Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κουβάλημα, βρωμιά, καθάρισμα, ρίσκο τα ξύλα, μόλυνση περιβάλλοντος, μικρότερη διάρκεια ζωής, κίνδυνος σε διακοπές ρεύματος κτλ. Για αυτούς και άλλους λόγους ο λέβητας ξύλων δεν μπορεί να αποτελέσει λύση στην πλειοψηφία των πολιτών. Η λύση είναι η σωστά μελετημένη μόνωση ενός σπιτιού αλλά κλασικά στην Ελλάδα δεν ακούμε τους ειδικούς (μηχανικοί) αλλά το ράδιο αρβύλα. Στην μάνα μου σε 150μ2 σπίτι, εκεί που ήθελε 3.000 λίτρα πετρέλαιο πέσαμε στα 1000 λίτρα, με πολύ πιο ζεστό το σπίτι και χωρίς νέα κουφώματα ή αλλαγή του παλιού λέβητα. Αντίστοιχες μειώσεις είδαν και πελάτες μου μέσω ΕΚΟ, ακόμα και αυτοί που παρέμειναν στο πετρέλαιο. 

• Like 6
  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

50τμ. 

Τώρα μίλησα μαζί του. Από άποψη κόστους μου λέει είναι τα ίδια πάνω-κάτω, με τα ξύλα να είναι λίγο πιο φθηνά. Πχ μου λέει ότι έχει πελάτες του που πάνε και στο χωριό και φέρνουν και από εκεί 2 μπαγκαζιέρες ξύλα για συμπλήρωμα, οπότε τους συμφέρει το ξύλο. Από την άλλη, το πέλλετ είναι ως γνωστόν πιο καθαρό, πιο εύκολο και πιο σταθερό σε απόδοση. Τόσο στα ξύλα όσο και στο πέλλετ θέλεις καλή ποιότητα, από μέτρια ποιότητα πέλλετ και κάτω έχεις χειρότερη και περισσότερη στάχτη κ.α.. Αν ο λέβητας είναι κοντά στον αποθηκευτικό χώρο του καυσίμου, ίσως συμφέρει το ξύλο με αστερίσκους. Διαφορετικά, πέλλετ. Ο ίδιος όπως είπα έχει πέλλετ, διαμέρισμα 75τμ. Ευκολία και λιγότερη βρωμιά.

edit: 20 τετραγωνικά; Μια σόμπα πέλλετ θα έβαζα. Όσοι έχουν τζάκι, βάζουν την καμινάδα της σόμπας μέσα στο τζάκι.

Επεξ/σία από kirileman
Δημοσ.

@kirileman σε ευχαριστώ πολύ για τις πολύ ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες!

Το μόνο που δεν βλέπω να έχει αναφερθεί, είναι το αρχικώς ζητούμενο, δηλαδή το θέμα του κόστους. Είχες κάποια πληροφόρηση επ' αυτού; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, lary7 είπε

Κουβάλημα, βρωμιά, καθάρισμα, ρίσκο τα ξύλα, μόλυνση περιβάλλοντος, μικρότερη διάρκεια ζωής, κίνδυνος σε διακοπές ρεύματος κτλ. Για αυτούς και άλλους λόγους ο λέβητας ξύλων δεν μπορεί να αποτελέσει λύση στην πλειοψηφία των πολιτών. Η λύση είναι η σωστά μελετημένη μόνωση ενός σπιτιού αλλά κλασικά στην Ελλάδα δεν ακούμε τους ειδικούς (μηχανικοί) αλλά το ράδιο αρβύλα. Στην μάνα μου σε 150μ2 σπίτι, εκεί που ήθελε 3.000 λίτρα πετρέλαιο πέσαμε στα 1000 λίτρα, με πολύ πιο ζεστό το σπίτι και χωρίς νέα κουφώματα ή αλλαγή του παλιού λέβητα. Αντίστοιχες μειώσεις είδαν και πελάτες μου μέσω ΕΚΟ, ακόμα και αυτοί που παρέμειναν στο πετρέλαιο. 

Να υποθέσω οτι έβαλες θερμομόνωση στους τοίχους; Αν ναι μπορείς να δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες; Πάχος μόνωσης , τύπος θερμομονωτικού υλικού , εταιρία κλπ;

Επεξ/σία από tarantules
  • Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

@kirileman σε ευχαριστώ πολύ για τις πολύ ενδιαφέρουσες και χρήσιμες πληροφορίες!

Το μόνο που δεν βλέπω να έχει αναφερθεί, είναι το αρχικώς ζητούμενο, δηλαδή το θέμα του κόστους. Είχες κάποια πληροφόρηση επ' αυτού; 

Ποιο κόστος σε ενδιαφέρει;

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Αγορά το καλοκαίρι 240 για λευκό σουηδικό. 

Γενικά το πελλετ όπως και το ξύλο αγοράζουμε καλοκαίρι. Αναλογία 2 προς 1 με το πετρέλαιο περίπου. 

• Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, lary7 είπε

Για τι παρεμβάσεις μιλάμε δηλαδή, αφού δε μιλάμε για νέα κουφώματα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τι ξυλα..σωθηκες αλλα βρωμισες..και παει και η μεση ε;.. ο τονος στο πελλετ μεχρι το καλοκαιρι ειχε 220 πλεον εχει 320-340 λογο της ''καταστασης'' ακριβύνε και αυτο οπως τα παντα (μαθανε οτι,..πλακωσανε και οι γυφτοι) αυξηση που δεν δικαιολογειται..αλλα βρηκανε ολοι τωρα πατημα και γδερνουν.

Επεξ/σία από enrique19
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πρώτο πράγμα αν κάποιος θέλει οικονομία στην θέρμανση είναι η μόνωση. Τώρα γιατί προτιμάμε αντί αυτού να αλλάζουμε σύστημα θέρμανσης και να κοιτάμε το δέντρο και όχι το δάσος, έχει να κάνει με την έλλειψη ενημέρωσης περί κόστους του εγχειρήματος, την νοοτροπία να μην προτιμούμε να πληρώσουμε ένα αρχικό κεφάλαιο για κατι που θα φέρει απόσβεση σε βάθος χρόνου, και σε ορισμένους κυρίως μεγάλης ηλικίας που δεν θέλουν να μπλέκουν γενικώς με εργασίες μαστορους τεχνικούς και νταβαντοηρια μέσα στις οικίες τους. Τα κονδύλια και οι επιδοτήσεις ακόμα δεν είναι αρκετά, σε πολύ παλιά ακίνητα που χρίσουν ριζικής ανακαινισης και έχουν φθορες είναι απλά αστείο να συζητάμε για θερμομόνωση χωρίς να γίνουν και άλλες απαραίτητες εργασίες μαζί με αυτή, το κόστος ξεφεύγει αρκετά. 

Την θέρμανση με το ξύλο ή πελλετ, όποιος την αντέχει καλά κάνει και την έχει, για τον μέσο πολιτη είναι απλά ανυπόφορη η όλη διαδικασία. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Like 2
Δημοσ.

δεν είναι λύση να καιμε ξυλα, πετρέλαιο, αεριι για να ζεσταθουμε. Όπως φοράμε ρουχα μονωτικά (έιναι η σωστη εκφραση) και όχι ζεστά καθως δεν παραγουν ζεστη, το ιδιο πρεπει να κάνουμε και στα σπίτια μας!

Η μονη λυση ειναι το παθητικό σπιτι, NZEB , πειτε το οπως θέλετε.

αρκεί ενα θερμαντικό σωμα τοποθετημένο στο μεσο του σπιτιού, αρκει το σπιτι μα ειναι απολυτως αεροστεγανό.

Δηλαδη να μην εχει ουτε απορροφητηρα ουτε τζάκι. 

Η θερμοτητα των ανθρώπων - ενοίκων  ζεσταίνει το σπίτι όπως και τα ρουχα το σώμα μας!

Ετσι μονο γίνεται οικονομια στα καυσιμα, σε χρηματα .

Αλλιώς θα καίμε τονους , ξυλα ή πετρέλαιο και θα καταστρέφουμε το περιβάλλον!

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, DownUNDERground είπε

Και χωρίς παράθυρα και πόρτες ακόμα καλύτερα φαντάζομαι;😁

Στα παθητικα σπιτια των Σκανδιναβικών χωρών τα παράθυρα δεν ανοίγουν!

Αλλά απο το να καιμε δύο τόνους πετρέλαιο ανα διαμέρισμα μεχρι το να γίνουμε Σκανδιναβία υπαρχει μια μεση λυση π.χ. να καιμε 100λιτρα πετρέλαιο που κάνουν π.χ. 100 ευρω.

Το παθητικό σπίτι παιζει να μην καιει τιποτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

τα παθητικά κτίρια δεν σχεδιάζονται όπως νομίζεις, έχουν και αερισμό και απορροφητήρες γιατί οι άνθρωποι χρειάζονται και νωπό αέρα  και  χρειάζονται κάποια στιγμή να φάνε.

Και εννοείται ότι δεν θερμαίνονται μόνο από τα 100-150W που αποβάλει ένας άνθρωπος.

Επεξ/σία από nvel
  • Like 1
Δημοσ.
18 ώρες πριν, Raylan είπε

Τα τελευταία χρόνια με την τιμή του πετρελαίου να ανεβαίνει στα ύψη αποφάσισα να επενδύσω σε λέβητα ξύλου (σπίτι 150 τ.μ. με 9 σώματα), εκεί που πρώτα ήθελα περισσότερα από 2.000 λίτρα πετρέλαιο για να βγάλω το χειμώνα, τώρα θέλω αντίστοιχα περίπου 7 τόνους ξύλα.. Εξοικονομώ περίπου 1.500€. Mέσα σε δυο χρόνια έκανα απόσβεση και δεν κρυώνω και έχω και ζεστό νερό όλο το χειμώνα..

Βάλτε λέβητα ξύλου να σωθείτε.. :D 

καπου υπερβαλεις,ο λογος γνωστος,οπως καθενας για οτιδηποτε αγοραζει....αν χρειαζοσουν πανω απο 2 τονους πετρελαιο για να ζεσταθεις,δεν υπαρχεκ περιπτωση να ζεστενεσαι με 7 τονους ξυλα....αλλα ασε να μαντεψω.....με το πετρελαιο επιανες τους 23 βαθιμους,ενω τωρα με τα ξυλα,εισαι στους 20 με 21.επισης με το πετρελαιο ,αναβες αραια και που,και το βραδακι.τωρα,ποιος ν τρεχει να φορτωσει τον λξυλολεβητα;απο την αλλη,αν εκαιγες 2 τονους ακριβως,κοστιζαν 1800 ευρω.7 τονοι ξυλα κοστιζαν 840 και πανω.το 1.5 χιλιαρικο πως βγαινει;

18 ώρες πριν, Raylan είπε

Τα τελευταία χρόνια με την τιμή του πετρελαίου να ανεβαίνει στα ύψη αποφάσισα να επενδύσω σε λέβητα ξύλου (σπίτι 150 τ.μ. με 9 σώματα), εκεί που πρώτα ήθελα περισσότερα από 2.000 λίτρα πετρέλαιο για να βγάλω το χειμώνα, τώρα θέλω αντίστοιχα περίπου 7 τόνους ξύλα.. Εξοικονομώ περίπου 1.500€. Mέσα σε δυο χρόνια έκανα απόσβεση και δεν κρυώνω και έχω και ζεστό νερό όλο το χειμώνα..

Βάλτε λέβητα ξύλου να σωθείτε.. :D 

καπου υπερβαλεις,ο λογος γνωστος,οπως καθενας για οτιδηποτε αγοραζει....αν χρειαζοσουν πανω απο 2 τονους πετρελαιο για να ζεσταθεις,δεν υπαρχεκ περιπτωση να ζεστενεσαι με 7 τονους ξυλα....αλλα ασε να μαντεψω.....με το πετρελαιο επιανες τους 23 βαθιμους,ενω τωρα με τα ξυλα,εισαι στους 20 με 21.επισης με το πετρελαιο ,αναβες αραια και που,και το βραδακι.τωρα,ποιος ν τρεχει να φορτωσει τον λξυλολεβητα;απο την αλλη,αν εκαιγες 2 τονους ακριβως,κοστιζαν 1800 ευρω.7 τονοι ξυλα κοστιζαν 840 και πανω.το 1.5 χιλιαρικο πως βγαινει;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...