Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, tilaverboy είπε

12 ώρες πριν, ifaist είπε

Χαιρετε πριν 2-3 εβδομαδες ελυσα παρομοιο προβλημα.. Ηταν η 3 τριτη φορα που αλλαξα δισκοπλακες,τακακια κτλ, σε διαρκεια 1.5-2 ετων.

Οποτε με καθε επιφυλαξη και απο οσα εμαθα απο μαστορα με @@, που εβρισκε λυση μονο απο οσα του ελεγα, χωρις να ψαξει.

Θα πρεπει να αλλαξεις ρουλεμαν (τροχων), μουαγιε και δισκοπλακες τακακια. Μου πηρε για τα παραπανω + σερβις.. λαδια, φιλτρα, μπουζι αλλαγη καμενου φλας (ολο το πλαστικο οχι λαμπα) μιας φυσας (κατω απο το τιμονι - δε ξερω πως λεγεται) πλυσιμο μηχανης, φιλτρα αερος, κτλ  450€. Δισκοπλακες να παρεις καλες αεριζομενες.

Καλη τυχη με την επισκευη.

-edit-

Ρουλεμαν αλλαξα μονο στους μπροστα τροχους, γτ εκει ειχα το προβλημα.

Μαλλον καπου εδω κοντα ειναι η αληθεια/το προβλημα! Εχω ατομο με  τα ιδια προβληματα..! Αλλαξε δισκοπλακες και στραβωσαν γρηγορα! Τωρα θα βαλει καινουργιες μαζι με ρουλεμαν,μουαγιε.  Οταν αλλαζεις μουαγιε πρεπει να αλλαχτει και το ρουλεμαν! 

Το θεμα με τα μουαγιε ξεκιναει οταν το αυτοκινητο εχει κανει πολλα χλμ.  Αυτος κουβαλαει 280000χλμ!

Επεξ/σία από PLACEBO_89
  • Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
10 ώρες πριν, tigergreg είπε

1.Tα  αεριζομενα   δεν  μπαινουν  οπου  ναναι  γιατι  απλα   ειναι  πολυ  πιο  χοντρα.

2.Τα  ρουλεμαν   αν  ειναι   φαγωμενα   κανουν  υπερβολικο   θορυβο   και  αν  σηκωσεις  τροχο

φαινεται  αμεσα  η  ζημια.

3.Εκτος  απο  αστοχια   υλικου   οι  λογοι   ειναι   οτι   βρεχονται  ζεστα  και  στραβωνουν.

Σε  παρομοιο   προβλημα   σε   ακριβο  αυτοκινητο   διαπιστωσα  οτι   μολις   ο  συνεργατης  μου

αφηνε   το  αυτοκινητο   στο  παρκιν   πηγαιναν   τα  δυο   σκυλια  του   και   κατουραγαν    τις   ροδες!!!!

Αν  δεν  παιζει   κατι   τετοιο   βαλε   συμβατους   δισκους  της  TRW  και  οχι  γνησιους.

Ο συνεργάτης σου έκανε κατάβαση του pikes peak ακριβως πριν παρκάρει και τα είχε βράσει τόσο που τα τσίσα του στράβωναν τους δίσκους;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Ο συνεργάτης σου έκανε κατάβαση του pikes peak ακριβως πριν παρκάρει και τα είχε βράσει τόσο που τα τσίσα του στράβωναν τους δίσκους;

Ρεντη-σαρωνιδα....

Δεν  ειναι   αναγκη  να   παει   παικς   οταν  ειναι  νταλα   καλοκαιρι  και   το  αυτοκινητο   2  τονους...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, tigergreg είπε

Ρεντη-σαρωνιδα....

Δεν  ειναι   αναγκη  να   παει   παικς   οταν  ειναι  νταλα   καλοκαιρι  και   το  αυτοκινητο   2  τονους...

να του πεις ότι πατάει πολύ φρένο.Αλλιώς αν στο φανάρι φτύσει κάποιος στον τροχό θα του τον στραβώσει.

εντιτ απλά θελω να πω ότι όλα αυτά ειναι υποερβολικά.Δεν στραβωνουν τόσο ευκολα οι δίσκοι.

Επεξ/σία από Ukforthemoment
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

να του πεις ότι πατάει πολύ φρένο.Αλλιώς αν στο φανάρι φτύσει κάποιος στον τροχό θα του τον στραβώσει.

Πραγματι   παταει...

Αμα  πηγαινεις  120+  στην  παραλιακη  δεν  γινεται   διαφορετικα.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Επιτρέπεται τέτοια ταχύτητα;

Οχι!

Αλλα  κανεις  δεν  παει  με  60  που  ειναι   επιτρεπτο....

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, paylidis είπε

Tι μαρκες δισκοπλακες εχεις βάλει εως τωρα;

Ρωταω γιατι στο παρελθόν μου εχουν στραβωσει πολυ γρήγορα 2 φορες Bosch και μία brembo, εβαλα textar και πηγανε 45000 χλμ, εκτοτε μονο textar προτιμω σε φρενα (και τα ΑΤΕ ειναι αντιστοιχης ποιότητας απλα εχω καταλαβει οτι εχουν 2 ποιοτητες και πρεπει να πετυχεις τη καλη)

Κι' εγώ ήμουν έτοιμος να πω για τις ATE ........ ας το ψάξουμε λίγο ....... σιγά μην στραβωνουν οι δισκοπλακες στο UP ........... εκτός και είναι τόσο άσχημη η κατανομή μπρος πίσω η είναι πολύ μικρής διαμέτρου ........ 

35 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Ε , ναι ........ 

15 ώρες πριν, tilaverboy είπε

Είμαι ένας ευτυχισμένος οδηγός του vw up! 1.0 με 60 άλογα. Το αυτοκίνητο έχει 202.000 χιλίομετρα και μηχανολογικά σχεδόν δεν μου έχει βγάλει κανένα πρόβλημα. Μέχρι τα 199.000 ήταν αποκλειστικά στα χέρια μου με μερικά προβλήματα όμως στους δίσκους. Το οδηγεί η γυναίκα μου τώρα πλέον. Το πρόβλημα μου είναι με τους δίσκους φρεναρίσματος όπου στραβώνουν και τρέμει το τιμόνι στο φρενάρισμα. Τους προηγούμενους τους άλλαξα πριν 3.000 τον Μαιο που παντρεύτηκα και μαντέψτε ξανάστράβωσαν. 

Έχω αλλάξει μέχρι τα 200.000 χιλιόμετρα περίπου 10 φορές δίσκους τακάκια από αντιπροσωπεία μέχρι σε αρκετά συνεργεία. Προσπαθώ να βρω μια λύση ανεξάρτητη του κόστους ώστε να λύσει δια παντώς το πρόβλημα. Σε όλα τα εξωτερικά συνεργεία μου λένε οτι πέφτω σε λακούβες με νερά και ζεσταμένα φρένα. Αυτό θα είχε μια λογική για έναν νέο οδήγο αλλά όχι για κάποιον που οδηγεί 17 χρόνια. Επίσης μέχρι στιγμής δεν το έπλυνα οπότε και αυτό δεν θα μπορούσε να είναι μια δικαιολογία. Θεωρώ οτι πηγαίνοντας με 120 και πέφτοντας σε ταχύτητα πατώντας τα φρένα δεν προλαβαίνουν να κρυώσουν. Έχει να προτείνει κάποιος μια αξιόπιστη λύση? Σας ευχαριστώ πολύ. Διαθέσιμο budget μέχρι 500 ευρώ και να τα αλλάξω σε κάποιο συνεργείο πληρώνοντας.

Μαζί με την καλημέρα μου , φαίνεται πως υπάρχει γενικότερο πρόβλημα στο συγκεκριμένο ζήτημα με το UP .

Μία πολύ μικρή λεπτομέρεια , έχει να κάνει με το θέμα αν πιστεύετε πως υπάρχει περίπτωση να ακουμπάτε με το πόδι έστω ελάχιστα , το πεντάλ του φρένου ........ πρέπει όμως να το σκεφτείτε καλά .......   

Πάντως οι γενικότερες αναφορές , έως και βλαστήμιες , μιλάνε για ένα ζήτημα όχι τόσο οφθαλμοφανές ........ από κακή ευθυγράμμιση της πλήμνης ...... έως ....... 

Επεξ/σία από babisskg
Δημοσ.
15 ώρες πριν, tigergreg είπε

2.Τα  ρουλεμαν   αν  ειναι   φαγωμενα   κανουν  υπερβολικο   θορυβο   και  αν  σηκωσεις  τροχο

φαινεται  αμεσα  η  ζημια.

το ρουλεμάν τροχού είναι η φούσκα που λένε τα μαστόρια ή άσχετο ?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, korakios είπε

To ρουλεμαν είναι ρουλεμάν και η φούσκα είναι φούσκα.Αλλο το ένα άλλο το άλλο.

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, korakios είπε

Η  φουσκα  στεγανοποιει  τον  μπιλιοφορο  και  το  ρουλεμαν   βρισκεται   πιο   εξω  σταθερα  βαλμενο  στην  πλυμνη.

spacer.png

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 11/10/2021 στις 9:22 ΠΜ, paylidis είπε

Tι μαρκες δισκοπλακες εχεις βάλει εως τωρα;

Ρωταω γιατι στο παρελθόν μου εχουν στραβωσει πολυ γρήγορα 2 φορες Bosch και μία brembo, εβαλα textar και πηγανε 45000 χλμ, εκτοτε μονο textar προτιμω σε φρενα (και τα ΑΤΕ ειναι αντιστοιχης ποιότητας απλα εχω καταλαβει οτι εχουν 2 ποιοτητες και πρεπει να πετυχεις τη καλη)

Έχω βάλει bosch 2 φορές αντιπροσωπεία, zimmerman 3 φορές έξω και 1 φορά brembo. Χιλιόμετρα 202.000

Επιβεβαιώνω όσα λέτε. Το πήρε ο φίλος μου με γρύλλο το σήκωσε σπίτι του. 

1. Τοποθέτησε ATE τα οποία και αγόρασα εγώ μόνος μου με τον κωδικό που μου υπέδειξε για να μην νομίζω οτι θα βγάλει χρήματα από τα ανταλλακτικα. Μου ανέφερε 2 ποιότητες ΑΤΕ αυτά που μου πρότεινε ήταν τα ακριβά κόστος 81 ευρώ το ένα και κάποια στα 40 ευρώ. Επέλεξα τα ακριβά σύνολο 162 ευρώ μαζί με τα τακάκια τους ΑΤΕ. 

2. Ξήλωσε τα πίσω ταμπούρα. Τοποθέτησε δαγκάνες και τύμπανα ΑΤΕ κόστος 120 ευρώ τα οποία και αγόρασα και αυτά μόνος μου. Διαπίστωσε τσακισμένα ελατήρια. Μου τα είχε αλλάξει ένας παππούς παλιότερα πριν 4 χρόνια. Ο φίλος μου, μου ανέφερε πως πίσω δεν είχα τίποτα από φρένα και ουσιαστικά φρέναρα με τον ένα δίσκο. Διαπίστωσε επίσης στο δεξί μπροστά δίσκο λάδι και στραβωμένο. Μου ανέφερε οτι μάλλον είναι φυσούνα. Θα την αλλάξω σε φίλο του οπότε μου είπε οτι λογικά το αμάξι θα γίνει καλό γιατί ο ίδιος δεν έχει συνεργείο. Πρώτη φορά είδε χειρόφρενο να μην πιάνει και να σηκώνεται 11 θέσεις προκειμένου να πιάσει. Σήμερα θα το κάνει εξαέρωση τα φρένα και θα είμαι έτοιμος. Στον φίλο μου θα δώσω ένα 120 για τον κόπο του. Τώρα για την φυσούνα τι κόστος να περιμένω έξω?

Συνολικά πιστεύω θα μου βγει κανένα 500ρικο όλο το θέμα αλλά πιστεύω η γυναίκα μου θα φρενάρει καλά.

Επεξ/σία από tilaverboy
  • Like 2
Δημοσ.

120 εργασία θα έπαιρνε μάλλον τελειως άγνωστος. Δεν είναι κ τόσο φιλική τιμή.
Κατά τα αλλά συμφωνώ με τις επιλογές σου αλλά πίσω δαγκάνες τι έβαλες; Έβγαιναν από το εργοστάσιο σαν επιλογή; Ή πατέντα…;

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, paylidis είπε

120 εργασία θα έπαιρνε μάλλον τελειως άγνωστος. Δεν είναι κ τόσο φιλική τιμή.
Κατά τα αλλά συμφωνώ με τις επιλογές σου αλλά πίσω δαγκάνες τι έβαλες; Έβγαιναν από το εργοστάσιο σαν επιλογή; Ή πατέντα…;

Δεν μου ζήτησε τίποτα ο άνθρωπος. Εγώ είπα να του δώσω 120. Πολλά είναι;

Δαγκανες ΑΤΕ. Στο εργοστάσιο δεν ξέρω τι έβαζαν. Πολύ παθιάρικο αυτοκίνητο με τα φρένα ρε γμτ.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, tilaverboy είπε

Δεν μου ζήτησε τίποτα ο άνθρωπος. Εγώ είπα να του δώσω 120. Πολλά είναι;

Δαγκανες ΑΤΕ. Στο εργοστάσιο δεν ξέρω τι έβαζαν. Πολύ παθιάρικο αυτοκίνητο με τα φρένα ρε γμτ.

Ταμπούρα δεν έχει;Σιαγόνες λέγονται .  https://www.caroto.gr/2009/02/12/ταμπούρα/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...