Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ρε...αν δεν είσαστε στο χωριό να έχετε ξύλα δικά σας... αφήστε τους λέβητες ξύλου! Βάλτε αντλία θερμότητας να σωθείτε και μην ασχολιόσαστε με τίποτα άλλο!!!

Υγ. Και πιο πριν τραβάτε μια βόλτα σε ένα μηχανολόγο να σας δώσει μελέτη, να μην βάλετε ούτε ο,τι σας πασάρει ο έμπορας, ούτε ο,τι σας λένε στο καφενείο!!!

• Like 5
  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
55 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Γνωρίζει κανείς να ενημερώσει για συγκριτικό κόστος (σε σχέση με την κατανάλωση) συμβατικής ξυλείας καύσης και πέλλετ;

Τύπου "έκαψα τόσα κιλά ξύλο που κόστισαν τόσο, για να ζεσταίνομαι τόσους μήνες, ενώ για τους ίδιους μήνες έκαψα τόσα κιλά πέλλετ που μου κόστισαν τόσο"; 

Χονδρικά ενας τόνος πελλετ σε θερμογονο δυναμη ισούται με μισο τονο πετρέλαιο.

Οποτε οταν ενα premium pellet (A1) εχει 450/τονο τοτε οι δυο τονοι 900 ευρω. Το πετρέλαιο δεν ξερω ποσο εχει τωρα ας πούμε 1,20λ/ όποτε 1τ= 1200. Κέρδος λοιπόν 300 ευρό.

Στην βιομάζα ακόμα ποιο οικονομικά. 2τ=280 ευρώ. Άλλα η μαυρίλα και η μυρωδιά στο μεγαλείο της + πολλαπλό καθάρισμα του λέβητα + κίνδυνος ζημιάς αν δεν το κοσκινίζετε πριν το βάλετε.

Επισης να αναφέρω οτι υπάρχουν και οι μπρικετες για τους λέβητες αυτους με πανω κατω την ιδια απόδοση με το πελλετ αλλα σε ποιο καλες τιμες. Γνωμη δεν εχω δεν τις δοκίμασα ποτε.

Edit: Τωρα διάβασα σωστά το μήνυμα σου. Σε ξύλο δεν ξερω να σου πω γιατι παντα με πελλετ ή βιομάζα τον δούλεψα. Λιγες φορες με ξυλο γιατι δεν ηθελα να τρέχω να τον γεμίζω συνεχεία. Νομίζω οτι το ξυλο σε σχέση με το πελλετ θα βγει ποιο οικονομικά. Ποσο ομως δεν ξερω να σου πω.

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, tarantules είπε

Να υποθέσω οτι έβαλες θερμομόνωση στους τοίχους; Αν ναι μπορείς να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες; Πάχος μόνωσης , τύπος θερμομονωτικού υλικού , εταιρία κλπ;

Μπήκε εξωτερική θερμομόνωση 7εκ και 5εκ EPS100 γραφιτούχο στα πλαίσια του ΕΚΟ, κουφώματα δεν αλλάξαμε γιατί αν και 30 χρονών είναι σε καλή κατάσταση (Γερμανικά υβριδικα), βάλαμε και έναν λέβητα Φ.Α. αλλα δεν τον καίει η μανα γιατί ακόμα δεν έχει Φ.Α.

ΓΙα να δώσω ένα παράδειγμα ο βασικός συντελεστής είναι το U (συντελεστής θερμοπερατότητας). ΓΙα 1 σπίτι προ του 80' αυτό είναι 2.00++ (τοιχοποιήας), για ένα σπίτι μετά του 80' θα έπρεπε να είναι 0.9 αλλα οι περισσότεροι δεν έβαζαν μονωση ή εβαζαν λιγότερη. Ενα σύγχρονο σπίτι στην περιοχή μου πρέπει να έχου κάτω απο 0.45, και αυτός είναι ο στόχος όταν κάνουμε μονώσεις. Σε ένα σπίτι με U=0.40 ότι και να κάψεις πάλι οικονομικά θα έισαι, δεν μιλάω για τα ΝΖΕΒ που είναι ακόμα πιο χαμηλά.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όποιος πάρει λέβητα στερεών καύσιμων ότι και αν ειναι αυτος, πρέπει να εχει κατα νου ορισμένους παράγοντες. Αναφέρω μερικούς ενδεικτικά :

1) Εύκολη πρόσβαση στο λεβ/σιο. Αλλιώς θα σε φάει το κουβάλημα.

2) Επαρκή (στεγανό) αποθηκευτικό χώρο για τα καύσιμα

3) Διατάξεις ασφάλειας. Σε διακοπή ρεύματος μπορεί να γινει μεγάλο πρόβλημα απο υπερθέρμανση.

4) Καθαριότητα, Ναι θέλει συχνή.

5) Να μπορει να βρει ευκολα και σε καλες τιμες τα καύσιμα. Τα δε ξυλα πρεπει να τα παιρνει το καλοκαίρι.

6) Να μην εχει περίεργους γειτονους και να μην ειναι πολυ κοντα σε σπιτια γιατι καποια στιγμη θα φαει πέναλτι για τον καπνό την μυρωδιά και οτι συνεπάγεται.

7) Να ειναι νεος σχετικά, και να εχει κουράγια και χρόνο να ασχολείται. Να μαθει καλα το μηχάνημα του και τα "χούγια" του.

8.) Πιθανό πρόβλημα υγείας στο μέλλον από συχνή έκθεση στην αιθάλη.

9) Επιτήρηση. Δεν ειναι κατι που το αφήνεις να λειτουργεί και φεύγεις απο το σπιτι. Πρεπει να εχεις τον νου σου παντα.

Προσοχη με τις σομπες πελλετ, ειναι μικρες, ντισαινατες , αλλα δύστροπες με το καύσιμο λίγο υγρασία να εχει το πελλετ σβήνουν, μπουκωνουν και γενικά ειναι ζημιαρικες.

Και αν θελετε μια συμβουλη ;

Οτι εχετε ποτε μεσα στο σπιτι να μην ειναι. Γιατι παντα θα μυρίζει. Ειτε ειναι ενεργειακό τζακι, ειτε σομπα πελλετ. Έκτος σπιτιου και σε αλλο ξεχωριστό χωρο.

+1 Για την αντλία θερμότητας απο έμενα, και εναλλακτικά το φυσικό αέριο. Και αν θέλετε να το πάμε και παραπάνω το θεμα :

Θέρμανση με γεωθερμία

• Like 4
Δημοσ.

Θα μονώσω εξωτερικά όλο το σπίτι και θα φτιάξω στη νότια όψη τοίχο Τρομπ-Μισέλ (και κάτω στο σαλόνι και πάνω στο master). Δεν θα ρίξω το κόστος θέρμανσης ένα 30%; Θα το ρίξω.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, MauroPaltoudias είπε

Έγραψες πέλλετ κάτω από μια ανάρτηση. Το αντιλαμβάνομαι ως λύση στα όσα αναφέρθηκαν (ταλαιπωρία σε σχέση με την καθαριότητα κλπ).

Θα είχες την ευγενή καλοσύνη να απαντήσεις και σε σχέση με το κόστος;

αγοράζω τον τόνο 185 ευρω, τα παίρνω πάντα Μαιο - Ιουνιο που ειναι ποιο φτηνά . εχω σπιτι μονοκατοικια 140 τετραγωνικά στην βόρεια (Σερρες)  Ελλαδα χωρις μόνωση παλιό. καίω περιπου 4.5 τονους την σεζόν  

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν έχει σημασία το καύσιμο αλλά το σπίτι. Εξοπλιστείτε λοιπόν με θερμομόνωση ταράτσας και θερμοπροσωψη. 

Το κόστος θέρμανσης - τεσταρισμενο μόλις μία χρονιά ωστόσο, θα κριθεί καλύτερα εν καιρω - έπεσε στο 1/5. Σταθερά 25 βαθμοί στο σπίτι, 24/7 ζεστό νερό. Και όλα αυτά με ενεργειακή αναβάθμιση οικίας του... 1971!!! Και εννοείται στην προτερη κατάσταση δεν είχα 25 σταθερά....μπορει να είχα και κάτω από 10 τις κρύες βραδιές. 

Καυστήρας sime ιταλικός του 2017. 

Επεξ/σία από chill
Δημοσ.
8 ώρες πριν, stelrp είπε

δεν είναι λύση να καιμε ξυλα, πετρέλαιο, αεριι για να ζεσταθουμε. Όπως φοράμε ρουχα μονωτικά (έιναι η σωστη εκφραση) και όχι ζεστά καθως δεν παραγουν ζεστη, το ιδιο πρεπει να κάνουμε και στα σπίτια μας!

Η μονη λυση ειναι το παθητικό σπιτι, NZEB , πειτε το οπως θέλετε.

αρκεί ενα θερμαντικό σωμα τοποθετημένο στο μεσο του σπιτιού, αρκει το σπιτι μα ειναι απολυτως αεροστεγανό.

Δηλαδη να μην εχει ουτε απορροφητηρα ουτε τζάκι. 

Η θερμοτητα των ανθρώπων - ενοίκων  ζεσταίνει το σπίτι όπως και τα ρουχα το σώμα μας!

Ετσι μονο γίνεται οικονομια στα καυσιμα, σε χρηματα .

Αλλιώς θα καίμε τονους , ξυλα ή πετρέλαιο και θα καταστρέφουμε το περιβάλλον!

Ναι ωραία όλα αυτά που λες. Αλλά δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε για παθητικά κτίρια όταν υπάρχουν πολυ σοβαρότερα προβλήματα στο υφιστάμενο κτηριακό δυναμικό. Μόνο σε νεοανεγειρομενες οικοδομες μπορούμε να συζητάμε για τέτοια κτιρια, τα κόστη για κάτι τέτοια είναι πολύ υψηλά ακόμα και από την κλασσική θερμοπροσοψη η αναβάθμιση συστημάτων. 

Το μονο ρεαλιστικό σεναριο που υπάρχει αυτή την στιγμή αν θέλουμε μικρότερο περιβάλλοντικο αποτύπωμα είναι μονωσεις με ήπια η μέτρια εξοικονόμηση θερμικών απωλειών και αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με αντλία θερμότητας με ταυτόχρονη αύξηση συνεχώς του ενεργειακού ισοζυγίου των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας. Διαφορετικά θα καταναλώνουμε συνεχώς συμβατικά και εναλλακτικά καύσιμα. Η μετατροπή σε παθητικά κτίρια είναι μη ρεαλιστικό σενάριο. 

6 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Αν εισαι επαρχια ναι, εδω στην Αθηνα ομως ειναι ποιο πυκνοκατοικημένα τα πράγματα και υπάρχουν "ευαίσθητες μύτες" και καθε λογης κυράτσες και κόμισες των παρισιων που θα σου γκρινιάξουν για τον καπνό και για την μυρωδιά. Έμενα αυτη που με "τράβαγε" μου ελεγε οτι εχει παθει καρκίνο ολη η γειτονιά.. Αντε μετα να ξεμπλέξεις... Απο τον δικό μου λέβητα το έπαθε?.

Τεσπα τα αφησα ολα πισω μου τωρα και εχω ξενοιασει. Τουλαχιστον το εκανα απόσβεση (σε σχεση με το πετρέλαιο) τωρα ποια ειναι η τυχη του, ουτε ρωταω ουτε με νοιαζει!

Όλα αυτά μέχρι να πάθεις εσύ ή κάποιος στενός συγγενης σου κάποια  πάθηση στους πνεύμονες που θα προκαλεί θέματα από την κάπνα και άλλες επιδράσεις, πχ αλλεργικό ασθμα, και τότε να δω τι θα λες. Οι γείτονες ήταν λογικό και αναμενόμενο να αντιδράσουν αν όντως χειροτερεψαν οι εκπομπές σωματιδίων και ρύπων στις οικίες τους από την δική σου καμινάδα. Εάν δεν έγινε κάτι τέτοιο και απλά η κάπνα ήταν ο μέσος όρος που υπάρχει κάθε χειμώνα και επειδή είδαν εσένα και σε κυνήγησαν τότε είναι οι παράξενοι. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Ναι ωραία όλα αυτά που λες. Αλλά δεν έχει κανένα νόημα να συζητάμε για παθητικά κτίρια όταν υπάρχουν πολυ σοβαρότερα προβλήματα στο υφιστάμενο κτηριακό δυναμικό. Μόνο σε νεοανεγειρομενες οικοδομες μπορούμε να συζητάμε για τέτοια κτιρια, τα κόστη για κάτι τέτοια είναι πολύ υψηλά ακόμα και από την κλασσική θερμοπροσοψη η αναβάθμιση συστημάτων. 

Το μονο ρεαλιστικό σεναριο που υπάρχει αυτή την στιγμή αν θέλουμε μικρότερο περιβάλλοντικο αποτύπωμα είναι μονωσεις με ήπια η μέτρια εξοικονόμηση θερμικών απωλειών και αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης με αντλία θερμότητας με ταυτόχρονη αύξηση συνεχώς του ενεργειακού ισοζυγίου των ΑΠΕ στην παραγωγή ενέργειας. Διαφορετικά θα καταναλώνουμε συνεχώς συμβατικά και εναλλακτικά καύσιμα. Η μετατροπή σε παθητικά κτίρια είναι μη ρεαλιστικό σενάριο. 

Όλα αυτά μέχρι να πάθεις εσύ ή κάποιος στενός συγγενης σου κάποια  πάθηση στους πνεύμονες που θα προκαλεί θέματα από την κάπνα και άλλες επιδράσεις, πχ αλλεργικό ασθμα, και τότε να δω τι θα λες. Οι γείτονες ήταν λογικό και αναμενόμενο να αντιδράσουν αν όντως χειροτερεψαν οι εκπομπές σωματιδίων και ρύπων στις οικίες τους από την δική σου καμινάδα. Εάν δεν έγινε κάτι τέτοιο και απλά η κάπνα ήταν ο μέσος όρος που υπάρχει κάθε χειμώνα και επειδή είδαν εσένα και σε κυνήγησαν τότε είναι οι παράξενοι. 

Καλημέρα,

Καταρχήν για να ξεκαθαρίσω το θέμα και για το σωστό της ιστορίας, δεν αντιδράσανε οι γείτονες όπως γράφεις, πάρα μόνο μια συγκεκριμένη "περίεργη" γειτόνισσα. Η συγκεκριμένη κατά καιρούς εκανε και αλλες ιστορίες στην γειτονιά και για άλλα θέματα. Έξαλλου "μετρήθηκα" από το υπουργείο και οι εκπομπές σωματιδίων και ρύπων ήταν εντός ορίων νομοθεσίας. Έχοντας τότε 2 μωρά παιδιά, o πρώτος θα ήμουν που θα το έκλεινα -αν σε αντίθετη περίπτωση ήμουν παράνομος-. Εμενα αυτο που με απασχολούσε ηταν η εκθεση του ιδιου του ευατου μου στα σωματίδια αιθάλης κατά την διαδικασία καθαρισμού του λέβητα. Έπαιρνα μετρά φυσικά, γυαλιά, μάσκα, γάντια κτλπ αλλα τα σωματίδια ειναι τόσο μικρά που συνήθως μερικά απο αυτά περνάνε το υλικο της μάσκας. Αυτο το καταλάβαινα όταν φύσαγα μετα την μυτη μου και έβγαιναν μαυρίλες.

Περίπου 4 ή 5 χρονιά (αν θυμάμαι καλά) τον δούλεψα (τους χειμώνες) τον λέβητα. Σε σχέση τιμής απόδοσης και οικονομίας σε σχέση με το πετρέλαιο, δεν το συζητώ, έκανα οικονομία μέχρι και 80%.

Από θέματα υγείας όμως, και ευκολίας χρήσης ειναι ολα αυτά που ανέβασα και ανέπτυξα στο φόρουμ για να ξέρουν και οι μελλοντικοί χρήστες τι θα τους περιμένει αν αποφασίσουν να πάνε σε αυτο το είδος θέρμανσης.

• Like 1
Δημοσ.

Να σωθείς βάζοντας λέβητα στερεών καυσίμων λίγο δύσκολο. Πολύ κουβάλημα, κάπνα, καθάρισμα. Ακόμα και δικά σου ξύλα να έχεις δεν αξίζει. Φτάσαμε στο 2021, υπάρχει ΦΑ, κλιματιστικά, αντλίες θερμότητας.

Πρώτα θεραπεύεις το πρόβλημα και το πρόβλημα λέγεται ενεργειακές απώλειες. Η θερμοπρόσοψη και η αλλαγή κουφωμάτων είναι μακράν η ενδεδειγμένη λύση. Ναι, πρέπει να ρίξεις χρήματα στην αρχή αλλά σε βάθος λίγων χρόνων  έχεις κάνει απόσβεση και έχεις ένα σπίτι που έχει ανάγκη 40-50 % λιγότερες θερμίδες. Ανακαινίζεις και το σπίτι, ξεχνάς υγροποιήσεις κτλ. Το κόστος πάντως δεν είναι απαγορευτικό, αν καταφέρεις δε να μπεις και στο εξοικονομώ τότε σου έρχεται πολύ φθηνά.

Πάντως στον τόπο καταγωγής μου (υψόμετρο > 1.000μ) πολλοί έχουν φτιάξει δεξαμενές υγραερίου εδώ και χρόνια, ειδικά στις επιχειρήσεις θεωρείται η μόνη λύση, βέβαια ΦΑ δεν υπάρχει ούτε και θα έρθει.

8 ώρες πριν, kirileman είπε

Θα μονώσω εξωτερικά όλο το σπίτι και θα φτιάξω στη νότια όψη τοίχο Τρομπ-Μισέλ (και κάτω στο σαλόνι και πάνω στο master). Δεν θα ρίξω το κόστος θέρμανσης ένα 30%; Θα το ρίξω.

Και λίγο λες

Δημοσ.

το μεγα μειονεκτημα με τους λεβητες ξυλου κυριως ειναι το ρευμα....σε μια διακοπη πρεπει να τρεξεις να βγαλεις τα ξυλα απο το λεβητα για να  μην σκασει γιατι ο κυκλοφορητης σταματα και δεν σωζει ουτε βαλβιδες εκτονωσης ..........στο μαντρι μου τουλαχιστον 14 ατομα εχουν παθει ζημιες...

Δημοσ.

Καλημέρα. Θα γράψω την εμπειρία μου μετά από 10 χρόνια με τον ίδιο λέβητα πελλετ. Σπίτι του 1975 σε χωριό που ξυρίζει ο βαρδαρης  340 τμ δυοροφο με σκεπή. Τα 180τμ έχουν παράθυρα αλουμινίου δίπλα

Τα 160 που είναι ο πάνω όροφος έχει μονα του 1975. Επίσης ο πάνω όροφος είναι ψηλός γύρω στα 3.30 μέτρα ύψος. Το λέω γιατί σε κυβικά είναι μεγαλύτερο από τα συνηθισμένα. Έως το 2010 καιγαμε πετρέλαιο. Χρειαζόμασταν τα καλά χρόνια 10 τόνους πετρέλαιο για όλο το σπίτι. Μετά από το ευρώ το ανοίγαμε μόνο νύχτα γύρω στις 20.00 και το κλείναμε γύρω 08.00 το πολυ με καταναλώση 6000 λίτρα. Θερμοκρασία από 18 έως 21 βαθμούς το πολυ.  Οικονομικά πλέον δεν πήγαινε οπότε αποφάσισα να βάλω πελλετ.  Με κόστισε 7000 ευρώ μαζί με τον υδραυλικό γιατί ήθελα και άλλα πραγματα.  Όλα τα χρόνια καίω Schweighofer το οποίο το αγοράζω από 220 έως 240 ευρώ τον τόνο πάντα Μάιο με Ιούνιο. Δυο φορές πήρα αλλα μια φορά πιο ακριβό golden nuggets νομίζω καλό αλλά διαφορά μόνο σε στάχτη και μια φορά ένα Σκοπιανικο που έκαψα 4 τόνους παραπανω. Ολα τα χρονια καίω από 10 έως 12 τόνους πελλετ. Απόσβεση έκανα σε ενάμιση χρόνο. Επίσης πάνω στους 22 μόνιμα κάτω μέχρι και πέρσι που ζούσε η γιαγιά μου στους 28. 90 χρονών. 

Κουμπάρος με ξύλο λέβητα ένα χρόνο και μετά μετατροπή σε πελλετ έκαιγε για 240 τμ 14 τόνους ξύλα και όχι όλη μέρα μετά 6 τόνους πελλετ σταθερό στο 20. επειδή ασχολήθηκα αρκετά από χόμπι με την θέρμανση το βασικότερο στον λέβητα είναι η χωρητικότητα νερού που ζεσταίνει. Οι παραπάνω λέβητες είναι από 150 έως 180 λίτρα. Φίλος είχε δώσει για βουλγαρικό με 50 λίτρα νερό 2700 ευρώ και έκαιγε για 180 τμ 11 τόνους πελλετ και επειδή δεν προλάβαινε ο καυστήρας να ζεστάνει νερό το κατεβασε στους 45 βαθμούς την αποστολή νερού. Για πόλη πιστεύω το καλύτερο είναι αντλία θερμοτητας.  Επίσης δυο φορές την εβδομάδα το πελλετ  θελει σε εμένα καθάρισμα από 10 λεπτά. Τα πελλετ βάζω εργάτη με 5 ευρώ τον τονο και μου τα βάζει στον λέβητα και μετά απλά βάζω κάθε μέρα λίγα σακιά για να μην αδειάσει και χρειάζεται κάθε  τόσο όλο γέμισμα. Τώρα πλέον βρίσκεις κορυφαίους ελληνικους  λέβητες πελλετ από 2500 ευρώ για 100 τμ

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Raylan είπε

παραπάνω από 2 τόνους, 2,2 με 2,4 τόνους πετρέλαιο.. φέτος η τιμή λένε θα ξεκινήσει με 1.05 το λίτρο.. 120€ ο τόνος ξυλα εδώ στην περιοχή μου δεν παίζει με την καμια, 60€ με 80€ το πολύ, εγώ έχω ελιές οποτε δεν αγοράζω όλα τα ξυλα έχω και δικά μου.. το μονο αρνητικό εκτος από τον χώρο την φασαρία την προσωπική εργασία, είναι ότι πρέπει να κατεβαίνεις κάθε  2:30 με 3:00 ώρες να ρίχνεις ξυλα και ειδικά το βραδυ είναι ένα θέμα αυτό.. 

Τόσο φτηνά ξύλα;

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Καλημέρα,

Καταρχήν για να ξεκαθαρίσω το θέμα και για το σωστό της ιστορίας, δεν αντιδράσανε οι γείτονες όπως γράφεις, πάρα μόνο μια συγκεκριμένη "περίεργη" γειτόνισσα. Η συγκεκριμένη κατά καιρούς εκανε και αλλες ιστορίες στην γειτονιά και για άλλα θέματα. Έξαλλου "μετρήθηκα" από το υπουργείο και οι εκπομπές σωματιδίων και ρύπων ήταν εντός ορίων νομοθεσίας. Έχοντας τότε 2 μωρά παιδιά, o πρώτος θα ήμουν που θα το έκλεινα -αν σε αντίθετη περίπτωση ήμουν παράνομος-. Εμενα αυτο που με απασχολούσε ηταν η εκθεση του ιδιου του ευατου μου στα σωματίδια αιθάλης κατά την διαδικασία καθαρισμού του λέβητα. Έπαιρνα μετρά φυσικά, γυαλιά, μάσκα, γάντια κτλπ αλλα τα σωματίδια ειναι τόσο μικρά που συνήθως μερικά απο αυτά περνάνε το υλικο της μάσκας. Αυτο το καταλάβαινα όταν φύσαγα μετα την μυτη μου και έβγαιναν μαυρίλες.

Περίπου 4 ή 5 χρονιά (αν θυμάμαι καλά) τον δούλεψα (τους χειμώνες) τον λέβητα. Σε σχέση τιμής απόδοσης και οικονομίας σε σχέση με το πετρέλαιο, δεν το συζητώ, έκανα οικονομία μέχρι και 80%.

Από θέματα υγείας όμως, και ευκολίας χρήσης ειναι ολα αυτά που ανέβασα και ανέπτυξα στο φόρουμ για να ξέρουν και οι μελλοντικοί χρήστες τι θα τους περιμένει αν αποφασίσουν να πάνε σε αυτο το είδος θέρμανσης.

Ενταξει, σεβαστά και κατανοητά αυτά που λες, μην τα πάρεις προσωπικά. Αυτου του τύπου οι γείτονες μου την σπάνε και εμένα σε απίστευτο βαθμο, ασχολούνται όλη την ώρα με το τι κάνουν οι άλλοι και απειλούν με καταγγελίες ενώ παίζει και οι ίδιοι να έχουν παρατυπίες σε άπειρες περιορίσεις. 

Είπα να γράψω μια άποψη όμως διότι πχ σε εμένα μια στενή μου φίλη έπασχε από μια πνευμονική πάθηση και κόντευε να πάθει ασφυξία όταν πχ τιναζες σεντόνια χαλια και υφάσματα κοντά στο μπαλκόνι της από τις γειτονικές βεράντες.όταν είχε ανοιχτά τα τζάμια, το ίδιο πρόβλημα έχει και με αρώματα μυρωδιές κτλ, παρακαλούσε τους γείτονες να μην τινάζουν το καλοκαίρι όταν έχει ανοιχτά τα παράθυρα λόγω του προβλήματος και την έλεγαν τρελή για δέσιμο, τους έφερε την αστυνομία, μετά για αντίποινα ψέκαζαν με διαφορα αποσμητικά χώρου έξω από την είσοδο του διαμερίσματος της στον όροφο και όποτε άνοιγε την εξωπορτα την έπιαναν κρίσεις. Το ίδιο θέμα θεωρητικά θα είχε και με καμινάδα δίπλα της, δεν είναι αστεία αυτά, κάποιοι έχουν πρόβλημα.

Εσύ καλά έκανες και ήσουν νόμιμος από μεριάς σου. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...