Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα τελευταία χρόνια με την τιμή του πετρελαίου να ανεβαίνει στα ύψη αποφάσισα να επενδύσω σε λέβητα ξύλου (σπίτι 150 τ.μ. με 9 σώματα), εκεί που πρώτα ήθελα περισσότερα από 2.000 λίτρα πετρέλαιο για να βγάλω το χειμώνα, τώρα θέλω αντίστοιχα περίπου 7 τόνους ξύλα.. Εξοικονομώ περίπου 1.500€. Mέσα σε δυο χρόνια έκανα απόσβεση και δεν κρυώνω και έχω και ζεστό νερό όλο το χειμώνα..

Βάλτε λέβητα ξύλου να σωθείτε.. :D 

• Like 4
  • Απαντ. 91
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Raylan είπε

Τα τελευταία χρόνια με την τιμή του πετρελαίου να ανεβαίνει στα ύψη αποφάσισα να επενδύσω σε λέβητα ξύλου (σπίτι 150 τ.μ. με 9 σώματα), εκεί που πρώτα ήθελα περισσότερα από 2.000 λίτρα πετρέλαιο για να βγάλω το χειμώνα, τώρα θέλω αντίστοιχα περίπου 7 τόνους ξύλα.. Εξοικονομώ περίπου 1.500€. Mέσα σε δυο χρόνια έκανα απόσβεση και δεν κρυώνω και έχω και ζεστό νερό όλο το χειμώνα..

Βάλτε λέβητα ξύλου να σωθείτε.. :D 

Εμείς ειχαμε πριν 7 χρονια, συνδεδεμένο με σώματα και κυκλοφορητή. Και επρεπε καθε 2 ωρες να βαζουμε ξυλα και ειχε γεμισει ο τοπος βρωμια απο το καθαρισμα της σταχτης, απο τα ξυλα, και μπες βγες καθε μερα να γεμιζεις τη σομπα. Επισης μας ειχε παρει τα αυτια ο κυκλοφορητης ολη μερα. Στο τελος το δωσαμε και βαζουμε κλιματιστικα απο τοτε. Χειρότερη θέρμανση σε αίσθηση αλλα πολυ καθαρότερη και ξεκουραστη. 

• Like 8
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, RedGL είπε

Εμείς ειχαμε πριν 7 χρονια, συνδεδεμένο με σώματα και κυκλοφορητή. Και επρεπε καθε 2 ωρες να βαζουμε ξυλα και ειχε γεμισει ο τοπος βρωμια απο το καθαρισμα της σταχτης, απο τα ξυλα, και μπες βγες καθε μερα να γεμιζεις τη σομπα. 

Πέλλετ.

• Like 2
Δημοσ.

Μα δεν πρόλαβε ο άνθρωπος να απαντήσει ακόμα (@kirileman). Ας του δώσουμε λίγο χρόνο. Εμένα με ενδιαφέρει πραγματικά να δω τι κόστος μπορεί να έχει το πέλλετ σε σχέση με τη συμβατική ξυλεία καύσης. 

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Μα δεν πρόλαβε ο άνθρωπος να απαντήσει ακόμα (@kirileman). Ας του δώσουμε λίγο χρόνο. Εμένα με ενδιαφέρει πραγματικά να δω τι κόστος μπορεί να έχει το πέλλετ σε σχέση με τη συμβατική ξυλεία καύσης. 

Δεν είναι μονο το κόστος αλλά και ολα όσα είναι στην παράθεση πιο πάνω.

Δημοσ.

Αν καποιος εχει συνηθισει με πετρελαιο η φυσικο αεριο , να γυριζει δηλαδη τον θερμοστατη και να ζεστενεται το σπιτι, τα ξυλα δεν θα του φανουν απλα βουνο αλλα εβερεστ. Για αρχη θες καλη προετοιμασια απο το καλοκαιρι, να φερεις ξυλα, τα οποια να μην ειναι πολυ χλωρα γιατι θα πληρωσεις νερο για καυσοξυλα, αλλα ουτε πολυ παλια γιατι σαπιζουν και καιγονται σαν χαρτονι.Τα μεν τα καταλαβαινεις απο το πολυ βαρος αναλογικα με τον ογκο τους, τα δε ειναι παναλαφρα. Σιγουρα θα σε κλεψει στο ζυγι ο μεταφορεας (με τον τονο,με κυβικο δεν εχω εμπειρια).Πρεπει να εχεις χωρο να τα τοποθετησεις οπωσδηποτε, μονοκατοικια οκ ειναι ευκολο,σε αλλη περιπτωση θα υπαρχει ζορι. Τον χειμωνα θελει ξανα κουβαλημα(το αντιθετο δρομολογιο)γεμισμα καθε 2-3 ωρες, αλλα και αυτο αναλογο ειναι απο το κρυο κυριως μπορει να θελει και πιο αραια. Απο σταχτη δεν εχει ιδιαιτερη, μια φορα στις 2 βδομαδες θελει ενα αδειασμα. Μιλαμε για ξυλολεβητα παντα, σε τζακι δεν γνωριζω.

Γενικοτερα, δεν υπαρχει ιδανικη λυση,ΝΑΙ γλιτωνεις χρηματα, ΑΛΛΑ ξοδευεις προσωπικο χρονο και λιγο πολυ γινεσαι και αγγαρειομαχος.

• Like 6
  • Thanks 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, kirileman είπε

Είμαι σίγουρος για την ταλαιπωρία.

Έγραψες πέλλετ κάτω από μια ανάρτηση. Το αντιλαμβάνομαι ως λύση στα όσα αναφέρθηκαν (ταλαιπωρία σε σχέση με την καθαριότητα κλπ).

Θα είχες την ευγενή καλοσύνη να απαντήσεις και σε σχέση με το κόστος;

Επεξ/σία από MauroPaltoudias
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ετσι οπως τα λες fastnq2 ειναι. Δεν έχουν ολα αυτα την ευκολία να ανάβεις τον θερμοστάτη σου και να ζεσταίνεσαι χωρις να εχεις κουβάλημα, φασίνα, κτλπ.

Στο προηγούμενο σπιτι που ήμουν ξυλωσα τον λεβητα πετρελαίου και εβαλα λέβητα βιομαζας-πελλετ-ξυλου. Τα δούλεψα και στα 3 καύσιμα. Η βιομάζα φθηνή, κουβάλημα πολύ, μαυρίλα, πετραδάκια που μπορει να κανουν ζημιά, καπνιά. Το ξυλο φασαρία, εχει δεν εχει υγρασία, φόρτωμα καθε 2-3 ωρες. Το πελλετ το ποιο ακριβό άλλα το ποιο κάλο. Λιγη στάχτη, γέμισμα στο σιλο 2 ή 3 φορες την ημερα αναλογα τα κρυα. Σε σχεση με το πετρέλαιο ολα ποιο φθηνα. Φασαρια ομως να γεμιζεις και να καθαρίζεις τον λεβητα. Πραγματικά γινόμουν μαυρος. Κατι σαν τον Γουιλι τον θερμαστή 😂. Γενικά για επαρχία ισως να ειναι καλη λυση, για Αθηνά οχι.

Τωρα ειμαι σε σπιτι με φυσικό αεριο και τελος ολα αυτα. Τα εχω κανει δωρο στην πρώην γυναικά μου.😜

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 4
  • Thanks 4
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Έγραψες πέλλετ κάτω από μια ανάρτηση. Το αντιλαμβάνομαι ως λύση στα όσα αναφέρθηκαν (ταλαιπωρία σε σχέση με την καθαριότητα κλπ).

Θα είχες την ευγενή καλοσύνη να απαντήσεις και σε σχέση με το κόστος;

Θα ρωτήσω τον αδερφό μου που έχει και θα σου πω. Τι χώρο θες να ζεστάνεις;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, kirileman είπε

Θα ρωτήσω τον αδερφό μου που έχει και θα σου πω. Τι χώρο θες να ζεστάνεις; 

20τμ. 

(Διορθώθηκε, ο δαίμων του πληκτρολογιου.) 

Επεξ/σία από MauroPaltoudias

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...