Ginerian Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Μια βοήθεια παρακαλώ, γιατί ακόμα κι στον ΟΤΕ μου λένε "είμαστε πωλητές, δε γνωρίζουμε". Συγγνώμη από τώρα αν έχει ερωτηθεί ξανά. Καινούργια 100αρα fiber γραμμή ΟΤΕ, για να μην τρυπηθεί όλο το σπίτι μπήκε στο σαλόνι, κοντά στην είσοδο του σπιτιού. Πήρα ασύρματο wifi repeater (μέχρι 300 Mbps και μόνο κανάλι 2.4) με έξοδο erhernet για να μπει σε άλλο δωμάτιο, για να συνδεθεί το ΟΤΕ tv. Από έλεγχο ταχύτητας, στο σαλόνι είναι στα 95-105, στο άλλο δωμάτιο 35-45, με αποτέλεσμα να μην παίζει καν το replay tv. Το 5g από το ρούτερ δε φτάνει εκεί, μόνο το 2.4. Το repeater έχει ενδείξεις led που δείχνουν ότι συνδέθηκε κανονικά (φουλ σήμα), δεν είναι σε δυσπρόσιτο σημείο. Απ' ότι έχω καταλάβει, (δυστυχώς εκ των υστέρων), το 5g του ρούτερ δίνει 100, το 2.4 δίνει μέχρι 40, βαριά 45. Τι λύση έχω για να δώσω πραγματική 100αρα στο άλλο δωμάτιο; Τα repeaters που χρησιμοποιούν το δίκτυο ρεύματος (powerline) θα μου λύσουν το πρόβλημα; Αν ναι, θα πρέπει να προσέξω τίποτα; (Να είναι π.χ. 5g το powerline ή να μη συνδέεται σε πολυμπριζο;) Αν όχι powerline τότε τι; Ευχαριστώ.
mphxths Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 55 λεπτά πριν, Ginerian είπε Απ' ότι έχω καταλάβει, (δυστυχώς εκ των υστέρων), το 5g του ρούτερ δίνει 100, το 2.4 δίνει μέχρι 40, βαριά 45. Ισχυει. 55 λεπτά πριν, Ginerian είπε Τι λύση έχω για να δώσω πραγματική 100αρα στο άλλο δωμάτιο; Τα repeaters που χρησιμοποιούν το δίκτυο ρεύματος (powerline) θα μου λύσουν το πρόβλημα; Αν ναι, θα πρέπει να προσέξω τίποτα; (Να είναι π.χ. 5g το powerline ή να μη συνδέεται σε πολυμπριζο;) Αν όχι powerline τότε τι; Powerlines , αλλα πολλες φορες δημιουργουν προβληματα στις vdsl. Οπως το σκεφτομαι εγω , καλωδιο ethernet , ακομψη λυση ή router που να κανει repeat το 5g wifi του μοντεμ. 1 1
Ginerian Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, mphxths είπε Powerlines , αλλα πολλες φορες δημιουργουν προβληματα στις vdsl Πώς μπορώ να ξέρω αν έχω vdsl; Είχα την εντύπωση πως οι 100αρες είναι fiber, αφού μπαίνει και καινούργια γραμμή οπτικών ινών μέσα στο σπίτι. Η γραμμή πήγε από 24 σε 50 και τώρα 100 με οπτικές ίνες. Η λύση του ethernet είναι τελείως άκομψη και δε θέλω να τραβάω καλώδια σ' όλο το σπίτι. Τελευταία λύση για ρούτερ να κάνει repeat το 5g, άρα μιλάμε για 4-5 ρουτερ ανά 4 μέτρα και στις γωνιές, γιατί τόσο το βλέπω να πιάνει το 5g... Τελικά, μάλλον καλύτερα ήμουν με την 50αρα, τσάμπα "αναβαθμίστηκα"... Απορώ αν είμαι ο μόνος μ' αυτό το πρόβλημα. Πληρώνουμε 100αρα για να πιάνει μόνο 4-5 μέτρα τριγύρω από το μόντεμ;
mphxths Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 7 λεπτά πριν, Ginerian είπε Πώς μπορώ να ξέρω αν έχω vdsl; Είχα την εντύπωση πως οι 100αρες είναι fiber, αφού μπαίνει και καινούργια γραμμή οπτικών ινών μέσα στο σπίτι. Η γραμμή πήγε από 24 σε 50 και τώρα 100 με οπτικές ίνες. Εσυ ξερεις καλυτερα απο εμας. Αν ειναι fiber , ειναι fiber. Το τι γινεται μεσα στο σπιτι ειναι αλλη ιστορια ομως. Με την εσωτερικη καλωδιωση και τις οποιες συσκευες ειναι συνδεδεμενες . 7 λεπτά πριν, Ginerian είπε Τελευταία λύση για ρούτερ να κάνει repeat το 5g, άρα μιλάμε για 4-5 ρουτερ ανά 4 μέτρα και στις γωνιές, γιατί τόσο το βλέπω να πιάνει το 5g... Αναλογως σε τι σπιτι ζεις. Αν εχει 20 δωματια και 50 μπανια ναι ετσι θα κανεις Εμενα σε μικρο διαμερισμα , το 5g πιανει σε ολο το σπιτι , οχι προφανως με την ιδια ενταση και προχτες που ημουν με το αμαξι απεξω σταθμευμενος (αρα μεσολαβουσε τοιχος και μια μικρη αποσταση απο το modem, επιανα κανονικα σημα με το κινητο και σερφαρα κιολας Δηλαδη απο ενα σημειο και περα , εχει να κανει και η ποιοτητα των συσκευων. 7 λεπτά πριν, Ginerian είπε Πληρώνουμε 100αρα για να πιάνει μόνο 4-5 μέτρα τριγύρω από το μόντεμ; Συσχετιζεις ασχετα πραγματα μεταξυ τους. Σου ειπε ο παροχος οτι θα πληρωνεις 100αρα και να πιανει το μοντεμ σε ακτινα 100 μετρων ? Ο παροχος εκανε το ελαχιστο που απαιτουνταν. Να σε προμηθευσει (δωρεαν) μοντεμ με 5g για να σε καλυψει απο αποψη ταχυτητας. Δεν θα σου δωσει και το καλυτερο δυνατο , ας ειμαστε και λιγο λογικοι. Επισης δεν ξερει τι σπιτι και τι αναγκες εχει ο καθενας. Απο κει και περα ο καθενας αναλογως τις αναγκες του κανει εξτρα κινησεις...
Ginerian Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Για να μην παρεξηγηθω, δε μιλάμε για καμιά έπαυλη, αλλά για φυσιολογικό σπίτι. Στο δωμάτιο που έχω το πρόβλημα μεσολαβούν δύο τοίχοι, σε απόσταση περίπου 6-7 μέτρα από το μόντεμ. Δεν έκατσα να κάνω πειράματα στο υπόλοιπο σπίτι για να ξέρω εκεί τι παίζει. Προφανώς και δεν ξέρω πολλά περί δικτύων και 5g και σίγουρα θα ξέρω λιγότερα από τους περισσότερους εδώ μέσα. Αλλά δε νομίζω να λέω κάτι παράλογο, σίγουρα πολλοί θα έχουν συσκευές σε διάφορα δωμάτια του σπιτιού τους και θα ήθελαν, έστω, να ήξεραν από πριν ότι, "μεγάλε, μην περιμένεις 100 παντού, διάλεξε σωστά που θα το βάλεις".
HateMe Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δυστυχώς η 5ρα μπάντα έτσι είναι. (Το 5g που λες συνέχεια δεν έχει σχέση με την 5ρα μπάντα του wifi) Κακώς πήρες εκείνο το repeater, αλλά οκ, δεν ήξερες. Πρέπει να πάρεις με 5ρα μπάντα για να κάνεις δουλειά σου
mphxths Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Ναι λαθος γραφουμε 5g ... εννοουμε την 5GHz μπαντα του μοντεμ. Απλα τραβας καλωδια οπου μπορεις και δεν ειναι ακομψο , και στα υπολοιπα σημεια βαζεις ενα router τουμπανιαρικο με καλη εμβελεια και αναμεταδιδεις την 5GHz μπαντα του μοντεμ... πρεπει να κανεις δοκιμες , ωστε να βρεις τα σημεια που θα πρεπει να μπει το router για να καλυψει τους χωρους που θες.
Silverage Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δες μήπως έχει καμιά επιλογή να αυξήσεις την ισχύ απο τις ρυθμίσεις του router. Αν και ίσως να είναι ήδη στο μέγιστο. Σου περάσανε οπτικές μέχρι το σπίτι όταν έβαλες την 100άρα; Γιατί λένε fiber αλλά εννοούνε vdsl. Το κανονικό λέγεται FTTH.
Petros Electron Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Εφοσον η απόσταση ειναι κοντινη, περασε καλώδιο. Υπάρχουν και λευκά καλώδια ethernet τα οποια αν κολληθούν πάνω στο σοβατεπί, οχι με ρόκες αλλα με θερμο-σιλικόνη και στοκαριστούν μετα με ακριλική σιλικόνη πραγματικά στο "ματι" χάνονται. Το ιδιο κάνουμε και στα καλώδια του συναγερμού με όμορφο παντα αισθητικό αποτέλεσμα. Ετσι θα γλυτώσεις και απο την ακτινοβολία (οποια ειναι αν ειναι αυτη) και την δουλειά σου θα κανεις. Πάντα το καλώδιο υπερτερεί σε σχεση με το ασύρματο γιατι μην ξεχνάς οτι στον αστικο ιστο δεν εισαι ο μονος που θα εισαι στα 2,4 ή 5Ghz. Εχει και άλλους οποτε στο τελος το ενα κανάλι πέφτει μεσα στο αλλο και μειώνεται και η εμβέλεια αλλα και η απόδοση. TIP: Aν δεν ξερεις η δεν μπορεις να το εγ/σεις μονος σου φώναξε εναν ηλεκτρονικό που βαζει και συναγερμούς.. Αυτοι ειναι "μανουλες" σε αυτες τις καλωδιώσεις σε σχεση με εναν ηλεκτρολόγο ο οποιος θα στο κανει με ροκες, ή πλαστικά κανάλια. Χωρις βεβαια να θέλω να θίξω τους ηλεκτρολόγους. Γενικά το αναφέρω. Επεξ/σία 12 Οκτωβρίου 2021 από Petros Electron
Finn Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Όπως η ευαθ δε θα κάτσει να ασχοληθεί με το σπίτι σου για να δει που θέλεις βρύσες για παροχή νερού έτσι και ο κάθε isp απλά το μόνο που κανει είναι να τερματίσει κάπου τη γραμμή και να σε ενημερώσει για το μέγιστο της σύνδεσης σου σε εκείνο το σημείο. Τώρα για το αν έχεις VDSL ή fiber θα το καταλάβεις αν ρίξεις μια ματιά στο πίσω μέρος του speedport. Αν στη θύρα dsl συνδέεται καλώδιο με βύσμα rj45 τότε παίζεις με VDSL. Αν έχεις και δεύτερη συσκευή όπου τερματίζει η οπτική τότε έχεις ftth. Η λέξη fiber στα προγράμματα των παρόχων έχει καθαρά μαρκετιστικο χαρακτήρα, θα μπορούσαν κάλλιστα να αποκαλούν τη γραμμή Νάνσυ. Επί της ουσίας τώρα: 1. Δοκιμάζεις τη λύση του powerline adapter με επιπλέον κόστος γύρω στα 80-100€. 2. Καταργείς το WiFi του speedport και προσθέτεις ένα access point του εμπορίου το οποίο σίγουρα θα είναι καλύτερο. Πχ aircube AC, Unifi AP lite etc 3. Παίζεις με δύο access points που υποστηρίζουν τεχνολογία mesh. Ένα θα μπει στο χώρο του speedport και το άλλο κάπου ενδιάμεσα. Κοίτα λύσεις της dlink πχ. Με αυτή τη λύση θα έχεις πολύ καλό αποτέλεσμα από θέμα κάλυψης αλλά χάνεις νομίζω τα 5Ghz . 4. Τραβάς καλώδιο ethernet τρυπώντας είτε με Καναλάκι και στην άκρη του βάζεις ένα ποιοτικό access point. Σε όλες τις λύσεις εκτός του (2) παίζεις σίγουρα στο 100αρικο για υλικά και συσκευές.
george1807 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Είτε απλώνεις καλώδιο και στο άλλο δωμάτιο και καταλήγει σε 5Ghz access point, είτε δοκιμάζεις κάποια λύση Mesh.
alexb_10 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2021 Ούτε καλώδια, ούτε τίποτα. Παίρνεις ένα τέτοιο και ξεμπέρδεψες.
fragma Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2021 18 ώρες πριν, alexb_10 είπε Ούτε καλώδια, ούτε τίποτα. Παίρνεις ένα τέτοιο και ξεμπέρδεψες. To εχω σε διώροφο σπίτι 200 τμ και με 100αρα γραμμή πιάνει απο 60 εως 95 ανάλογα με το σημείο χωρίς προβλήματα και αποσυνδεσεις. Είναι σίγουρα ανώτερο απο powerlines, αλλα κακα τα ψέμματα, αν θέλεις το 100% της απόδοσης της γραμμής σου, ειδικά σε εφαρμογές που το latency εχει σημασία, ξέχνα το αισθητικό κομμάτι και περνά καλωδίωση Ethernet
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα