Προς το περιεχόμενο

Προτάσεις για θέρμανση για το χειμώνα

airtrelomike13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

4 minutes ago, mechpanos said:

αν κάψεις υδραυλική σόμπα χωρίς να την συνδέσεις στο κύκλωμα θέρμανσης, κινδυνεύεις να την καταστρέψεις ή στην καλύτερη να μην μπορείς να την χρησιμοποιήσεις σαν υδραυλική στο μέλλον

Παλιοτερα υπηρχαν σiγουρα ξυλοσομπες που αν ηθελες εκανες συνδεση με νερο, αλλιως παρεμενε σαν κλασσικη σομπα.

Τωρα πλεον δεν ξερω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 557
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

1 minute ago, alefther said:

δε θελω να προσβαλώ κανενα, αλλα οχι βουλγαρικη φτηνοσομπα νερου δε θα τη δουλευα χωρις νερο.

δεν ειναι θεμα βουλγαρικης κλπ αλλα θεμα σχεδιασης, οτι γραφει ο κατασκευαστης ισχυει.

Πχ εμενα η πελετοσομπα νερου ειναι ξεκαθαρη :

22102024103958_bmp.jpg.93f9e7959d5fdfe31adccb6001ae52f6.jpg

8 λεπτά πριν, alefther είπε

δε θελω να προσβαλώ κανενα, αλλα οχι βουλγαρικη φτηνοσομπα νερου δε θα τη δουλευα χωρις νερο. 

Τι μπορεί να πάθει αν λειτουργήσει έτσι?

Το να χαλάσει το υδραυλικό συστήματα δεν με νοιάζει. Το θέμα αν κινδυνεύω από κάτι. Τώρα αν δω σε έναν χειμώνα ότι δεν αποδίδει καθόλου ε την πετάω η την πουλάω του χρόνου 100€.

Λέω εγώ τώρα...

1 minute ago, teoxen said:

δεν εχει οδηγιες? μηπως εχει κ καμμια πλακα για μαγειρεμα επανω η κανα φουρνο? αν εινια ετσι θα εχει μεγαλυτερη παροχη απο οτι συνηιως στην ακτινοβολια, πχ 25% κ το υπολοιπο στο νερο. Και ρωτα κ καμμια αντιπροσωπεια...

1 λεπτό πριν, teoxen είπε

Το να χαλάσει το υδραυλικό συστήματα δεν με νοιάζει. Το θέμα αν κινδυνεύω από κάτι. Τώρα αν δω σε έναν χειμώνα ότι δεν αποδίδει καθόλου ε την πετάω η την πουλάω του χρόνου 100€.

Λέω εγώ τώρα...

λογικα  το καζανι ειναι λεπτο μεταλλ (γιαυτο ειπα  φτηνοσομπα), αν αφαιρεσεις την ψυξη που κανει το νερο θα καταστραφει το καζανι. Τι συνεπεειες μπορει να εχει αυτο κανεις δε ξερει, απο τιποτα μεχρι να βρωμαει απιστευτα απο το σημειο  που επρεπε να συνδεθει το νερο μεχρι ξερωγω να λειωσει το μεταλλο

21 λεπτά πριν, meletis_m είπε

Τα υλικά και η εργασία δε είναι και πολύ μεγάλη εάν είσαι κοντά στο κολλεκτερ για σύνδεση . 

Εάν δε θες πάλι , καλό να μη τη λειτουργήσεις καν. Δες μόνο αέρα και όχι και νερού.

Δεν έχω τίποτα από καλοριφέρ σωλήνες κτλ. Η αρχική σκέψη ήταν να στείλω στα δωμάτια πάνω σωλήνες και σώματα.αλλα το πάνω σπίτι το χρησιμοποιώ 10 μέρες το χρόνο το χειμώνα μετά είναι κλειστό οπότε δεν έχει νόημα να μπω σε αυτή την διαδικασία.

2 λεπτά πριν, Specs είπε

δεν εχει οδηγιες? μηπως εχει κ καμμια πλακα για μαγειρεμα επανω η κανα φουρνο? αν εινια ετσι θα εχει μεγαλυτερη παροχη απο οτι συνηιως στην ακτινοβολια, πχ 25% κ το υπολοιπο στο νερο. Και ρωτα κ καμμια αντιπροσωπεια...

Όχι και εγώ μεταχειρισμένη την πήρα ευκαιρία γιατί είναι σχεδόν αχρησιμοποιητη. Αν έβρισκα μια καθαρά ξυλόσομπα με φουρνακι οικονομική μαχ 400 θα την επερνα αλλά τώρα επειδή δεν με περνει έλεγα να κάνω ότι κάνω με αυτην

• Like 1

8 ώρες πριν, teoxen είπε

Όχι και εγώ μεταχειρισμένη την πήρα ευκαιρία γιατί είναι σχεδόν αχρησιμοποιητη.

Πούλησε τη, θα φύγει εύκολα λογικά.

10 ώρες πριν, teoxen είπε

Μπορεί να πετσικάρει η λαμαρίνα λόγω ανάπτυξης υψηλής θερμοκρασίας από την διαστολή, να ραγίσει, να αστοχήσουν οι κολλήσεις από την ανάπτυξη τάσεων και να έχεις διαρροή καυσαερίου από τον θάλαμο καύσης προς το υδραυλικό μέρος και από εκεί από τις οπές προς τα έξω αν δεν είναι ταπωμένες. Δεν νομίζω να παθαίνεις κάτι άλλο. Μπορείς βέβαια αντί για υδρόψυκτο, να βάλεις ένα ανεμιστήρα με ένα θερμοστάτη, και όταν πιάνει θερμοκρασία να φυσάει ο ανεμιστήρας αέρα μέσα από τη σωλήνωση του λέβητα, και να τον κάνεις αερολέβητα οπότε και μεγαλύτερη απόδοση θα πάρεις και θα δροσίζεις κάπως τις λαμαρίνες παρατείνοντας για αργότερα την όποια αστοχία. 

Ερώτηση. Πυρίμαχη επένδυση έχει η σόμπα;

Καλημερα σε πολυκατοικια με ενα κοινο λεβητα πετρελαιου και ωρομετρηση για τα διαμερισματα υπαρχει καποιος τροπος να ελαττωσω και να ελεγξω την καταναλωση ?

Νιωθω οτι οταν ανοιγω μονο εγω θερμανση πληρωνω πολυ περισσοτερο 

18 ώρες πριν, Specs είπε

το κλειδωσαν το θεμα κ δεν ξερω κ γιατι! δεν θα το ηξερα, απλα προσπαθησα να δω σε τι τιμες ειναι αφημενος ο πινακας κ το διαπιστωσα οτι ειναι κλειδωμενο...

20 ώρες πριν, thermaikos4 είπε

ουτε εγω καταλαβα γιατι κλειδωθηκε. εκτος και αν σβηστικαν ποστ.

βαλε εδω τον πινακα.

2 λεπτά πριν, x-tra είπε

Καλημερα σε πολυκατοικια με ενα κοινο λεβητα πετρελαιου και ωρομετρηση για τα διαμερισματα υπαρχει καποιος τροπος να ελαττωσω και να ελεγξω την καταναλωση ?

Νιωθω οτι οταν ανοιγω μονο εγω θερμανση πληρωνω πολυ περισσοτερο 

Το πιο καλό είναι να συμφωνήσετε 5 ώρες κοινές που θέλετε όλοι πχ 17.00-22.00 και να δουλευει μόνο τότε η θέρμανση.

Η αυτόνομη θέρμανση ήταν τεράστια ευκολία και παροχή για τις εποχές που το πετρέλαιο ήταν φθηνό. Με τις τωρινές τιμές, σε φτάνει στο σημείο, όποιος έχει, να την κόβει και να μην έχει θέρμανση λόγω κόστους.  

καλημερα, καιω καλοριφερ πετρελαιο και θελω κατι εξτρα για το καθιστικο-σαλονι ενας χωρος μακρυς που καθομαστε κυριως ,
μια λυση ισως ειναι αυτη που σκεφτηκα, θα καιει μονο απογευματα 3-4 ωρες
και το  καλοριφερ μονο πρωι για να σπαει το κρυο και το βραδυ για το μπανιο.

https://www.skroutz.gr/s/23191656/Coral-Gas-Smart-Thermo-Keramiki-Sompa-Ygraeriou-4200W-Gri-38x42x69cm.html

τι λετε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...