Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παρατήρησα τα εξής σε φιλικές παρέες :

1.οι μπαμπάδες είχαν κι αυτοί τέτοιες κονσόλες οπότε αυτονόητα και τα παιδιά θα μπουν στο κόλπο με συμπαίκτες τον πατέρα τους....Αυτές οι περιπτώσεις "μας κάνουν χαλάστρα" γιατί δίνουν την αίσθηση ότι το να έχεις Play station είναι κάτι απλό αυτονόητο και φθηνό.

2.Παρόμοια περίπτωση είναι να το είχε ο μεγάλος αδερφός που τώρα είναι αρκετά μεγαλύτερος 16-17-18 χρονών οπότε το κληρονομεί χωρίς προσπάθεια ο μικρότερος.Κέρδος ότι το αγόρασαν μια φορά αλλά κάνει δουλειά για 2 παιδιά...!!

3.Η πιο διαδεδομένη στο κύκλο μας: λίγοι το έχουν.Λίγα παιδιά και λίγοι πατεράδες είναι εξοικειωμένοι!!!!

Αναγκάζεσαι να μάθεις γι αυτο....(ακριβό στο πρώτο άκουσμα...κάτι για 500 και 600 ευρω ακούω !!!) και ακολούθως να προσαρμοστείς....Λεπτομέρεια...αν έχεις άλλο παιδί κορίτσι και ζητήσει για αντίπραξη κάτι αντίστοιχο στο ίδιο κόστος τι κάνεις ?

• Απαντ. 117
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, Denmark1 said:

3.Η πιο διαδεδομένη στο κύκλο μας: λίγοι το έχουν.Λίγα παιδιά και λίγοι πατεράδες είναι εξοικειωμένοι!!!!

4 hours ago, Denmark1 said:

μας αφορά ιδιαιτέρως όλους σήμερα με τα αγόρια να ζητάνε τα play station ως αυτονόητο στόχο.

Ερώτηση κρίσεως: αφού στον κύκλο σου το έχουν λίγοι, πώς προκύπτει ότι είναι «αυτονόητος στόχος» να σου ζητάει Playstation; Πού το είδε και στο ζήτησε;

Δημοσ.

Εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ απο τα έστω λίγα παιδιά που το είχαν....που το κόλλημα και η απαίτηση είναι απίστευτη!!!!

• Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, Denmark1 said:

ακριβό στο πρώτο άκουσμα...κάτι για 500 και 600 ευρω ακούω !!!

Πολύ σχετικό το «ακριβό» σαν έννοια, χρήζει μεγαλύτερης διερεύνησης. Υπάρχουν LEGO που κοστίζουν 200 και 300 ευρώ, τα φτιάχνει σε 10 ώρες και τα βάζει στο ράφι, οπότε τα 500 ευρώ για κάτι που θα χρησιμοποιήσει για 1000 ώρες δεν φαντάζουν και τόσα πολλά εν τέλει.

3 hours ago, Denmark1 said:

Λεπτομέρεια...αν έχεις άλλο παιδί κορίτσι και ζητήσει για αντίπραξη κάτι αντίστοιχο στο ίδιο κόστος τι κάνεις ?

Ειδικά μιλώντας, τι ηλικίες έχουν τα παιδιά;

Γενικά μιλώντας, δεν την βρίσκω σωστή σαν σκέψη. Προσωπικά δεν τα μεγαλώνω με «μία σου και μία του». Για παράδειγμα, σήμερα θα πάρει ο μικρός κονσόλα, αύριο μεθαύριο θα παίρνει η μικρή ρούχα και καλλυντικά (εκεί να δεις που θα εύχεσαι να σου ζήταγε κι αυτή κονσόλα με 500 ευρώ).

40 minutes ago, Denmark1 said:

Εντυπωσιάστηκαν τόσο πολύ απο τα έστω λίγα παιδιά που το είχαν....που το κόλλημα και η απαίτηση είναι απίστευτη!!!!

Οκ, λοιπόν θα σου πω τι κάνω εγώ, που τα παιδιά μου είναι 10 ο μεγάλος και 8 η μικρή. Δεν ξέρω αν είναι σωστή σαν τακτική, αλλά εγώ που είμαι βουτηγμένος μέσα στην τεχνολογία και στο gaming ακολουθώ τα εξής (όχι μόνο στις κονσόλες, αλλά γενικότερα για τις οθόνες):

1. Δεν υπάρχει δική τους συσκευή, οι κονσόλες είναι δικές μου και τους αφήνω να παίζουν.
  2. Επιβάλλω μέτρο στην χρήση: μεσοβδόμαδα οριακά μισή ώρα την ημέρα, Π/Σ/Κ μιάμιση με δύο ώρες.
  3. Το παραπάνω, εάν προλαβαίνουν και μόνο εφόσον έχουν τελειώσει τις υποχρεώσεις τους, σχολικές και εξωσχολικές.
  4. Ελαστικότητα υπάρχει μόνο εάν παίζουμε/βλέπουμε κάτι όλοι μαζί οικογενειακώς ή εάν παίζουν/βλέπουν κάτι οι μεταξύ τους.
  5. Κινητά δεν έχουν και δεν πρόκειται να αποκτήσουν μέχρι το γυμνάσιο. Social media δεν θα έχουν τουλάχιστον μέχρι το λύκειο και βλέπουμε (ιδανικά μέχρι να ενηλικωθούν, αν το καταφέρω). Με τους φίλους τους επικοινωνούν μέσω Skype, από το οικογενειακό μας tablet.
  6. Έχω έλεγχο (προσπαθώ τουλάχιστον) πάνω στο content που καταναλώνουν και στα games που παίζουν, τι προσέχω γενικότερα:
  • Δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα αν θα δουν βίαιο ή τρομακτικό περιεχόμενο (σε λογικά πλαίσια πάντα).
  • Προσέχω τις ταινίες/σειρές που παρακολουθούν, να μην είναι εντελώς σκουπίδια, να μαθαίνουν πέντε πράγματα
  • Ιδιαίτερη προσοχή τι καταναλώνουν στο youtube, κάτι GL Show και παρόμοια θεωρώ ότι είναι εντελώς ακατάλληλα.
  • Το ίδιο ακατάλληλα είναι και τα stories στο youtube, είναι αντίστοιχα με το Tik Tok, το οποίο επίσης είναι κομμένο μαχαίρι.
  • Επειδή αν του πάρεις κονσόλα, είναι δεδομένο με μαθηματική ακρίβεια πως θα καταλήξει να παίζει Fortnite αργά ή γρήγορα, θα θεσπίσεις τα αυστηρότερα μέτρα σε αυτό και θα τα τηρείς κατά γράμμα. Είναι ότι πιο εθιστικό υπάρχει και δεν μπορεί να αποφευχθεί εντελώς, μιας και οι φίλοι του θα παίζουν.
  • Και το πιο σημαντικό απ' όλα: θα ενεργοποιήσεις parental controls και θα έχεις πλήρη έλεγχο στα games που κατεβάζουν. Σε όποιο game βλέπεις ότι έχει chat για να μιλάνε με αγνώστους το κλείνεις. Εάν δεν κλείνει, διαγράφεις το game. Εκεί βρίσκεται είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος, στην επικοινωνία με τους αγνώστους, όχι στα αίματα και στα βυζιά.

Αυτά ήταν τα δύο μου cents.

• Like 13
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 minutes ago, Malthador said:

Γενικά μιλώντας, δεν την βρίσκω σωστή σαν σκέψη. Προσωπικά δεν τα μεγαλώνω με «μία σου και μία του». Για παράδειγμα, σήμερα θα πάρει ο μικρός κονσόλα, αύριο μεθαύριο θα παίρνει η μικρή ρούχα και καλλυντικά (εκεί να δεις που θα εύχεσαι να σου ζήταγε κι αυτή κονσόλα με 500 ευρώ).

Οκ, λοιπόν θα σου πω τι κάνω εγώ, που τα παιδιά μου είναι 10 ο μεγάλος και 8 η μικρή. Δεν ξέρω αν είναι σωστή σαν τακτική, αλλά εγώ που είμαι βουτηγμένος μέσα στην τεχνολογία και στο gaming ακολουθώ τα εξής (όχι μόνο στις κονσόλες, αλλά γενικότερα για τις οθόνες):

1. Δεν υπάρχει δική τους συσκευή, οι κονσόλες είναι δικές μου και τους αφήνω να παίζουν.
  2. Επιβάλλω μέτρο στην χρήση: μεσοβδόμαδα οριακά μισή ώρα την ημέρα, Π/Σ/Κ μιάμιση με δύο ώρες.
  3. Το παραπάνω, εάν προλαβαίνουν και μόνο εφόσον έχουν τελειώσει τις υποχρεώσεις τους, σχολικές και εξωσχολικές.
  4. Ελαστικότητα υπάρχει μόνο εάν παίζουμε/βλέπουμε κάτι όλοι μαζί οικογενειακώς ή εάν παίζουν/βλέπουν κάτι οι μεταξύ τους.
  5. Κινητά δεν έχουν και δεν πρόκειται να αποκτήσουν μέχρι το γυμνάσιο. Social media δεν θα έχουν τουλάχιστον μέχρι το λύκειο και βλέπουμε (ιδανικά μέχρι να ενηλικωθούν, αν το καταφέρω). Με τους φίλους τους επικοινωνούν μέσω Skype, από το οικογενειακό μας tablet.
  6. Έχω έλεγχο (προσπαθώ τουλάχιστον) πάνω στο content που καταναλώνουν και στα games που παίζουν, τι προσέχω γενικότερα:
  • Δεν με ενοχλεί ιδιαίτερα αν θα δουν βίαιο ή τρομακτικό περιεχόμενο (σε λογικά πλαίσια πάντα).
  • Προσέχω τις ταινίες/σειρές που παρακολουθούν, να μην είναι εντελώς σκουπίδια, να μαθαίνουν πέντε πράγματα
  • Ιδιαίτερη προσοχή τι καταναλώνουν στο youtube, κάτι GL Show και παρόμοια θεωρώ ότι είναι εντελώς ακατάλληλα.
  • Το ίδιο ακατάλληλα είναι και τα stories στο youtube, είναι αντίστοιχα με το Tik Tok, το οποίο επίσης είναι κομμένο μαχαίρι.
  • Επειδή αν του πάρεις κονσόλα, είναι δεδομένο με μαθηματική ακρίβεια πως θα καταλήξει να παίζει Fortnite αργά ή γρήγορα, θα θεσπίσεις τα αυστηρότερα μέτρα σε αυτό και θα τα τηρείς κατά γράμμα. Είναι ότι πιο εθιστικό υπάρχει και δεν μπορεί να αποφευχθεί εντελώς, μιας και οι φίλοι του θα παίζουν.
  • Και το πιο σημαντικό απ' όλα: θα ενεργοποιήσεις parental controls και θα έχεις πλήρη έλεγχο στα games που κατεβάζουν. Σε όποιο game βλέπεις ότι έχει chat για να μιλάνε με αγνώστους το κλείνεις. Εάν δεν κλείνει, διαγράφεις το game. Εκεί βρίσκεται είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος, στην επικοινωνία με τους αγνώστους, όχι στα αίματα και στα βυζιά.

Συμφωνώ με την προσέγγιση. Προσωπικά με παιδιά στα 9 και 7 είμαστε πολύ πιο αυστηροί στη χρήση οθόνης. Μηδέν οθόνη μέσα στην βδομάδα, 90 λεπτά την Παρασκευή και μέχρι 4 με 4,5 ώρες συνολικά το ΣΚ. Είτε πρόκειται για ταινίες/σειρές είτε για videogames.

O μεγάλος θέλει να ξεκινήσει Fortnite και του το έχω κόψει μαχαίρι, το μόνο multiplayer που παίζει ειναι Brawl stars στο οποίο δεν υπάρχει interaction/επικοινωνία με αγνώστους. Ο μικρός ασχολείται κυρίως με ένα Switch emulator στο οποίο γράφει ώρες στο Mario Kart. 

Σε ό,τι άλλο έχεις γράψει ακολουθούμε σχεδόν την ίδια μέθοδο. Και είμαι επίσης κάποιος που παίζει ακόμα στα 40+ video games και ακολουθεί ό,τι είναι σχετικό γύρω από αυτή την τεχνολογία.

• Like 1
Δημοσ.

Μιλάμε για ζευγάρια εργαζόμενα χωρίς οποιαδήποτε μορφή βοήθειας απο άλλο άτομο εννοείται...παππουδες γιαγιαδες θειες κλπ δεν υπάρχουν στον ορίζοντα.....και έχεις non stop : σχολείο....ολοήμερο...δραστηριότητες και κάπου εκει ανοίγει το youtube στην τηλεόραση απ το οποίο μαθαίνουν τα πάντα.Είναι κορυφαίο θέμα πιστεύω ο κύκλος των φίλων.

(Λέει ένας φίλος μπαμπας χθες: η κόρη μου Πέμπτη Δημοτικού ειναι η μόνη στην τάξη  που δεν έχει κινητό και την κοροιδεύουν οι συμμαθητές της...!! )

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Denmark1 είπε

παρατήρησα τα εξής σε φιλικές παρέες :

1.οι μπαμπάδες είχαν κι αυτοί τέτοιες κονσόλες οπότε αυτονόητα και τα παιδιά θα μπουν στο κόλπο με συμπαίκτες τον πατέρα τους....Αυτές οι περιπτώσεις "μας κάνουν χαλάστρα" γιατί δίνουν την αίσθηση ότι το να έχεις Play station είναι κάτι απλό αυτονόητο και φθηνό.

2.Παρόμοια περίπτωση είναι να το είχε ο μεγάλος αδερφός που τώρα είναι αρκετά μεγαλύτερος 16-17-18 χρονών οπότε το κληρονομεί χωρίς προσπάθεια ο μικρότερος.Κέρδος ότι το αγόρασαν μια φορά αλλά κάνει δουλειά για 2 παιδιά...!!

Αναγκάζεσαι να μάθεις γι αυτο....(ακριβό στο πρώτο άκουσμα...κάτι για 500 και 600 ευρω ακούω !!!) και ακολούθως να προσαρμοστείς....Λεπτομέρεια...αν έχεις άλλο παιδί κορίτσι και ζητήσει για αντίπραξη κάτι αντίστοιχο στο ίδιο κόστος τι κάνεις ?

XBOX αδερφέ. Microsoft Xbox Series S και κατά καιρούς βγαίνει στα 240€ -260€ από αρχική 320€. Χωρίς συνδρομή μια χαρά παίζεις αρκετά παιχνίδια που παίζουν όλα τα παιδάκια και μάλιστα δικτυακά. Roblox / Fortnite κλπ

1 ώρα πριν, Speculoos είπε

Συμφωνώ με την προσέγγιση. Προσωπικά με παιδιά στα 9 και 7 είμαστε πολύ πιο αυστηροί στη χρήση οθόνης. Μηδέν οθόνη μέσα στην βδομάδα, 90 λεπτά την Παρασκευή και μέχρι 4 με 4,5 ώρες συνολικά το ΣΚ. Είτε πρόκειται για ταινίες/σειρές είτε για videogames.

O μεγάλος θέλει να ξεκινήσει Fortnite και του το έχω κόψει μαχαίρι, το μόνο multiplayer που παίζει ειναι Brawl stars στο οποίο δεν υπάρχει interaction/επικοινωνία με αγνώστους. Ο μικρός ασχολείται κυρίως με ένα Switch emulator στο οποίο γράφει ώρες στο Mario Kart. 

Σε ό,τι άλλο έχεις γράψει ακολουθούμε σχεδόν την ίδια μέθοδο. Και είμαι επίσης κάποιος που παίζει ακόμα στα 40+ video games και ακολουθεί ό,τι είναι σχετικό γύρω από αυτή την τεχνολογία.

Στο Fortnite μια χαρά μπορείς να παίζεις μόνο με φίλους σου. Έχει ρύθμιση να μιλάς μόνο με φίλους σου και όχι με αγνώστους κ γενικά έχει όλα τα απαραίτητα Parental Control. 

2 ώρες πριν, mpTrios είπε

παραμυθι/βιβλίο

Αυτά ήταν τον περασμένο αιώνα!!!

5 ώρες πριν, Denmark1 είπε

Κι εμεις που δεν έχουμε δει ή παιξει ποτέ ουτε play station ούτε ΧΒΟΧ ,ούτε κάποιο της Nintendo Που ακούω...πως τα ξεχωρίζουμε?

Μεταξύ μας? Οι γονείς είναι υποχρεωμένοι να εξοικειώνονται με τις νέες τεχνολογίες. Όχι να ακούνε Fortinite / Instagram / Tik Tok κλπ και να λένε ότι ολα αυτα είναι του διαβόλου 666!!! Πρέπει να είναι ένα βήμα μπροστά σε σχέση με τα ερεθίσματα των παιδιών τους και να κρίνουν αν όλα αυτα είναι καλά ή κακά. Το "ααααα απαγορευω τα πάντα γιατί δεν ξέρω τι είναι" μόνο λύση δεν είναι κ θα γυρίσει μπουμερανγκ στο μέλλον

4 ώρες πριν, Denmark1 είπε

Το παιχνίδι είναι της οικογένειας. Δεν είναι προσωπικό. Case Closed.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Malthador είπε

Πολύ σχετικό το «ακριβό» σαν έννοια, χρήζει μεγαλύτερης διερεύνησης. Υπάρχουν LEGO που κοστίζουν 200 και 300 ευρώ, τα φτιάχνει σε 10 ώρες και τα βάζει στο ράφι, οπότε τα 500 ευρώ για κάτι που θα χρησιμοποιήσει για 1000 ώρες δεν φαντάζουν και τόσα πολλά εν τέλει.

Ειδικά μιλώντας, τι ηλικίες έχουν τα παιδιά;

Συμφωνούμε 100%. ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ κάνω κ εγώ. Ειδικά εκεί με το GL Show, είπα αυτός είναι ο χαμένος δίδυμος αδερφός μου!!! Θα κρεμάσω τον οποιονδήποτε κάθεται κ βλέπει αυτά τα ζώα στο σπίτι!!!!!

• Like 1
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, Denmark1 είπε

Μιλάμε για ζευγάρια εργαζόμενα χωρίς οποιαδήποτε μορφή βοήθειας απο άλλο άτομο εννοείται...παππουδες γιαγιαδες θειες κλπ δεν υπάρχουν στον ορίζοντα.....και έχεις non stop : σχολείο....ολοήμερο...δραστηριότητες και κάπου εκει ανοίγει το youtube στην τηλεόραση απ το οποίο μαθαίνουν τα πάντα.Είναι κορυφαίο θέμα πιστεύω ο κύκλος των φίλων.

(Λέει ένας φίλος μπαμπας χθες: η κόρη μου Πέμπτη Δημοτικού ειναι η μόνη στην τάξη  που δεν έχει κινητό και την κοροιδεύουν οι συμμαθητές της...!! )

Τα όρια, τι θα θα παίζουν και πόσο θα είναι στην εβδομάδα  είναι σχετικά εύκολο. Το δύσκολο και σημαντικό είναι να τα μεγαλώνεις στα μέτρα σου  και όχι στα μέτρα των φίλων τους. Πάντα θα θέλουν το παραπάνω που έχει ένας συμμαθητής τους και πότε δεν θα εκτιμήσουν το κάτι παραπάνω που τα ίδια έχουν σε σχέση με κάποιο άλλο παιδάκι. Το ζούμε σχεδόν καθημερινά στο ιδιωτικό γιατί στην τάξη τους  υπάρχουν παιδιά εφοπλιστών μεγαλογιατρών κτλ που για να καλύψουν τις πολλές ώρες μακριά λένε ναι σε όλα. Τις γιορτές κόντεψαν να κάνουν επανάσταση γιατί ήθελαν να πάνε Κουρσεβελ που θα πάνε οι φίλοι τους και τους χάλαγε ο Παρνασσός, μάντεψε που πήγαν

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Denmark1 είπε

XBOX  Microsoft Xbox Series S  Roblox / Fortnite  δεν ξέρω τι είναι ...δεν έχω ιδέα πως θα διαλέξω πιό .

Μην νιώθεις μόνος. Οι περισσότεροι γονείς έτσι είναι. Απλά στο Forum υπάρχουν σχετικοί γιατί ούτως ή αλλως είναι της τεχνολογίας. Ο Random κόσμος δεν έχει ιδέα για τι μιλάμε κλπ κλπ

6 λεπτά πριν, Morosana είπε

Το ζούμε σχεδόν καθημερινά στο ιδιωτικό γιατί στην τάξη τους  υπάρχουν παιδιά εφοπλιστών μεγαλογιατρών κτλ

Να πούμε του στραβού το δίκιο, αυτό πληρώνεις κυρίως. Τις γνωριμίες που θα εξαργυρωθούν στο μέλλον!!!!

*Το αστείο είναι, πως αυτή τη στιγμή, στην εταιρία μου έχω έναν πίνακα μπροστά μου, με αυτή την ανάλυση που είχα γράψει για πλάκα. Πόσα λεφτά δίνεις για 12 χρόνια και πως θα τα εξαργυρώσεις στις γνωριμίες που θα κάνει το παιδί και οι γονείς!!!! 😄

6 λεπτά πριν, Morosana είπε

Τις γιορτές κόντεψαν να κάνουν επανάσταση γιατί ήθελαν να πάνε Κουρσεβελ που θα πάνε οι φίλοι τους και τους χάλαγε ο Παρνασσός, μάντεψε που πήγαν

Στα λαϊκά Δημόσια σχολεία τσακωνόμαστε για να πάρουμε ή όχι παπούτσια Tn και γιατί έχουν χαρτζιλίκι 2€ την εβδομάδα και άλλα παιδάκια έχουν 3 ή 5€! 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Μην νιώθεις μόνος. Οι περισσότεροι γονείς έτσι είναι. Απλά στο Forum υπάρχουν σχετικοί γιατί ούτως ή αλλως είναι της τεχνολογίας. Ο Random κόσμος δεν έχει ιδέα για τι μιλάμε κλπ κλπ

Να πούμε του στραβού το δίκιο, αυτό πληρώνεις κυρίως. Τις γνωριμίες που θα εξαργυρωθούν στο μέλλον!!!!

*Το αστείο είναι, πως αυτή τη στιγμή, στην εταιρία μου έχω έναν πίνακα μπροστά μου, με αυτή την ανάλυση που είχα γράψει για πλάκα. Πόσα λεφτά δίνεις για 12 χρόνια και πως θα τα εξαργυρώσεις στις γνωριμίες που θα κάνει το παιδί και οι γονείς!!!! 😄

Στο δημοτικό δεν χρειάζονται ούτε  networking ούτε να πιστεύουν ότι όλα στη ζωή είναι ναι. 😛

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Morosana είπε

Στο δημοτικό δεν χρειάζονται ούτε  networking ούτε να πιστεύουν ότι όλα στη ζωή είναι ναι. 😛

Στο δημοτικό κάνουν γνωριμίες οι γονείς!!!

Στο λύκειο τα παιδιά!!!

*Μεγάλη κουβέντα αν την πιάσει κάποιος σοβαρά!!!

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
2 hours ago, Speculoos said:

Δεν θα μπορείς να το κόβεις εσαεί, κάποια στιγμή θα αρχίσει να σου κλαίγεται, ότι παίζουν οι φίλοι του και ότι θέλει να παίζει μαζί τους. Στο κομμάτι των αγνώστων πάντως, το Fortnite τα πηγαίνει καλά, ευτυχώς. Εμένα όποτε παίζει, παίζει μόνο με συμμαθητές και φίλους του.

1 hour ago, Morosana said:

Το δύσκολο και σημαντικό είναι να τα μεγαλώνεις στα μέτρα σου  και όχι στα μέτρα των φίλων τους. 

Ναι και γενικά παίρνεις την πληρωμένη απάντηση «δηλαδή δεν θες να κοινωνικοποιούμαι με τους φίλους μου και να μην περνάω χρόνο μαζί τους;».

Εκεί απαντάμε την επίσης πληρωμένη απάντηση «δηλαδή άμα οι φίλοι έπαιρναν ναρκωτικά θα πρέπει να σε άφηνα;» και λήγει το θέμα.

1 hour ago, Morosana said:

Το ζούμε σχεδόν καθημερινά στο ιδιωτικό γιατί στην τάξη τους  υπάρχουν παιδιά εφοπλιστών μεγαλογιατρών κτλ που για να καλύψουν τις πολλές ώρες μακριά λένε ναι σε όλα. Τις γιορτές κόντεψαν να κάνουν επανάσταση γιατί ήθελαν να πάνε Κουρσεβελ που θα πάνε οι φίλοι τους και τους χάλαγε ο Παρνασσός, μάντεψε που πήγαν

Είναι ένα επιπλέον πρόβλημα των ιδιωτικών αυτό. Δεν αρκούν τα δίδακτρα, πρέπει να τα σκας και για ντύσιμο, εκδρομές κλπ. Ευτυχώς αυτά στο δημόσιο δεν τα έχουμε. Έχουμε άλλα προβλήματα να λύνουμε.

1 hour ago, sphinxgr said:

Στο Fortnite μια χαρά μπορείς να παίζεις μόνο με φίλους σου. Έχει ρύθμιση να μιλάς μόνο με φίλους σου και όχι με αγνώστους κ γενικά έχει όλα τα απαραίτητα Parental Control. 

Το γενικότερο πρόβλημα με το Fortnite δεν είναι η επικοινωνία με τους αγνώστους, είναι ο εθισμός και ότι η Epic έχει κάνει πανέξυπνη επιχειρηματική κίνηση, σου δίνει όλες τις πίστες, τις αποστολές, το gameplay δωρεάν και μετά κοιτάζει να μαζεύει χρήματα από τα cosmetics. Οπότε προκύπτουν δύο προβλήματα:

1. Το «μπαμπά, να βάλουμε v-bucks για να πάρω το τάδε skin», όπου μετά από δυο φορές που πέταξα κυριολεκτικά στα σκουπίδια από 20 εύρω, η απάντηση πλέον είναι ένα κοφτό όχι. Τώρα έχει βρει τρόπο να μαζεύει μέσα από το παιχνίδι v-bucks και αγοράζει μόνος του το Battle Pass, δεν έχω ασχοληθεί πως.

2. Είναι στημένο έτσι το game ώστε να μην μπορεί να σταματήσει στα όρια που έχουμε θεσπίσει. Η απάντηση στο «κλεισ' το» ήταν πάντα «10 λεπτά ακόμη» και αφού το άκουσα καμιά πενηνταριά φορές, πλέον ξέρει ότι αν το ξανακούσω θα διαγραφεί ο λογαριασμός μου στην Epic και απλά δεν θα ξαναπαίξει.

Γενικότερα, ακόμα μία συμβουλή: τα games που παίζουν τα παιδιά, ιδιαίτερα όσα είναι σε μικρή ηλικία, θα πρέπει να έχουν αρχή, μέση και τέλος. Επιπλέον να έχουν λειτουργία pause/sleep/quicksave/whatever. Να ξέρει ότι στον χρόνο που έχετε συμφωνήσει μπορεί να παίξει 3 πίστες και να το κλείσει, έτσι ώστε να μην νιώθει ότι αφήνει ανολοκλήρωτο το session του.

2 hours ago, Denmark1 said:

Χίλιες φορές να βλέπουν Netflix και Disney+, παρά youtube στον αυτόματο. Το youtube τα μαθαίνει αισχρά πράγματα.

• Like 6

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...