liakjim Δημοσ. 30 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 27 λεπτά πριν, panosno1com είπε Αφυγραντήρας αξίζει για το (όποτε κανει) κρυο της Αττικης συγκεκριμενα Πειραιά? Αφου διωχνει την υγρασια δε θα νιωθεις πιο ζεστα? Οχι να σκασεις σαν απο καλοριφερ απλα να εισαι ανετα και να μην σε "ξυριζει" το οποιο κρυο? Ναι αξίζει εννοείται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
papoys1 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Στις 29/10/2024 στις 5:46 ΜΜ, dbrillis είπε Στοιχεια τι εννοεις; Νομιζω οτι συμφωνουμε, το μαγειρεμα σε φυσικο αεριο και οι σομπες υγραεριου κανουν κακο στην υγεια. ΄περισσοτερο κακο κανει και το νεφος της Αθηνας. Πρεπει να μην κυκλοφορούμε ή να παρουμε τα βουνα;; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosnik_ Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Στις 29/10/2024 στις 9:06 ΜΜ, dbrillis είπε Εχεις υποψιν σου μια δυο μαρκες που ειναι ΟΚ και επισης ποσα watt ηταν αυτο που χρησιμοποιησες; Με ενδιαφερει για ημι-εξωτερικο χωρο ωπου τα αεροθερμα δεν κανουν δουλεια. Θελω δηλαδη να ζεσταθω για οση ωρα καθομαι και αμεσα, μετα να το κλεισω. Δεν είμαι σίγουρος αν θα είναι αποδοτικά σε ημιεξωτερικο χώρο. Αυτά ζεσταίνουν πρώτα τοίχους αντικείμενα και ότι βρίσκεται στην ακτίνα δράσης τους, μετά όταν ζεσταίνουν αυτά, θερμαίνεται και ο αέρας του χώρου. Ότι βρίσκεται μπροστά τους ζεσταίνεται άμεσα από την πλευρά που κοιτάει το πάνελ. Redwell κορυφαία και πανάκριβη μάρκα όπως και η γερμανική Stiebel. Μεσαία κατηγορία και φθηνότερες τιμές τα Infrapower και Dopper. Από εκεί και μετά το χάος. 5 ώρες πριν, panosno1com είπε Αφυγραντήρας αξίζει για το (όποτε κανει) κρυο της Αττικης συγκεκριμενα Πειραιά? Αφου διωχνει την υγρασια δε θα νιωθεις πιο ζεστα? Οχι να σκασεις σαν απο καλοριφερ απλα να εισαι ανετα και να μην σε "ξυριζει" το οποιο κρυο? Αφυγραντηρας ζεολιθου με ηλεκτρική αντίσταση, αυτό και αφαιρεί υγρασία και ζεσταίνει. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου από mariosnik_ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Δεν είμαι σίγουρος αν θα είναι αποδοτικά σε ημιεξωτερικο χώρο. Αυτά ζεσταίνουν πρώτα τοίχους αντικείμενα και ότι βρίσκεται στην ακτίνα δράσης τους, μετά όταν ζεσταίνουν αυτά, θερμαίνεται και ο αέρας του χώρου. Ότι βρίσκεται μπροστά τους ζεσταίνεται άμεσα από την πλευρά που κοιτάει το πάνελ. Redwell κορυφαία και πανάκριβη μάρκα όπως και η γερμανική Stiebel. Μεσαία κατηγορία και φθηνότερες τιμές τα Infrapower και Dopper. Από εκεί και μετά το χάος. Αφυγραντηρας ζεολιθου με ηλεκτρική αντίσταση, αυτό και αφαιρεί υγρασία και ζεσταίνει. Πόσα watt η αντίσταση? Μην είναι ξέρω 'γω 1200 watt οσο η ηλεκτρική σόμπα 😄 🤔 Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου από panosno1com από άποψη κόστους € ρεύματος εννοώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosnik_ Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 4 ώρες πριν, panosno1com είπε Πόσα watt η αντίσταση? Μην είναι ξέρω 'γω 1200 watt οσο η ηλεκτρική σόμπα 😄 🤔 Η αντίσταση είναι από 400W έως 600. Ο αφυγραντηρας με συμπιεστη έχει χαμηλότερη κατανάλωση αλλά κανει πιο πολύ θόρυβο και δεν ζεσταίνει καθόλου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Η αντίσταση είναι από 400W έως 600. Ο αφυγραντηρας με συμπιεστη έχει χαμηλότερη κατανάλωση αλλά κανει πιο πολύ θόρυβο και δεν ζεσταίνει καθόλου. Νταξει, αν ειναι 400 600 καλα ειναι, σε σχεση με τα 1200 -1600 της σομπας. Λογικά ειναι οικονομικοτερος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Doubt Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 26 λεπτά πριν, panosno1com είπε Νταξει, αν ειναι 400 600 καλα ειναι, σε σχεση με τα 1200 -1600 της σομπας. Λογικά ειναι οικονομικοτερος Θαύματα δεν γίνονται, με 600w δεν ζεσταίνεις τίποτα, ούτε καν ένα μικρό μπάνιο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 11 λεπτά πριν, Doubt είπε Θαύματα δεν γίνονται, με 600w δεν ζεσταίνεις τίποτα, ούτε καν ένα μικρό μπάνιο. Ναι εχεις δίκιο, τουλάχιστον δεν μπορεις να εχεις μια ατμοσφαιρα που να ειναι υποφερτη? Δηλαδη να μην ξυριζει το κρυο , να μην τουρτουριζεις? Δεν με παιρνει να βαλω air condition Οχι λογω τιμης , λογω χωρου ... ειναι η κασα που μαζευει το παντζουρι τεραστια και κλείνει τον χωρο.. εκτος αν το βαλω στη μεσοτοιχια με το υπνοδωματιο, θα θελει όμως κανα 1.5 μετρο ο σωληνας του συν οτι δε θα ναι η εξωτερικη μοναδα πισω απ την εσωτερικη, θα ειναι στα αριστερα (εξω απ το σπιτι προφανώς:P ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alefther Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, panosno1com είπε Ναι εχεις δίκιο, τουλάχιστον δεν μπορεις να εχεις μια ατμοσφαιρα που να ειναι υποφερτη? Δηλαδη να μην ξυριζει το κρυο , να μην τουρτουριζεις? Δεν με παιρνει να βαλω air condition Οχι λογω τιμης , λογω χωρου ... ειναι η κασα που μαζευει το παντζουρι τεραστια και κλείνει τον χωρο.. εκτος αν το βαλω στη μεσοτοιχια με το υπνοδωματιο, θα θελει όμως κανα 1.5 μετρο ο σωληνας του συν οτι δε θα ναι η εξωτερικη μοναδα πισω απ την εσωτερικη, θα ειναι στα αριστερα (εξω απ το σπιτι προφανώς:P ) δε χρειαζεται να ναι ακριβως πισω .. βασικα τα περισσοτερα θελουν 3 μετρα σωληνα (κουλουρα αν ειναι πιο κοντα) κατ ελαχιστο το αισθητικο, γυψοσανιδα για αφυγραντηρα παραθαλασσια βοηθαει. Συμπιεστη αν ο χωρος θερμαινεται (18 βαθμους και πανω) για να μη πετας αχρηαστα λεφτα στο ρευμα, ζεεολιθου αν δε θερμαινεται ο χωρος. Οχι το κλιματιστικο στη θερμανση ΔΕΝ κανει αφυγρανση, στην ψυξη κανει. Επεξ/σία 31 Οκτωβρίου από alefther Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Ναι το γνωριζω αυτό απλα οι περισσότεροι λενε βαλε air condition καταλαβες γι αυτο το ειπα Σωληνα εννοεις απο τη μεσα μοναδα στην εξω? Η τον σωληνα που βγαζει νερο? Εγω λεω για τη συνδεση μεταξυ της εσωτερικης και εξωτερικης μοναδας 😕 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rkb Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 31 Οκτωβρίου Για τον σωλήνα που συνδέει την εσωτερική με την εξωτερική μονάδα είναι τα 3 μέτρα ελάχιστο. Δες το αντίστοιχο νήμα για τα κλιματιστικά, έχει πολύ πληροφορία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mariosnik_ Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 9 ώρες πριν, panosno1com είπε Ναι εχεις δίκιο, τουλάχιστον δεν μπορεις να εχεις μια ατμοσφαιρα που να ειναι υποφερτη? Δηλαδη να μην ξυριζει το κρυο , να μην τουρτουριζεις? Δεν με παιρνει να βαλω air condition Οχι λογω τιμης , λογω χωρου ... ειναι η κασα που μαζευει το παντζουρι τεραστια και κλείνει τον χωρο.. εκτος αν το βαλω στη μεσοτοιχια με το υπνοδωματιο, θα θελει όμως κανα 1.5 μετρο ο σωληνας του συν οτι δε θα ναι η εξωτερικη μοναδα πισω απ την εσωτερικη, θα ειναι στα αριστερα (εξω απ το σπιτι προφανώς:P ) Εαν έχει πολυ υγρασία ο χώρος, θα δεις αισθητη διαφορά. Αλλά όταν λέμε πολύ, εννοω από 70 και πάνω, να το ρίξει 40-50 και αφαιρεί υγρασία και προσφέρει μικρή θέρμανση. Ειδάλλως δεν έχει νόημα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VixenX Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Έχει βγάλει το Lidl τον γνωστό θερμοπομπό στα 65 ευρώ (https://www.lidl-hellas.gr/p/silvercrest-gyalinos-termopompos/p10045923?flyx=0192c2c8-8c94-74f6-8418-aba5a697872d) Τον έχει πάρει κανένας; Αξίζει γενικά; Έχω κλιματιστικό αλλά δεν καλύπτει και η κεντρική θέρμανση μου φαίνεται πολύ τσιμπημένη/ώρα. 50τμ είναι το διαμέρισμα, κυρίως το θέλω για όταν διαβάζω τον χειμώνα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alefther Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Μόλις τώρα, VixenX είπε Έχει βγάλει το Lidl τον γνωστό θερμοπομπό στα 65 ευρώ (https://www.lidl-hellas.gr/p/silvercrest-gyalinos-termopompos/p10045923?flyx=0192c2c8-8c94-74f6-8418-aba5a697872d) Τον έχει πάρει κανένας; Αξίζει γενικά; Έχω κλιματιστικό αλλά δεν καλύπτει και η κεντρική θέρμανση μου φαίνεται πολύ τσιμπημένη/ώρα. 50τμ είναι το διαμέρισμα, κυρίως το θέλω για όταν διαβάζω τον χειμώνα. αυτο σου κοστιζει 25 cents/ 50 cents την ωρα σε ρευμα, αναλογα σε ποια σκαλα λειτουργει. Υπολογισε ποσες ωρες/ημερα και ποσες μερες το μηνα θα το χρησιμοποιεις, για να δεις αν σε συμφερει. Και προφανως ειναι απολυτα τοπικη θερμανση,, αντε να θερμανει ενα μικρο δωματιο 10τμ μη περιμενεις θαυματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
VixenX Δημοσ. 1 Νοεμβρίου Share Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 19 λεπτά πριν, alefther είπε αυτο σου κοστιζει 25 cents/ 50 cents την ωρα σε ρευμα, αναλογα σε ποια σκαλα λειτουργει. Υπολογισε ποσες ωρες/ημερα και ποσες μερες το μηνα θα το χρησιμοποιεις, για να δεις αν σε συμφερει. Και προφανως ειναι απολυτα τοπικη θερμανση,, αντε να θερμανει ενα μικρο δωματιο 10τμ μη περιμενεις θαυματα Καλά δεν νομίζω να το ζεσταίνει tbh. Η μόνωση είναι ανύπαρκτη γενικά σε όλο το σπίτι. Το κλιματιστικό (12άρι inverter) πόσο πάει την ώρα αν ξέρεις; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα