Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αν εχουν αυλη παρε του μια μπασκετουλα η ενα τερμα ποδοσφαιρου και μια μπαλα, αν οχι παρε του παιχνιδι (οχι ηλεκτονικο) η ενα ωραιο ρουχο (πχ πουλοβερ τωρα που ερχεται και χειμωνας).

Λεμε για τα παιδια οτι ολα ειναι μπροστα σε μια οθονη και παιζουν αλλα τελικα βγαζουμε και μονοι μας τα ματια μας.

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Στον δεκάχρονο ανηψιό και σε οποιοδήποτε δεκάχρονο το θέμα είναι με τι άλλο ασχολείται τις καθημερινές και τα σαββατοκύριακα και πόση ώρα περνάει με τους γονείς του. Αν λιώνει σε νετφλιξ, νικελοντεον, ντίσνεϋ ή είναι με το κινητό των γονιών του τότε οι ίδιοι οι γόνεις πρώτα απ' όλα πρέπει να βρουν τον τρόπο να του μειώσουν όλη αυτή την έκθεση προτού μπουν στη διαδικασία να συζητήσουν για τάμπλετ ή κονσόλα.

Αν μπορούν να μπουν κανόνες και έλεγχος στο τι θα παίζει το παιδί και πόσο τότε υπό προϋποθέσεις είτε τάμπλετ είτε κονσόλα θα μπορέσουν να γίνουν μέρος της ζωής του. Το καθένα έχει και θετικά και αρνητικά αν και προσωπικά είμαι υπέρ του τάμπλετ. Ιδανικά κι εφόσον το παιδί του αρέσει να ψάχνεται με την τεχνολογία στα 11-12 θα μπορέσει να κάνει ένα στεπ απ με δικό του υπολογιστή ή ένα raspberry.

To κυριότερο είναι τα όρια, το παρκάρισμα που βολεύει τους γονείς κάθε άλλο παρά ανεξάρτητους χαρακτήρες δημιουργεί.

• Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Stergios74 είπε

αλλά δεν βρίσκει παιδιά εκεί γιατί ολοι εχουν ps. Και όταν είναι έξω τα παιδιά πάλι για τα παιχνίδια συζητάνε, οπότε αν δεν έχεις αποκλειεσαι απ τις παρέες. Είναι σαν κάτι παιδιά στην εποχή μας που δεν είχαν tv γιατί οι γονείς ήταν της εκκλησίας. 

Πόσο αλήθεια είναι αυτό, έτσι είναι δυστυχώς, το καλοκαίρι έχει θάλασσα, βόλτες με το ποδήλατο, μπάλα.. Το χειμώνα μετά το σχολείο σπίτι και που να πάει.. και καμιά φορά μαζεύονται σε σπίτια συμμαθητών και παίζουν ηλεκτρονικά με τις ώρες..

Για Gaming pc ή λάπτοπ μου το απαγόρεψαν οι γονείς του, έχουν καεί σπίτια, μην βάλουμε τα χεράκια και βγάλουμε τα ματάκια μας .. ,  μάλλον για PS4 slim μεταχειρισμένο πάει η δουλειά που είναι πιο ελεγχόμενο να παίζει Fortnite, GTA, FIFA.. Και μια φορά το μήνα ας του παίρνουν οι γονείς του νέο δισκάκι..

Ερώτηση, θα βγαίνουν τα νέα παιχνίδια και για PS4 ξέρουμε?

Επειδή του έχει δώσει ο πατέρας του κινητό τι να το κάνει & το τάμπλετ θα το διαλύσει.. όλοι θυμούνται την πρώτη τους κονσόλα, θυμάστε εσείς κάνα θείο με τάμπλετ? :D

Δημοσ.

στα δικά μου τους εχω κινητα. καρτα με αριθμό εχει μονο η μεγάλη, αλλα τα χρησιμοποιουν για ιντερνετ, παιχνιδια, να μιλανε με τους φιλους τους. ταμπλετ ειχαμε παρει παλια και οταν επεσε απο υψος 30 εκατοστων και μαλιστα πανω στο χαλί τα εφτυσε, τουλαχιστον τα κινητα και με ραγισμένη οθονη μια χαρα δουλεύουν

επίσης αν του αρέσει η τεχνολογία παρτου ενα σετ ρομποτικής, θα μπορει να καλεί και τους φιλους του να παίζουν μαζι και θα μαθουν και κάτι

Δημοσ.

Οτι διαβαζω για ps5 σε 10χρονο..

Ταμπλετ ΟΧΙ,θα το σπασει στο διμηνο ( πολυ λεω ) .

Ps4 και αυτο πολυ του ειναι,απλα αν πω ps3 θα ακουστει μπαναλ.

Δημοσ.

PS.

Tα ταμπλετ και τα κινητά ειναι ανεξέλγχτα. Δεν ξέρεις ουτε τι βλέπει το παιδί, ούτε τι παίζει, ούτε που μπαινει (και οποιος πει οτι ξέρει, απλά δε ξέρει :P )

Στο ps παιζουν συγκεκριμένα παιχνίδια. Και έτσι οπως έχουν γινει τα κινητά πλέον τολμω να πω οτι στο ps δεν κολλάνε τοσο.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, Raylan είπε

Δώρο γενεθλίων σε αγοράκι 10 χρονών, Tablet Samsung ή PS4 slim μεταχειρισμένο?

Το συζήτησα με τους γονείς δεν έχουν θέμα, ο μικρός τώρα ζητάει PS5 :D

Ο ανιψιός μου έχει γενέθλια και του έχω τάξει τάμπλετ, να του πάρω ενα PS4?

Το φοβάμαι το τάμπλετ γιατί δεν θα βγάλει δίμηνο.. :(

Εσείς αν ήσασταν 10 χρονών τι θα θέλατε?

Tablet, ξεκάθαρα. Ένα φθηνό tablet. 

PS αν θες μόνο καινούργιο όχι μεταχειρισμένο. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Confused 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, papoys1 είπε

Έτσι μας θέλει το σύστημα να μεγαλώνουμε για να μπορεί να μας ελέγχει και εμείς δυστυχώς δεν κάνουμε τίποτε να ξεφύγουμε.

11008544_436270793221819_6274343243633024797_n.jpg.8a93aa2e1ee8dc2132a64959609a6930.jpg

Δημοσ.

Πες τα ρε πούσπα... Και όταν δεν είχαμε μπάλα γεμίζαμε χώμα μπουκαλάκι νερού και δώστου...... 😢

4 ώρες πριν, papoys1 είπε

Και μετά λέμε ότι φταίνε τα παιδιά............

Δεν το λέω για τον TS αλλά  έτσι λειτουργούμε οι περισσότεροι (δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω). Να πάρουμε κάτι στο παιδί να κλείνετε σε αυτό μόνο του και να μην μας ενοχλεί.Έτσι μας θέλει το σύστημα να μεγαλώνουμε για να μπορεί να μας ελέγχει και εμείς δυστυχώς δεν κάνουμε τίποτε να ξεφύγουμε. Από νήπιο στο κινητό μεγαλώνοντας στο τάμπλετ μετά Ps4  πιο μετά στο youtube μετά στο facebook στο twiter στο ινσταγκραμ και πάει λέγοντας.

Μικρός δεν είχαμε τίποτε και πετούσαμε στον ουράνια αν κάποιος από την παλιοπαρέα έφερνε μια μπάλα πλαστική (ποδοσφαίρου ήταν σπάνια) παίζαμε με τις ώρες στις αλάνες και γυρίζαμε σπίτι με ματωμένα γόνατα αλλά με ένα χαμόγελο που έφτανε στα αυτιά.

Δημοσ.

Ρε παιδία ο TS ρώτησε συγκεκριμένα "PS4 ή tablet". Δεν μπορώ να καταλάβω τις τελείως ασχετες απαντήσεις. Το θέμα δεν είναι τι ειναι και τι δεν είναι καλό για ένα 10χρονο αλλα ποιο απο τα δύο.

Δημοσ.

Επειδή έχω κόρη 11 και βλέπω τί παίζουν τα 10-11χρονα, θα σου πω, ό,τι και να του πάρεις, θα το ευχαριστηθεί. Στο ps θα παίζει τα pro fifa κλπ και σε multi εννοείται fortnite. Εμείς δεν έχουμε. Στο tablet, λιώνουνε στο minecraft, στο roblox και το among us. Μεταξύ των δύο θα σου έλεγα τάμπλετ, γιατί στα παιχνίδια που παίζουν εκεί στο multi θα βρει περισσότερους συμμαθητές του.

ΠΑΝΤΩΣ υπάρχει θέμα με τον χρόνο που περνάνε μπροστά στην οθόνη τα παιδιά...

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

edit, με πρόλαβε ο φίλος από πάνω

Τα παιδάκια σε αυτές τις ηλικίες πέρα από minecraft, παίζουν robloxx, granny και κάτι τέτοιες low-end παπαριές. Το fortnite σε 1-2 χρόνια θα το εγκαταλείψει (αν παίζει) γιατί γίνεται ντεμοντέ στο γυμνάσιο. Εγώ θα έπαιζα το τάμπλετ που καλύπτει μέρος των ψευτοπαίχνιδων και τικτοξ και ιστορίες που αναπόφευκτα θα κάνει.

Όσο για την φάση "εμείς πίναμε νερό απ' το λάστιχο και παίζαμε στις λάσπες" ελπίζω να μην είστε κάτω από 50-60 όσοι τα λέτε, νόμιζα ότι μέσα στην επόμενη 10ετία θα είχαμε ξεμπερδέψει από τα μπουμεροαποστήματα.

Επεξ/σία από Lucifer
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...