα ξέρεις όταν έχεις τελειώσει με την ανατροφή του, μέχρι τότε θεωρώ ότι ο σωστός γονιός ζει με την αμφιβολία και, όπως πολύ ωραία παρέθεσες, την έρευνα, το ψάξιμο, την βελτίωση αυτού που θα αναθρέψει το παιδί. Και μετά με την καραμπίνα, γιατί δίπλα στο δικό σου παιδί που μάτωσες να μεγαλώσεις σωστά, θα έρθει το τσογλάνι του αμόρφωτου βέβαιου που δεν άκουγε κανέναν γιατί ήταν σίγουρος ότι το δικό του το παιδί θα βγει γαμάτο όπως κι αυτός. κριμα που δεν εγινες γονεας,εισαι τοσο σοφος ,ΗΔΗ.. 1
Lucifer Δημοσ. 18 Ιανουαρίου Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 4 λεπτά πριν, megapaixtaras είπε κριμα που δεν εγινες γονεας,εισαι τοσο σοφος ,ΗΔΗ.. Η συζήτηση μεταξύ μας τελείωσε, το περιεχόμενο που έχεις κάνει quote δεν απευθύνεται σε εσένα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα