Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποσό που διαθέτουμε : Όσο πάει, σε λογικά πλαίσια.

Χρήση υπολογιστή : Montage, Motion Graphics, Video FX αλλά και games, από Fortnite μέχρι Forza Horizon και Flight Simulator.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: After Effects, Premiere, Photoshop, Illustrator, C4D

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Είναι συνδεδεμένες 3 οθόνες. Η κύρια για τα παιχνίσι είναι μια Dell 32 S3220DGF 2560X1440/164Hz

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θα προτιμούσα από ένα, εκτός και αν οι διαφορές στις τιμές είναι πολύ μεγάλες.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα προτιμούσα να πληρώσω κάποιον από εδώ μέσα, μιας και πολλοί κάνουν εκπλητκική δουλειά.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πoιο . Windows 11

Κρατάω από τον υπάρχοντα υπολογιστή: Το τροφοδοτικό Corsair HX750i, μια Gigabyte 2080 Super και έναν SSD 512Gb SanDisk

Τι θέλω να περιλαμβάνει ή αναβάθμιση:

- CPU: Όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόδοση σε Single Core. Προσανατολίζομαι προς AMD X5900. Αν νομίζετε πως αξίζει, μπορεί να περιμένω και τους επερχόμενους Intel.
- MB: Ανάλογα την πλατφόρμα. Θα ήθελα να είναι καλά έξοπλισμένη (Wifi 6, USB C κτλ). Να παίρνει 3 Μ2
- RAM: 64Gb.
- SSD: Έναν Μ2 Gen4 1TB για Boot και προγράμματα, έναν M2 512Gb για Media Cache,  έναν 1ΤΒ για τα Projects. Τα παιχνίδια θα πάνε στον SSD που ήδη υπάρχει.
- CASE: Καλό Air flow, να έχει χώρο να προσθέσω κάτι αν χρειαστεί και να είναι άνετο ώστε να μην κάνω ταχτυδακτυλουργικά για να βάλω πχ Ram.
- Water cooling: Για περισσότερη άνεση χώρου. Επειδή είναι δίπλα μου, δεν θέλω να κάνει φασαρία.

Γενικά, δεν με ενδιαφέρουν τα λαμπάκια στο κουτί, μιας και είναι κάτω από το γραφείο. Θα ήθελα ένα ισορροπημένο σύστημα ώστε να μπορώ να κάνω άνετα και γρήγορα τη δουλειά μου, αξιόπιστο και, όσο γίνεται, future proof. Έχω πλέον μεγαλώσει και ξεπέρασα το "δώσε ένα 20% στην τιμή για να κερδίσεις 3% σε ένα benchmark." :)

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, unforgiven είπε

Ποσό που διαθέτουμε : Όσο πάει, σε λογικά πλαίσια.

Χρήση υπολογιστή : Montage, Motion Graphics, Video FX αλλά και games, από Fortnite μέχρι Forza Horizon και Flight Simulator.

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: After Effects, Premiere, Photoshop, Illustrator, C4D

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Είναι συνδεδεμένες 3 οθόνες. Η κύρια για τα παιχνίσι είναι μια Dell 32 S3220DGF 2560X1440/164Hz

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Αθήνα

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θα προτιμούσα από ένα, εκτός και αν οι διαφορές στις τιμές είναι πολύ μεγάλες.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα προτιμούσα να πληρώσω κάποιον από εδώ μέσα, μιας και πολλοί κάνουν εκπλητκική δουλειά.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πoιο . Windows 11

Κρατάω από τον υπάρχοντα υπολογιστή: Το τροφοδοτικό Corsair HX750i, μια Gigabyte 2080 Super και έναν SSD 512Gb SanDisk

Τι θέλω να περιλαμβάνει ή αναβάθμιση:

- CPU: Όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόδοση σε Single Core. Προσανατολίζομαι προς AMD X5900. Αν νομίζετε πως αξίζει, μπορεί να περιμένω και τους επερχόμενους Intel.
- MB: Ανάλογα την πλατφόρμα. Θα ήθελα να είναι καλά έξοπλισμένη (Wifi 6, USB C κτλ). Να παίρνει 3 Μ2
- RAM: 64Gb.
- SSD: Έναν Μ2 Gen4 1TB για Boot και προγράμματα, έναν M2 512Gb για Media Cache,  έναν 1ΤΒ για τα Projects. Τα παιχνίδια θα πάνε στον SSD που ήδη υπάρχει.
- CASE: Καλό Air flow, να έχει χώρο να προσθέσω κάτι αν χρειαστεί και να είναι άνετο ώστε να μην κάνω ταχτυδακτυλουργικά για να βάλω πχ Ram.
- Water cooling: Για περισσότερη άνεση χώρου. Επειδή είναι δίπλα μου, δεν θέλω να κάνει φασαρία.

Γενικά, δεν με ενδιαφέρουν τα λαμπάκια στο κουτί, μιας και είναι κάτω από το γραφείο. Θα ήθελα ένα ισορροπημένο σύστημα ώστε να μπορώ να κάνω άνετα και γρήγορα τη δουλειά μου, αξιόπιστο και, όσο γίνεται, future proof. Έχω πλέον μεγαλώσει και ξεπέρασα το "δώσε ένα 20% στην τιμή για να κερδίσεις 3% σε ένα benchmark." :)

Σας ευχαριστώ.

