Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Herald είπε

Ρε μην γράφετε χαζομαρουλες, δεν πείθουν κανένα γιατι δείχνετε επιστημονική αγνοια. Ο γαλιλαιος δεν πηγε κοντρα σε επιστημονικά δεδομενα, πηγε κοντρα σε εκκλησιαστικα πιστευω. Δεν βολευε η Γη να μην ειναι κεντρο του κοσμου. 

Οπως και να εχει, η συσχετιση οποιουδήποτε τσαρλατανου με τον γαλιλαιο ειναι ευκολη διαδικασια. Και ο βελοπουλος λοιπον ειναι ο γαλιλαιος του 21ου αιωνα, εχει ανακαλύψει τις επιστολες του ιησου και ολοι τον χλευαζουν τον καημενο

Τελικά ποιος γράφει χαζομάρες; ο Γαλιλαίος δεν πήγε κόντρα σε κανέναν , διάβασε έψαξε και προσπάθησε να αποδείξει αυτά που ανακάλυψε , τι κόντρα και βλακείες μας λες, και είμαι σίγουρος ότι αν ζούσες εκίνη την εποχή θα ήσουν ένας από αυτούς που θα τον καταδίκαζαν σαν αιρετικό τσαρλατάνο, βλέπεις τα λεγόμενά του πήγαιναν κόντρα στους κυβερνώντες  .

2 λεπτά πριν, CaratNaturelle είπε

Ποια ειναι η συζητηση μας ?

Για το ποιος μπορεί (στο youtube) να πει τι είναι ψέμα και τι αλήθεια , από αυτους που κρίνουν και με τι κριτήρια , πάντως με τα εμβόλια καμία σχ'εση

Επεξ/σία από lost2
  • Απαντ. 161
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, michael92 είπε

Αν ο κορωνοϊός είχε 30% θνησιμότητα όπως η ευλογιά, όλοι θα είχαν κάνει το εμβόλιο.

Μάλλον θα πρέπει να ξεκαθαρίσω κάτι, δεν είμαι κατά του να μην θέλεις να κανείς το εμβόλιο… είναι δικαίωμα όπως και η ευθύνη ή οι συνέπειες…

το πρόβλημα ξεκινάει όταν από το εγώ δεν θέλω να κάνω το εμβόλιο για δικούς μου προσωπικούς λόγους, κάποιοι προσπαθούν να πείσουν με ψέματα δίνοντας ψευδοεπιστημονική χροιά, και να παρασύρουν ανθρώπους βάζοντας τους σε κίνδυνο…

αυτό συζητάμε… 

Επεξ/σία από AtiX
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, lost2 είπε

Τελικά ποιος γράφει χαζομάρες; ο Γαλιλαίος δεν πήγε κόντρα σε κανέναν , διάβασε έψαξε και προσπάθησε να αποδείξει αυτά που ανακάλυψε , τι κόντρα και βλακείες μας λες.

Ιδέα.... Διάβασε λιγο για την ρομαιοκαθολικη εκκλησια, τον παπα και τον γαλιλεο. Καπου κατι εχασες. Καταδικαστηκε, φυλακιστηκε και απαγορευτηκαν τα συγγραματα του απο την ιερα εξέταση, χαρακτηριστικε αιρετικος κλπα κλπα. Γιατι πηγε κοντρα στην εκκλησιαστικη θεση οτι η γη ειναι το κεντρο του συμπαντος. 

• Like 3
Δημοσ.

Ιστορικα εχει αποδειχθει πως αν καποιον του επιτρεπεις να πει την γνωμη του,τοτε μπορεις να την αντικρουσεις και να τον γελοιοποιησεις μπροστα στην πλειοψηφια οπως για παραδειγμα flat earthers που εχουν ανυπαρκτα ποσοστα υποστηρικτων.

Αν του απαγορευσεις ωστοσο να την λεει,τοτε δημιουργεις εντονο ρευμα οτι κατι σωστο παει να πει και καποιος παει αυταρχικα να το κρυψει 

Ολη αυτη η διαδικασια του αποφασιζω και διαταζω για το τι ειναι φεικ η σωστο να λεγεται στα σοσιαλ η σε διαφορες πλατφορμες,την στιγμη που ολα τα μεινστριμ media ψευδονται αποδεδειγμενα χωρις κυρωσεις,θα γυρισει μπουμερανγκ δυστυχως....

Φτασαμε σε εποχες που ιδιωτικες εταιριες κολλοσοι θα φιλτραρουν και το τι θα μπορει να λεει ο καθενας μας,ασχετως σωστου η λαθους, new dark age που βλεπεται στις ταινιες επιστημονικης φαντασιας, ολο και πιο κοντα....

• Like 5
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, lost2 είπε

.

Για το ποιος μπορεί (στο youtube) να πει τι είναι ψέμα και τι αλήθεια , από αυτους που κρίνουν και με τι κριτήρια , πάντως με τα εμβόλια καμία σχ'εση

Εισαι σε αλλο θεμα, τουλαχιστον εδω και καμια ωρα το θεμα ειναι καθαρα τα εμβολια.

Μεχρι και στην πενικιλλινη φτασαμε και στο εμβολιο για ευλογια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Armoral είπε

Και εδώ ακριβώς βλέπουμε τι πάει λάθος. Έχουμε δύο κλασσικές περιπτώσεις που η "επιστήμη" θεωρείται θέσφατο και μία νέου τύπου θρησκεία που απαγορεύεται να την αμφισβητήσεις. Επιστήμη δε σημαίνει ΠΙΣΤΗ, σημαίνει απόδειξη.

Ξαναδιάβασέ το σχόλιό μου. Δεν ανέφερα πουθενά τη φράση "πιστεύω στην επιστήμη". Η λέξη "πιστεύω" αναφέρθηκε από σένα και αυτήν έκανα quote ξανά και ξανά. Προφανώς και δεν το κατάλαβες.

Ούτε εσύ ξέρεις, ούτε εγώ, ούτε κανείς μας ποια είναι τα πραγματικά δεδομένα και ποιες είναι οι συζητήσεις που έχουν γίνει ή που αποσκοπούν όλα αυτά. Μάλλον αν το ψάξεις λίγο, θα δεις που αποσκοπούν όλα αυτά, μπροστά στα μάτια σου γίνονται όλα.

Όσον αφορά τον περιβαλλοντικό τομέα, ε, κάτι παραπάνω ξέρω από σένα λογικά, μιας και είναι ο τομέας μου, έσπασα το κεφάλι μου να διαβάσω 10 πράγματα και ένα μικρό λιθαράκι θέλω να πιστεύω ότι το έχω βάλει κι εγώ για αυτά τα "πραγματικά δεδομένα". Ξέρω από πού προκύπτουν, με τι μεθόδους τα επεξεργαζόμαστε και πώς δημοσιεύονται.

Η επιστήμη προχώρησε με βάση την αντίθετη άποψη και για αυτόν ακριβώς το λόγο υπάρχει και ένα παράδειγμα εκεί στην ιστορία με κάποιο Γαλιλαίο που χρησιμοποιήθηκε άπειρες φορές έτσι ώστε να μας αποδείξει ότι η επικρατούσα επιστημονική άποψη δεν είναι πάντα η σωστή.

ΛΑΘΟΣ. Η επιστήμη προχώρησε με βάση τη μεθοδολογία "υπόθεση-πείραμα-απόδειξη-θεωρία". Αυτό ακριβώς που έκανε και ο Γαλιλαίος. Όχι με βάση τις αστήρικτες υποθέσεις (αυτό ακριβώς που κάνεις εσύ και η τότε κυρίαρχη τάξη). Το γεγονός ότι τότε δεν ακολουθούταν ως επί το πλείστον η επιστημονική μέθοδος, δε σημαίνει ότι 400 χρόνια μετά μπορείτε να χρησιμοποιείτε το ίδιο επιχείρημα. Έχει καταντήσει καραμέλα. Αν μπορούσε ο Γαλιλαίος να δει πώς χρησιμοποιούν το όνομά του μερικοί τη σήμερον ημέρα, και πώς νομίζουν ότι είναι η επιστημονική μεθοδολογία, θα χτυπούσε το κεφάλι του στον τοίχο. Έχεις "αντίθετη άποψη" που καταρρίπτει κυρίαρχα επιστημονικά ζητήματα; ΚΑΤΑΘΕΣΕ ΤΗ. Τόσο απλό.

Στη ζωή δεν υπάρχει μόνο η επιστήμη. Υπάρχουν δυστυχώς για εσάς, πρώτα από όλα οι πραγματικοί νόμοι και η δικαιοσύνη,  αυτοί που προστατεύουν τον άνθρωπο και οι οποίοι είναι εδώ για να διασφαλίσουν ότι δε θα εξαφανιστούν όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα με βάση πολιτικές ατζέντες που κατά καιρούς έχουν προβάλλει διάφοροι δικτατορίσκοι που τελικά εξαφανίστηκαν στην ιστορία και ήταν αυτοί ακριβώς οι λόγοι για τους οποίους θεσπίσθηκαν και συμφωνήθηκαν διεθνείς συνθήκες. Δε θα σας αφήσουμε λοιπόν να αποψιλώσετε κάθε ανθρώπινο δικαίωμα και να εξευτελίσετε την έννοια της ανθρώπινης αξίας πάνω στην οποία βασίζεται και το Σύνταγμα και οι διεθνείς συνθήκες και ο κώδικας ιατρικής δεοντολογίας επειδή δε μπορείτε ή δε θέλετε να ξεχωρίσετε την αλήθεια από την προπαγάνδα "μορφωμένοι".

"Ανθρώπινο δικαίωμα" το να μπορούν δέκα αμόρφωτοι (απαντάω στο ύφος σου με τους "αμόρφωτους/μορφωμένους") να διασπείρουν ασύστολα έναν ιό που είναι επικίνδυνος π.χ για δικούς μου ηλικιωμένους ανθρώπους, ε; Το γεγονός ότι έχετε μπλέξει το "δικαίωμα" με την ασυδοσία μερικοί, το κατάλαβα διαβάζοντας τα σχόλια. Το γιατί προσπαθείς να μειώσεις το μορφωτικό επίπεδο άλλων, παραμένει υπό διερεύνηση. Ίσως να νιώθεις μειονεκτικά για κάποιο λόγο, δεν ξέρω, δικό σου πρόβλημα.

Η επιστήμη δεν είναι ούτε δική σου, ούτε δική μου και υπάρχουν πράγματα που ένας νοήμων άνθρωπος με ενδιαφέρον μπορεί να διαβάσει και να μάθει για να δει πως λειτουργούν, δεν είναι "εγώ είμαι γιατρός, σιγά μη σου πω".

Ακριβώς. Τράβα διάβασε κανά paper. Θα εκπλαγείς ποια άποψη υποστηρίζουν σε σχέση με τον COVID.

Άντε μία βόλτα από τη Διαύγεια να δεις πόσο αντικειμενικοί είναι κάποιοι από αυτούς που κλαίγοντας μας έλεγαν για τους παππούδες.

Αδυνατώ να σκεφτώ πώς το Διαύγεια αλλάζει τα δεδομένα παγκοσμίως σχετικά με τους θανάτους, την αποτελεσματικότητα των εμβολιασμών κλπ. Προχώρα. Ξεμπρόστιασέ τους! Πήγαινε για Νόμπελ. Αποδεικνύεις για άλλη μια φορά ότι δεν έχεις ιδέα από επιστημονικό τομέα όταν προσπαθείς να τον μπλέξεις με πολιτική.

Όσο για τα περί κλιματικής αλλαγής, χαρείτε πράσινη "πανάκριβη" ενέργεια και ανατιμήσεις από τις γερμανικές ω τι σύμπτωση  ανεμογεννήτριες τη στιγμή που για τους Γερμανούς μάλλον δεν ισχύει το ίδιο καθώς αυτοί χτίζουν μονάδες βασισμένες σε πιο παραδοσιακές και απείρως πιο αποδοτικές μεθόδους παραγωγής ενέργειας. Για το καλό το δικό μας πάντα και με γνώμονα τι μας λέει η επιστήμη. Την ίδια ακριβώς στιγμή που όλος ο κόσμος έχει γίνει ένα τεράστιο mining rig και καταναλώνει του κόσμου την ενέργεια, γιατί εκεί δεν υπάρχει θέμα κλιματικής αλλαγής αφού εκεί υπάρχει κέρδος. Αλλά είπαμε ότι πει η επιστήμη.

Σου το εξήγησα στο προηγούμενο σχόλιο γιατί η Γερμανία ανοίγει λιγνιτικά εργοστάσια (και κλείνει τα πυρηνικά) αλλά δεν το διάβασες, ε; Όπως δεν έχεις διαβάσει και τα papers για κορωνοϊό, κλιματική αλλαγή. Έχεις μπλέξει ιδιώτες (mining), κράτη (Γερμανία), αποδοτικότητα (εδώ γελάμε με το "απείρως πιο αποδοτικές", καθώς οι λιγνιτικές μονάδες έχουν αποδοτικότητα περίπου στο 37%, ενώ οι ανεμογεννήτριες, θεωρητικό όριο απόδοσης το 59% -όριο Betz- και αυξομειώνουν την ταχύτητά τους για να λειτουργούν με απόδοση γύρω στο 35%-50%). Αποδεικνύεις για άλλη μια φορά ότι τα σχόλιά σου δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα συνοθύλλευμα παραπληροφόρησης που έχεις λάβει από ΜΜΕ (ακριβώς αυτό που έλεγες να μην κάνουμε) και συνομωσιολογίας. 

Επεξ/σία από MikeKata
  • Like 4
  • Thanks 4
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Alastor192 είπε

Ιστορικα εχει αποδειχθει πως αν καποιον του επιτρεπεις να πει την γνωμη του,τοτε μπορεις να την αντικρουσεις και να τον γελοιοποιησεις μπροστα στην πλειοψηφια οπως για παραδειγμα flat earthers που εχουν ανυπαρκτα ποσοστα υποστηρικτων.

Αν του απαγορευσεις ωστοσο να την λεει,τοτε δημιουργεις εντονο ρευμα οτι κατι σωστο παει να πει και καποιος παει αυταρχικα να το κρυψει 

Ολη αυτη η διαδικασια του αποφασιζω και διαταζω για το τι ειναι φεικ η σωστο να λεγεται στα σοσιαλ η σε διαφορες πλατφορμες,την στιγμη που ολα τα μεινστριμ media ψευδονται αποδεδειγμενα χωρις κυρωσεις,θα γυρισει μπουμερανγκ δυστυχως....

Φτασαμε σε εποχες που ιδιωτικες εταιριες κολλοσοι θα φιλτραρουν και το τι θα μπορει να λεει ο καθενας μας,ασχετως σωστου η λαθους, new dark age που βλεπεται στις ταινιες επιστημονικης φαντασιας, ολο και πιο κοντα....

Διαβασες το πρώτο ποστ;

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Alastor192 είπε

Η ανοχή έχει αποδείξει άπειρες φορές ότι σε κοινωνίες που δεν έχουν το υπόβαθρο να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από ότι η απαγόρευση…

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AtiX είπε

Η ανοχή έχει αποδείξει άπειρες φορές ότι σε κοινωνίες που δεν έχουν το υπόβαθρο να ξεχωρίσουν την αλήθεια από το ψέμα, δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από ότι η απαγόρευση…

Βλεπουμε μονο αυτο που ξερουμε, ειχε πει ενας μεγαλος.

Αρα οταν ο καθε τυχαιος μπορει να λεει οτι αν δεν γνωριζει κατι αυτο τοτε αυτοματα δεν ειναι και αληθεια την εχουμε κατσει την βαρκα ομαδικως.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Armoral είπε

Όχι φίλε αυτό δεν είναι ελευθερία του λόγου. ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ αν είναι τραπέζι ή όχι το αντικείμενο.

Εδώ μιλάμε για κάτι που δεν παρατηρείς με γυμνό μάτι και με επιστημονικά δεδομένα η μία και η άλλη πλευρά προσπαθούν να πείσουν για το δική τους θεωρία ή πραγματικότητα.

Και ο κίνδυνος είναι τελικά να βλέπεις τραπέζι και να μην έχεις το δικαίωμα να το πεις! Να σου λένε ότι είναι φρούτο, να στο επιβάλλουν, να σε τιμωρούν και να σε φιμώνουν επειδή σύμφωνα με "την επιστήμη" και το Zuckeberg (μεγάλος επιστήμονας) αυτό είναι φρούτο.

Κάτσε διάβασε το σχόλιο σου ξεμεθυστος....

Μου αρέσει που οι υπόλοιποι απαντάτε σοβαρά (φιλότιμη προσπάθεια αλλά ...)

Επεξ/σία από nickk0kkav
  • Like 3
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, CaratNaturelle είπε

Βλεπουμε μονο αυτο που ξερουμε, ειχε πει ενας μεγαλος.

Αρα οταν ο καθε τυχαιος μπορει να λεει οτι αν δεν γνωριζει κατι αυτο τοτε αυτοματα δεν ειναι και αληθεια την εχουμε κατσει την βαρκα ομαδικως.

✍️☝️👍

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AtiX είπε

✍️☝️👍

Ναι μου εφυγε ενα δεν!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, lost2 είπε

ήταν και η επιστημονική κοινότητα ΚΑΙ η εκκλησία, το έγραψα μάλλον δεν το διάβασες ή δεν ήθελες να το διαβάσεις. Και στο ταξίδι του Κολόμβου εκτός από την εκκλησία και η επιστημονική κοινότητα αντιδρούσε, όπως και σήμερα και τότε κάποιοι επιστήμονες ήθελαν να έχουν την εύνοια των κυβερνώντων προς ιδίο όφελος ασχέτου της αλήθειας.

Και τοτε και τωρα εναντιον της επιστημης υπηρχε η Εκκλησια. (30% οι παπαδες εμβολιασμενοι σημερα) ιδιες αποψεις με σενα και τοτε και τωρα. απλα ετυχε τοτε η Εκκλησια να εχει το πανω χερι. Τωρα δεν το χει, αν το χε, θα σου λεγα εγω.

την Εκκλησια μην την φορτωνεις σε εμας παρτην με τα μουτρα σου και τις αποψεις σου. «Δεν υπαρχει Κορονοϊος» « να νοσησουμε ολοι να μην κανουμε το εμβολιο» «μεσα στη Εκκλησια δεν κολλαει ο κορονοϊος»

και λοιπες ψεκασμενες αποψεις, που συντασονται με σενα και ειστε ολοι εναντιον του εμβολιου και της επιστημης. Μαζι με εκκλησια, αυτοχθονες Ελληνες ιθαγενεις, και ακροδεξιες παραταξεις καταδικασμενες απο τα δικαστηρια που….πανε κοντρα στο καθεστως! Ολοι αυτοι τα ιδια με σενα λενε.

παρε και να διαβασεις και το συγκεκεριμενο αρθρο μπας και μια στις τοσες ερθεις στα ισια σου. Αρνηση και παρανοια φερνουν θανατο στις πανδημιες.

Επεξ/σία από Zerg13
  • Like 1
Δημοσ.

Τωρα θυμήθηκα και το ωραιο, το 1800 η εκκλησια κυνήγησε τον Τζεννερ γιατι τα εμβολια ηταν κατα του...κυρίου. 200 χρονια μετά, η εκκλησια τα ιδια. Το κακό ειναι οτι υπάρχει και κοσμος πλεον που την συμμερίζεται. 

• Like 6
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...