kosmsamo Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Έχοντας κλείσει 5+ χρόνια με την 32άρα μου Samsung J6300, κοιτάζω να κάνω το επόμενο βήμα σε 4k UHD και HDR. Κυρίως την θέλω για gaming στις current-gen κονσόλες αλλά κι άλλο content, είτε από Netflix κλπ. είτε από "κλασσικά" κανάλια. Επομένως η προσοχή μου στρέφεται σε TVs με όσο το δυνατόν περισσότερα από τα features που αξιοποιούνται, θεωρητικά, από αυτά τα μηχανήματα (HDMI 2.1, VRR κλπ.), ώστε να είμαι όσο πιο "future proof" γίνεται, για να μην αλλάζω πάλι συσκευή (σε ορίζοντα πενταετίας+, τουλάχιστον). Ο πιο σοβαρός περιορισμός μου είναι ο χώρος. Στο έπιπλο που θα τοποθετηθεί, σε υπνοδωμάτιο/γραφείο, χωράει το πολύ μια 50άρα, με το ιδανικό μέγεθος να είναι 43''. Και σε συνδυασμό με το budget (βαριά μέχρι 900 ευρώ), βγαίνουν εκτός κάμποσες επιλογές (OLED, mid-high end μοντέλα με FALD κλπ.). Μετά από ψάξιμο φαίνεται να έχω 1+1 επιλογή. https://www.skroutz.gr/s/29771045/Sony-Smart-Τηλεόραση-LED-4K-UHD-KD-43X85J-HDR-43.html Δεν έχει (για την ώρα) VRR, διάβασα παράπονα για blur στα 120 hz και δεν έχει local dimming, άλλα φαίνεται να με καλύπτει πλήρως σε όλα τα άλλα. Φαίνεται ότι θα πάρει κι αυτά τα δύο νέα χαρακτηριστικά που φέρνει η Sony στις Bravia XR. Υπάρχει μια διχογνωμία σχετικά με το αν το πάνελ στις 43άρες είναι VA ή IPS (ανάλογα την περιοχή), ιδανικά θα ήθελα να αποφύγω το IPS πάνελ (που νομίζω δεν υπάρχει στην 50άρα). https://www.skroutz.gr/s/28315121/LG-Smart-Τηλεόραση-LED-4K-UHD-50NANO886PB-HDR-50.html Έχει VRR out of the box και edge led local dimming (δεν διαβάζω και τα καλύτερα πάντως). Στο rtings δεν την βρήκα (μάλλον δεν βγαίνει Β. Αμερική) και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο αντίστοιχο περσινό μοντέλο για να πάρω μια πιο πλήρη εικόνα. Έχει κάποιος προσωπική εμπειρία με κάποια από τις παραπάνω; Υπάρχει κάποια άλλη πρόταση; 🙂 Αξίζει να κάνω τώρα αγορά; Ή να περιμένω καμία Black Friday για πτώσεις τιμών (ενδεχομένως για την 48άρα CX), αν πέσουν σε τέτοια "μικρά" μοντέλα;
Thanofski Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Είναι κρίμα 2021 να πας σε edge lit μοντέλο.(κάτοχος ks8000) Από τη στιγμή που το budget σου αγγίζει το 1k. θεωρώ ότι αξίζει να περιμενεις black Friday για να πας σε oled που θα παίξουν σίγουρα κάτω από χιλιάρικο ,ειδικά τα περσινά μοντέλα (cx,bx) 2
kosmsamo Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Thanofski είπε Είναι κρίμα 2021 να πας σε edge lit μοντέλο.(κάτοχος ks8000) Από τη στιγμή που το budget σου αγγίζει το 1k. θεωρώ ότι αξίζει να περιμενεις black Friday για να πας σε oled που θα παίξουν σίγουρα κάτω από χιλιάρικο ,ειδικά τα περσινά μοντέλα (cx,bx) Η BX νομίζω βγαίνει μόνο σε 55'' κι άνω, οπότε, δυστυχώς, δεν μπορώ να την έχω στα υπόψιν. Παρεμπιπτόντως, για να πω την αλήθεια, με φοβάμαι με μια OLED στα χέρια. Έχω ένα "κακό" συνήθειο να κάνω μεγάλες παύσεις σε ό,τι παρακολουθώ ή παίζω. Επίσης παρακολουθώ συχνά μεγάλης διάρκειας YouTube βίντεο ή (λιγότερο συχνά) προγράμματα σε ελληνικά και μη κανάλια. Επομένως, έχω να κάνω με αρκετά στατικά elements. ΟΚ, το συνήθειο διορθώνεται κι από όσο γνωρίζω υπάρχουν, πλέον, αρκετά προστατευτικά features για το burn-in, αλλά και πάλι είναι λίγο ρίσκο στα μάτια μου (πάρα το γεγονός ότι η ποιότητα της εικόνας δεν υπάρχει). Επεξ/σία 10 Οκτωβρίου 2021 από kosmsamo
Ntinaras Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2021 Στο BF η σονυ θα βγαλει προσφορες σε 65+ ιντσες. 1
kosmsamo Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2021 12 ώρες πριν, Ntinaras είπε Στο BF η σονυ θα βγαλει προσφορες σε 65+ ιντσες. Αυτό φοβάμαι με την BF. Έχω την εντύπωση ότι στις προηγούμενες είχαν βγάλει κυρίως τα μεγάλα μοντέλα κι ελάχιστα από τα υπόλοιπα.
klark71 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Και εγώ την 43X85J θέλω να πάρω για το PS5. Προφανώς δεν θα μας κοροϊδέψουν για το update με το VVR... Πως ξέρουμε ότι μόνο για τις μεγάλες ίντσες θα βγάλει προφορά η Sony στο Black Friaday;
klark71 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Τελικά την αγόρασα. Θα γράψω εντυπώσεις οσονούπω. 1
kosmsamo Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, klark71 είπε Τελικά την αγόρασα. Θα γράψω εντυπώσεις οσονούπω. Καλορίζικη, φίλε! 🙂 Αν επιτρέπετε, από πού; Αν βρεις πάντως χρόνο κι έχεις όρεξη, τσέκαρε μια αν έχει όντως VA ή IPS πάνελ. 1
pet90 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Με την 43X85J έχω προσωπική εμπειρία στα 120Hz δεν διαπίστωσα κάποια είδος θολούρας στα παιχνίδια του PS5 και 110% αυτό που είδα ήταν VA πάνελ αποκλείεται ενα IPS πανελ να ειχε τοσο καλοContrast και τοσο κακή γωνιά θέασης Επεξ/σία 15 Οκτωβρίου 2021 από pet90 1
klark71 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2021 Από mediamarkt Αλίμου, τιμή skroutz με 48 δόσεις. Τελευταία ήταν, γενικά δεν υπάρχει. Πως τσεκάρω το panel; Έχει πάντως επιλογή για VRR, μήπως έχει κάνει ήδη το update; Από mediamarkt Αλίμου, τιμή skroutz με 48 δόσεις. Τελευταία ήταν, γενικά δεν υπάρχει. Πως τσεκάρω το panel; Έχει πάντως επιλογή για VRR, μήπως έχει κάνει ήδη το update; 52 λεπτά πριν, klark71 είπε Από mediamarkt Αλίμου, τιμή skroutz με 48 δόσεις. Τελευταία ήταν, γενικά δεν υπάρχει. Πως τσεκάρω το panel; Έχει πάντως επιλογή για VRR, μήπως έχει κάνει ήδη το update; Από mediamarkt Αλίμου, τιμή skroutz με 48 δόσεις. Τελευταία ήταν, γενικά δεν υπάρχει. Πως τσεκάρω το panel; Έχει πάντως επιλογή για VRR, μήπως έχει κάνει ήδη το update;
SOCRATIS1000 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Αν δινεις μεχρι 900 για εμενα βαλε αλλα 80 και παρε την lg cx 48 oled.Κριμα ειναι να μην πας σε oled για 80 ευρω παραπανω
vagosvts7 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 8 ώρες πριν, SOCRATIS1000 είπε Αν δινεις μεχρι 900 για εμενα βαλε αλλα 80 και παρε την lg cx 48 oled.Κριμα ειναι να μην πας σε oled για 80 ευρω παραπανω Σωστός.. Γενικά αν είναι να δώσετε 800 ευρώ για μια led τηλεόραση είναι αμαρτία να μην πάτε σε oled tv.. Αν είναι να δώσετε έως 600 ευρώ κοιτάτε σε τηλεόραση με VA panel στα 100hz στο πάνελ..
kosmsamo Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2021 Στις 16/10/2021 στις 10:53 ΠΜ, klark71 είπε Από mediamarkt Αλίμου, τιμή skroutz με 48 δόσεις. Τελευταία ήταν, γενικά δεν υπάρχει. Πως τσεκάρω το panel; Έχει πάντως επιλογή για VRR, μήπως έχει κάνει ήδη το update; Εφόσον δεν το ξεκαθαρίζει η Sony στα specs, φαντάζομαι δεν θα το αναφέρει ούτε στο εγχειρίδιο χρήσης. Ίσως το τεστ με το δάχτυλο (αν ακουμπήσεις ελαφρά κι αφήνει ένας ίχνος είναι VA, αν όχι IPS); 15 ώρες πριν, SOCRATIS1000 είπε Αν δινεις μεχρι 900 για εμενα βαλε αλλα 80 και παρε την lg cx 48 oled.Κριμα ειναι να μην πας σε oled για 80 ευρω παραπανω 6 ώρες πριν, vagosvts7 είπε Σωστός.. Γενικά αν είναι να δώσετε 800 ευρώ για μια led τηλεόραση είναι αμαρτία να μην πάτε σε oled tv.. Αν είναι να δώσετε έως 600 ευρώ κοιτάτε σε τηλεόραση με VA panel στα 100hz στο πάνελ.. Έχετε δίκιο, αν η αγορά γίνει τώρα-τώρα, δεν υπάρχουν ούτε αυτά τα +80 ευρώ, δυστυχώς (για αυτό και "γλυκοκοιτάω" την αναμονή για κάναν μήνα ακόμα μέχρι BF). Επίσης, θέλω να βάλω, ιδανικά, κι επέκταση εγγύησης, οπότε η 48'' CX θα πάει 1000+ (η 43άρα X85J στο Sony Center έχει και "δώρο" την επέκταση, τώρα). Βέβαια, δεν είναι deal breaker (αν κι όταν κάηκε η μητρική στην τωρινή μου, στον τρίτο χρόνο, χρειάστηκε). Πιο πολύ έχει να κάνει με την χρήση και τον "φόβο" που ανέφερα πιο πάνω. Είναι και το θέμα του χώρου (εξού κι αυτή η "κλίση" κυρίως προς τις 43 ίντσες)… Πάντως, δεν βρήκα κάποιο μοντέλο με 100hz πάνελ κάτω από τα 600, πλην κάτι F&U. Μου έχει περάσει η ιδέα από το μυαλό να πάω σε μια πιο φτηνή 43άρα στοχεύοντας σε 4K και 60hz, χωρίς hdmi 2.1 κλπ., αλλά δεν ξέρω, μου φαίνεται λίγο "χαζό" να γλυτώσω 300+ για να τα δώσω, ενδεχομένως, αργότερα.
pet90 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 18 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Με αυτά που ψάχνεις πάντως για 43αρα με λιγο απ ολα τη δεδομένη χρονική στιγμή η Sony είναι η μόνη επιλογή έμενα πάντως το οπτικό αποτέλεσμα μου άρεσε αλλα εχει ενα μεγάλο αρνητικό κ γι αυτο είμαι σίγουρος οτι είναι VA πανελ εχει πολυ κακές γωνίες θέασης αν είναι να είσαι μόνος σου άντε κ αλλο ενα άτομο και κάθεστε κέντρο είναι μια χαρά από εκεί κ πέρα αυτο το ωραίο αποτέλεσμα χανόταν οταν μετακινούμουν 15 με 20 μοίρες Επεξ/σία 18 Οκτωβρίου 2021 από pet90 1
kosmsamo Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Είδα ότι το mediamarkt έβαλε πάλι το κλασικό promo με το 20% επιστροφή. Και το μάτι μου πήγε κατευθείαν στην C1. https://www.mediamarkt.gr/product/tileorasi-psuxagogia/tileoraseis/4k-uhd-tv/tileorasi-lg-oled-48-4k-oled48c14lb/1598877 Αν τα μαθηματικά μου είναι σωστά 😂, βγαίνει στα 859 ευρώ. Επομένως, είναι εντός budget και μου κλείνει το μάτι, ειδικά με την μεγάλη διαφορά που έχει με την X85J. Το μοναδικό μου αγκάθι είναι η εύρεση άλλων ~ 300 ευρώ "cash" πριν τελειώσει το promo.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα