Captan Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Τα φωτα σας κυριοι. 1 Νοεμβρη θα ξεκινησω ενα 10ημερο ταξιδακι με το αυτοκινητο εγω με την καλοπεντρεμενη, απο Αθηνα προς καπου. Θελω να πω, δεν εχω συγκεκριμενο σκοπο και προορισμο. Σκεφτομαι να ανεβω απο ανατολικα μεχρι Θεσσαλονικη και να κατεβω απο δυτικα. Για πειτε μου εσεις οι κοσμογυρισμενοι τις προτασεις σας, τι πρεπει να προσεξω, τι να μη χασω, εξοδα, κτλ. Σας ευχαριστω πολυ πολυ.
Dark_Nightfall Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 44 λεπτά πριν, Captan είπε Τα φωτα σας κυριοι. 1 Νοεμβρη θα ξεκινησω ενα 10ημερο ταξιδακι με το αυτοκινητο εγω με την καλοπεντρεμενη, απο Αθηνα προς καπου. Θελω να πω, δεν εχω συγκεκριμενο σκοπο και προορισμο. Σκεφτομαι να ανεβω απο ανατολικα μεχρι Θεσσαλονικη και να κατεβω απο δυτικα. Για πειτε μου εσεις οι κοσμογυρισμενοι τις προτασεις σας, τι πρεπει να προσεξω, τι να μη χασω, εξοδα, κτλ. Σας ευχαριστω πολυ πολυ. Εγώ θα πήγαινα : Λειβαδιά-Καρπενήσι-Μεγάλο Χωριό -Προυσός-Αγρίνιο-Ιωάννινα -Ζαγοροχώρια-Μέτσοβο -Καλαμπάκα-Καστοριά -Θεσσαλονίκη και επιστροφή Αθήνα. 1
Captan Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Για να δουμε λοιπον γνωμες. Εγω σκεφτομαι για Χαλκιδα, Βολο, Θεσσαλονικη και μετα απο Εγνατια προς Ιωαννινα, με επισκεψεις σε Καλαμπακα, Μετεωρα Τρικαλα λιμνη Πλαστηρα Μετσοβο, Ελατη, πιθανον Περτουλι κι επιστροφη Πατρα Αθηνα. Ο φιλος μας ο Dark την προτεινε λιγο διαφορετικη. Τι διαφορες υπαρχουν αραγε μεταξυ των δυο διαδρομων; Και γενικα τι πρεπει να ξερω και να προσεξω; Θελω να επισκεφτω και φυση και πολεις.
green gordon Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Αν πας Βόλο ενα βραδυ Πηλιο να το μεινεις. Δυτικα δεν ειμαι γνώστης. 1
Captan Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 42 λεπτά πριν, green gordon είπε Αν πας Βόλο ενα βραδυ Πηλιο να το μεινεις. Δυτικα δεν ειμαι γνώστης. Το ειχα στο νου μου, μα μου ειπαν οτι ειναι δυσκολο δρομολογιο και θα μου παρει πολλες ωρες.
Jos3ph Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Οδική βοήθεια και ένα έλεγχο το αμάξι. Τα υπόλοιπα , ανάλογα το κουράγιο σου , αν οδηγείτε και οι δύο ίσως να βγαίνει. 1
kalogeros Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 5 ώρες πριν, Captan είπε Το ειχα στο νου μου, μα μου ειπαν οτι ειναι δυσκολο δρομολογιο και θα μου παρει πολλες ωρες. Από το Βόλο μέχρι την Πορταριά ή την Μακρυνίτσα είναι 15-20 λεπτά. Ο δρόμος είναι ο κλασσικός ορεινός ελληνικός δρόμος. Βαλ' το στο πρόγραμμα. Αφιερώστε και ένα πρωί στην Βεργίνα, δεν είναι μεγάλη παράκαμψη από Εγνατία. Κατά τα άλλα, όπως είπαν οι προηγούμενοι, Μέτσοβο, Ζαγοροχώρια, Ιωάννινα και Καστοριά οπωσδήποτε. Μιας που θα γυρίσεις από δυτικά, προτείνω Ναύπακτο και ίσως Γαλαξίδι. 1
PSYHAS Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Ωραία φάση, αν πετύχετε καλό καιρό βέβαια. Επίσης έχει σημασία αν ενδιαφέρεστε για ωραίες διαδρομές με το αυτοκίνητο ή απλά να φτάνετε κάπου και να γυρίζετε τοπικά. Για παράδειγμα, Γιάννενα έχει σχετικά κοντά πολύ ωραίες διαδρομές στα Ζαγοροχώρια με ενδιαφέροντα τοπία και χωριά, αλλά κουραστικές, ενώ Μέτσοβο πολύ πιο εύκολη προσέγγιση αλλά πιο "βαρετό". Εξίσου όμορφα τοπία και στην διαδρομή Αγοριανη - Αράχοβα - Δελφοί - Γαλαξίδι - Ναύπακτο, με πολλή φύση, ιστορία, παράδοση, φαγητό! Επίσης σημαντικό σε τι δίνετε προτεραιότητα, δηλαδή φυσικά τοπία, λίμνες, θάλασσα, γραφικά χωριά/κωμοπόλεις, καλό οδικό δίκτυο, οργανωμένα πάρκα (π.χ. Αρκτουρος στο Νυμφαίο), καλό και φτηνό φαγητό (καλά αυτό σχεδόν παντού θα το βρείτε). Τέλος αν σε κάποια μέρη δεν έχετε πάει και θέλετε να δείτε ή σας έχουν ενθουσιάσει και θέλετε να τα ξαναεπισκεφτείτε. Π.χ Βόλος είναι πολύ ωραία και κάνεις περαντζαδα απο τα τσιπουραδικα αλλά είναι πόλη, δεν έχει κάποια άλλη γραφικότητα, βέβαια η Πορταρια είναι αρκετά κοντά. Τρίκαλα επίσης πολύ ωραία, Περτουλι - Ελάτη κυρίως χειμερινοί προορισμοί αλλά ίσως οι διαδρομές αξίζουν, Μετέωρα έχουν το δέος και την μοναδικότητα που δεν συναντάς πουθενά αλλού, όμως πέρα από μοναστήρια δεν έχει κάτι άλλο. Πολύ όμορφη εκδρομή είναι και Φλώρινα - Πρεσπες (που συνδυάζεται και με Καστοριά, κυρίως για την ομορφιά της θέας στην λίμνη κι όχι για την πόλη αυτή καθεαυτή ). Γενικά πολλές επιλογές, ανάλογα τις επιθυμίες και τα απωθημενα 1
Captan Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Φυση θελουμε, αλλα να δουμε και λιγο κοσμο. Ερωτηση (επειδη δεν ξερω τις αποστασεις και το οδικο δικτυο). Καλυτερα ενα ξενοδοχειο σ εναν τοπο (και πού;) η παμε κι οπου μας κερδιζει μενουμε; Επισης αν καποιος ξερει να μου πει πως βολευει καλυτερα να κανω το δρομολογιο, (φευγοντας απο Θεσσαλονικη προς Ιωαννινα, κτλ) θα ηταν μεγαλο συν.
Επισκέπτης Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Σε κάθε νομό υπάρχουν ωραία μέρη, πάνω κάτω τα πιο πολλά ειπώθηκαν. Θα προσθέσω μια επίσκεψη στον Όλυμπο, ξεκινώντας από τα παραλιακά, Πλαταμώνα, μετά προς Παλαιό Παντελεήμονα, και μετά Λιτόχωρο και πιο πάνω μέχρι τα Πριόνια,ο δρόμος πολύ καλός, όλο άσφαλτος μέσα στον εθνικό δρυμό Ολύμπου.
Captan Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2021 Παληκαρια, ξανακανω την ερωτηση. Επειδη δεν ξερω τις αποστασεις και το οδικο δικτυο, ειναι καλυτερα να βρω ενα ξενοδοχειο σ εναν τοπο (και πού;) η παω κι οποιος τοπος με κερδιζει μενω; Επισης αν καποιος ξερει να μου πει πως βολευει καλυτερα να κανω το δρομολογιο, (φευγοντας απο Θεσσαλονικη προς Ιωαννινα, κτλ) για οικονομια χρονου και χρηματος, θα ηταν μεγαλο συν.
andreas1gr Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2021 19 ώρες πριν, Captan είπε Παληκαρια, ξανακανω την ερωτηση. Επειδη δεν ξερω τις αποστασεις και το οδικο δικτυο, ειναι καλυτερα να βρω ενα ξενοδοχειο σ εναν τοπο (και πού;) η παω κι οποιος τοπος με κερδιζει μενω; Επισης αν καποιος ξερει να μου πει πως βολευει καλυτερα να κανω το δρομολογιο, (φευγοντας απο Θεσσαλονικη προς Ιωαννινα, κτλ) για οικονομια χρονου και χρηματος, θα ηταν μεγαλο συν. Μην ψειρίζεις την μαϊμού…. Αν έχεις χρήμα για καύσιμα - διόδια, χρόνο άπλετο και καλή διάθεση – παρέα, όπου και όπως και να πας είναι το ίδιο… Μπείτε στο αυτοκίνητο και ξεκινήστε για οπουδήποτε… 2
Captan Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2021 15 ώρες πριν, andreas1gr είπε Μην ψειρίζεις την μαϊμού…. Αν έχεις χρήμα για καύσιμα - διόδια, χρόνο άπλετο και καλή διάθεση – παρέα, όπου και όπως και να πας είναι το ίδιο… Μπείτε στο αυτοκίνητο και ξεκινήστε για οπουδήποτε… Αν η τσεπη βροντουσε αδερφε, δεν θα εκανα τετοιες ερωτησεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα