RiniB Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Γεια χαρά, απέκτησα ένα διπορτο μεταχειρισμένο ψυγείο 2 χρόνων Πίτσος, no frost 70αρι. Ω θεέ μου, τι σαματάς! Όταν δουλεύει ο ανεμιστηρας ακούγεται απίστευτα. Φώναξα την Πίτσος, αφού έχω έναν ακόμη μήνα εγγυηση, ήρθε ένας άνθρωπος (εξαιρετικά μουντρουχος) είπε να αλλάξουμε τον ανεμιστήρα, όπως και θα κάνουμε, και δεν πρότεινε να κάνει κάτι άλλο. Επίσης δεν δεσμεύτηκε στο να πει αν ο θόρυβος είναι φυσιολογικός. Φυσικά εδώ τίθεται το θέμα του πόσο "φυσιολογικοί" είναι αυτοί οι θόρυβοι, αφού ο κατασκευαστής λέει πως τα ψυγεία αυτά κάνουν θόρυβο (ναι, οκ, αλλά όχι κι έτσι!). Εμένα δεν μου φαίνεται φυσιολογικός ο θόρυβος αυτός. Τον επισυνάπτω εδώ μήπως και τον ακούσει κάποιος που ξέρει και μου πει. Οπότε αυτό είναι το ένα ερώτημα μου. Το άλλο ερωτημα είναι, τι κάνεις όταν από την εταιρία σου λένε όλα καλά, ενώ το προϊόν τους μάλλον δεν είναι καλά και σου σπάει τα νεύρα και σε κάνει εσένα να μην είσαι καλά. Προσθέτω ότι ο θόρυβος αυτός ακούγεται μόνο όταν δουλεύει ο ανεμιστήρας και φυσικά σταματάει όταν ανοίξω κάποια από τις 2 πόρτες του ψυγείου. Επίσης, έχω και ένα 2ο no frost Pitsos ψυγείο (60αρι αυτό), σε άλλο χώρο, που δεν ακούγεται έτσι. Ο ήχος που ακούγεται σε αυτό το αρχείο ξεκινάει με μένα να ηχογραφώ πίσω και πλάγια από το ψυγείο, από την μέση περίπου ανεβαίνοντας σιγά σιγά προς τα πάνω και μετά κατεβαίνω πάλι προς τα κάτω. Ακούγεται ένα φουρφουρι, ένας μεταλλικός ήχος και κάτι άλλο που μάλλον είναι το μοτέρ, αλλά δεν ξέρω αν ένα σωστό μοτέρ θα πρέπει να ακούγεται έτσι. Συγνώμη για την λεπτομερή περιγραφή, κάνω ο,τι καλύτερο μπορώ για να δώσω εικόνα. Αγνοήστε την γάτα! Μεγάλο ευχαριστώ από τώρα σε όποιον διαβάσει και απαντήσει!! Είμαι ευγνώμων. pitsos audio only 2.mp3 Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2021 από RiniB
george1994 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Εμένα δεν θα με ενοχλούσε ο θόρυβος αυτός (δεν έχω και την καλύτερη ακοή), αλλά ένα αθόρυβο ψυγείο είναι στο 40db. Κοίτα το παρακάτω άρθρο και κατέβασε το manual από την Πίτσος να δεις τι επίπεδα θορύβου δίνει. https://tech.expertevolux.com/el/rejting-tihih/ 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα. Το έχεις επιπεδωσει σωστά το ψυγείο; Γέρνει ελαφρώς προς τα πίσω; Αν αφήσεις δηλαδή, την πόρτα ανοιχτή, επανέρχεται - έστω και σιγά σιγά - σε κλειστή θέση; Επίσης, είναι εντοιχισμένο ή τοποθετημένο σε ελεύθερο χώρο;
RiniB Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 41 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε Καλησπέρα. Το έχεις επιπεδωσει σωστά το ψυγείο; Γέρνει ελαφρώς προς τα πίσω; Αν αφήσεις δηλαδή, την πόρτα ανοιχτή, επανέρχεται - έστω και σιγά σιγά - σε κλειστή θέση; Επίσης, είναι εντοιχισμένο ή τοποθετημένο σε ελεύθερο χώρο; Κοίτα, δεν έχω ενα αλφαδιαστικο εργαλείο ακριβείας, αλλά ας πούμε ότι γέρνει κάποια χιλιοστά προς τα δεξιά, γιατί το έδαφος εκεί είναι στραβό (ο πλακατζης φταίει για αυτό). Το έχω στηρίξει σωστά όμως, με το μπροστινά ποδαράκια που αλλάζουν ύψος (γιατί πίσω έχει μόνο ροδάκια και άρα δε ρυθμίζεται) ώστε να μην κουνιέται ακόμη κι αν το κουνήσω εγω. Πάντως σίγουρα το πίσω είναι πιο χαμηλό από το μπρος και ναι, η πόρτες κλείνουν αν τις ανοίξω και τις αφήσω να επανελθουν μόνες τους. Το ψυγείο είναι ελεύθερο και έχει κάνα δύο δίσκους φαγητού επάνω (δεν έχουν κανένα φοβερό βάρος δηλαδή), και πολλά μαγνητακια! 2 ώρες πριν, RiniB είπε Γεια χαρά, απέκτησα ένα μεταχειρισμένο ψυγείο 2 χρόνων Πίτσος, no frost 70αρι. Ω θεέ μου, τι σαματάς! Όταν δουλεύει ο ανεμιστηρας ακούγεται απίστευτα. Φώναξα την Πίτσος, αφού έχω έναν ακόμη μήνα εγγυηση, ήρθε ένας άνθρωπος (εξαιρετικά μουντρουχος) είπε να αλλάξουμε τον ανεμιστήρα, όπως και θα κάνουμε, και δεν πρότεινε να κάνει κάτι άλλο. Επίσης δεν δεσμεύτηκε στο να πει αν ο θόρυβος είναι φυσιολογικός. Φυσικά εδώ τίθεται το θέμα του πόσο "φυσιολογικοί" είναι αυτοί οι θόρυβοι, αφού ο κατασκευαστής λέει πως τα ψυγεία αυτά κάνουν θόρυβο (ναι, οκ, αλλά όχι κι έτσι!). Εμένα δεν μου φαίνεται φυσιολογικός ο θόρυβος αυτός. Τον επισυνάπτω εδώ μήπως και τον ακούσει κάποιος που ξέρει και μου πει. Οπότε αυτό είναι το ένα ερώτημα μου. Το άλλο ερωτημα είναι, τι κάνεις όταν από την εταιρία σου λένε όλα καλά, ενώ το προϊόν τους μάλλον δεν είναι καλά και σου σπάει τα νεύρα και σε κάνει εσένα να μην είσαι καλά. Προσθέτω ότι ο θόρυβος αυτός ακούγεται μόνο όταν δουλεύει ο ανεμιστήρας και φυσικά σταματάει όταν ανοίξω κάποια από τις 2 πόρτες του ψυγείου. Επίσης, έχω και ένα 2ο no frost Pitsos ψυγείο (60αρι αυτό), σε άλλο χώρο, που δεν ακούγεται έτσι. Ο ήχος που ακούγεται σε αυτό το αρχείο ξεκινάει με μένα να ηχογραφώ πίσω και πλάγια από το ψυγείο, από την μέση περίπου ανεβαίνοντας σιγά σιγά προς τα πάνω και μετά κατεβαίνω πάλι προς τα κάτω. Ακούγεται ένα φουρφουρι, ένας μεταλλικός ήχος και κάτι άλλο που μάλλον είναι το μοτέρ, αλλά δεν ξέρω αν ένα σωστό μοτέρ θα πρέπει να ακούγεται έτσι. Συγνώμη για την λεπτομερή περιγραφή, κάνω ο,τι καλύτερο μπορώ για να δώσω εικόνα. Αγνοήστε την γάτα! pitsos audio only 2.mp3 1 MB · 0 downloads
ekrepali Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, RiniB είπε Ο ήχος που ακούγεται σε αυτό το αρχείο ξεκινάει με μένα να ηχογραφώ πίσω και πλάγια από το ψυγείο, από την μέση περίπου ανεβαίνοντας σιγά σιγά προς τα πάνω και μετά κατεβαίνω πάλι προς τα κάτω. Ακούγεται ένα φουρφουρι, ένας μεταλλικός ήχος και κάτι άλλο που μάλλον είναι το μοτέρ, αλλά δεν ξέρω αν ένα σωστό μοτέρ θα πρέπει να ακούγεται έτσι Mπορεί ο ανεμιστήρας να έχει χάσει το κεντράρισμα... θα δεις αν όντως έφταιγε αυτό μετά το άλλαγμα. Κάτι άλλο που συμβαίνει συχνά σε ψυγεία ψευτοκατασκευές είναι ότι χαλαρώνει το σασί (η μεταλλική βάση πάνω στην οποία βρίσκεται το μοτέρ κι ο ανεμιστήρας) και κάνει κραδασμούς). Μόλις σπρώξεις το σασί προς μια κατεύθυνση σταματάει ο θόρυβος, μόλις το αφήσεις επανέρχεται ο θόρυβος. Με το παραμικρό κούνημα καταλαβαίνεις διαφορά, ίσως γι'αυτό να σταματάει ο θόρυβος όταν ανοιγοκλείνεις τις πόρτες. Για να σου δώσω να καταλάβεις... το δικό μου σασί είχε χαλαρώσει και έγερνε λίγο αριστερά (κόκκινη γραμμή), ακουμπώντας σε κάτι άλλο που βρίσκοταν δίπλα. Ευτυχώς πάνω αριστερά το σασί είχε μια εγκοπή... πέρασα μέσα ένα πλαστικό δεματικό καλωδίων και μετά έφτιαξα μια αλυσίδα από δεματικά μέχρι που έσφιξα το τελευταίο σε ένα άλλο σταθερό σημείο. Spoiler Παρόμοιο πρόβλημα αντιμετοπίζω και με το κλιμαστικό... μάλλον έχει φθαρεί το λάστιχο που κάνει απόσβεση κραδασμών του συμπιεστή κι όταν το βάζω στο φουλ κάνει σαματά. Ή μερικές φορές συντονίζει ακόμα και σε χαμηλές στροφές. Αυτά τα πράγματα θέλουν κάποιες βασικές γνώσεις αλλιώς απλά δε βάζεις χέρι. Καλύτερα μετά το τέλος της εγγύησης να φέρεις ένα ψυκτικό να σου πει τη γνώμη του. Αλλά αυτό με την εγγύηση πρέπει να το κυνηγήσεις πιο επίμονα. Στείλε email στην εταιρία με τον θόρυβο που έχει το ψυγείο αυτή τη στιγμή, μαζί με το παραστατικό αγοράς. Κράτα το αντίγραφο στα απεσταλμένα σου. Όταν έρθει ο ψυκτικός να αλλάξει ανεμιστήρα, αν δε λυθεί το πρόγραμμα θα τους ξαναστείλεις mail. Αν το πρόβλημα έχει αναφερθεί εντός εγγύησης και συνεχίζει να υφίσταται, είναι υποχρεωμένοι να το φτιάξουν ακόμα κι αν λήξει η εγγύηση. Επίσης με προβληματίζει αυτό που λες με το πάτωμα που δεν είναι ευθεία... μπορεί μεν να έχεις ρυθμίσει τα ποδαράκια και να σου φαίνεται ότι είναι ευθεία... αλλά το παραμικρό χιλιοστό κάνει τη διαφορά στους κραδασμούς όταν παίρνει μπρος το μοτέρ. Σε πληντύριο ρούχων για παράδειγμα αν δεν είναι εντελώς ευθεία το πάτωμα, πρέπει να ρυθμίσεις τα ποδαράκια ακριβώς όπως πρέπει. Μπορεί να σου φαίνεται ότι είναι σταθερό, αλλά μόλις αρχίσει το στύψιμο το 1mm κάνει τη διαφορά μεταξύ σταθερότητας και πάω βόλτα. Αν ο χώρος πάνω απ'το ψυγείο είναι κενός και δεν έχεις τίποτα ντουλάπια, βάλε πάνω το κινητό σου με την εφαρμογή bubble level https://play.google.com/store/apps/details?id=com.gamma.bubblelevel&hl=el&gl=US να δεις αν είναι όντως κεντραρισμένο ή αν γέρνει. Δε χρειάζεται να είναι εντελώς κέντρο, αρκεί να μη ξεφεύγει εκτός του κύκλου. Επίσης προσοχή όταν ρυθμίζεις τα ποδαράκια... γιατί όταν τραβάς το ψυγείο για να το ρυθμίσεις, το αλφάδι δείχνει άλλα αντί άλλων συγκριτικά με το σημείο που το είχες πριν. Συνεπώς όταν ρυθμίζεις, δε κοιτάς το αλφάδι. Απλά θυμάσαι τι έδειχνε πριν και τι θες να δείχνει μετά που θα ξαναπάς το ψυγείο στη θέση του. Τέλος τα ποδαράκια έχουν συνήθως 2 παξιμάδια. Το κάτω είναι ενωμένο με τη βίδα και την μετακινεί πάνω κάτω για τη ρύθμιση ύψους, το πάνω είναι για να 'κλειδώνει" τη ρύθμιση που έχεις κάνει Μερικοί ξεχνάνε να σφίξουν το πάνω παξιμάδι με αποτέλεσμα να κάνει κραδασμούς. Επεξ/σία 11 Οκτωβρίου 2021 από ekrepali 3
RiniB Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Ουαου!!!! Σ' ευχαριστώ πολύ για όλα αυτά! Φανταστική απάντηση! Θενκς και για το αλφαδικο app! Θα το κατεβάσω. Θα τα τσεκαρω όλα αυτά και θα επανέλθω. Πάντως, ο λόγος που σταματάει ο θόρυβος όταν ανοίγω τις πόρτες είναι γιατί τότε σταματάει ο ανεμιστήρας. Αυτή είναι η λειτουργία όλων των no frost ψυγείων. Ή έτσι μου λένε. Αλλά δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω αυτό. Θενκς!! Καλό βράδυ.
papoys1 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 5 ώρες πριν, RiniB είπε Γεια χαρά, απέκτησα ένα διπορτο μεταχειρισμένο ψυγείο 2 χρόνων Πίτσος, no frost 70αρι. Ω θεέ μου, τι σαματάς! Όταν δουλεύει ο ανεμιστηρας ακούγεται απίστευτα. Φώναξα την Πίτσος, αφού έχω έναν ακόμη μήνα εγγυηση, ήρθε ένας άνθρωπος (εξαιρετικά μουντρουχος) είπε να αλλάξουμε τον ανεμιστήρα, όπως και θα κάνουμε, και δεν πρότεινε να κάνει κάτι άλλο. Επίσης δεν δεσμεύτηκε στο να πει αν ο θόρυβος είναι φυσιολογικός. Φυσικά εδώ τίθεται το θέμα του πόσο "φυσιολογικοί" είναι αυτοί οι θόρυβοι, αφού ο κατασκευαστής λέει πως τα ψυγεία αυτά κάνουν θόρυβο (ναι, οκ, αλλά όχι κι έτσι!). Εμένα δεν μου φαίνεται φυσιολογικός ο θόρυβος αυτός. Τον επισυνάπτω εδώ μήπως και τον ακούσει κάποιος που ξέρει και μου πει. Οπότε αυτό είναι το ένα ερώτημα μου. Το άλλο ερωτημα είναι, τι κάνεις όταν από την εταιρία σου λένε όλα καλά, ενώ το προϊόν τους μάλλον δεν είναι καλά και σου σπάει τα νεύρα και σε κάνει εσένα να μην είσαι καλά. Προσθέτω ότι ο θόρυβος αυτός ακούγεται μόνο όταν δουλεύει ο ανεμιστήρας και φυσικά σταματάει όταν ανοίξω κάποια από τις 2 πόρτες του ψυγείου. Επίσης, έχω και ένα 2ο no frost Pitsos ψυγείο (60αρι αυτό), σε άλλο χώρο, που δεν ακούγεται έτσι. Ο ήχος που ακούγεται σε αυτό το αρχείο ξεκινάει με μένα να ηχογραφώ πίσω και πλάγια από το ψυγείο, από την μέση περίπου ανεβαίνοντας σιγά σιγά προς τα πάνω και μετά κατεβαίνω πάλι προς τα κάτω. Ακούγεται ένα φουρφουρι, ένας μεταλλικός ήχος και κάτι άλλο που μάλλον είναι το μοτέρ, αλλά δεν ξέρω αν ένα σωστό μοτέρ θα πρέπει να ακούγεται έτσι. Συγνώμη για την λεπτομερή περιγραφή, κάνω ο,τι καλύτερο μπορώ για να δώσω εικόνα. Αγνοήστε την γάτα! Μεγάλο ευχαριστώ από τώρα σε όποιον διαβάσει και απαντήσει!! Είμαι ευγνώμων. pitsos audio only 2.mp3 1 MB · 36 downloads Έχω pitsos nofrost και εγώ και η κόρη μου. Της κόρης μου δεν ακούγεται τίποτε. Το δικό μου κάνει ενδεχομένως τον ίδιο θόρυβο με το δικό σου μάλλον από τον ανεμιστήρα ο οποίος σταματά αυτόματα μόλις ανοίξει η πόρτα. Δεν έχω μπει στο τρυπάκι επισκευής γενικά το έχω συνηθίσει και στην κουζίνα όταν είμαι δεν το ακούω. Είναι θέμα απόφασης για μένα. Η παίρνεις την απόφαση και δεν του δίνεις σημασία άρα δεν το ακούς ή πας σε επισκευή - αντικατάσταση. Εγώ το έχω σχεδόν 15 χρόνια και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο άλλο πρόβλημα.
RiniB Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 19 ώρες πριν, papoys1 είπε Έχω pitsos nofrost και εγώ και η κόρη μου. Της κόρης μου δεν ακούγεται τίποτε. Το δικό μου κάνει ενδεχομένως τον ίδιο θόρυβο με το δικό σου μάλλον από τον ανεμιστήρα ο οποίος σταματά αυτόματα μόλις ανοίξει η πόρτα. Δεν έχω μπει στο τρυπάκι επισκευής γενικά το έχω συνηθίσει και στην κουζίνα όταν είμαι δεν το ακούω. Είναι θέμα απόφασης για μένα. Η παίρνεις την απόφαση και δεν του δίνεις σημασία άρα δεν το ακούς ή πας σε επισκευή - αντικατάσταση. Εγώ το έχω σχεδόν 15 χρόνια και δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο άλλο πρόβλημα. Ναι, οκ. Εξαρτάται πόσο δυνατά ακούγεται στον καθένα και πόση αντοχή έχει στους θορύβους. Εγώ έχω μεγάλη ευαισθησία στους ήχους, και κάθε δυνατός θόρυβος με ενοχλεί, δεν μπορώ να τον αγνοήσω.
papoys1 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, RiniB είπε Ναι, οκ. Εξαρτάται πόσο δυνατά ακούγεται στον καθένα και πόση αντοχή έχει στους θορύβους. Εγώ έχω μεγάλη ευαισθησία στους ήχους, και κάθε δυνατός θόρυβος με ενοχλεί, δεν μπορώ να τον αγνοήσω. Και σε μένα συμβαίνει. Η σύζυγος πολλές φτάνει σε σημείο να λέει πάμε να πάρουμε άλλο γιατί και αυτή δεν αντέχει τον ήχο. Τι να πω απλά είπα ότι και σε μένα το ένα κάνει το ίδιο. Ενδεχομένως κάποιοι τύποι να έχουν αυτό το πρόβλημα γιατί της κόρης μου που και αυτό είναι pitsos no frost δεν ακούς τίποτε. Εσένα σταματάει όταν ανοίγεις την πόρτα. Αν ναι είναι ακριβώς ο ίδιος ήχος και αν φωνάξεις μάστορα να επικεντρωθεί σε αυτό το μοτέρ ή τον ανεμιστήρα που κάνει την ανακύκλωση του αέρα. Αν τελικά βγάλεις άκρη πες να κάνω και εγώ το ίδιο. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2021 από papoys1
gpapadakis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ανεμιστήρας είναι το πρόβλημα του. Ακούγεται να βαράει ο ανεμιστήρας και σε αυτό που έβαλες, ο μεταλλικός συνεχόμενος ήχος είναι ο συμπιεστής (το μοτέρ). Αν ανοίγεις την πόρτα και σταματάει, είναι σίγουρα ανεμιστήρας. Αυτοί οι μικροί ανεμιστήρες έχουν ρουλεμάν και χαλάνε με τον καιρό, αλλά τα επιβαρύνει και η ψύξη ιδίως αν πιάσει πάγο η φτερωτή τους. Ανάλογα και πως είναι στηριγμένος μπορεί να ξεκολλήσει και από τη βάση και να συντονίζει. Με την αλλαγη θα ησυχάσεις προς το παρον. Τα nofrost έχουν 2 ανεμιστήρες, ένα στην κατάψυξη που στέλνει τον αέρα πάνω, και ένα στη συντήρηση που διαχέει την ψύξη. Όταν ανοίγεις την πόρτα της συντήρησης, σταματάει ο ανεμιστήρας της. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2021 από gpapadakis 1
ekrepali Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Στις 12/10/2021 στις 6:55 ΜΜ, gpapadakis είπε Ανεμιστήρας είναι το πρόβλημα του. Ακούγεται να βαράει ο ανεμιστήρας και σε αυτό που έβαλες, ο μεταλλικός συνεχόμενος ήχος είναι ο συμπιεστής (το μοτέρ). Κι εγώ στο δικό μου όταν προτοάκουσα το θόρυβο νόμιζα για ανεμιστήρα ή μοτέρ και τελικά όπως ανέφερα πιο πάνω ήταν το σασί. Χτυπούσε κάτι άλλο που ήταν από πίσω. Αρχικά είχα βάλει σφήνα χαρτόνι κάτω αριστερά αλλά δεν έκανε δουλειά.... μετά μου ήρθε η ιδέα με τα δεματικά ώστε να το το τραβήξω πιο δεξιά και να μείνει σταθερό. Τράβηξα σήμερα το ψυγείο να το καθαρίσω για να στρωθούν μετά τα χαλιά... ευκαιρία να βγάλω φωτογραφία. @RiniBεσένα τί έγινε τελικά, λύθηκε το πρόβλημα; 1
RiniB Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Περιμένω να έρθει Δευτέρα ο τεχνικός να αλλάξει τον ανεμιστήρα και μετά θα δω πώς ακούγεται. Θα ενημερώσω. Στις 12/10/2021 στις 6:57 ΠΜ, papoys1 είπε Και σε μένα συμβαίνει. Η σύζυγος πολλές φτάνει σε σημείο να λέει πάμε να πάρουμε άλλο γιατί και αυτή δεν αντέχει τον ήχο. Τι να πω απλά είπα ότι και σε μένα το ένα κάνει το ίδιο. Ενδεχομένως κάποιοι τύποι να έχουν αυτό το πρόβλημα γιατί της κόρης μου που και αυτό είναι pitsos no frost δεν ακούς τίποτε. Εσένα σταματάει όταν ανοίγεις την πόρτα. Αν ναι είναι ακριβώς ο ίδιος ήχος και αν φωνάξεις μάστορα να επικεντρωθεί σε αυτό το μοτέρ ή τον ανεμιστήρα που κάνει την ανακύκλωση του αέρα. Αν τελικά βγάλεις άκρη πες να κάνω και εγώ το ίδιο. Της κόρης σου μπορεί να είναι αθόρυβο γιατί έχει ένα καλύτερο μοντέλο από τι δικό σου. Αν καλέσεις την Πίτσος θα σου επιβεβαιώσει πως από κάποια μοντέλα και πάνω (πάνω σε κόστος και ποιότητα προφανώς) βάζουν έναν άλλον κινητήρα που έχει 10 χρόνια εγγύηση και είναι "πιο" αθόρυβος. Ίσως είναι αυτό. Δεν ξέρω. 1
ekrepali Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 23 λεπτά πριν, RiniB είπε Περιμένω να έρθει Δευτέρα ο τεχνικός να αλλάξει τον ανεμιστήρα και μετά θα δω πώς ακούγεται. Θα ενημερώσω. Eλπίζω να έστειλες το mail που σου είπα, ώστε να έχεις αποδεικτικό ότι βλάβη δηλώθηκε εντός εγγύησης. Θα μπορείς να τους ξαναφέρεις μέχρι να στο φτιάξουν. Ο ανεμιστήρας είναι το πιο φτηνό εξάρτημα... στα υπόλοιπα το παίζουν δύσκολοι ειδικά όταν είναι στο τέλος της εγγύησης. Μπορεί και να είναι ο συμπιεστής (αν δε δίνει σωστές στροφές στον ανεμιστήρα). Πάντως αν έχεις το ίδιο πρόβλημα μετά το service, μη κάνεις πίσω. Αν σου πούνε ότι τέτοιο θόρυβο κάνει το ψυγείο σύμφωνα με τα db... θα τους πεις ότι το γεγονός και μόνο ότι ο τεχνικός άλλαξε τον ανεμιστήρα είναι παραδοχή πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα και ο θόρυβος δεν είναι φυσιολογικός.
RiniB Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 7 λεπτά πριν, ekrepali είπε Eλπίζω να έστειλες το mail που σου είπα, ώστε να έχεις αποδεικτικό ότι βλάβη δηλώθηκε εντός εγγύησης. Θα μπορείς να τους ξαναφέρεις μέχρι να στο φτιάξουν. Ο ανεμιστήρας είναι το πιο φτηνό εξάρτημα... στα υπόλοιπα το παίζουν δύσκολοι ειδικά όταν είναι στο τέλος της εγγύησης. Μπορεί και να είναι ο συμπιεστής (αν δε δίνει σωστές στροφές στον ανεμιστήρα). Πάντως αν έχεις το ίδιο πρόβλημα μετά το service, μη κάνεις πίσω. Αν σου πούνε ότι τέτοιο θόρυβο κάνει το ψυγείο σύμφωνα με τα db... θα τους πεις ότι το γεγονός και μόνο ότι ο τεχνικός άλλαξε τον ανεμιστήρα είναι παραδοχή πως υπάρχει κάποιο πρόβλημα και ο θόρυβος δεν είναι φυσιολογικός. Τέλεια! Ωραίες συμβουλές αυτές. Τις κρατάω. Θα δω τι θα γίνει και θα επανέλθω. Σ' ευχαριστώ!
RiniB Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Επανέρχομαι λοιπόν! Ο τεχνικός ήρθε, μου είπε πως ο ανεμιστήρας ακούγεται φυσιολογικά αλλά έφερε τον καινούργιο για να τον αλλάξει. Τον άλλαξε λοιπόν και ο θόρυβος που κάνει πια δεν έχει καμία σχέση με το πώς ακουγόταν πριν.! Μα καμία! Το παραδέχτηκε και ο ίδιος, οπότε και τον ρώτησα, "αφού τώρα ο θόρυβος είναι φυσιολογικός γιατί πριν είπες ότι ήταν φυσιολογικός;". "Ε, έχω ακούσει χιλιάδες ψυγεία. Εκείνος ο θόρυβος ήταν φυσιολογικός σε σχέση με αυτά που έχω ακούσει! Άσε που μπορεί σε 6 μήνες να κάνει πάλι θόρυβο, ή και ποτέ", είπε. Άντε βγάλε άκρη τώρα. Δηλαδή, εν κατακλείδι, η πίτσος μου πουλάει ένα ψυγείο που κάνει Χ θόρυβο, 6 μήνες αργότερα είναι πιο θορυβώδες, το φτιάχνει μέσα στην εγγύηση, αλλά 2 χρόνια μετά την αγορά του, και μετά την λήξη της εγγύησής του, αν πρέπει να μου αλλάξει τον ανεμιστήρα για τον ίδιο θόρυβο, θα με χρεώσει. Δηλαδή αυτή είναι η ζωή των εν λόγω ανεμιστήρων και, βέβαια, η ποιότητα και η υπόσχεση της Πίτσος τη σήμερον ημέρα. Θενκς! Ελπίζω να βοήθησα και ευχαριστώ όλους σας για την βοήθεια. Ίσως χρειαστεί να επανέλθω σε 6 μήνες, ποιος ξέρει;! Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2021 από RiniB
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα