NT1G Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 7 ώρες πριν, Petros Electron είπε Ετσι οπως τα λες fastnq2 ειναι. Δεν έχουν ολα αυτα την ευκολία να ανάβεις τον θερμοστάτη σου και να ζεσταίνεσαι χωρις να εχεις κουβάλημα, φασίνα, κτλπ. Στο προηγούμενο σπιτι που ήμουν ξυλωσα τον λεβητα πετρελαίου και εβαλα λέβητα βιομαζας-πελλετ-ξυλου. ... Τι ακριβώς είναι η βιομάζα και γιατί το ξύλο (πέλετ κ.τ.λ.) δεν είναι βιομάζα; 🤔
Raylan Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 6 λεπτά πριν, dollyyy19 είπε καπου υπερβαλεις,ο λογος γνωστος,οπως καθενας για οτιδηποτε αγοραζει....αν χρειαζοσουν πανω απο 2 τονους πετρελαιο για να ζεσταθεις,δεν υπαρχεκ περιπτωση να ζεστενεσαι με 7 τονους ξυλα....αλλα ασε να μαντεψω.....με το πετρελαιο επιανες τους 23 βαθιμους,ενω τωρα με τα ξυλα,εισαι στους 20 με 21.επισης με το πετρελαιο ,αναβες αραια και που,και το βραδακι.τωρα,ποιος ν τρεχει να φορτωσει τον λξυλολεβητα;απο την αλλη,αν εκαιγες 2 τονους ακριβως,κοστιζαν 1800 ευρω.7 τονοι ξυλα κοστιζαν 840 και πανω.το 1.5 χιλιαρικο πως βγαινει; παραπάνω από 2 τόνους, 2,2 με 2,4 τόνους πετρέλαιο.. φέτος η τιμή λένε θα ξεκινήσει με 1.05€ το λίτρο.. 120€ ο τόνος ξυλα εδώ στην περιοχή μου δεν παίζει με την καμια, 60€ με 80€ το πολύ, εγώ έχω ελιές οποτε δεν αγοράζω όλα τα ξυλα έχω και δικά μου.. το μονο αρνητικό εκτος από τον χώρο την φασαρία την προσωπική εργασία, είναι ότι πρέπει να κατεβαίνεις κάθε 2:30 με 3:00 ώρες να ρίχνεις ξυλα και ειδικά το βραδυ είναι ένα θέμα αυτό..
petasis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Εγώ έχω γείτονα (το διπλανό σπίτι δυστυχώς), και έχει λέβητα ξύλου. Είναι απίστευτη η βρώμα που βγάζει η καμινάδα του (τι καίει;; ), και αυτός ο θόρυβος όταν κόβει ξύλα, δεν αντέχεται... 1
Petros Electron Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 3 λεπτά πριν, NT1G είπε Τι ακριβώς είναι η βιομάζα και γιατί το ξύλο (πέλετ κ.τ.λ.) δεν είναι βιομάζα; 🤔 Η βιομάζα μπορεί να ειναι οτιδήποτε ειναι από κατάλοιπο επεξεργασίας. Πχ πυρινοξυλο, τσόφλια απο καρυδιά, ροκανίδια, κουκούτσια,καλαμπόκι,αμύγδαλα, και κάθε λογής φλούδια , εγω αυτη που έπαιρνα ειχε τσόφλια απο αμύγδαλα με πυρηνοξυλο, και η τιμή ηταν 120 με 140 ευρω ο τονος. Σε τσουβάλια των 40κ ερχόταν. Απλα ειχε και πετραδάκια μεσα, η ακομα και πέτρες και ήθελε κοσκίνισμα γιατί αν περνάγανε στον κοχλία του λέβητα μπορεί να τον έσπαγαν. Επισης ειχε πολλα κατάλοιπα σε σχεση με ένα καλο πελλετ (πχ απο καθαρή οξιά). Αλλα οι τιμες πχ ενα καλο πελλετ ειχε 340/τόνο. Επισης η βιομάζα εκανε ποιο πολυ κάπνα με οτι παράπονα συνεπάγετο στην γειτονια. 1
Raylan Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, petasis είπε Εγώ έχω γείτονα (το διπλανό σπίτι δυστυχώς), και έχει λέβητα ξύλου. Είναι απίστευτη η βρώμα που βγάζει η καμινάδα του (τι καίει;; ), και αυτός ο θόρυβος όταν κόβει ξύλα, δεν αντέχεται... σωστή παρατήρηση αυτή, έτσι είναι.. εγώ την καμινάδα την έχω σηκώσει ψιλά αλλά και πάλι πολύ κάπνα, βρωμάει ο τόπος.. έχει φασαρία δεν λέω αλλα εξοικονομείς τόσα χρήματα από το να έβαζες πετρέλαιο, και το σημαντικό δεν κρυώνεις..
Petros Electron Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 7 λεπτά πριν, petasis είπε Εγώ έχω γείτονα (το διπλανό σπίτι δυστυχώς), και έχει λέβητα ξύλου. Είναι απίστευτη η βρώμα που βγάζει η καμινάδα του (τι καίει;; ), και αυτός ο θόρυβος όταν κόβει ξύλα, δεν αντέχεται... Η βρωμα ειναι γιατι αυτοι οι λέβητες κανουν πυρόλυση του ξυλου, εξου και η διαφορετική μυρωδιά. Μπορει να βαζει και τιποτα παλλετες μεσα η οτι αλλο βρισκει. 2 λεπτά πριν, Raylan είπε σωστή παρατήρηση αυτή, έτσι είναι.. εγώ την καμινάδα την έχω σηκώσει ψιλά αλλά και πάλι πολύ κάπνα, βρωμάει ο τόπος.. έχει φασαρία δεν λέω αλλα εξοικονομείς τόσα χρήματα από το να έβαζες πετρέλαιο, και το σημαντικό δεν κρυώνεις.. Υπαρχει νομοθεσία που λεει ποσα μετρα (σε ακτίνα) πρεπει να απέχει η καμινάδα σου απο τα γύρω σπίτια. Αν θυμάμαι καλά ειναι στα 12 μετρά. Το ύψος ειναι σχετικό και βγαίνει βάση θερμίδων του λέβητα (για το ελάχιστο) και διαταξη λεβ/σιου.Σας το λεω γιατι εμενα με κυνήγησαν, αλλα δεν μου εκαναν κατι γιατι ημουν νόμιμος. Αλλα το να τσακώνεσαι τωρα δεν ειναι και οτι το καλυτερο.
Raylan Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 8 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Υπαρχει νομοθεσία που λεει ποσα μετρα (σε ακτίνα) πρεπει να απέχει η καμινάδα σου απο τα γύρω σπίτια. Αν θυμάμαι καλά ειναι στα 12 μετρά. Το ύψος ειναι σχετικό και βγαίνει βάση θερμίδων του λέβητα (για το ελάχιστο) και διαταξη λεβ/σιου.Σας το λεω γιατι εμενα με κυνήγησαν, αλλα δεν μου εκαναν κατι γιατι ημουν νόμιμος. Αλλα το να τσακώνεσαι τωρα δεν ειναι και οτι το καλυτερο. Εγώ πάλι καλά δεν έχω πρόβλημα, όλοι ξυλα καίμε, ο άλλος τώρα τη ζόρι τραβούσε τι ήθελε να μυρίζει λεβάντα? και θα κόψεις τα ξυλα την ώρα που πρέπει, και την αιθαλομίχλη του θα βγάλει και ολα καλα προχωράμε..
Petros Electron Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, Raylan είπε Εγώ πάλι καλά δεν έχω πρόβλημα, όλοι ξυλα καίμε, ο άλλος τώρα τη ζόρι τραβούσε τι ήθελε να μυρίζει λεβάντα? και θα κόψεις τα ξυλα την ώρα που πρέπει, και την αιθαλομίχλη του θα βγάλει και ολα καλα προχωράμε.. Αν εισαι επαρχια ναι, εδω στην Αθηνα ομως ειναι ποιο πυκνοκατοικημένα τα πράγματα και υπάρχουν "ευαίσθητες μύτες" και καθε λογης κυράτσες και κόμισες των παρισιων που θα σου γκρινιάξουν για τον καπνό και για την μυρωδιά. Έμενα αυτη που με "τράβαγε" μου ελεγε οτι εχει παθει καρκίνο ολη η γειτονιά.. Αντε μετα να ξεμπλέξεις... Απο τον δικό μου λέβητα το έπαθε?. Τεσπα τα αφησα ολα πισω μου τωρα και εχω ξενοιασει. Τουλαχιστον το εκανα απόσβεση (σε σχεση με το πετρέλαιο) τωρα ποια ειναι η τυχη του, ουτε ρωταω ουτε με νοιαζει! Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2021 από Petros Electron 1
LouCi4er Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 6 λεπτά πριν, Raylan είπε Εγώ πάλι καλά δεν έχω πρόβλημα, όλοι ξυλα καίμε, ο άλλος τώρα τη ζόρι τραβούσε τι ήθελε να μυρίζει λεβάντα? και θα κόψεις τα ξυλα την ώρα που πρέπει, και την αιθαλομίχλη του θα βγάλει και ολα καλα προχωράμε.. Μπορεις να γραψεις τι ξυλολεβητα πηρες?Μαρκα,μοντελο και θερμιδες.
Petros Electron Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Εγω ειχα παρει αυτον. Καλος μου βγήκε. Πρεπει βεβαια να ασχοληθείς αρκετα μαζι του για να μαθεις σωστα να τον λειτουργείς. Στο βίντεο ειναι με πυρηνοξυλο και πελλετ μαζι.
Raylan Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, Petros Electron είπε Αν εισαι επαρχια ναι, εδω στην Αθηνα ομως ειναι ποιο πυκνοκατοικημένα τα πράγματα και υπάρχουν "ευαίσθητες μύτες" και καθε λογης κυράτσες και κόμισες των παρισιων που θα σου γκρινιάξουν για τον καπνό και για την μυρωδιά. Έμενα αυτη που με "τράβαγε" μου ελεγε οτι εχει παθει καρκίνο ολη η γειτονιά.. Αντε μετα να ξεμπλέξεις... Απο τον δικό μου λέβητα το έπαθε?. Τεσπα τα αφησα ολα πισω μου τωρα και εχω ξενοιασει. Τουλαχιστον το εκανα απόσβεση (σε σχεση με το πετρέλαιο) τωρα ποια ειναι η τυχη του, ουτε ρωταω ουτε με νοιαζει! εγώ στην καμινάδα είχα πρόβλημα, πρώτα απόλους ενοχλούσε εμενα και μετά τον γείτονα αλλα δεν μίλαγε ο άνθρωπος είχε και μωρά παιδιά(έκαιγε και αυτός ότι καιγόταν), και έπρεπε να την μεγαλώσω.. Στις κυριες με τις ευαίσθητες μυτούλες που γκρινιάζουν απλά για να έχουν κάτι να πουν δεν δίνω σημασία.. πάλι καλά που δεν σου έκανε καμια μήνυση η γρια , όχι ότι θα γινόταν κάτι αφού ήσουν νόμιμος, απλά τα τραβολογιόσουν για λίγο 18 λεπτά πριν, LouCi4er είπε Μπορεις να γραψεις τι ξυλολεβητα πηρες?Μαρκα,μοντελο και θερμιδες. Δεν είμαι σπίτι τώρα, μόλις πάω θα τα στείλω αναλυτικά.. Επεξ/σία 9 Οκτωβρίου 2021 από Raylan
Petros Electron Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, Raylan είπε εγώ στην καμινάδα είχα πρόβλημα, πρώτα απόλους ενοχλούσε εμενα και μετά τον γείτονα αλλα δεν μίλαγε ο άνθρωπος είχε και μωρά παιδιά, και έπρεπε να την μεγαλώσω.. Στις κυριες με τις ευαίσθητες μυτούλες που γκρινιάζουν απλά για να έχουν κάτι να πουν δεν δίνω σημασία.. πάλι καλά που δεν σου έκανε καμια μήνυση η γρια , όχι ότι θα γινόταν κάτι αφού ήσουν νόμιμος, απλά τα τραβολογιόσουν για λίγο Δεν είμαι σπίτι τώρα, μόλις πάω θα τα στης αναλυτικά.. Αμ δε...μου έκανε καταγγελία και ήρθαν απο το υπουργείο και με μέτρησαν + ελεγχο της εγκ/σης μου του λεβητοστάσιου. Μαλιστα τους εκανε εντυπωση το πως ειχα φτιαξει ολα τα συστήματα ασφάλειας μεσα και τον αυτοματισμό που είχε καθότι συνδεότανε και σε boiler για ζεστά νερά κτλπ κτλπ. Μεχρι και κάμερα ειχε μεσα.. 1
LouCi4er Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Εγω εχω εναν Burnit 40.000 θερμιδες σε σπιτι 130 τμ.Ειχα πει να παρω τον 30.000 αλλα ηταν πολυ λιγη η διαφορα στα χρηματα και πηρα τον μεγαλυτερο.Φιλος με Saturn 35.000 σε σπιτι παλι 130 τμ εχει περιπου την ιδια καταναλωση.Εγω εκαιγα περιπου 2 τονους πετρελαιο.Αν τον καψω φουλ τον ξυλολεβητα για να εχω 24 ωρες ζεστη οπως δλδ και με το πετρελαιο,θελω 3 τονους τον μηνα (να εχει χειμωνα εξω,με μειον και χιονια γιατι με τον χειμωνα τον περσινο,δεν θα ηθελα 2 τονους πετρελαιο αλλα πολυ λιγοτερο).Αρα θελω 12 με 15 τονους ξυλα.Εγω θα βαλω 12 τονους επι 140€ που εχουν στην Καρδιτσα παμε στα 1680€.1,05 που θα εχει φετος το πετρελαιο επι 2 τονους μας κανει 2100 μειον 1680=τεσσερα κατοσταρικα.Αν για τεσσερα κατοσταρικα πιστευει καποιος οτι αξιζει να τραβηξει 5 μηνες χαμαλικα με τα ξυλα be my guest που λενε. Εχω 10 αλυσοπριονα,5 Husqvarna,2 Echo και 5 Poulan,κοβω μια δεκαετια ξυλα στο δασος,γουσταρω φουλ να ειμαι στο δασς και να κοβω.Εχω τζακι απο το 2012,τον λεβητα τον εβαλα το 2016.Δεν πληρωνω μια για τα ξυλα αλλα περισυ εκαψα 1 τονο πετρελαιο και πολυ λιγα ξυλα.Φετος θα καψω παλι 1 τονο πετρελαιο και πολυ λιγοτερα ξυλα μιας και αλλαξα τα κουφωματα την ανοιξη.Προτιμω να πληρωσω και να καψω πετρελαιο παρα τα ξυλα που δεν τα πληρωνω καν,κατι λεει αυτο πιστευω.Μακρια απο ξυλολεβητα,δωρεαν συμβουλη. 12 1
MauroPaltoudias Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Γνωρίζει κανείς να ενημερώσει για συγκριτικό κόστος (σε σχέση με την κατανάλωση) συμβατικής ξυλείας καύσης και πέλλετ; Τύπου "έκαψα τόσα κιλά ξύλο που κόστισαν τόσο, για να ζεσταίνομαι τόσους μήνες, ενώ για τους ίδιους μήνες έκαψα τόσα κιλά πέλλετ που μου κόστισαν τόσο";
meletis_m Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2021 20 ώρες πριν, Raylan είπε Τα τελευταία χρόνια με την τιμή του πετρελαίου να ανεβαίνει στα ύψη αποφάσισα να επενδύσω σε λέβητα ξύλου (σπίτι 150 τ.μ. με 9 σώματα), εκεί που πρώτα ήθελα περισσότερα από 2.000 λίτρα πετρέλαιο για να βγάλω το χειμώνα, τώρα θέλω αντίστοιχα περίπου 7 τόνους ξύλα.. Εξοικονομώ περίπου 1.500€. Mέσα σε δυο χρόνια έκανα απόσβεση και δεν κρυώνω και έχω και ζεστό νερό όλο το χειμώνα.. Βάλτε λέβητα ξύλου να σωθείτε.. Υπήρχε ήδη 6 χρόνια ξυλολέβητας . Σε ορεινή περιοχή 126+ 30 τ.μ με μόνωση ήθελα τουλάχιστον 7 με 8 τόνους και αναλόγως το καιρό . Ωστόσο έχει φασαρία , και πλέον φέτος θα το γυρίσω σε πετρέλαιο ( υπήρχε ήδη συνδεδεμένος ) . Θέλει να κανονίζεις νωρίς ξύλα , ειδικά απο Κρήτη πετυχαίνεις τιμές γιατί ανεβαίνουν στη Στερέα Ελλάδα για τριφύλλι. Προσωπικά βαρέθηκα με το κουβάλημα , εμένα το πρόβλημα είναι οτι και το φορτηγό στο οικόπεδο έρχεται μέχρι ενα σημείο .. Κοίταξε να έχεις ασφάλεια σε περίπτωση διακοπής ρεύματος , γιατί ειδικά εάν έχει ξύλα θα ανοίξουν οι βαλβίδες ασφαλείας. Υπάρχουν ups καθαρού ημιτόνου . Και όλο το παιχνίδι είναι η καπνοδόχος να μην έχει πολλές γωνίες και έαν έχεις διπλή μονωμένη ακόμη καλύτερα για να αποφύγεις υγροποιήσεις .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα