Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω το κλασικό ρουτερ της cosmote το Speedport Entry i2 και θα ήθελα να ρωτήσω εάν μπορώ να μετατρέψω την σύνδεση μου σε vpn. Ξεκίνησα πάλι μετά από χρόνια το battlefield 2 και μετά από ψάξιμο είδα διάφορες πίστες με άγνωστα ονοματα.στο search εντός παιχνιδιού δεν τις έβγαζε. Βρήκα μία άκρη και μίλησα με ένα άτομο μέσω Discord που έπαιζε σε αυτή την πίστα και μου λέει από Ελλάδα δεν γίνεται να παίξεις. Εάν το κάνω μετατροπή την σύνδεση μου σε vpn μπορεί και να γίνει; Επειδή είμαι αρχάριος από αυτά ίσως να το διατυπώνω τελείως λάθος και ίσως να χρειάζεται κάτι αλλο. Και εάν κάνω vpn υπάρχει κάτι που θα πρεπει να προσέχω; ίσως είναι πιο ευάλωτη η σύνδεση μου και θα πέσω θύμα ενός χακερ; ή σύνδεση που έχω είναι 24αρα. Όποιος μπορεί ας μου εξηγήσει. 

Ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θα σου πω τι διαδικασία πολύ περιγραφικά γτ για να γίνει πλήρη ανάλυση θα χρειαστεί πολύ γραπτο.

Δύο πράγματα γενικά για τα δίκτυα. Οτιδήποτε συνδεδεμένο μέσα στο ρούτερ (wifi, lan) σου αφορά το τοπικό σου ή το ιδιωτικό σου δίκτυο. Οτιδήποτε λαμβάνει από έξω ο ρουτερ σου ανήκει στο δημόσιο δίκτυο ή Internet. Από το FB στο κινητό σου μέχρι τους Server στα παιχνίδια που παίζεις, βρίσκονται στο Internet, σε διευρυμένα δηλαδή δίκτυα διασυνδεδεμένα μεταξύ τους. 

Τι είναι το VPN. Το Virtual Private Network ή VPN όπως θα το συναντήσεις συχνά είναι ο όρος για να περιγράψουμε ένα ιδιωτικό δίκτυο το οποίο όμως χρησιμοποιεί το δημόσιο δίκτυο, δηλαδή το Internet, μέσω ενός τούνελ το οποίο χρησιμοποιούν μόνο όσοι έχουν την κατάλληλη πρόσβαση ή εξουσιοδότηση. Για να το αντιπαραβάλλουμε, σκέψου έναν αυτοκινητόδρομο (Internet) όπου αμάξια κινούνται (δεδομένα) και ένα τούνελ (VPN) το οποίο έχει μπάρες ελέγχου και μπορεί να εισέλθει μόνο όποιος έχει εξουσιοδότηση. 

Το VPN χρησιμοποιεί διάφορα πρωτόκολλα για την επικοινωνία και άλλα για την κρυπτογράφηση της. Σε γενικές γραμμές VPN συναντούμε σε 

• Λογισμικό μέσα σε Browser, όπου λειτουργεί μόνο στον Browser
    • Λογισμικό μέσα στον υπολογιστή, λειτουργεί σε όλες τις διαδικασίες του υπολογιστή
    • Παραμετροποίηση στον ρούτερ για να λειτουργεί καθολικά σε όλο το δίκτυο

Τα τοπικά δίκτυα διαφοροποιούνται κυρίως στην διευθυνσιοδότηση συγκριτικά με τα δημόσια. Αυτές οι διευθύνσεις είναι καθορισμένες από τον IANA και κάθε γεωγραφική περιοχή έχει προορισμένο εύρος το οποίο δίνεται σε μεγάλους φορείς όπως οι πάροχοι Internet.  

Μπορείς να δεις την δική σου δημόσια διεύθυνση (public IP) με ένα απλό Googling whatsmyip https://www.whatismyip.com/

Χρησιμοποιώντας το VPN, μέσω τούνελ περνάς από διαφορετικούς Server σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες και αντί της Public IP που θα εμφανιζόταν, θα εμφανιστεί μια άλλη IP η οποία θα αντιστοιχεί σε κάποιον Server, κάπου στον πλανήτη. Το VPN εφόσον έχει κρυπτογράφηση είναι πολύ δύσκολο κάποιος να έχει πρόσβαση στην κίνηση του δικτύου σου.

Θεωρώ ότι για τα δικά σου δεδομένα σε καλύπτει η δεύτερη περίπτωση όπου απλά θες ο υπολογιστής σου να φαίνεται ότι συνδέεται από κάποια άλλη διεύθυνση σε άλλη γεωγραφική τοποθεσία. Επειδή όλη η κίνηση του δικτύου σου εποπτεύεται από την υπηρεσία την οποία θα αναλάβει να σου κάνει αυτή τη διαδικασία καλό είναι να πας σε μια πληρωμένη συνδρομή κάποιου software VPN. 

Μερικά παραδείγματα software vpn είναι:

Υπάρχει σχετικό thread στο οποίο έχουμε επεκταθεί αναλυτικά. 

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Καλημέρα και από μένα, ο φίλος από επάνω έκανε εξαιρετική δουλειά στο να εξηγήσει τι είναι το VPN. Επίσης θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις και κάποια υπηρεσία proxy. Το πρόβλημα που λογικά θα αντιμετωπίσεις όμως είναι υψηλό latency (ping) κάτι που στο gaming δεν είναι καλό.

• Thanks 1
Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις όλες πληροφορίες αν και η αλήθεια είναι για αρχή μπερδεύτηκα αρκετά. Έχω δει διαφορά βιντεακια περί αυτού. 

Σκέφτομαι και για αγορά vpn. Πιο αξιόπιστη εταιρεία; τι λέτε; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...