Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, patentas11 είπε

Τώρα που η Γερμανία ανοίγει καινουργιες λιγνιτικές μονάδες ( και της κάνουμε και δώρο τον λιγνίτη μας ) και γενικά όλοι ετοιμάζονται για την τεράστια ενεργειακή κρίση θα μας αφήσουν να το πούμε;;;; ή ειναι βλακειες και αυτά;;; ή η Κίνα με την απίστευτα τεράστια βιομηχανία της που ένα τεράστιο μέρος της είναι από άνθρακα είναι από άλλο πλανήτη;;; Αλλά ναι... πληρώστε τώρα φόρους γιατί δεν ήταν αρκετοί. Αντε πότε θα πληρώσουμε το οξυγόνο που αναπνέουμε;;; Ακόμα να έρθει η ώρα;;; Και που είναι αυτοί που θα πούνε και μπράβο!!!

Παρεμπιπτόντως το καλοκαίρι που ξεμείναμε από ενέργεια μιας και κλείσαμε τα εργοστάσια μας, αγοράζαμε ρεύμα από λιγνίτη μέσω Βουλγαρίας. Πανάκριβα εννοείται.... Αντε καληνύχτα τώρα...

Αυτό παιδιά συμβαίνει όταν μπλέκετε την πολιτική με επιστημονικά θέματα. Η Γερμανία δεν ανοίγει λιγνιτικές μονάδες από το πουθενά. Σταμάτησε να προωθεί την πυρηνική ενέργεια για πολιτικούς καθαρά λόγους όταν έγινε το ατύχημα στη Fukusima, παρά το γεγονός ότι η πυρηνική είναι, σε όλο τον κύκλο ζωής, η καθαρότερη και λιγότερο επικίνδυνη ανά γιγαβατώρα. Γιατί στη συνείδηση του κόσμου έχει κυριαρχήσει ο τρόμος για την πυρηνική. Δεν είναι κάποια συνομωσία ότι μας λένε ψέμματα για την κλιματική αλλαγή και ξαφνικά ξεσκεπάστηκαν. Καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους έγινε.

• Like 5
  • Thanks 2
  • Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
49 minutes ago, korakios said:

Η αντίθετη άποψη όσο και μπαρούφα να τη θεωρεί κάποιος πρέπει να ακούγεται ,

όλα αυτά τα βλέπω σαν φίμωση και έλεγχο , ¨παραπληροφόρηση" είναι δικαιολογία και κάποια στιγμή έρχεται και το ερώτημα που μπαίνει φρένο στο τι είναι παραπληροφόρηση

Εγω δεν μπορω να καταλαβω γιατι καποιοι "απαιτουν" απο ιδιωτικες εταιρειες οπως fb twitter κτλ να μην εχουν λογοκρισιες κτλ.. Ιδιωτικες εταιριες ειναι οχι κοινωφελη ιδρυματα. Οτι θελουν θα κανουν.

Μπορω εγω να ιδρυσω το greektube και να πω απαγορευονται βιντεο με χελωνες. Δικαιωμα μου ειναι.

Ας πανε οι ψεκς να κανουν το ψεκtube να τελειωνουμε

Επεξ/σία από giwfys
  • Like 2
  • Confused 1
  • Sad 2
Δημοσ.

Το να εχω ενα μαγαζι και να μη θελω να μπαινει ο καθε ενας να πουλαει τα μαιμου ρολογια στους πελατες μου ειναι στερηση δικαωματων του?

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όπως όλα τα πράγματα στο σύμπαν υπόκεινται σε κανόνες , έτσι κι ελευθερία του λόγου. Το να επικαλείται κανείς πως η ελευθερία του λόγου δεν έχει κανόνες ή είναι  αφελής ή βαθειά νυχτωμένος ......

Στη προκειμένη περίπτωση το να επικαλείσαι  ατεκμηρίωτα  και  αναπόδεικτα γεγονότα είναι ουσιαστικά παραβίαση της ελευθερίας του λόγου. 

Επεξ/σία από CODEC
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μου αρεσει οπως παει το πραγμα... Μπορει να ειμαστε απο την μερια των "σωστων" αυτην την φορα, αλλα εφοσον ξεκινησε αυτη η πρακτικη ποιος ξερει μεχρι που θα φτασει? Αμα αρχισουν να κλεινουν βιντεο του στυλ "Λευτερια στην Κυπρο" ή "φερτε πισω τα μαρμαρα του Παρθενωνα" ή να κραζουν την μεγαλυτερη μπαρουφα εβερ, τα χαρτινα καλαμακια, θα ειναι καλα?

Γνωμη μου, ασε τους ανοικτα, να λενε και οτι ο γαιδαρος πεταει, αλλα ξεσκεπασε τους με επιχειρηματα... Ο ψεκασμενος θα βρεθει να δικτυωθει, χειροτερα το κανεις με τις απαγορευσεις...

Επεξ/σία από eko13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Προφανώς οι διαφημιστικές εταιρίες κλπ δεν τα θέλουν αυτά. Κρίθηκε πως χάνει χρήματα η πλατφόρμα με την παρουσία τους και με αυτή την κίνηση δείχνει πως είναι good guy youtube / Google ....όχι σαν τον Ζακεμπεργκ τον ψεύτη που μας έχει πήξει στα φεϊκ νιουζ και στις θεωρίες συνωμοσίας.

Θα πρέπει να επιβληθεί το επιστημονικό consensus σε όλα τα πράγματα;; Αλήθεια το επιστημονικό consensus δεν έχει αποδειχθεί λάθος ποτέ;;

Θα υπάρχει επιστημονικό consensus (με επιστήμονες που θα βάλουν μπροστάρηδες κλπ σαν τον Τσιόδρα) και για τις λύσεις ή μήπως στις λύσεις τα πράγματα είναι διαφορετικά απ'την σκοπιά των πολλών απ'οτι των λίγων;; Τι λύσεις θέλουμε;; Degrowth;; Βετζετεριαν όλοι;;  Ξεπουλάμε όλα τα ριπογώνα εργοστάσια ενέργειας και κάνουμε ανεμογεννήτρια όλη την Ελλάς;; Κλιματικό λοκνταουν;; ...και ο Μητσοτάκης με τον Μπέζο στο διάστημα;;

Νιώθω πως αυτή είναι μια τεχνοκρατική λογική πως υπάρχει μια αλήθεια There Is No Alternative που πιθανότητα σε κακό θα μας βγάλει και κάνει τους βαθιά αντιδημοκράτες PMCάδες να γουστάρουν χωρίς να λογαριάζουν τις συνέπειες.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Παβλοφική αντίδραση;

Δεν θα πληρώνονται απο τις διαφημίσεις γράφει,λογοκρισία καταλαβαίνουν μερικοί.

Κάποιοι διαβαζουν ακούν καταλαβαίνουν αυτό που θέλουν 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, eko13 είπε

Δεν μου αρεσει οπως παει το πραγμα... Μπορει να ειμαστε απο την μερια των "σωστων" αυτην την φορα, αλλα εφοσον ξεκινησε αυτη η πρακτικη ποιος ξερει μεχρι που θα φτασει? Αμα αρχισουν να κλεινουν βιντεο του στυλ "Λευτερια στην Κυπρο" ή "φερτε πισω τα μαρμαρα του Παρθενωνα" ή να κραζουν την μεγαλυτερη μπαρουφα εβερ, τα χαρτινα καλαμακια, θα ειναι καλα?

Γνωμη μου, ασε τους ανοικτα, να λενε και οτι ο γαιδαρος πεταει, αλλα ξεσκεπασε τους με επιχειρηματα... Ο ψεκασμενος θα βρεθει να δικτυωθει, χειροτερα το κανεις με τις απαγορευσεις...

Διαβασες καθόλου την είδηση;

• Like 2
Δημοσ.
25 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Παβλοφική αντίδραση;

Δεν θα πληρώνονται απο τις διαφημίσεις γράφει,λογοκρισία καταλαβαίνουν μερικοί.

Είναι κατά κάποιο τρόπο σαν τα εμβόλια. Δεν σε υποχρεώνουν να τα πάρεις όμως αν δεν μπορείς να δουλέψεις (αναλόγως την δουλειά ή την χώρα) ή χρειάζεσαι τεστ κάθε τρεις και λίγο (σου κάνουν την ζωή δύσκολη) κλπ είναι σαν να σε υποχρεώνουν.  Δεν σε υποχρεώνουν de jure, σε υποχρεώνουν de facto.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Sanjuro είπε

Είναι κατά κάποιο τρόπο σαν τα εμβόλια. Δεν σε υποχρεώνουν να τα πάρεις όμως αν δεν μπορείς να δουλέψεις (αναλόγως την δουλειά ή την χώρα) ή χρειάζεσαι τεστ κάθε τρεις και λίγο (σου κάνουν την ζωή δύσκολη) κλπ είναι σαν να σε υποχρεώνουν.  Δεν σε υποχρεώνουν de jure, σε υποχρεώνουν de facto.

Εκανες λάθος παράθεση;

Δημοσ.
Αναφορά σε κείμενο

Η εταιρεία ήταν σαφής για το σκεπτικό πίσω από τις συγκεκριμένες αλλαγές στην πολιτική της: οι διαφημιστές απλών δεν θέλουν να συνδέονται οι διαφημίσεις των προϊόντων τους με περιεχόμενο άρνησης της κλιματικής αλλαγής και οι δημιουργοί δεν θέλουν επίσης τέτοιες διαφημίσεις στις σελίδες τους.

Δώσε τους επιλογή άμα θέλουν ή όχι να εμφανίζονται σε τέτοιου είδους περιεχόμενο και τελειώνει εκεί η υπόθεση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Εκανες λάθος παράθεση;

Δεν νομίζω. Απλά το παράδειγμα που έγραψα μπορεί να μην έγινε κατανοητό.

Μπορεί να μην είναι censorship de jure αλλά είναι de facto. Ο χρόνος των content makers (όπως και όλων μας) έχει αξία οπότε πολλοί (ιδιαιτέρως οι πιο σοβαροί*) θα σταματήσουν να ασχολούνται με το θέμα.

Μάλιστα αν κρίνω απ'τον τρόπο που δουλεύει το γιουτιουμπ... ΑΙ κλπ πολλοί δεν θα τολμήσουν να κάνουν βίντεο έστω και με ελάχιστη κριτική πάνω στο θέμα γιατί θα φοβηθούν μήπως γίνουν demonatize.

*σοβαροί όχι όσων αφορά το περιεχόμενο αλλά όσων αφορά την ποιότητα των παραγόμενων βίντεο η οποία απαιτεί γνώσεις και μέρες δουλειάς συχνά από πολλα άτομα.

Επεξ/σία από Sanjuro
  • Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...