mkp Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Έχω ένα APC BACK-UPS 950VA εδώ και 3 χρόνια, και θα ήθελα να αγοράσω κάτι καλύτερο με αφορμή ότι χθες σε μια πτώση τάσης δεν κατάφερε να κρατήσει το pc ανοιχτό με φορτίο κάπου στα 330 W (μου το είχε κάνει και στο παρελθόν μια φορά αυτό με πάλι εστί μεγάλο φορτίο) έκλεισε με την ένδειξη overload. Θα προτιμούσα να πάρω ένα που να έχει καθαρό ημίτονο, και να μπορεί να μένει το pc ανοιχτό 10-15 λεπτά με φορτίο 350 W, το pc που έχω σε max load δεν ξεπέρνα τα 460 W. Γενικά δεν θα ήθελα να δώσω πανό από 250 ευρώ για UPS. Κοιτάω αυτά τα δύο "PowerWalker VI 1000 GXB" και "CyberPower CP1500EPFCLCD" άλλα δεν ξέρω ποιο να διαλέξω η να επιλέξω κάποιο άλλο? Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2021 από mkp
tzitzikas2 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) μήπως έχει θέμα η μπαταρία σου? τα apc είναι καλά για αυτό το λέω. Τώρα powerwalker που είχα πάρει βγήκε ελλαττωματικό με την πρώτη χρήση και το πήγα πίσω. Πήρα μετά αυτό CyberPower CP900EPFCLCD και είμαι κομπλέ μέχρι στιγμής. (κανα χρόνο το έχω) Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2021 από tzitzikas2
Dionisakos4 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 9 ώρες πριν, mkp είπε Έχω ένα APC BACK-UPS 950VA εδώ και 3 χρόνια, και θα ήθελα να αγοράσω κάτι καλύτερο με αφορμή ότι χθες σε μια πτώση τάσης δεν κατάφερε να κρατήσει το pc ανοιχτό με φορτίο κάπου στα 330 W (μου το είχε κάνει και στο παρελθόν μια φορά αυτό με πάλι εστί μεγάλο φορτίο) έκλεισε με την ένδειξη overload. Θα προτιμούσα να πάρω ένα που να έχει καθαρό ημίτονο, και να μπορεί να μένει το pc ανοιχτό 10-15 λεπτά με φορτίο 350 W, το pc που έχω σε max load δεν ξεπέρνα τα 460 W. Γενικά δεν θα ήθελα να δώσω πανό από 250 ευρώ για UPS. Κοιτάω αυτά τα δύο "PowerWalker VI 1000 GXB" και "CyberPower CP1500EPFCLCD" άλλα δεν ξέρω ποιο να διαλέξω η να επιλέξω κάποιο άλλο? εγώ,θα σου πρότεινα "https://www.skroutz.gr/s/3648180/Eaton-Ellipse-PRO-850-DIN-UPS-Line-Interactive-850VA-510W-με-4-Schuko-Πρίζες.html" Θυριάκια είναι αυτά που βγάζει η ΕΑΤΟΝ ,και συνήθως μέσα σου κρύβεται κίντερ έκπληξη ,μπαταρία made in japan Το δικό μου (15 ετίας πλέον) , δεν έβγαλε ποτέ τίποτα ,φτού φτού (παλιαότερο μικρότερο μοντέλο 650) έχω πάρει και άλλα 2 x 600 σε άλλους χώρους και γενικότερα , προσωπική άποψη ΦΟΥΛ ευχαριστημένος Σου βγαίνει και 25€ πιο φθηνό από το όριο σου να το πιείς σε μπύρες
dpolal Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 9 ώρες πριν, mkp είπε Έχω ένα APC BACK-UPS 950VA εδώ και 3 χρόνια, και θα ήθελα να αγοράσω κάτι καλύτερο με αφορμή ότι χθες σε μια πτώση τάσης δεν κατάφερε να κρατήσει το pc ανοιχτό με φορτίο κάπου στα 330 W (μου το είχε κάνει και στο παρελθόν μια φορά αυτό με πάλι εστί μεγάλο φορτίο) έκλεισε με την ένδειξη overload. Θα προτιμούσα να πάρω ένα που να έχει καθαρό ημίτονο, και να μπορεί να μένει το pc ανοιχτό 10-15 λεπτά με φορτίο 350 W, το pc που έχω σε max load δεν ξεπέρνα τα 460 W. Γενικά δεν θα ήθελα να δώσω πανό από 250 ευρώ για UPS. Κοιτάω αυτά τα δύο "PowerWalker VI 1000 GXB" και "CyberPower CP1500EPFCLCD" άλλα δεν ξέρω ποιο να διαλέξω η να επιλέξω κάποιο άλλο? H μπαταρία του τα έχει φτύσει και είναι λογικό, σε όλα ανεξαιρέτως τα UPS μετά από 3 χρόνια το ίδιο γίνεται. Είτε το ανοίγεις, βγάζεις την μπαταρία και την αντικαθιστάς, είτε το πας σε έναν τεχνικό να το κάνει. Πρέπει να βρείς τί τύπο μπαταρίας πέρνει και να πάρεις μία (ή 2 ανάλογα το μοντέλο) https://www.skroutz.gr/c/607/mpataries-ups.html Κατά προτίμηση Yuasa ή CBS. 1
Petros Electron Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Άλλαξε μπαταρίες στο APC BACK-UPS 950VA. Δεν πειραζει που δεν ειναι pure sine wave. Το Θεμα με το UPS ειναι να τερματισουμε τον Η/Υ με ασφάλεια και οχι να καθόμαστε να παίζουμε οταν εχουμε διακοπη ρευματος 10-15 λεπτά με φορτίο 350 W σε 900VA και μέχρι 250 ευρώ με true sine wave ειναι ενα "ονειρο" που will never come true..😂 Υπολόγιζε κάτω απο 10 λεπτα και για 1000VA,μετα παμε στα 1200VA + πανω. To CyberPower CP900EPFCLCD ναι μεν καλο αλλα δεν εχει ολοκληρωμένο AVR "Μόνο για αύξηση της εξερχόμενης τάσης" Ποιο πολύ βυθίσεις της τάσης γίνονται όταν το δίκτυο "ζορίζεται" και παθαίνει βλάβες.. Εναλλακτικά ανέβα ποιο πανω και παρε κατι ποιο καλο. Αν το εχεις αποφασίσει και θες γνωμες να σου πω 1 ώρα πριν, dpolal είπε H μπαταρία του τα έχει φτύσει και είναι λογικό, σε όλα ανεξαιρέτως τα UPS μετά από 3 χρόνια το ίδιο γίνεται. Είτε το ανοίγεις, βγάζεις την μπαταρία και την αντικαθιστάς, είτε το πας σε έναν τεχνικό να το κάνει. Πρέπει να βρείς τί τύπο μπαταρίας πέρνει και να πάρεις μία (ή 2 ανάλογα το μοντέλο) https://www.skroutz.gr/c/607/mpataries-ups.html Κατά προτίμηση Yuasa ή CBS. 2 x 12V 7Ah "φοράει" εν σειρά (24V). Αν θελεις βαζεις και 2 x 12V 9Ah για λιγο παραπανω αυτονομια.. Yuasa ?. Χμμ δεν θα το πρότεινα γιατι πλεον γίνονται πολλές παρα-εισαγωγες με αναμφίβολου ποιότητας Yuasa... CBS ναι, και αν θέλεις κατι κορυφαίο ENERSYS 12HX35FR High rated, μιλαμε για μπαταρια με προσδόκιμο χρόνο ζωής έως 10 έτη.Και για ποιο οικονομικη και εξισου καλη στα 7Ah GENESIS NP7-12 VRLA με 450 κύκλους στο 50% . Στο λεω γιατι ειμαι της "δουλειάς" και ξέρω.. ΥΓ. Κοιτα και τις αγγελιες μου, εχω ενα EATON μπορει να σε ενδιαφέρει.. YΓ. Οχι το PowerWalker 1 ώρα πριν, Dionisakos4 είπε Θυριάκια είναι αυτά που βγάζει η ΕΑΤΟΝ ,και συνήθως μέσα σου κρύβεται κίντερ έκπληξη ,μπαταρία made in japan Που ειδες εσυ μπαταριά made in Japan?, και αν ναι, τυχαίο θα ηταν..Δεν εχω λογο να σε αμφισβητήσω, ΑΛΛΑ Η ΕΑΤΟΝ μαλλον θα ειχε μείνει απο στοκ.. Τα ΕΑΤΟΝ φορανε μπαταρίες της Leoch Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2021 από Petros Electron
Dionisakos4 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 14 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Άλλαξε μπαταρίες στο APC BACK-UPS 950VA. Δεν πειραζει που δεν ειναι pure sine wave. Το Θεμα με το UPS ειναι να τερματισουμε τον Η/Υ με ασφαλεια και οχι να καθομαστε να παιζουμε οταν εχουμε διακοπη ρευματος To CyberPower CP900EPFCLCD ναι μεν καλο αλλα δεν εχει ολοκληρωμένο AVR "Μόνο για αύξηση της εξερχόμενης τάσης " Εναλακτικα ανεβα ποιο πανω και παρε κατι ποιο καλο. Αν το εχεις αποφασισει και θες γνωμες να σου πω 2 x 12V 7Ah "φοράει" εν σειρά (24V). Αν θελεις βαζεις και 2 x 12V 9Ah για λιγο παραπανω αυτονομια.. Yuasa ?. Χμμ δεν θα το πρότεινα γιατι πλεον γίνονται πολλες παρα-εισαγωγες με αναμφίβολου ποιότητας Yuasa... CBS ναι, και αν θελεις κατι κορυφαίο ENERSYS 12HX35FR High rated, μιλαμε για μπαταρια με προσδόκιμο χρόνο ζωής έως 10 έτη. Στο λεω γιατι ειμαι της "δουλειας" και ξερω.. ΥΓ. Κοιτα και τις αγγελιες μου, εχω ενα EATON μπορει να σε ενιαφερει.. Που ειδες εσυ μπαταριά made in Japan?, και αν ναι, τυχαίο θα ηταν..Δεν εχω λογο να σε αμφισβητήσω, ΑΛΛΑ Η ΕΑΤΟΝ μαλλον θα ειχε μείνει απο στοκ.. Τα ΕΑΤΟΝ φορανε μπαταρίες της Leoch η δικιά μου είχε , για αυτό το λέω,και ήταν αγορασμένο καινούργιο (άσχετα που μετά έβαλα μια όχι και τόσο καλή ) 1
Petros Electron Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Dionisakos4 είπε η δικιά μου είχε , για αυτό το λέω,και ήταν αγορασμένο καινούργιο (άσχετα που μετά έβαλα μια όχι και τόσο καλή ) Έτυχε.. Ειμαι σίγουρος κατα 99,9% οτι αν το πάρει τωρα θα εχει μεσα Leoch.Αφήνω το 0,1% γιατι δεν ειναι δικο μου το εργοστάσιο της ΕΑΤΟΝ.. 😁. Πληροφοριακά το EATON 5S 1000I 1000VA που δίνω, ειναι λίγο καλύτερο στο hardware από το δικό σου, άπλα δεν έχει την οθόνη, και (προς Θεού) το δικό σου πάλι αξιόλογο ειναι. Γενικά για έμενα η σειρά ειναι APC (Οχι ολα τα μοντέλα της, απο Pro και πάνω..Τα οικονομικά της ειναι λιγο λαχειο..) EATON (Σχετικά καλα ολα, ειδικά τα True Sine Wave. Το software της θελει βελτιωσεις ακομα..Δεν ειναι τοσο καλο) CyberPower (καλή πάντα σε σχεση-τιμης απόδοσης, κερδιζει εδαφος συνεχως.. Πολυ καλο software) Ολα τα αλλα ειναι να εχουμε να λεγαμε.. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2021 από Petros Electron
mkp Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Μπαταριά δεν νομίζω να θέλει άλλαγμα, το ups έχει ένδειξη όταν θέλει άλλαγμα, έξαλλου όταν κόβατε το ρεύμα η πτώση τάσης πάντα κρατάει και δείχνει 15-20 εναπομείναντα λεπτά (όταν είναι σε χαμηλό load, άλλα γενικά το κλίνω άμεσος), μονό 2 φορές μου έχει κλείσει, μια χθες και μια πριν κάνα χρόνο αν θυμάμαι κάλα. Από ότι έχω καταλάβει όταν το ups έχει τροποποιημένο ημίτονο δεν είναι κάλο για το psu και για αυτό πρέπει να κλείνεις το pc σχετικά γρήγορα σε αντίθεση με το καθαρό ημίτονο? Βασικά οπός είπα θέλω να κρατεί το pc ανοιχτό με φορτίο κάπου στα 330 W για 10-15 λεπτά για να προλάβω να τελειώσω το ματσάκι. Απο οτι βλεπο το κακο με το "CyberPower CP1500EPFCLCD" είναι ότι το AVR δεν μειώνει την τάση μέχρι να πέσει την πατάρια, θεωρείται ότι είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό? Επίσης για το "PowerWalker VI 1500 GXB" βρήκα ένα review που λέι πολύ κάλα πράματα για αυτό, αν και μιλάει για το αντίστοιχο χιλιάρι. https://youtu.be/VVkE8TqKfco
Dionisakos4 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, Petros Electron είπε Έτυχε.. Ειμαι σίγουρος κατα 99,9% οτι αν το πάρει τωρα θα εχει μεσα Leoch.Αφήνω το 0,1% γιατι δεν ειναι δικο μου το εργοστάσιο της ΕΑΤΟΝ.. 😁. Πληροφοριακά το EATON 5S 1000I 1000VA που δίνω, ειναι λίγο καλύτερο στο hardware από το δικό σου, άπλα δεν έχει την οθόνη, και (προς Θεού) το δικό σου πάλι αξιόλογο ειναι. Γενικά για έμενα η σειρά ειναι APC (Οχι ολα τα μοντέλα της, απο Pro και πάνω..Τα οικονομικά της ειναι λιγο λαχειο..) EATON (Σχετικά καλα ολα, ειδικά τα True Sine Wave. Το software της θελει βελτιωσεις ακομα..Δεν ειναι τοσο καλο) CyberPower (καλή πάντα σε σχεση-τιμης απόδοσης, κερδιζει εδαφος συνεχως.. Πολυ καλο software) Ολα τα αλλα ειναι να εχουμε να λεγαμε.. Άμα ήταν δικό σου θα σε έλεγα να κάνουμε καμία μπίζνα χαχα! Ίσως ήμουν τυχερός τι να πω, όταν είχα δει το Yuasa made in japan είχα στραβολεμιάσει τότε (ούτε η μηχανή μου δεν είχε μαμά yuaasa και όχι taiwan )
Dantε Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 41 λεπτά πριν, mkp είπε Μπαταριά δεν νομίζω να θέλει άλλαγμα, το ups έχει ένδειξη όταν θέλει άλλαγμα, έξαλλου όταν κόβατε το ρεύμα η πτώση τάσης πάντα κρατάει και δείχνει 15-20 εναπομείναντα λεπτά (όταν είναι σε χαμηλό load, άλλα γενικά το κλίνω άμεσος), μονό 2 φορές μου έχει κλείσει, μια χθες και μια πριν κάνα χρόνο αν θυμάμαι κάλα. Από ότι έχω καταλάβει όταν το ups έχει τροποποιημένο ημίτονο δεν είναι κάλο για το psu και για αυτό πρέπει να κλείνεις το pc σχετικά γρήγορα σε αντίθεση με το καθαρό ημίτονο? Βασικά οπός είπα θέλω να κρατεί το pc ανοιχτό με φορτίο κάπου στα 330 W για 10-15 λεπτά για να προλάβω να τελειώσω το ματσάκι. Απο οτι βλεπο το κακο με το "CyberPower CP1500EPFCLCD" είναι ότι το AVR δεν μειώνει την τάση μέχρι να πέσει την πατάρια, θεωρείται ότι είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό? Επίσης για το "PowerWalker VI 1500 GXB" βρήκα ένα review που λέι πολύ κάλα πράματα για αυτό, αν και μιλάει για το αντίστοιχο χιλιάρι. https://youtu.be/VVkE8TqKfco Εφοσον βγαζει overload και εγω δε πιστευω πως ειναι η μπαταρια. Βεβαια ειναι μικρο ups για να κρατησει 15 λεπτα τα 330watt. Το αρνητικο του cyberpower ειναι αυτο που ειπωθηκε,οτι δε μπαινει το avr αν δε περασει τα ορια αλλα και οτι οταν μπαινει δουλευει ο ανεμιστηρας. Προσωπικα θα προτεινα τη σιγουρη λυση https://www.skroutz.gr/s/6234081/APC-BACK-UPS-1400-Line-Interactive-1400VA-700W-με-4-Schuko-Πρίζες.html?from=best_sellers_tag Τελος,οχι δε παθαινει κατι με το τροποποιημενο ημιτονο.Θεωρητικες ιστοριες ειναι αυτες.Ποτε κανενας δεν επαθε ζημια επειδη το ups του εβγαζε τροποποιημενο και οχι καθαρο.Βεβαια εαν εχεις την επιλογη πας σε καθαρο εννοειται.
Petros Electron Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Dantε είπε Εφοσον βγαζει overload και εγω δε πιστευω πως ειναι η μπαταρια. Βεβαια ειναι μικρο ups για να κρατησει 15 λεπτα τα 330watt. Το αρνητικο του cyberpower ειναι αυτο που ειπωθηκε,οτι δε μπαινει το avr αν δε περασει τα ορια αλλα και οτι οταν μπαινει δουλευει ο ανεμιστηρας. 1 - Προσωπικα θα προτεινα τη σιγουρη λυση https://www.skroutz.gr/s/6234081/APC-BACK-UPS-1400-Line-Interactive-1400VA-700W-με-4-Schuko-Πρίζες.html?from=best_sellers_tag 2 - Τελος,οχι δε παθαινει κατι με το τροποποιημενο ημιτονο.Θεωρητικες ιστοριες ειναι αυτες.Ποτε κανενας δεν επαθε ζημια επειδη το ups του εβγαζε τροποποιημενο και οχι καθαρο.Βεβαια εαν εχεις την επιλογη πας σε καθαρο εννοειται. 1) Καλησπέρα, Δίχως ειρωνεία και όρεξη αντιπαράθεσης, και φιλικά πάντα, απο που το συμπεραίνεις οτι ειναι η σίγουρη λύση αυτο που αναφέρεις ?. Από τις αξιολογήσεις ? 2) α) Ναι. Αλλα έχει και περιπτώσεις που έπαθαν ζημιά. Εδώ αναφέρομαι στα παραπάνω λεγόμενα μου.. Το UPS ειναι για να κλείνουμε τον υπολογιστή μας με ασφάλεια και οχι για να τον έχουμε ανοιχτό και να τον δουλεύουμε σε διακοπή ρεύματος.Αν θέλουμε να τον δουλεύουμε γιατί είτε πρόκειται για εναν πχ σερβερ, ιατρικο μηχανημα, ειτε πλέον κατι για λογούς ασφάλειας, ειτε γιατι ετσι γουστάρουμε στην τελικη, εκει παμε σε UPS καθαρού ημίτονου και πλέον σε On-line double convention. Φυσικά το κόστος ειναι υψηλό και οι καταναλώσεις (του) μεγάλες επίσης.Για να μην πω για το Delta convention. Αυτο που δεν καταλαβαίνω ειναι όταν ο ΧΨ εχει φτιάξει ενα build τέρας πάνω απο 1000-1500ευρω και θέλει με ενα UPS των 150-200 ευρώ να κανει την δουλειά του.. Ε οχι ρε φιλε δεν γίνεται αυτό.. Καλύτερα να μην το βάλει καθόλου.. Άκου που σου λεω.. Ειναι σαν να παίρνεις ενα ferarri και να βαλεις τα ποιο μάπα λάστιχα που θα βρεις.. Θα σε προδώσει. β) Το καθαρό ημίτονο δεν ειναι παντα κάνονας λοιπόν. Ειναι για τους λογούς που εξήγησα παραπάνω. Να αναφέρω οτι υπάρχουν 2 κατηγορίες. Το stepped approximation και το Square wave. Ενα φθηνο μη pure sine wave UPS κλεινει ποιο πολυ στο Square wave παρα στο stepped approximation. Ασε τι γραφουν οι κατασκευαστες.. Ο παλμογραφος τι δειχνει..Το δε δευτερο λοιπον ειναι καταστροφικο για τα ηλεκτρονικα εξαρτηματα εκτος αν το θελουμε για να εχουμε τιποτα λαμπες πανω του σε κανενα πανηγύρι ή για τιποτα φωτα ασφαλειας. Επισης κατι αλλο που δεν ξερουν οι περισσότεροι ειναι στα Line-Interactive ο χρόνος εμπλοκής της μπαταρίας, Άλλο τα 10ms αλλο τα 5. Μιλάμε μονο για τα Line-Ineractive. Στα double convention δεν υφιστατε αυτη η καθυστεριση. Όποτε για να μην γίνομαι κουραστικός η επιλογή UPS θα πρέπει να γίνεται με γνωμωνα στο τι αξια και το τι χρηση εχει ο συνδεδεμενος εξοπλισμος επανω του. Απο εκει ξεκιναει καποιος. Αλλο π.χ το APC BACK-UPS 1400 700W και αλλο το Το Back UPS Pro 1300 Line-Interactive 1300VA 780W. Δεν ειναι μονο η οθονη. Βλεπετε λιγοτερα VA αλλα μεγαλυτερα Watt. Ειναι το κυκλωμα. Οτι πληρωνει κανεις λοιπον παιρνει και θα πρεπει να εχει και τις αντοιστοιχες προσδοκιες. Αντε καλο μας μεσημερι. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2021 από Petros Electron
Dantε Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 47 λεπτά πριν, Petros Electron είπε 1) Καλησπέρα, Δίχως ειρωνεία και όρεξη αντιπαράθεσης, και φιλικά πάντα, απο που το συμπεραίνεις οτι ειναι η σίγουρη λύση αυτο που αναφέρεις ?. Από τις αξιολογήσεις ? 2) α) Ναι. Αλλα έχει και περιπτώσεις που έπαθαν ζημιά. Εδώ αναφέρομαι στα παραπάνω λεγόμενα μου.. Το UPS ειναι για να κλείνουμε τον υπολογιστή μας με ασφάλεια και οχι για να τον έχουμε ανοιχτό και να τον δουλεύουμε σε διακοπή ρεύματος.Αν θέλουμε να τον δουλεύουμε γιατί είτε πρόκειται για εναν πχ σερβερ, ιατρικο μηχανημα, ειτε πλέον κατι για λογούς ασφάλειας, ειτε γιατι ετσι γουστάρουμε στην τελικη, εκει παμε σε UPS καθαρού ημίτονου και πλέον σε On-line double convention. Φυσικά το κόστος ειναι υψηλό και οι καταναλώσεις (του) μεγάλες επίσης.Για να μην πω για το Delta convention. Αυτο που δεν καταλαβαίνω ειναι όταν ο ΧΨ εχει φτιάξει ενα build τέρας πάνω απο 1000-1500ευρω και θέλει με ενα UPS των 150-200 ευρώ να κανει την δουλειά του.. Ε οχι ρε φιλε δεν γίνεται αυτό.. Καλύτερα να μην το βάλει καθόλου.. Άκου που σου λεω.. Ειναι σαν να παίρνεις ενα ferarri και να βαλεις τα ποιο μάπα λάστιχα που θα βρεις.. Θα σε προδώσει. β) Το καθαρό ημίτονο δεν ειναι παντα κάνονας λοιπόν. Ειναι για τους λογούς που εξήγησα παραπάνω. Να αναφέρω οτι υπάρχουν 2 κατηγορίες. Το stepped approximation και το Square wave. Ενα φθηνο μη pure sine wave UPS κλεινει ποιο πολυ στο Square wave παρα στο stepped approximation. Ασε τι γραφουν οι κατασκευαστες.. Ο παλμογραφος τι δειχνει..Το δε δευτερο λοιπον ειναι καταστροφικο για τα ηλεκτρονικα εξαρτηματα εκτος αν το θελουμε για να εχουμε τιποτα λαμπες πανω του σε κανενα πανηγύρι ή για τιποτα φωτα ασφαλειας. Επισης κατι αλλο που δεν ξερουν οι περισσότεροι ειναι στα Line-Interactive ο χρόνος εμπλοκής της μπαταρίας, Άλλο τα 10ms αλλο τα 5. Μιλάμε μονο για τα Line-Ineractive. Στα double convention δεν υφιστατε αυτη η καθυστεριση. Όποτε για να μην γίνομαι κουραστικός η επιλογή UPS θα πρέπει να γίνεται με γνωμωνα στο τι αξια και το τι χρηση εχει ο συνδεδεμενος εξοπλισμος επανω του. Απο εκει ξεκιναει καποιος. Αλλο π.χ το APC BACK-UPS 1400 700W και αλλο το Το Back UPS Pro 1300 Line-Interactive 1300VA 780W. Δεν ειναι μονο η οθονη. Βλεπετε λιγοτερα VA αλλα μεγαλυτερα Watt. Ειναι το κυκλωμα. Οτι πληρωνει κανεις λοιπον παιρνει και θα πρεπει να εχει και τις αντοιστοιχες προσδοκιες. Αντε καλο μας μεσημερι. 1)Και απο τις αξιολογησεις και απο προσωπικη μου εμπειρια.Τι αλλο θες δηλαδη για να πεις δοκιμασμενη λυση ενα UPS? Εχουν περασει 2 απο τα χερια μου και αλλα τοσα απο γνωστους μου και κανουν οτι πρεπει να κανουν απροβληματιστα.Συν τις αξιολογησεις προφανως. 2)Φερε περιπτωσεις που εγιναν ζημια αποδεδειγμενα επειδη το ημιτονο δεν ηταν καθαρο και το βλεπουμε.Επειδη την εχω ξανακανει τη συζητηση το λεω και δε μπαινω παλι στη διαδικασια των τεχνικων συζητησεων.Πρακτικα μια χαρα θα δουλεψει ο υπολογιστης και με το stepped και με το square.Ενα ποιοτικο τροφοδοτικο δε θα εχει θεμα. Τωρα δε διαφωνω στο οτι το να δινεις 1500 για κουτι και να τσιγκουνευεται καποιος τα 200 για ενα καλο ups ειναι ατοπο.Προσωπικα on line dual conversion εχω και πριν το παρω περασαν απο τα χερια μου σχεδον ολα τα διαδεδομενα ups της αγορας και ολα ειχαν θεματα λιγο πολυ.Και για αυτο κατεληξα στο οτι αν θες κατι φθηνο,πας στα φθηνα eaton,για παραπανω πας στο APC που παρεθεσα και μετα πας στα ακριβα on line.
Petros Electron Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, Dantε είπε 1)Και απο τις αξιολογησεις και απο προσωπικη μου εμπειρια.Τι αλλο θες δηλαδη για να πεις δοκιμασμενη λυση ενα UPS? Εχουν περασει 2 απο τα χερια μου και αλλα τοσα απο γνωστους μου και κανουν οτι πρεπει να κανουν απροβληματιστα.Συν τις αξιολογησεις προφανως. 2)Φερε περιπτωσεις που εγιναν ζημια αποδεδειγμενα επειδη το ημιτονο δεν ηταν καθαρο και το βλεπουμε.Επειδη την εχω ξανακανει τη συζητηση το λεω και δε μπαινω παλι στη διαδικασια των τεχνικων συζητησεων.Πρακτικα μια χαρα θα δουλεψει ο υπολογιστης και με το stepped και με το square.Ενα ποιοτικο τροφοδοτικο δε θα εχει θεμα. Τωρα δε διαφωνω στο οτι το να δινεις 1500 για κουτι και να τσιγκουνευεται καποιος τα 200 για ενα καλο ups ειναι ατοπο.Προσωπικα on line dual conversion εχω και πριν το παρω περασαν απο τα χερια μου σχεδον ολα τα διαδεδομενα ups της αγορας και ολα ειχαν θεματα λιγο πολυ.Και για αυτο κατεληξα στο οτι αν θες κατι φθηνο,πας στα φθηνα eaton,για παραπανω πας στο APC που παρεθεσα και μετα πας στα ακριβα on line. Δεκτή η απάντηση σου, (εν μέρη). Δεν θα μπω σε τεχνικές πληροφορίες, γιατί θα πρέπει να γράψω πολλά και μετα απο ενα σημείο για να τα καταλάβει κάποιος θα πρέπει να ειναι τεχνικός. Εγώ μιλάω πάντα με βάση της δουλειάς μου και της εμπειρίας μου. Απο εκει και περα αν διάβασες με προσοχη τα λεγόμενα μου, θα καταλάβαινες ότι δεν είμαι αντίθετος σε ένα επώνυμο stepped approximation UPS αρκεί να γίνεται σωστά η χρήση του. Απο εκει λοιπόν ξεκινάμε για το αν θα βάλουμε στην ferrari φθηνά λάστιχα και οχι τα ακριβα.. Γιατι πχ αν τρεχουμε παντα μεχρι τα 100χ.α.ω ποιος ο λογος?. Απλο παραδειγμα για να γινω κατανοητος. Απο εκει και πέρα μεταξύ μοντέλων και προδιαγραφών παίζουν πολλά άλλα ρόλο πλην του stepped approximation. Παίζει ρολο το κύκλωμα φόρτισης της μπαταρίας(ων), το πόσο καλά θα ψύχεται ένα κύκλωμα inverter, το ποσο καλο ειναι το surge supressor, τo ΕΜΙ filter, τα ποσα joules αντεχει πανω στο sourge,και πολλα αλλα. Μεχρι και τι μαρκα θα ειναι οι ηλεκτρολητικοι πυκνωτες που θα έχει μεσα.. Το πως ειναι το δυκτιο της ΔΕΗ στην περιοχή μας, πχ αλλο Αθηνα και αλλο σε ενα Νησι, και πολλα αλλα, δεν τα γραφω γιατι θα κουρασω. Ο καθένας λοιπον βγαζει τα συμπεράσματα του και επιλεγεί βάση των αναγκών του. Η λάθος χρήση ειναι ο βασικός παράγοντας. Εκει εγω θελω να εστιάσω. Εκανα edit για να προσθέσω οτι ο φιλος που ρωταει για UPS ειναι οταν ξεκινάει και γραφει οτι το θελω να κραταει για 10-15 λεπτά στα 300+W και θελω να δωσω μεχρι 250 ευρω, εκει για εμενα ειναι η λαθος χρήση. Για αυτο ειναι και η "μαγεία" του forum για να μπορούμε να ενημερώνουμε σε καποια θέματα (εφοσον γνωρίζουμε) Τα υπολοιπα τα βλεπω στο εργ/ριο οταν ερχονται με μπαρουτιασμενες πλακέτες και φουσκωμενες μπαταριες. Καλη συνεχεια. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2021 από Petros Electron 1
Petros Electron Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 4 ώρες πριν, mkp είπε Μπαταριά δεν νομίζω να θέλει άλλαγμα, το ups έχει ένδειξη όταν θέλει άλλαγμα, έξαλλου όταν κόβατε το ρεύμα η πτώση τάσης πάντα κρατάει και δείχνει 15-20 εναπομείναντα λεπτά (όταν είναι σε χαμηλό load, άλλα γενικά το κλίνω άμεσος), μονό 2 φορές μου έχει κλείσει, μια χθες και μια πριν κάνα χρόνο αν θυμάμαι κάλα. Από ότι έχω καταλάβει όταν το ups έχει τροποποιημένο ημίτονο δεν είναι κάλο για το psu και για αυτό πρέπει να κλείνεις το pc σχετικά γρήγορα σε αντίθεση με το καθαρό ημίτονο? Βασικά οπός είπα θέλω να κρατεί το pc ανοιχτό με φορτίο κάπου στα 330 W για 10-15 λεπτά για να προλάβω να τελειώσω το ματσάκι. Απο οτι βλεπο το κακο με το "CyberPower CP1500EPFCLCD" είναι ότι το AVR δεν μειώνει την τάση μέχρι να πέσει την πατάρια, θεωρείται ότι είναι μεγάλο πρόβλημα αυτό? Επίσης για το "PowerWalker VI 1500 GXB" βρήκα ένα review που λέι πολύ κάλα πράματα για αυτό, αν και μιλάει για το αντίστοιχο χιλιάρι. https://youtu.be/VVkE8TqKfco Λοιπόν για να κλείσουμε το θεμα γιατι μπορει να έχεις μπερδευτεί. Συγνώμη ισως να φταιω εγω, που τα γράφω τοσο "τεχνικά" 1) Βγαλτα ολα απο το UPS που εχεις επανω. Βαλε μια ή δυο λάμπες πυρακτώσεως 100W = 200W επανω του και κλείσε το ρευμα (οχι,δεν θα βγαλεις το καλώδιο απο την πριζα), ολα τα UPS χρειάζονται γείωση ειναι λαθος τρόπος να τα δοκιμαζουμε η να τα έχουμε χωρις την γείωση). Δες στο πρόγραμμα (το PC ή laptop να ειναι σε αλλη παροχη εκτος UPS) πως θα συμπεριφερθεί, αν σου βγαλει overload ειναι προβλημα κυκλώματος του Sense. Θέλει service ή πέταμα, its up to you.. Επισης τρεξε την εφαρμογη powerchute και κανε shelf-test. Ας πούμε λιγα πράγματα για το A/PFC : Το Active PFC αποτελείται από έναν κύκλωμα που λειτουργεί σε υψηλή συχνότητα μεταγωγής, το οποίο μπορεί να παράγει θεωρητικό συντελεστή ισχύος άνω του 95%. Η ενεργή διόρθωση συντελεστή ισχύος διορθώνει αυτόματα την τάση εισόδου AC και είναι ικανή για ένα ευρύ φάσμα τάσης εισόδου. Με άπλα λογία οταν δώσεις modified sine-wave σε ενα τέτοιο τροφ/κο αυτόματα αυτο το κυκλωμα θα ξεκινήσει να κανει τις διορθώσεις με σκοπό να φτιάξει την ταση εκει "που πρέπει" για τις υπόλοιπες βαθμίδες του. Αυτο σημαίνει οτι θα χαλάσει το τροφ/κο ?. Θεωρητικά όχι. Αυτό ομως που γίνεται ειναι αν λειτουργεί για πολύ χρόνο τοτε επέρχεται η αύξηση θερμοκρασίας. Δηλαδή με άπλα λογία το ΚΟΥΡΑΖΕΙ. Το PFC ειναι να επεμβαίνει όταν χρειάζεται γιατι εχει δεδομένο οτι το πλατος και η συχνότητα του εναλλασσόμενου θα ερχεται παντα σωστα πλην ορισμένων εξαιρέσεων που υπάρχουν οταν εχει θέμα το κύκλωμα της ΔΕΗ. Το πόσο και ποσες φορες μπορεί να δουλέψει αξιόπιστα ενα κύκλωμα A/PFC κατω απο αυτες τις συνθήκες εξαρτάται απο την σχεδίαση και ποιότητα των υλικών. 2) Αφου ξεκαθαρίσαμε το θεμα με το PFC, παμε στην ερωτηση σου. Δεδομένων των συνθηκών και των γούστων που θελεις να δουλεύεις το PC σου στην διακοπή ρευματος, (περι ορεξεως κολοκυθόπιτα) προτείνεται UPS με pure sine wave. Πειραζει που το CyberPower CP1500EPFCLCD δεν εχει ολοκληρωμένο AVR?. Η απάντηση ειναι και ναι και οχι. Οχι γιατι σε ενα βαθμό κάνει διόρθωση το τροφοδοτικό σου, (μεχρι εναν βαθμο φυσικα) ναι για το αν είσαι σε μια περιοχή που εχει συχνά προβλήματα το δίκτυο της ΔΕΗ. Συνοψίζοντας. Αν εισαι σε περιοχη με καλο σχετικά δίκτυο τοτε το CyberPower CP1500EPFCLCD θα κανει δουλειά. Επειδή ομως εχω ενδοιασμούς για τον χρονο που τα θελεις να κρατάς το PC ανοιχτό, τότε πας σε κατι τετοιο με αντοχή μπαταρίας (Half Load): 13min (550W) αρα κοντα στα 15 λεπτα στα 350W και σε κατι τετοιο με χρόνο κοντά στα 20 λεπτα. Αυτα προτείνω εγω. Απο εκει και περα η επιλογή δικια σου. Αν θελεις να δουλευεις το Active PFC με ενα modified sine wave (και το ποσο θα αντεξει εχει να κανει με τους παράγοντες που εγραψα παραπανω, πας σε ενα ποιο οικονομικο). Αυτα.
Dantε Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Να σημειωσω πως το Cyberpower οντως δεν εχει ολοκληρωμενο AVR με αποτελεσμα αν η ταση δε βγει απο το +-10% του 230,να δινει τη ταση του δικτυου.Το θεωρω απαραδεκτο για UPS τετοιου κοστους οταν το budget APC Back-UPS το κανει με τα μισα λεφτα. Επισης ο ανεμιστηρας δουλευει οταν μπαινει το AVR.Σημαντικοτατο αν εχεις κακο δικτυο καθως θα τον ακους συχνα.Το APC ανοιγει ανεμιστηρα μονο οταν ειναι στη μπαταρια. Τελος τους βρηκα και ενα bug στο firmware,σπανιο μεν αλλα υπαρχει.Δε νομιζω να το εχουν διορθωσει ακομα.Οταν μπαινει το AVR χανει τη συνδεση με το USB.Στιγμιαια μεν ,καθως επανερχεται αλλα κανει το χαρακτηριστικο θορυβο οταν βγαζεις συσκευη USB.Σε μενα λογω κακου δικτυου μου εσπαγε τα νευρα καθε λιγο. Προς τιμη τους στο σερβις αφου καταφεραν και εκαναν replicate το θεμα,μου προτειναν η να το παρω και να περιμενω firmware update η να μου δωσουν ανωτερο μοντελο,οπως και εκανα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα