Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να μου πει κάποιος αν γνωρίζει  από προσωπική εμπειρία ή βάσει νόμου αν γίνεται η τράπεζα μέσω κοινής συναίνεσης πωλητή-αγοραστή να μεταβιβάσει το δάνειο του πωλητή στον αγοραστή κι έπειτα φυσικά το σπίτι να μεταβιβαστεί στον αγοραστή.Πρόκειται για ένα ποσό 150.000€ που απέμεινε και τόσο το πουλάει το σπίτι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, ελπίζω να ήμουν κατανοητός.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, peter_p είπε

Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να μου πει κάποιος αν γνωρίζει  από προσωπική εμπειρία ή βάσει νόμου αν γίνεται η τράπεζα μέσω κοινής συναίνεσης πωλητή-αγοραστή να μεταβιβάσει το δάνειο του πωλητή στον αγοραστή κι έπειτα φυσικά το σπίτι να μεταβιβαστεί στον αγοραστή.Πρόκειται για ένα ποσό 150.000€ που απέμεινε και τόσο το πουλάει το σπίτι. Ευχαριστώ εκ των προτέρων, ελπίζω να ήμουν κατανοητός.

Χρειάζεται και η συναίνεση της τράπεζας, δεν αρκεί μόνο η συναίνεση πωλητή και αγοραστή, και σύμφωνα με όσα περιγράφεις δεν υπάρχει περίπτωση να συναινέσει.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, citiz είπε

Γιστι το κάνουμε πολύπλοκο; Ο αγοραστής παίρνει νεο δάνειο και εξοφλείται το παλιό.

Δεν είναι τόσο απλό... δάνειο δεν δίνουν στον καθένα, και το κυριότερο σε καμία απολύτως περίπτωση δεν χρηματοδοτούν το 100% της αξίας του ακινήτου.

Δημοσ.

Εξαρτάται. Να πάνε ιδιοκτήτης και αγοραστής στην τράπεζα που είναι το στεγαστικό να υποβάλλει ο μεν αγοραστής αίτηση νεου στεγαστικου ο δε πωλητής ας πει εναν λόγο γιατί θελει να να πουληθεί το ακίνητο και να εξοφληθεί το στεγαστικό, πχ οικονομικές δυσκολίες. Θα αξιολογηθεί και θα του πουν.

• Thanks 1
Δημοσ.

Θα ζητήσεις από την τράπεζα να αποπληρώσεις εσύ το δάνειο και να σου εκχωρήσει την εμπράγματη ασφάλεια (υποθήκη ή προσημείωση) την οποία και θα μεταγράψεις στο κτηματολόγιο ή υποθηκοφυλάκειο. Μετά θα προχωρήσεις σε αγορά την οικίας. Με την μεταγραφή και του συμβολαίου αγορά λόγω ένωσης αποσβήνεται η υποθήκη ή προσημείωση. Νομικά είναι δυνατόν να συμβεί. Αλλά βρες έναν καλό δικηγόρο να αναλάβει τις όποιες ενέργειες έτσι ώστε να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα. 

Δημοσ.

Πολλα   ακινητα  με   δανεια  "ξεφορτωνονται"  οταν  η   τρεχουσα   εμπορικη   αξια   ειναι   μικροτερη   του  χρεους...

Ετσι   συμβαινει   με  τις   "φουσκες"...

Αν   ο  νεος   αγοραστης  εχει   τις   "οικονομικες  προδιαγραφες"   της  τραπεζας  τοτε  μπορει   να   γινει  δεκτο.

Βεβαια   η  πλειοψηφια   απ  οσα   εχω   δει  τουλαχιστον   ειναι...."που  πας  ρε  καραμητρα?"...🤣

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...