Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Την άλλη βδομάδα δίνω για δίπλωμα και ξεκίνησα και εγώ την αναζήτηση για το πρώτο μου αυτοκίνητο. Το ποσό που μπορώ να διαθέσω αυτή τη περίοδο είναι Μαξ 4000€ γνωρίζοντας ότι θέλει ψάξιμο να βρεις κάτι καλό. Τα μοντέλα που κοιτάω είναι Ford Fiesta 2007, Ford focus ή κάνα opel corsa, Astra. Γνωρίζεται αν βγάζουν κάνα χοντρό πρόβλημα μετά τα 150.000χλμ; Γιατί κάπου εκεί παίζουν όλα σε αυτή τη τιμή. 

Ευχαριστω εκ των προτέρων. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα χρήματα που κοιτάς όλα τα αυτοκίνητα που θα δεις με τα χαρακτηριστικά που ζητάς θα είναι ταλαιπωρημένα κατα 99,9999% με περισσότερα χλμ στη καμπούρα τους από τα αναγραφόμενα στο κοντερ τους... Πάρε αγκαζέ μηχανικό της προκοπής και της απόλυτης εμπιστοσύνης σου και δειτε την κατασταση του όποιου υποψηφιου οχήματος όσο το δυνατόν γινεται επιμελέστερα. Σε αυτοκίνητα δεκαετίας και πάνω περισσότερο ρόλο παίζει η κατάσταση αυτή καθεαυτή του προς αγορά αυτοκινήτου παρά η όποια "φήμη" έχει σαν μοντέλο.

Εχε καβάντζα και κανά χιλιάρικο για τα όποια έξοδα συντήρησης θα χρειασθούν κατά τον πρώτο χρόνο... Μα ένα μεγάλο πλήρες σέρβις για να μπει σε μια σειρά και να ξέρεις τι και πως , μα ένα σετ λάστιχα (το 95% των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχει λάστιχα που κάνουν μόνο για να μην χτυπάνε μεταξύ τους οι βαρκες στα λιμανια), μα ένα σετ αμορτισερ ή σετ συμπλέκτη (εισαι νεος οδηγός οπως λες, οπότε πολύ πιθανο να φτασεις στο τέλος του έναν ήδη ταλαιπωρημένο από τα χλμ συμπλέκτη σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα)

Μην επιλέξεις το απολύτως φθηνότερο, είναι 100 % σίγουρο ότι θα αποδειχθεί από τα ακριβότερα και μάλιστα βραχυπρόθεσμα...

Βλέπεις πολλές αγγελίες, απορρίπτεις τις περισσότερες από αυτές , επιλέγεις καμια δεκαριά το πολύ απο όσες απέμειναν  , κοιτάς με το μηχανικό σου τρία τέσσερα από αυτά και που κατά τη γνώμη σας αξίζει να ασχοληθείς και επιλέγεις το καλύτερο από εκείνα  που ελέγχεις...

Επεξ/σία από nik0laus
  • Like 2
Δημοσ.

Δυστυχως μηχανικο δικο μου δεν εχω οποτε θα το ελεγξω σε αντιπροσωπεια ή εξουσιοδοτημενο συνεργατη. Αρχικα ειχα θεση οριο τα 3000 οποτε ανεβηκα ηδη 1k για να βρω κατι καλυτερο. Τωρα αν ειναι κατι πολυ καλυτερο θα το κοιταξω σιγουρα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, thyra_7 είπε

Δυστυχως μηχανικο δικο μου δεν εχω οποτε θα το ελεγξω σε αντιπροσωπεια ή εξουσιοδοτημενο συνεργατη. Αρχικα ειχα θεση οριο τα 3000 οποτε ανεβηκα ηδη 1k για να βρω κατι καλυτερο. Τωρα αν ειναι κατι πολυ καλυτερο θα το κοιταξω σιγουρα

Ανέβα λίγο περισσότερο , γύρα στα 6000 βρίσκεις αξιόλογες επιλογές  με λίγα km και από ιδιώτες.

Επεξ/σία από Dark_Nightfall
Δημοσ.
1 ώρα πριν, thyra_7 είπε

Δε το λες και λιγο παραπανω τον διπλασιασμο του Bugdet. Δεκτες ολες οι απαντησεις παντως.

Περίμενε να τα μαζέψεις , το να δώσεις 3000 + 1000 για τυχόν επισκευές που θα προκύψουν δεν έχει νόημα , καλύτερα να περιμένεις να μαζέψεις ένα ποσό γύρω στα 6000 να πάρεις κάτι αξιόλογο χωρίς να χρειαστούν επισκευές και μαλακίες (τουλάχιστον άμεσα).

Ενδεικτικά να αναφέρω https://www.car.gr/classifieds/cars/view/316300563-suzuki-swift

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Ενδεικτικά να αναφέρω https://www.car.gr/classifieds/cars/view/316300563-suzuki-swift

Σχεδόν 14 ετών, με 47.000χλμ,αντε ας πούμε ότι είναι πραγματικά,

ελάχιστες φώτο, καμμια από το σαλόνι του, γιατί άραγε, δεν λέει αν έχει κτεο σε ισχύ, 

κάτι τέτοια δεν τα κοιτάς καν. 

Ατρακακαριστο.

Επεξ/σία από jmmys
Δημοσ.

ίσως η άποψη μου να μην γίνει αρεστή, αλλά με λίγα χρήματα ίσως να μην είναι σωστό να πάρει κάποιος αυτοκίνητο. Για να είναι φθηνό, θα είναι παλιό, με ανάγκη συντήρησης και φυσικά η ασφάλεια είναι σε δεύτερη μοίρα, τόσο η δική σου όσο και των άλλων οδηγών. Κάνε υπομονή και οικονομία και πάρε ένα πιο κατάλληλο αυτοκίνητο.

Επίσης αυτή δεν είναι καλή περίοδος να πάρει κάποιος αυτοκίνητο λόγω των ελλείψεων στην αυτοκινητοβιομηχανία. Τα μεταχειρισμένα έχουν γίνει πιο ακριβά και τα καινούρια έχουν μεγάλες αναμονές. Σύμφωνα με τα όσα λέγονται στο χώρο, Q3 του '22 θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. 

Δημοσ.

Οπως είπα όλες οι απόψεις δέκτες. Θα κοιτάξω μήπως ανέβω λίγο ακόμα. Γιατί το να περιμένω μέχρι το 3 τετράμηνο του 22 νομίζω δεν είναι εφικτό. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, jmmys είπε

Σχεδόν 14 ετών, με 47.000χλμ,αντε ας πούμε ότι είναι πραγματικά,

ελάχιστες φώτο, καμμια από το σαλόνι του, γιατί άραγε, δεν λέει αν έχει κτεο σε ισχύ, 

κάτι τέτοια δεν τα κοιτάς καν. 

Ατρακακαριστο.

Ενδεικτικά το ανέφερα , δεν πας να το πάρεις χωρίς να το κάνεις τον προβλεπόμενο έλεγχο προφανώς , τώρα αν εσύ το προσπερνάς ε προσπέρασέ το.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Dark_Nightfall είπε

Ενδεικτικά το ανέφερα , δεν πας να το πάρεις χωρίς να το κάνεις τον προβλεπόμενο έλεγχο προφανώς , τώρα αν εσύ το προσπερνάς ε προσπέρασέ το.

Ναι βρε, εννοείται ότι το ανέφερες ενδεικτικά, και φυσικά συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που είπες, απλά το είπα για να προσεχει ο κάθε αγοραστής την περιγραφή του πωλητή ώστε να μην χάνει χρόνο,να πάει να βλέπει ενα κάρο αμάξια, εκτός αν τον έχει μπόλικο. 

Όσο πιο λεπτομερής ειναι μια αγγελία, χωρίς φανφάρες, τόσο πιο πιθανό ειναι να το δει κάποιος από κοντά. Για τον TS πήγαινε το σχόλιο. 

Δημοσ.

Επίσης καλό αυτό που λέτε για αμάξι από ιδιώτη αλλά αυτό προϋποθέτει σχεδόν πάντα να έχεις όλο το ποσό οπότε δυσκολεύει αρκετά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα και από μένα.Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις και Renault clio, μπορείς να βρεις με καλό ψάξιμο 08'-10' μοντέλα με τον TCE κινητήρα 1200cc,να πληρώνεις και λιγότερα τέλη, μικρότερες καταναλώσεις αλλά παράλληλα να μη χάσεις σε ιπποδύναμη και τραβήγματα.Μετά μπορείς να δεις το Hyundai i10 και Volkswagen Polo.Θα συμφωνήσω ότι θα πρέπει να βάλεις στην άκρη ένα ποσό για πιθανές βλάβες καθώς και λεφτά για το 'πρώτο' σέρβις.Οπότε αν το ταβάνι σου είναι 4500,μιλώντας από προσωπική εμπειρία με το δικό μου, ένα 400αρι για να το 'στρώσεις' και βάλε άλλο τόσο μην τυχόν σου πετάξει κάτι τους επόμενους μήνες.Άριστο,ειδικά σε αυτό το μπατζετ δεν θα βρεις, όλα κάτι θα έχουν, από εξωτερικές φθορές, ταλαιπωρημένο σαλόνι, μέχρι και διαρροές λαδιών από τσιμούχες στροφάλου,κομπρέσορα A/C,να θέλουν άλλαγμα οι μπιλιοφόροι, γενικότερα θέματα με το ημιαξόνιο,το σετ συμπλέκτη κ.α.Εγώ έψαχνα ένα 6μηνο,χώρις υπερβολή,είχα δει τόση σαβούρα που είχα απογοητευτεί.Αυτό που σου είπα παραπάνω με τα τέλη πάντως να το σκεφτείς καλά πριν πας σε 1400cc(εδώ είναι 240) και πάνω σε σύγκριση πχ με ένα 1200cc που είναι τα μισά αν δεν κάνω λάθος.Γνώμη μου αν μπορείς να κάνεις υπομονή να μαζέψεις με κάποιο τρόπο και άλλα και να πάρεις κάποιο euro 5 diesel πχ peugeot 208 κοντά στα 6-7 χιλιάρικα.Γενικότερα η πέριοδος αυτή δεν είναι και η καλύτερη,υπάρχει θέμα με τις παραγγελίες καινούργιων και έχουν πλακώσει όλοι στα μεταχειρισμένα.

Επεξ/σία από Βασιλης 123

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...