Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 11/10/2021 στις 2:12 ΠΜ, μπαρμπαγιωργος είπε

Αν το φτάσω το σπίτι στους 24 και κλείσω την θέρμανση είναι ζήτημα ωρών να ξεκινήσει να πέφτει η θερμοκρασία.

Δεν την κλείνουμε την θέρμανση, ό,τι σύστημα και αν έχουμε.

Ρυθμίζουμε τον θερμοστάτη στην επιθυμητή θερμοκρασία και τέλος!

Όταν λείπουμε και τη νύχτα τον χαμηλώνουμε.

Η θέρμανση κλείνει όταν τελειώσει ο χειμώνας!

Το άνοιξε-κλείσε είναι που αυξάνει την κατανάλωση!

Δημοσ.
20 ώρες πριν, lary7 είπε

ΑΠο την στιγμή που έχεις ενδοδαπέδια η χρήση αντλίας θερμότητας χαμηλών θερμοκρασιών είναι μονόδρομος. Είναι ο οικονομικότερος τρόπος θέρμανσης που υπάρχει, αμα θές ρίχνεις και 3500€ να βάλεις και ένα φωτοβολταϊκό μικρό στην στέγη και δεν θα ξαναπληρώσεις ρεύμα. ΓΙα τα δωμάτια που λές μπορεί να μπούνε θερμοστάτες ανεξάρτητα σε κάθε χώρο και να τα έχεις +- 2οC θερμοκρασίας ρυθμιζόμενη.

Καλημέρα

Με 3500 φωτοβολταϊκά να καλύπτουν ανάγκες σπιτιού, δε βάζεις. Θες πολλαπλά

Για τα δωμάτια είναι ανέφικτο να μπει ξεχωριστός θερμοστάτης. Ένας είναι ο κυκλοφορητής για όλο το σπίτι. Οπότε μετά υπάρχουν 4 ή 8 νομίζω χειροκίνητες βάνες. 

Το σπίτι έχει σχεδιαστεί για εχει όλο την ίδια θερμοκρασία. έτσι που το λες εσύ θα έπρεπε το κάθε δωμάτιο ν έχει και διαφορετικό κύκλωμα ή 1 Βάνα με κυκλοφορητή.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θερμοστατικές κεφαλές βάζεις. Σε άλλες χώρες δεν σου δίνουν καν το οκ για θέρμανση αν δεν έχεις πάνω στα σώματα. 

Επεξ/σία από jimis_vts
Δημοσ.
20 ώρες πριν, jimis_vts είπε

Θερμοστατικές κεφαλές βάζεις. Σε άλλες χώρες δεν σου δίνουν καν το οκ για θέρμανση αν δεν έχεις πάνω στα σώματα. 

ποια σωματα;

να βαλω τις κεφαλες που;

ξερεις τι ειναι η ενδοδαπεδια;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

ποια σωματα;

να βαλω τις κεφαλες που;

ξερεις τι ειναι η ενδοδαπεδια;

Ναι οκ γράψε λάθος μπερδεύτηκα με άλλο και σκαλωσα 👍. Στο ερώτημα που θέτεις πάντως μάλλον δείχνει ότι δεν ξέρεις πως δουλεύει σωστά μια ενδοδαπέδια. Δε νομίζω να πετύχεις αυτό που θες. Διαφορετικές θερμοκρασίες και γι' αυτό μπερδεύτηκα έχεις μόνο με θερμοστατικές άρα μόνο με σώματα. Συν ότι πρέπει να δουλεύει η ενδοδαπέδια 24/7 όσο δουλεύεις θέρμανση.. 

Δημοσ.
Στις 31/10/2021 στις 10:44 ΠΜ, μπαρμπαγιωργος είπε

Καλημέρα

Με 3500 φωτοβολταϊκά να καλύπτουν ανάγκες σπιτιού, δε βάζεις. Θες πολλαπλά

Για τα δωμάτια είναι ανέφικτο να μπει ξεχωριστός θερμοστάτης. Ένας είναι ο κυκλοφορητής για όλο το σπίτι. Οπότε μετά υπάρχουν 4 ή 8 νομίζω χειροκίνητες βάνες. 

Το σπίτι έχει σχεδιαστεί για εχει όλο την ίδια θερμοκρασία. έτσι που το λες εσύ θα έπρεπε το κάθε δωμάτιο ν έχει και διαφορετικό κύκλωμα ή 1 Βάνα με κυκλοφορητή.

Με 3500€ περίπου βάζεις ένα σύστημα 3KW που σου δίνει τον χρόνο ιδανικά 4200kwh, πόσο παραπάνω να κάψει η αντλία σε ένα καλά μονωμένο σπίτι;
Η ενδοδαπέδια έχει κάπου συλλέκτη, εκεί μπαίνουν οι κεφαλές και παίρνουν σήμα από ανεξάρτητους θερμοστάτες σε κάθε χώρο. Ολες οι σύγχρονες ενδοδαπέδιες έτσι δουλεύουν.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Σε συνέχεια, θα κάνω απόκλιση από ότι θέμα.

Τον περασμένο μήνα είχα 3 φορές κατανάλωση πάνω από οτι τους προηγούμενους 2 που είχα λίγο πολύ την ίδια.

Είχε κάποιες μέρες πολύ κρύο αλλά δεν νομίζω οτι επηρεάζει ΤΟΣΟ πολύ.

Επίσης ήρθε ο καυστηρατζής για συντήρηση και είδε ότι κάποιες βάνες για την κυκλοφορία του νερού σε κάποια δωμάτια, δεν ήταν 100% ανοιχτές αλλά στο 17-25%. Οπότε και τις άνοιξε στο 100%. Αυτό συνέβη στις αρχές του περασμένου μήνα όπου από τότε μέχρι τώρα έκαψα τα τριπλά

Επιπλέον κάτι νομίζω παίζει με το μποιλερ τις τελευταίες μέρες. Νομίζω ο κυκλοφορητής δουλεύει συνέχεια σε πολύ αργή ταχύτητα. Σαν να έχει κολλήσει. Το μποιλερ το έχω κλειστό, και για ζεστό νερό έχω τις αντιστάσεις του θερμοσίφωνα (με ρεύμα δηλαδή). Έτσι έκλεισα το θερμοσίφωνα προχθές και ακόμη έχει ζεστό σχετικά.

Τα φώτα σας; 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...