mechpanos Δημοσ. 5 Αυγούστου Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 55 λεπτά πριν, Georgebek2 είπε Αν εχω κλιματιστικα σε καθε δωματιο το κοστος VS αντλιας θερμοτητας ειναι πολυ μεγαλυτερο; Εχει ψαχτει κανεις; Το σκεφτομαι για κλιματιστικα αντι για αντλια θερμοτητας ωστε να μπορω να μην ζεσταινω ολο το σπιτι ολο το 24ωρο οποτε να μειωσω το κοστος. Τι λετε; Όχι στα ίδια είναι. Θα πάρεις ποιοτικά κλιματιστικά όμως που να μπορεί να πέσει χαμηλά το inverter τους, και σωστά διαστασιολογημένα για κάθε χώρο! Κάνε ερώτημα στο θέμα συμβουλών για κλιματιστικά!!! 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Specs Δημοσ. 5 Αυγούστου Share Δημοσ. 5 Αυγούστου Υπαρχει ηδη η εγκαταταση ενδοδαπεδιας η fan coils κλπ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Georgebek2 Δημοσ. 5 Αυγούστου Share Δημοσ. 5 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, Specs said: Υπαρχει ηδη η εγκαταταση ενδοδαπεδιας η fan coils κλπ; Οχι δεν υπαρχει τιποτα... Νομιζω ειναι μονοδρομος τα κλιματιστικα. Σαν ποιοτητα θερμανσης ειναι ιδια φανταζομαι ε; Επεξ/σία 5 Αυγούστου από Georgebek2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Specs Δημοσ. 5 Αυγούστου Share Δημοσ. 5 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, Georgebek2 said: Σαν ποιοτητα θερμανσης ειναι ιδια φανταζομαι ε; Ναι κ σαν λυση οπως σου εγραψαν κ πιο πανω, υπερτερουν κ σε κοστος κ λογω πιο γρηγορης εναλλαγης των μοντελων αλλα κ πληρους προσαρμογης στις ιδιαιτεροτητες για καθε δωματιο, θα εχεις παντα το πιο ταιριαστο. Ξεκινα να διαβαζεις στο νημα με τα κλιματιστικα... Επεξ/σία 5 Αυγούστου από Specs 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
washcloud Δημοσ. 5 Αυγούστου Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 8 λεπτά πριν, Georgebek2 είπε Σαν ποιοτητα θερμανσης ειναι ιδια φανταζομαι ε; Αν εννοείς κλιματιστικά = αντλία, προφανώς όχι (αντλία = σώματα, με ό,τι καλύτερο συνεπάγεται αυτό, σε σχέση με τον "ζεστό αέρα"). Όσο για το κόστος (χρήσης), αν θυμάμαι καλά, οι αντλίες "δεν συμφέρουν", σε σχέση με τα κλιματιστικά (=με κλιματιστικά θα την βγάλεις πιο φθηνά, σε φάση να μην ψοφήσεις από το κρύο, αλλά είπαμε, άλλη ζέστη το ένα, άλλη το άλλο) 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Specs Δημοσ. 5 Αυγούστου Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 47 minutes ago, washcloud said: αντλία = σώματα Nομιζω, θελει κ fan coil για να ειναι χαμηλων θερμοκρασιων , αρα αποδοτικοτερες αντλιες, αρα με αερα παλι οπως κλιματιστικα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teoxen Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Καλησπέρα στην παρέα! Έχω μία ξυλόσομπα η οποία μπορώ να τη συνδέσω και με καλοριφέρ. Έχει όλο το σύστημα μέσα για να ζεστάνει νερό. Εγώ όμως δεν ενδιαφέρομαι να την χρησιμοποιήσω με καλοριφέρ θέλω να λειτουργεί μόνο σαν ξυλόσομπα. Μπορώ θα έχω πρόβλημα? Δεν με νοιάζει αν χαλάσει κάτι όσον αφορά το σύστημα για το καλοριφέρ αρκεί να ζεστενει τον χώρο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Specs Δημοσ. 21 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 21 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) Δεν γινεται να δουλεψει χωρις νερο μεσα της κ κατ επεκταση χωρις συνδεση με καλοριφερ. Ειναι σχεδιασμενες να περνανε την θερμοτητα κατα το 80% κ πανω απο το νερο στα σωματα κ το υπολοιπο μονο με ακτινοβολια γυρω της. Δεν γνωριζω για καποια που επικουρικα να επιλεγεις με η χωρις συνδεση. Επεξ/σία 21 Οκτωβρίου από Specs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
thermaikos4 Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) @Specs θελουμε ενημερωση του πινακα με τις νεες τιμες Εχω κανει αιτηση για φυσικο αεριο στο σπιτι της μητερας και ακόμη δεν εγκριθηκε. Αρχισα να σκεφτομαι για αντλια θερμανσης αντι για πετρελαιο. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου από thermaikos4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Specs Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου (επεξεργασμένο) 1 hour ago, thermaikos4 said: θελουμε ενημερωση του πινακα με τις νεες τιμες το κλειδωσαν το θεμα κ δεν ξερω κ γιατι! δεν θα το ηξερα, απλα προσπαθησα να δω σε τι τιμες ειναι αφημενος ο πινακας κ το διαπιστωσα οτι ειναι κλειδωμενο... 1 hour ago, thermaikos4 said: Αρχισα να σκεφτομαι για αντλια θερμανσης αντι για πετρελαιο αν δεν εχεις ενδοδαπεδια μαλλον καλυτερη λυση τα κλιματιστικα, κατ εμε. Επεξ/σία 22 Οκτωβρίου από Specs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alefther Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 21 ώρες πριν, teoxen είπε Καλησπέρα στην παρέα! Έχω μία ξυλόσομπα η οποία μπορώ να τη συνδέσω και με καλοριφέρ. Έχει όλο το σύστημα μέσα για να ζεστάνει νερό. Εγώ όμως δεν ενδιαφέρομαι να την χρησιμοποιήσω με καλοριφέρ θέλω να λειτουργεί μόνο σαν ξυλόσομπα. Μπορώ θα έχω πρόβλημα? Δεν με νοιάζει αν χαλάσει κάτι όσον αφορά το σύστημα για το καλοριφέρ αρκεί να ζεστενει τον χώρο. αν δε θες να τη συνδεσεις με τα καλοριφερ παρε μια σομπα αερα. Η σομπα νερου δινει το 80%+ της θερμοτητας στο νερο και το 20% στον αερα, αν δε βαλεις νερο απλα θα πληρωνεις/καις/κουβαλας ξυλα για 100 και θα παιρνεις 20 θερμοτητα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
teoxen Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Το θέμα είναι ότι είναι χωριό έχω άπειρα ξύλα δεν τη χρησιμοποιώ και υπερβολικά πολύ και την έχω ήδη την σόμπα τώρα να την πουλήσω 200 300 και να πάρω μία 600 700 αυτό με προβληματίζει. Έβαλα τα χαρακτηριστικά της σομπας που εχω 60τμ σχεδόν δεν θα τα καλύψει ενιαίος χώρος? Απώλειες δεν έχω πολύ γιατί έχω αλουμίνια και 70cm τοίχο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Specs Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου 2 hours ago, alefther said: αν δε βαλεις νερο απλα θα πληρωνεις/καις/κουβαλας ξυλα για 100 και θα παιρνεις 20 θερμοτητα. δουλευει λες και χωρις νερο??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mechpanos Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Απότι διάβασα, αν κάψεις υδραυλική σόμπα χωρίς να την συνδέσεις στο κύκλωμα θέρμανσης, κινδυνεύεις να την καταστρέψεις ή στην καλύτερη να μην μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σαν υδραυλική στο μέλλον. Αυτό γιατί το νερό που κυκλοφορεί απάγει την θερμότητα από την εστία καύσης και "ψύχει" τα μεταλλικά μέρη, τα οποία είναι λεπτότερα από μια ξυλόσομπα, που είναι πιο βαρέως τύπου. Επίσης, ο αέρας ανάμεσα στα τοιχώματα μιας άδειας υδραυλικής σόμπας δρα σαν μόνωση, μειώνοντας την απόδοση σε σχέση με μια κοινή ξυλόσομπα. Αυτά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
meletis_m Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Share Δημοσ. 22 Οκτωβρίου Στις 21/10/2024 στις 6:41 ΜΜ, teoxen είπε Καλησπέρα στην παρέα! Έχω μία ξυλόσομπα η οποία μπορώ να τη συνδέσω και με καλοριφέρ. Έχει όλο το σύστημα μέσα για να ζεστάνει νερό. Εγώ όμως δεν ενδιαφέρομαι να την χρησιμοποιήσω με καλοριφέρ θέλω να λειτουργεί μόνο σαν ξυλόσομπα. Μπορώ θα έχω πρόβλημα? Δεν με νοιάζει αν χαλάσει κάτι όσον αφορά το σύστημα για το καλοριφέρ αρκεί να ζεστενει τον χώρο. Τα υλικά και η εργασία δε είναι και πολύ μεγάλη εάν είσαι κοντά στο κολλεκτερ για σύνδεση . Εάν δε θες πάλι , καλό να μη τη λειτουργήσεις καν. Δες μόνο αέρα και όχι και νερού. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα