Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Sorath είπε

Σωστά. Σχεδόν όλες έχουν 3 σκάλες. Έχω μετρήσει 3 μοντέλα (διπλές), και η κατανάλωση είναι 15w, 30w και 60w στην κάθε σκάλα.

Οπότε η μονή κουβέρτα, θα καταναλώνει λιγότερο.

• Απαντ. 661
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, AntiCambeR είπε

Οπότε η μονή κουβέρτα, θα καταναλώνει λιγότερο.

Ε ναι, λογικό είναι, αφού πρέπει να ζεστάνει τη μισή επιφάνεια.

Edit το σύνηθες είναι 120w η διπλή 60 η μονή.

Επεξ/σία από Doubt
Δημοσ.

Update για γυάλινο θερμοπομπό από τα Lidl : Γερή *μπιπ*, αύριο το γυρίζω πίσω. Πρέπει να είσαι ακριβώς δίπλα (ή βασικά από πάνω) για να νιώσεις ότι κάτι ζεσταίνει και κάνει και αρκετή ώρα για να ζεστάνει!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, VixenX είπε

Update για γυάλινο θερμοπομπό από τα Lidl : Γερή *μπιπ*, αύριο το γυρίζω πίσω. Πρέπει να είσαι ακριβώς δίπλα (ή βασικά από πάνω) για να νιώσεις ότι κάτι ζεσταίνει και κάνει και αρκετή ώρα για να ζεστάνει!

Όλα αυτά το ίδιο είναι είτε από το Lidl είτε από αλλού. Τουλάχιστον στο Lidl έχεις την δυνατότητα επιστροφής πίσω χωρίς ερωτήσεις. Μην πας και αγοράσεις ίδιου τύπου από αλλού 

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, VixenX είπε

Ο θερμοπομπος δεν σε ζεσταίνει άμα είσαι δίπλα του εκτός αν έχει ανεμιστήρα, αλλά τότε μιλάμε για convector. Ο γυαλινος το μόνο που κάνει είναι να ζεστάνει το δωμάτιο κι αν ζεσταθεί ο χώρος τότε θα ζεσταθείς και εσύ. Αλλά πρέπει να έχει επιλεχτεί για τις κατάλληλες θερμικές απώλειες. Άμα ψάχνεις γενικά κάτι να σε ζεστάνει άμεσα και από σχετική απόσταση, μόνο συσκευές με ανεμιστήρα η σώμα υπερύθρων. Μετά πάμε στα κλιματιστικά. 

Δημοσ.
Στις 13/11/2024 στις 8:12 ΠΜ, AntiCambeR είπε

Πόσα watt είναι συνήθως αυτές και πόσο κοστίζουν σε € ανά ώρα, γνωρίζει κανείς;

Εχω 1, στα καλά τα κρύα την είχα χρησιμοποιήσει μερικές φορές.3η σκάλα να ζεσταθεί για 5-10 λεπτά και μετά στην 1η.

δε ξερω

γύρω στα 10 ευρώ την αγόρασα πέρυσι

και με έχει σώσει από άποψη ζέστης το βράδυ

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ήθελα την γνωμη σας. Η κορη μου σπουδαζει Φλώρινα και το σπιτι που νοικιασε ειναι μικρό ενας χωρος 30τμ και οχι κατι ιδιαίτερο απο μονωση. Το καλοριφερ δεν δουλευει σωστα. Τι λύσεις προτεινετε; Αιρ κοντισιον σε τόσο χαμηλες θερμοκρασίες που πιανει δεν ξερω αν αποδιδουν.

Επεξ/σία από bebakos11
Δημοσ.
3 ώρες πριν, bebakos11 είπε

Θα ήθελα την γνωμη σας. Η κορη μου σπουδαζει Φλώρινα και το σπιτι που νοικιασε ειναι μικρό ενας χωρος 30τμ και οχι κατι ιδιαίτερο απο μονωση. Το καλοριφερ δεν δουλευει σωστα. Τι λύσεις προτεινετε; Αιρ κοντισιον σε τόσο χαμηλες θερμοκρασίες που πιανει δεν ξερω αν αποδιδουν.

Έχεις δίκιο, δεν ξέρω τι μέσες θερμοκρασίες έχει εκεί τον Χειμώνα. Είτε θα πρέπει να βρείτε κλιματιστικο με προσεκτικό ψάξιμο της απόδοσης του στο κρύο ώστε να έχει περιορισμό στην πτώση της απόδοσης με την μεγαλη πτώση της θερμοκρασίας (τα ξέρει καλά ο @liakjim αυτά να σου προτείνει μοντέλα στο άλλο thread με τα κλιματιστικά), είτε πάτε σε άλλη τεχνολογία θέρμανσης.

Δημοσ.
9 minutes ago, mpTrios said:

δεν αντέχω το κλιματιστικό

ψάχνω κάτι αθόρυβο

Κεράκια ρεσώ. 😁

Όλα αθόρυβα είναι εκτός από τα αερόθερμα κι όσα έχουν ανεμιστήρα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...