5900x

MB

ram 1   ram2

ssd1  ssd2  ssd3

case1  case2

cooler1 cooler2 cooler3

Το 1ο ξερω οτι το παιρνεις τωρα και σε καλη τιμη , τα υπολοιπα επιλεγεις μαγαζια σε σχεση με διαθεσιμοτητες οι οποιες αρχιζουν να ελλατωνονται , σου εχω βαλει απο 2 & 3 σε ορισμενα , οτι θελεις διαλεγεις αν σε κανουν ψυκτρα μπορεις να βαλεις και την τελευταια μια χαρα θα ειναι

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, triplex1 είπε

Το 1ο ξερω οτι το παιρνεις τωρα και σε καλη τιμη , τα υπολοιπα επιλεγεις μαγαζια σε σχεση με διαθεσιμοτητες οι οποιες αρχιζουν να ελλατωνονται , σου εχω βαλει απο 2 & 3 σε ορισμενα , οτι θελεις διαλεγεις αν σε κανουν ψυκτρα μπορεις να βαλεις και την τελευταια μια χαρα θα ειναι

Σε ευχαριστώ. Γιατί MB με Β550 και όχι με X570;
Αλλάζοντας την MB με μία με X570, έφτιαξα αυτό:
image.png.a5520345d1a80a0210f62098f872eb4b.png

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Σε ευχαριστώ. Γιατί MB με Β550 και όχι με X570;
Αλλάζοντας την MB με μία με X570, έφτιαξα αυτό:
image.png.a5520345d1a80a0210f62098f872eb4b.png

Γιατι η συγκεκριμενη ειναι επαρκης κατα την αποψη μου , τωρα απο κει και  περα για τα + που εχει αν νομιζει οτι αξιζει τα περιπου 100+ τα δινεις και παιρνεις (επελεξες και καλη εταιρεια)

εδω σε βαζω ενα λινκ στα + που εχει η gigabyte    https://versus.com/en/asus-rog-strix-b550-e-gaming-vs-gigabyte-x570-aorus-master

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μετά από πολλές δοκιμές NVME στο δεύτερο και τρίτο slot X570 παρατήρησα ότι μόνο οι Samsung έχουν καλές επιδόσεις, η διαφορά από τις άλλες μάρκες που έχω δοκιμάσει ήταν μεγάλη. Αντιθέτως στο πρώτο slot και όσο είναι καινούργιοι οι NVME ισχύουν ακριβώς αυτά που γράφουν τα benchmark στο internet.

Επίσης θα είναι κρίμα να μην περιμένεις να δεις τους Intel, δεν ξέρω για τιμές αλλά τα leaks δείχνουν μεγάλη αύξηση στις επιδόσεις σε αυτά που σε ενδιαφέρουν.

"The last test was in Cinebench R20 and here is where we see the Core i5-12400 perform above any stock AMD Ryzen 5000 CPU when it comes to single-core performance."

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 3
Δημοσ.
10 ώρες πριν, elpenor είπε

Επίσης θα είναι κρίμα να μην περιμένεις να δεις τους Intel, δεν ξέρω για τιμές αλλά τα leaks δείχνουν μεγάλη αύξηση στις επιδόσεις σε αυτά που σε ενδιαφέρουν.

"The last test was in Cinebench R20 and here is where we see the Core i5-12400 perform above any stock AMD Ryzen 5000 CPU when it comes to single-core performance."

Μέσα Νοεμβρίου, αν είδα καλά, μαζί με τις νέες ΜΒ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, unforgiven είπε

Μέσα Νοεμβρίου, αν είδα καλά, μαζί με τις νέες ΜΒ;

MB καλή για Intel 250/300euros να υπολογίζεις γιατί με πιο φτηνή καλή τύχη 

Επεξ/σία από ICE-T
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Κάπου στα 300-350 είχα στο μυαλό μου.

Θα εχεις και δωρεαν φουρνο για τον χειμωνα μη μασας ☺️

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Κάπου στα 300-350 είχα στο μυαλό μου.

υποθέσεις κάνουμε τόσο άρχιζαν σε 10,11 γενιάς δεν ξέρουμε ακόμα για την νέα γενιά ακόμα ,δεν έχουμε δεί τίποτα μόνο κάτι slides show's 😂οπότε βλέπουμε

33 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Θα εχεις και δωρεαν φουρνο για τον χειμωνα μη μασας ☺️

Δεν είναι απόλυτο αυτό στοκ δεν νομίζω να περνάνε τα 130watt

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, ICE-T είπε

Δεν είναι απόλυτο αυτό στοκ δεν νομίζω να περνάνε τα 130watt

Οι ιντελ;;;; μην εισαι τοσο σιγουρος , μια χαρα τα περνανε , εδω ο 5900x φτανει χωρις ζορια τα 142

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, triplex1 είπε

Οι ιντελ;;;; μην εισαι τοσο σιγουρος , μια χαρα τα περνανε , εδω ο 5900x φτανει χωρις ζορια τα 142

9900Κ που είχα στοκ δεν τα πέρναγε από ότι θυμάμαι

3 λεπτά πριν, triplex1 είπε

μόνο στα benchmark σε κανονική χρήση σπάνια η σε παιχνίδια

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...