KrTikker Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα, Έχω λογαριασμό (μόνο) στην Πειραιώς, ας πούμε τον 12345, ο οποίος αναγράφεται στο χαρτί που μου έδωσαν από την τράπεζα. Στο ίδιο χαρτί αναγράφεται ως IBAN το GRxxxxx5678. Αν πάω εδώ https://www.winbank.gr/sites/idiwtes/el/Pages/Structure/WinbankIBANCalculator.aspx Και επιλέξω "Μετατροπή σε IBΑΝ" Η αντιστοίχιση γίνεται σωστά. Στο Winbank στο κινητό όμως, μου εμφανίζεται ως IBAN το GRxxxxx7890, το οποίο είναι διαφορετικό από αυτό που αναγράφεται στο χαρτί της τράπεζας αλλά στο πεδίο "Επιβεβαίωση IBAN" φαίνεται κι αυτό έγκυρο. Δεν έχω κάποιο γνωστό με Winbank για να κάνουμε δοκιμές. Παίζει να ισχύουν και τα 2 ;
fredd0 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 οι λογαριασμοι ειναι μοναδικοι, δεν υπαρχει κανενας τροπος 2 iban να οδηγουν στον ιδιο λογαριασμο. Τραβα τη Δευτερα στην τραπεζα να το ξεκαθαρισεις, παντως αν στο site/atm βλεπεις 7890, αυτο ισχυει 2
Joshua21 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 25 λεπτά πριν, KrTikker είπε Καλησπέρα, Έχω λογαριασμό (μόνο) στην Πειραιώς, ας πούμε τον 12345, ο οποίος αναγράφεται στο χαρτί που μου έδωσαν από την τράπεζα. Στο ίδιο χαρτί αναγράφεται ως IBAN το GRxxxxx5678. Δεν μπορεί να ισχύει το παραπάνω, ο αριθμός λογαριασμού έχει 13 ψηφία και όχι 5, και επίσης τα τελευταία 9 ψηφία του αριθμού λογαριασμού σου είναι τα ίδια με τα τελευταία 9 ψηφία του iban. Δες το ξανά. 1
KrTikker Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δεν μπορεί να ισχύει το παραπάνω, ο αριθμός λογαριασμού έχει 13 ψηφία και όχι 5, και επίσης τα τελευταία 9 ψηφία του αριθμού λογαριασμού σου είναι τα ίδια με τα τελευταία 9 ψηφία του iban. Δες το ξανά. Ναι οκ το έγραψα έτσι για να γίνει πιο κατανοητό αλλά μάλλον κατάφερα να το μπερδέψω περισσότερο μιας και ισχύει αυτό που λες αλλά δεν το πρόσεξα . Όντως ο λογαριασμός της τράπεζας με το IBAN στο οποίο αντιστοιχεί έχουν ίδια τα τελευταία ψηφία. Οπότε φαίνεται σωστό. Το ερώτημα που παραμένει είναι πως προέκυψε το 2ο IBAN, αυτό του app, το οποίο είναι εντελώς διαφορετικό Εδώ να προσθέσω ότι όταν βάζω το ATM στην κάρτα βλέπω τα λεφτά που μου λέει και η εφαρμογή (δηλαδή το 2ο IBAN) Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2021 από KrTikker
Joshua21 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, KrTikker είπε Ναι οκ το έγραψα έτσι για να γίνει πιο κατανοητό αλλά μάλλον κατάφερα να το μπερδέψω περισσότερο μιας και ισχύει αυτό που λες αλλά δεν το πρόσεξα . Όντως ο λογαριασμός της τράπεζας με το IBAN στο οποίο αντιστοιχεί έχουν ίδια τα τελευταία στοιχεία . Οπότε φαίνεται σωστό. Το ερώτημα που παραμένει είναι πως προέκυψε το 2ο IBAN, αυτό του app, το οποίο είναι εντελώς διαφορετικό Μήπως είσαι συνδικαιούχος σε άλλο λογαριασμό? Μήπως έχεις δεύτερο λογαριασμό και δεν το ξέρεις? Μήπως ο λογαριασμός winbank στον οποίο έχεις κάνει login ανήκει σε άλλο πρόσωπο? Εδώ δε μπορείς εσύ ο ίδιος να καταλάβεις τι γίνεται που τα έχεις όλα μπροστά σου, πόσο μάλλον εμείς που μας ρωτάς δίνοντας μας άσχετα νούμερα. 5 λεπτά πριν, KrTikker είπε Εδώ να προσθέσω ότι όταν βάζω το ATM στην κάρτα βλέπω τα λεφτά που μου λέει και η εφαρμογή (δηλαδή το 2ο IBAN) :-ο) 1
KrTikker Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 22 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Μήπως είσαι συνδικαιούχος σε άλλο λογαριασμό? Όχι Μήπως έχεις δεύτερο λογαριασμό και δεν το ξέρεις? Απ' όσο ξέρω όχι Μήπως ο λογαριασμός winbank στον οποίο έχεις κάνει login ανήκει σε άλλο πρόσωπο? Σίγουρα όχι Εδώ δε μπορείς εσύ ο ίδιος να καταλάβεις τι γίνεται που τα έχεις όλα μπροστά σου, πόσο μάλλον εμείς που μας ρωτάς δίνοντας μας άσχετα νούμερα. Ισχύει, άρα μάλλον η μόνη λύση είναι άδεια από την δουλειά και επίσκεψη στην τράπεζα. 26 λεπτά πριν, KrTikker είπε Εδώ να προσθέσω ότι όταν βάζω το ATM στην κάρτα βλέπω τα λεφτά που μου λέει και η εφαρμογή (δηλαδή το 2ο IBAN) :-ο) αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα οκ το έκαψα
Joshua21 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, KrTikker είπε Ισχύει, άρα μάλλον η μόνη λύση είναι άδεια από την δουλειά και επίσκεψη στην τράπεζα. Εγώ πάλι πιστεύω πως ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να καταλάβεις που είναι το λάθος σου είναι να κοιτάξεις πιο προσεκτικά το χαρτί που σου έδωσαν από την τράπεζα και αυτά που σου δείχνει η εφαρμογή στο κινητό. Επίσης αν θέλεις δείξε μας screenshoot από την εφαρμογή για να σου πούμε τι ακριβώς είναι αυτό το "αταίριαστο" iban, άσε μόνο τα 3 τελευταία ψηφία, κρύψε όλα τα υπόλοιπα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα