peter_p Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να μου πει κάποιος αν γνωρίζει από προσωπική εμπειρία ή βάσει νόμου αν γίνεται η τράπεζα μέσω κοινής συναίνεσης πωλητή-αγοραστή να μεταβιβάσει το δάνειο του πωλητή στον αγοραστή κι έπειτα φυσικά το σπίτι να μεταβιβαστεί στον αγοραστή.Πρόκειται για ένα ποσό 150.000€ που απέμεινε και τόσο το πουλάει το σπίτι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, ελπίζω να ήμουν κατανοητός.
Joshua21 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 7 λεπτά πριν, peter_p είπε Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να μου πει κάποιος αν γνωρίζει από προσωπική εμπειρία ή βάσει νόμου αν γίνεται η τράπεζα μέσω κοινής συναίνεσης πωλητή-αγοραστή να μεταβιβάσει το δάνειο του πωλητή στον αγοραστή κι έπειτα φυσικά το σπίτι να μεταβιβαστεί στον αγοραστή.Πρόκειται για ένα ποσό 150.000€ που απέμεινε και τόσο το πουλάει το σπίτι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, ελπίζω να ήμουν κατανοητός. Χρειάζεται και η συναίνεση της τράπεζας, δεν αρκεί μόνο η συναίνεση πωλητή και αγοραστή, και σύμφωνα με όσα περιγράφεις δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει.
citiz Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Γιστι το κάνουμε πολύπλοκο; Ο αγοραστής παίρνει νεο δάνειο και εξοφλείται το παλιό.
Joshua21 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, citiz είπε Γιστι το κάνουμε πολύπλοκο; Ο αγοραστής παίρνει νεο δάνειο και εξοφλείται το παλιό. Δεν είναι τόσο απλό... δάνειο δεν δίνουν στον καθένα, και το κυριότερο σε καμία απολύτως περίπτωση δεν χρηματοδοτούν το 100% της αξίας του ακινήτου.
citiz Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Εξαρτάται. Να πάνε ιδιοκτήτης και αγοραστής στην τράπεζα που είναι το στεγαστικό να υποβάλλει ο μεν αγοραστής αίτηση νεου στεγαστικου ο δε πωλητής ας πει εναν λόγο γιατί θελει να να πουληθεί το ακίνητο και να εξοφληθεί το στεγαστικό, πχ οικονομικές δυσκολίες. Θα αξιολογηθεί και θα του πουν. 1
kosmis Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Φαντάζομαι παίζει ρόλο και η τρέχουσα αξία του σπιτιού αν πουληθεί
LawyerS Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Θα ζητήσεις από την τράπεζα να αποπληρώσεις εσύ το δάνειο και να σου εκχωρήσει την εμπράγματη ασφάλεια (υποθήκη ή προσημείωση) την οποία και θα μεταγράψεις στο κτηματολόγιο ή υποθηκοφυλάκειο. Μετά θα προχωρήσεις σε αγορά την οικίας. Με την μεταγραφή και του συμβολαίου αγορά λόγω ένωσης αποσβήνεται η υποθήκη ή προσημείωση. Νομικά είναι δυνατόν να συμβεί. Αλλά βρες έναν καλό δικηγόρο να αναλάβει τις όποιες ενέργειες έτσι ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα.
tigergreg Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Πολλα ακινητα με δανεια "ξεφορτωνονται" οταν η τρεχουσα εμπορικη αξια ειναι μικροτερη του χρεους... Ετσι συμβαινει με τις "φουσκες"... Αν ο νεος αγοραστης εχει τις "οικονομικες προδιαγραφες" της τραπεζας τοτε μπορει να γινει δεκτο. Βεβαια η πλειοψηφια απ οσα εχω δει τουλαχιστον ειναι...."που πας ρε καραμητρα?"...🤣 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα