Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, xsterg είπε

οντως γινονται βλακειες και με το πετρελαιο. ΟΜΩΣ, στο πετρελαιο δεν κινδυνευει κανεις με εκρηξη. για να παρει φωτια το πετρελαιο πρεπει να προσπαθησει καποιος πολυ. επίσης οτι και να γινει στο πετρελαιο απο διαρροη εως οτι φανταστει καποιος το πολυ πολυ να μυριζει. καμια επιβαρυνση για την υγεια. κανενας κινδυνος. το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι να μην υπαρχουν τα σωστα ασφαλιστικα που και παλι θα γινει εκρηξη στο λεβητοστασιο και δεν θα επηρρεαστει καποιος περα απο αυτον που ειναι εκεινη την ωρα στο λεβητοστασιο. 

ΕΙΠΑΜΕ. το πιο ασφαλες μεσο ειναι το πετρελαιο. 

Το πιο ασφαλές ευρέως διακινούμενο ΚΑΎΣΙΜΟ είναι το πετρέλαιο (γιατί μπορώ να σου μιλήσω και για το πέλλετ, και για τον πυρήνα). Το πιο ασφαλές ΚΑΙ οικονομικό μέσο, είναι η αντλία. 

Δεν τίθεται συζήτηση επί αυτού, χρόνια τώρα. Τώρα αν συμφέρει τεχνικά και οικονομικά να ξηλωθεί υπάρχουσα εγκατάσταση πετρέλαιο για να μπει αντλία, είναι άλλη κουβέντα.

Όσον αφορά την ασφάλεια, ας μην πω για θύματα παιδάκια πάλι στο σχολείο. ...Γ...σε τα...

• Like 1
  • Haha 2
  • Απαντ. 661
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, xsterg είπε

φιλε liakjim, με ολη την φιλικη διαθεση βλεπω απο την υπογραφη σου οτι ασχολεισαι με κλιματιστικες μοναδες και με αντλιες θερμοτητας. να εισαι καλα και να ασκεις το επαγγελμα σου. στην ψυξη πραγματικα ειναι αξεπεραστα. στην θερμανση ομως και ειδικα σε ακραιες θερμοκρασιες οπως εχουν στην Φλώρινα, στην Πτολεμαιδα, στο Νυμφαιο, στην Δράμα και σε αλλα μερη της Ελλαδας, επετρεψε μου να πω οτι το πετρελαιο οτι ειναι αναντικαταστατο. ολα τα αλλα μεσα κατα την γνωμη μου ερχονται πισω. μην μου πεις για την μια εγκατασταση που εκενες εσυ ανεξαρτητως χρηματων και λειτουργει τελεια ακομη και σε τετοιες θερμοκρασιες. μιλαμε για μια μεση πολυκατοικια με περιορισμενο οικονομικο προυπολογισμο. 

καλες εγκαταστασεις να εχεις. 

Ευχαριστώ για τον φιλικό τόνο. Με ελκύουν τα κλιματιστικά σαν τεχνολογία, αλλά ως εκεί. Επαγγελματικά έχω πάρει άλλη πορεία, καμία σχέση με το αντικείμενο. Αντλίες θερμότητες έχουν και στη Νορβηγία (και αν θυμάμαι καλά εκεί είναι και πρώτα σε % σε εγκαταστάσεις ). Αν εκεί το κάνουν σωστά, μπορούν και εδώ. Φυσικά με την ανάλογη οικονομοτεχνική μελέτη από ανθρώπους που το κατέχουν (μηχανολόγοι μηχανικοί). Κατά περίπτωση θα βγει τι συμφέρει και τι όχι.

• Like 8
Δημοσ.
18 minutes ago, liakjim said:

Ευχαριστώ για τον φιλικό τόνο. Με ελκύουν τα κλιματιστικά σαν τεχνολογία, αλλά ως εκεί. Επαγγελματικά έχω πάρει άλλη πορεία, καμία σχέση με το αντικείμενο. Αντλίες θερμότητες έχουν και στη Νορβηγία (και αν θυμάμαι καλά εκεί είναι και πρώτα σε % σε εγκαταστάσεις ). Αν εκεί το κάνουν σωστά, μπορούν και εδώ. Φυσικά με την ανάλογη οικονομοτεχνική μελέτη από ανθρώπους που το κατέχουν (μηχανολόγοι μηχανικοί). Κατά περίπτωση θα βγει τι συμφέρει και τι όχι.

Να πεταχτώ να ρωτήσω και εγώ.

ξερεις αν στην Νορβηγία η εγκατάσταση είναι με κάποιο τρόπο διαφορετική;

ειτε αλλά μηχανήματα ειτε με διαφορετικό τρόπο ως προς την εγκατάσταση (π.χ υπόγεια μόνο);

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, dstilio είπε

ειτε αλλά μηχανήματα ειτε με διαφορετικό τρόπο ως προς την εγκατάσταση (π.χ υπόγεια μόνο);

Οχι δεν ξέρω 

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, mechpanos είπε

Το πιο ασφαλές ΚΑΙ οικονομικό μέσο, είναι η αντλία. 

απλά είναι θέμα το να γίνει σωστή εγκατάσταση στην Ελλάδα , το οποίο θα αργήσει τουλάχιστον 10ετία+

ειδικά σε περιπτώσεις που γίνεται απλό κούμπωμα σε παλιά σώματα ,πουλάνε και buffer για το κερασάκι, βάζουν και θερμοστάτη να κόβει σε Χ θερμοκρασία  και αναρωτιέται ο άλλος γιατί καίει τόσο ...

• Like 3
Δημοσ.
4 ώρες πριν, dstilio είπε

Αν εννοείς γεωθερμική όχι απαραίτητα. Χρησιμοποιούν και συμβατικές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

θεσσαλονίκη με θερμανση 2 δωματιων 3 καλοριφέρ συνολικα και μέση θερμοκρασία 19-20

19 μέρες  63κυβικά καλά ειμαι ε; αν καταλαβα καλά 63 x 11.7 = 737ΚW κόντά στα 35€.

Επεξ/σία από digitalarchive
Δημοσ.
Στις 29/11/2024 στις 5:58 ΜΜ, mpTrios είπε

δεν αντέχω το κλιματιστικό

ψάχνω κάτι αθόρυβο

Δες μηχανήματα με χαμηλή στάθμη θορύβου. Δεν γίνεται κάποιο να μην σου κάνει, εκτός αν σε ενοχλεί το παραμικρό, τότε αποκλείεται κάθε συσκευή που περιλαμβάνει ανεμιστήρα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/11/2024 στις 6:27 ΜΜ, mechpanos είπε

Μην τολμήσει κανείς και ξαναπροτείνει σόμπες και λοιπές μαλακίες υγραερίου για οικιακή χρήση...τα μάθατε τί έγινε στην Ξάνθη...κρίμα για το παιδάκι...

1. Καταρχάς να μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα γιατί:

a. Ξέρουμε ότι έγιναν εργασίες εγκατάστασης υγραερίου με δεξαμενή αλλά δεν ξέρουμε αν ολοκληρώθηκαν

b. Δεν γνωρίζουμε καν αν η δεξαμενή είχε υγραέριο, αν οι βάνες ήταν ανοιχτές κλπ. Ούτε καν αν μπήκε κάποιος λέβητας π.χ.

c. Δεν ξέρουμε ακόμα τα αίτια της δηλητηρίασης, αν ήταν από υγραέριο ή άλλα αέρια π.χ. CO

d. Υπήρχε κι άλλος τρόπος θέρμανσης από ότι αναφέρουν (πέλετ) αλλά και για αυτό δεν έχουμε καμία άλλη πληροφορία.

Μην πέφτουμε στην ίδια παγίδα με τους δημοσιογράφους που για να γράψουν κάτι πετάνε ότι τους κατέβει και τελικά δεν είχε καμιά σχέση με την πραγματικότητα.

Ακόμα δεν έχουμε μάθει τι έγινε στην Φλώρινα, ας μην βιαζόμαστε να βγάζουμε συμπεράσματα.

21 ώρες πριν, mechpanos είπε

Το πιο ασφαλές ευρέως διακινούμενο ΚΑΎΣΙΜΟ είναι το πετρέλαιο (γιατί μπορώ να σου μιλήσω και για το πέλλετ, και για τον πυρήνα). Το πιο ασφαλές ΚΑΙ οικονομικό μέσο, είναι η αντλία. 

Δεν τίθεται συζήτηση επί αυτού, χρόνια τώρα. Τώρα αν συμφέρει τεχνικά και οικονομικά να ξηλωθεί υπάρχουσα εγκατάσταση πετρέλαιο για να μπει αντλία, είναι άλλη κουβέντα.

Όσον αφορά την ασφάλεια, ας μην πω για θύματα παιδάκια πάλι στο σχολείο. ...Γ...σε τα...

Το πιο ασφαλές μέσο ΔΕΝ είναι η αντλία και θα σου αναφέρω γιατί.

Ίσα ίσα είναι το πιο επικίνδυνο αν κρίνουμε από ότι έχουμε δει έως σήμερα. Η κατάσταση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στα σπίτια είναι τραγική (εξού και ~60 νεκροί / χρόνο από ρεύμα) και όταν πάνε να εγκαταστήσουν και αντλία κάνουν τραγικά λάθη με συνέπεια να εκθέτουν όλο το σπίτι σε υψηλό κίνδυνο.

ΟΛΕΣ οι εγκαταστάσεις όταν γίνονται με τήρηση των κανόνων και των κανονισμών είναι ασφαλείς. 

Επεξ/σία από alejsalonica
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alejsalonica είπε

Η κατάσταση των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων στα σπίτια είναι τραγική

Το μόνο που συμφωνώ. Τα υπόλοιπα είναι τί κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Το μόνο που συμφωνώ. Τα υπόλοιπα είναι τί κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια.

Μην πέφτεις στα ίδια λάθη που κάνουν οι άσχετοι δημοσιογράφοι. 

Το πρόβλημα με το υγραέριο αλλά και όποια άλλη εγκατάσταση που δεν αδειοδοτείται / ελέγχεται είναι ότι ο καθένας κάνει ότι θέλει.  Όπως π.χ. με τις αντλίες θερμότητας, που μπορεί να έχεις έναν πίνακα ολόσωστο και να έρθει ο ταλιμπάν με την αντλία και να κάνει εγκλήματα. 

Στο φυσικό αέριο ΔΕΝ συμβαίνει γιατί υπάρχει έλεγχος και διαδικασία που τηρείται. (ΔΕΝ ελέγχεται πάλι όμως η ηλεκτρολογική εγκατάσταση)

Τι θα πεις δηλαδή για μια εγκατάσταση χωρίς αντιηλεκτροπληξιακό που έχει αντλία; Ότι είναι ασφαλής; Να σου αναφέρω όταν πήγα να δω εγκατάσταση αερίου και το κλιματιστικό ΄΄χτύπαγε΄΄γιατί ο ηλεκτρολόγος ήταν εγκληματίας; Να σου πω ότι πάω πάντα με Non-contact voltage tester και ψάχνω τον αγωγό / λέβητα μην τυχόν και η ηλεκτρολογική εγκατάσταση είναι για κλοτσιές;

Να πούμε ότι τα εγκλήματα που γίνονται τώρα με τους φορτιστές αυτοκινήτων;

Πάμε άλλη μια, οι πιο επικίνδυνες εγκαταστάσεις είναι οι ηλεκτρολογικές. Επομένως όλες οι εγκαταστάσεις είναι επικίνδυνες επειδή όλες χρειάζονται ρεύμα. 

Πάντα; Όχι! 

ΟΛΕΣ οι εγκαταστάσεις όταν γίνονται με τήρηση των κανόνων και των κανονισμών είναι ασφαλείς. 

Δημοσ.

Αντλια θερμοτητας πως μπορει να χρησιμοποιηθει για ψυξη το καλοκαιρι σε ενα μονο δωματιο; Βασικα το ερωτημα ειναι καλοριφερ πετρελαιου και κλιματιστικα το καλοκαιρι ή αντλια θερμοτητας με fan coil;

On 29/11/2024 at 18:22, nikx said:

Eγω εχω αυτο δεν ακουω κατι.

XIAOMI MI SMART 1S WIFI

Αυτον εχω και γω τον ειχα παρει πριν 3 χρονια στα 40ε. Βεβαια δεν ειναι smart γιατι με την εφαρμογη δε λειτουργησε ποτε σωστα ο θερμοστατης, οποτε τον δουλευω χωρις αυτη.

Δημοσ.

Μιας και πιάσατε το υγραέριο. 

Οπως και με τα υπόλοιπα καύσιμα, έτσι και με αυτό χρειάζονται κάποιοι ελέγχοι όταν αλλάζεις φυάλη για να μην βρεθείς στο διάστημα..

Αλλαγή φλάντζας συνδέσμου σε κάθε αλλαγή της φυάλης για να μην έχει πιθανότητα διαροοής.

Ελεγχος με σαπουνέρο(όχι με φλόγα, αχ θεε μου ακόμα θυμάμαι το μεγάλο φάουλ του φάδερ μου τότε. Είχε διαρροή και πετάχτηκε αμέσως φλόγα. Ευτυχώς για καλή του τύχη έκλεισε γρήγορα την στρόφιγγα και αποφύγαμε να γίνουμε καμπούμ) για διαρροή στο κούμπωμα(αν έχει διαρροή θα βγάζει φυσαλίδες).

Μετά απο κάποια χρόνια καλώς η κακώς ο σωλήνας τροφοδοσίας θέλει αλλαγή γιατί ξεραίνεται και γίνεται επιρεππής σε διαρροές.

Είχα για αρκετά χρόνια σόμπα υγραερίου αλλά το μεγάλο κακό της είναι ότι ζεστένει αρκετά το χώρο εκεί δίπλα της και ένα κλικ παρακάτω αλλά μετά παγετώνας. 

Εννοείται ότι αν κάνεις το λάθος και δεν έχεις λίγο ανοιχτό το παράθυρο σε κάποια φάση αρχίζουν να τσούζουν τα μάτια και αν δείς κόντρα σε ένα πολύφωτο φαίνεται κάτι σαν θολούρα(προφανώς αναθυμιάσεις).

Σαν λύση ανάγκης ΟΚ, αλλά δεν είναι για μακροπρόθεσμες καταστάσεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...