ababapanos Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) καλησπερα. κανω αυτο το θεμα για να ενημερώσω οσο περισσότερους γινεται. Πουλάω αυτες τις ημερες ενα iphone 12 pro max , και εκτος απο εδω , ανεβασα την αγγελια μου και στο car.gr. Αμέσως σχεδον με καλεσε ενας και μου λεει φιλε το θελω να μου το στειλεις αμεσα ακομα και αυριο να σου βαλω τα χρηματα. του λεω οκ και του δινω τον λογαριασμο μου αφου επέμενε έντονα , πραγμα που μου εκανε εντύπωση . Μου λεει σου εκανα την μεταφορά αλλα θα σου ερθει ενα μηνυμα για να βαλεις τους κωδικους σου για να φανει το ποσο των 890 ευρω στον λογαριασμο σου . και ονως ηρθε ενα μηνυμα που ο αποστολεας λεγονταν i banking (δεν καταλαβαίνω πως το κατάφεραν αυτο να γαινεται οντως οτι ερχεται απο την τραπεζα που εγραφε για να φανει το ποσο στον λογαριασμο σας παρακαλώ εισάγετε τους κωδικους σας στο email [email protected] εννοείται πως κατάλαβα αμέσως οτι ειναι απατη και έκλεισα το τηλέφωνο . Μετα απο 1 ωρα μου τηλεφωνησε ενας αλλος που μου ειπε φιλε το θελω αμεσα για την κορη μου και θα σου βαλω τα λεφτα τωρα. Καταλαβα αμεσως οτι πρόκειται παλι για απατη και τον ρωταω πως θα μου βαλετε τα λεφτα σε πια τραπεζα? και μου λεει δεν θα ειναι απο τραπεζα αλλα μεσω iris , viva wallet και δεν ξερω και εγω τι αλλη παπαρια μου ειπε. Του ειπα οτι ειναι απατεώνας και να μην με ξανα παρει και αρχησε να με βριζει. Τα 2 κινητα που με πηραν οι απατεωνες τα εχω διαθέσιμα , αν πιστευετε οτι πρεπει να τα δημοσιευσω μου λετε. Και μια ερώτηση αν καποιος γνωριζει, προφανως σκοποσ τους ηταν να εκλεβαν τους κωδικους του winbank και να αποκτησουν προσβαση. η απορια μου ομως ειναι πως θα καταφερναν μετα να αποσπάσουν χρηματα απο την στιγμη που για να ολοκληρωθει μια συναλλαγη η τραπεζα στελνει push notification στο κινητο ? Επεξ/σία 8 Οκτωβρίου 2021 από ababapanos
SilentVoice Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δεν είναι μόνο στο car gr αυτοί. Είναι και στην χρυσή ευκαιρία και όπου αλλού βρεθούν. Πρόσφατα για ένα πατίνι με πήραν και εμένα 3-4 μέσα σε 2 ημέρες και μου έλεγαν να μου δώσουν τα λεφτά άμεσα και την άλλη μέρα θα στείλουν κάποιον να παραλάβει. Τον πρώτο τον άκουσα, μέχρι ένα σημείο που κατάλαβα ότι είναι έτοιμος να μου ψαρωσει παραπάνω στοιχεία μου και να προχωρήσουμε στην συναλλαγή. Εκεί τον έκλεισα. Το ίδιο και τους άλλους. Σκέφτηκα να στείλω email στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος τα τηλέφωνα τους , αλλά ξέρω ότι απάντηση τους θα είναι να πάω από το ΑΤ της περιοχής μου και να δώσω κατάθεση. Αλλά από την στιγμή που υπάρχουν μόνο 'υποψίες' για αυτούς, δεν θα κάνουν τίποτα, ούτε θα ασχοληθούν με την κατάθεση.
Petros Electron Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 8 Οκτωβρίου 2021 Απατεώνες παντού!. Επισης προσοχη στo μαρκετ του FB. Πολλοί στέλνουν μήνυμα "ενδιαφέρομαι για το προϊόν κτλπ" δώσε ενα κινητό να συνεννοηθούμε.." και μετά εξαφανίζονται. Ετσι εχουν το ονοματεπώνυμο σου και το κινητό σου. Φτιάχνουν βάσεις δεδομένων και τις πουλάνε μετα οπου τις πουλάνε. Πότε μην δίνετε στοιχειά, κινητά, διευθύνσεις. Ραντεβού σε ουδέτερο μέρος και συννενοηση μεσω μεσεντζερ. Έκτος αν σας εμπνέει εμπιστοσύνη λιγο πριν το ραντεβού ζητάτε το δικό του κινητό και τον καλείτε με απόκρυψη αν δεν φανεί. Επισης ποτε η τραπεζα και καμια τραπεζα δεν θα σας στειλει μυνημα να βαλετε τους κωδικούς σας οπουδήποτε. Παρτε και ενα fishing μαιλ που μου ηρθε. Ενα απο τα 100αδες που διαγράφω οταν τα βλεπω. Το αστείο ειναι οτι πάνω στο Link ειναι "calisadsg./μπλα μπλα" Κάποιος ανίδεος ομως μπορει να την πατήσει. Τον νου σας 4
katerinag8111 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μόλις τώρα είχα ακριβώς την ίδια εμπειρία . Έβαλα αγγελία μια τραπεζαρία σήμερα στο car.gr κ με πήρε ένας τύπος να μου βάλει αμέσως τα λεφτά κ αύριο πρωί να στείλει μεταφορική , έκανε πολλές ερωτήσεις πόσο χρονών είμαο αν είμαι παντρεμένη κτλ είπε κ αυτός πολλά όνομα επίθετο τη δουλειά κάνει που μένει (φαρμακοποιός απ' το Χαλκούτσι ) ήθελε να με πλήρωσει με iris κ χρειάζονταν κ έναν κωδικό λέει γιατί θα βάλει τα λεφτά απ' αγγλική τράπεζα όταν του είπα ότι δεν γίνεται να του δώσω κωδικό γιατί ξέρω ότι γίνεται μόνο με το τηλέφωνο άρχισε να μου λέει με προπληρωμή κάρτα κ να του δώσω τον αριθμό της κάρτας μου κ κάτι παρανοϊκά . Κ στο τέλος του λέω θα πάρω την τράπεζα να ρωτήσω αν γίνονται αυτά που μου λέει κ φυσικά δεν ξανά πήρε . Αν δεν ήταν η δουλειά μου να διαχειρίζομαι τραπεζικούς λογαριασμούς άνετα θα μπορούσε να με κοροϊδέψει . Τι να πω .... να συγκρίνουμε τα κινητά που παίρνουν ρε παιδιά για να δούμε αν είναι οι ίδιοι Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2021 από katerinag8111
Ukforthemoment Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 15 λεπτά πριν, katerinag8111 είπε Μόλις τώρα είχα ακριβώς την ίδια εμπειρία . Έβαλα αγγελία μια τραπεζαρία σήμερα στο car.gr κ με πήρε ένας τύπος να μου βάλει αμέσως τα λεφτά κ αύριο πρωί να στείλει μεταφορική , έκανε πολλές ερωτήσεις πόσο χρονών είμαο αν είμαι παντρεμένη κτλ είπε κ αυτός πολλά όνομα επίθετο τη δουλειά κάνει που μένει (φαρμακοποιός απ' το Χαλκούτσι ) ήθελε να με πλήρωσει με iris κ χρειάζονταν κ έναν κωδικό λέει γιατί θα βάλει τα λεφτά απ' αγγλική τράπεζα όταν του είπα ότι δεν γίνεται να του δώσω κωδικό γιατί ξέρω ότι γίνεται μόνο με το τηλέφωνο άρχισε να μου λέει με προπληρωμή κάρτα κ να του δώσω τον αριθμό της κάρτας μου κ κάτι παρανοϊκά . Κ στο τέλος του λέω θα πάρω την τράπεζα να ρωτήσω αν γίνονται αυτά που μου λέει κ φυσικά δεν ξανά πήρε . Αν δεν ήταν η δουλειά μου να διαχειρίζομαι τραπεζικούς λογαριασμούς άνετα θα μπορούσε να με κοροϊδέψει . Τι να πω .... να συγκρίνουμε τα κινητά που παίρνουν ρε παιδιά για να δούμε αν είναι οι ίδιοι Διαχειρίζεσαι επαγγελματικά τραπεζικούς λογαριασμούς και επρεπε να κάνεις όλον αυτόν τον διάλογο για να καταλάβεις ότι πάει να σε φάει; 2
katerinag8111 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2021 31 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Διαχειρίζεσαι επαγγελματικά τραπεζικούς λογαριασμούς και επρεπε να κάνεις όλον αυτόν τον διάλογο για να καταλάβεις ότι πάει να σε φάει; 31 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Έχεις δίκιο αλλά δεν έχω ιδέα από alpha bank κ δεν ήξερα καν τι είναι το iris για αυτό κ κράτησε τόσο η τηλεφωνική επικοινωνία . Αλλά ακριβώς αυτό λέω ότι φαντάσου να μην είχα κ καμία ιδέα από τραπεζικές συναλλαγές. Θα με έτρωγε μπαμ μπαμ . Μιλάνε τόσο γρήγορα με απανωτές ερωτήσεις κ με απίστευτη βιασύνη να γίνουν όλα κ σε μπερδευουν . Τώρα που το συζητάμε απορώ κ εγώ με τον εαυτό μου που δεν το κατάλαβα αμέσως .
Candela Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2021 Την υπογραφή μας, τους κωδικούς τραπεζικού λογαριασμού και κάτι άλλο, πάντα προσέχουμε που τα βάζουμε.
LLLEFTERIS Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Διαβαστε και αυτο και σε μενα ετυχε μια μερα που στο σπιτι μου για αρκετη ωρα εχανα το σημα ενω εχω τερμα σημα εδω που μενω. https://eleftheriaonline.gr/local/koinonia/astynomika/item/243474-ilektroniki-apati-meso-kinitoy-me-thyma-messinio-tou-arpaksan-11-500-evro
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 32 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Διαβαστε και αυτο και σε μενα ετυχε μια μερα που στο σπιτι μου για αρκετη ωρα εχανα το σημα ενω εχω τερμα σημα εδω που μενω. https://eleftheriaonline.gr/local/koinonia/astynomika/item/243474-ilektroniki-apati-meso-kinitoy-me-thyma-messinio-tou-arpaksan-11-500-evro Σου εκλεψαν την σιμ και τα λεφτά; Με την επιστροφή του στο σπίτι μπήκε στο ebanking της τράπεζάς του και είδε ότι είχαν αδειάσει οι λογαριασμοί του Οπως περιέγραψε ο καταγγέλλων, ο απατεώνας με το που απέκτησε την κάρτα sim με τον αριθμό του είχε και πρόσβαση στην εφαρμογή ebanking και με το username του καταγγέλλοντα προσποιήθηκε ότι ξέχασε το password και ζήτησε την έκδοση καινούργιου από την τράπεζα. ///////////////////////////////////// Κάτι δεν ταιριάζει εδώ;
LLLEFTERIS Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Σου εκλεψαν την σιμ και τα λεφτά; Οχι για περιπου μιση ωρα δεν ειχα καθολου σημα στο κινητο πως ειναι μια καρτα που την εχεις κοψει μια καρτα που την εχεις κανει αντικατασταση καπως ετσι δηλαδη αντι να μου δειχνει ποσες γραμμες σημα εχω η να μην δειχνει καμια γραμμη οπως οταν εισαι στο μετρο αυτο εδειχνε ενα απαγορευτικο. Δεν ειμαι εγω το θυμα στο link που εχω βαλει απλα και εγω καποια στιγμη δεν ειχα σημα οπως το θυμα στο link Το παραξενο ειναι πως η γυναικα μου που εχει και αυτη την ιδια εταιρια κινητης ειχε σημα ν απω οτι κατι εκαν απο την εταιρια κινητης και κοπηκε το σημα. Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2021 από LLLEFTERIS
teot Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, LLLEFTERIS είπε Οχι για περιπου μιση ωρα δεν ειχα καθολου σημα στο κινητο πως ειναι μια καρτα που την εχεις κοψει μια καρτα που την εχεις κανει αντικατασταση καπως ετσι δηλαδη αντι να μου δειχνει ποσες γραμμες σημα εχω η να μην δειχνει καμια γραμμη οπως οταν εισαι στο μετρο αυτο εδειχνε ενα απαγορευτικο. Δεν ειμαι εγω το θυμα στο link που εχω βαλει απλα και εγω καποια στιγμη δεν ειχα σημα οπως το θυμα στο link Το παραξενο ειναι πως η γυναικα μου που εχει και αυτη την ιδια εταιρια κινητης ειχε σημα ν απω οτι κατι εκαν απο την εταιρια κινητης και κοπηκε το σημα. Όταν γίνει αντικατάσταση της Sim με καινούρια όπως στο περιστατικό του link η παλιά δεν ξαναδουλευει. Κάτι άλλο με το κινητό σου η με την εταιρεία κινητής έγινε.
gianniz_k Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, teot είπε Όταν γίνει αντικατάσταση της Sim με καινούρια όπως στο περιστατικό του link η παλιά δεν ξαναδουλευει. Κάτι άλλο με το κινητό σου η με την εταιρεία κινητής έγινε. Απλά ο Λευτέρης εννοεί ότι τον πήγε τρεις και πέντε μέχρι να επανέλθει το σήμα. Μεγάλο φάουλ πάντως από το υποκατάστημα του παρόχου που έκανε αντικατάσταση sim με εξουσιοδότηση Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2021 από gianniz_k
rofl Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) τωρα αυτο δεν καταλαβαινω πως γινεται. και αντε εγινε αυτο, που ξεραν την τραπεζα του κατοχου το συγκεκριμενου αριθμου, και που ξεραν το u/n του για να αιτηθουν την αλλαγη κωδικου. οπως το καταλαβαινω ηξεραν το τηλεφωνο του, την τραπεζα του, και το username του + AΔΤ και πληρη στοιχεια για την εξουσιοδοτηση το μονο που μπορω να σκεφτω ειναι οτι ειχε δωσει ολα αυτα τα στοιχεια φορα παρτιδα σε καποιο phising, τον εσωσε αρχικα το 2factor, και καταφεραν να το παρακαμψουν με τη μεταβιβαση της sim Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2021 από rofl
LLLEFTERIS Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Εγω φοβηθηκα επειδη σημερα παλι με πηρε απατεωνας μηπως εχουν βρει τροπο και για καποιο χρονικο διαστημα να χανεις εσυ το σημα στο κινητο σου η να μην γινετε registry η καρτα σου στο δικτυο της κινητης και να γινετε του απατεωνα που εχει κλεψει με καποιον τροπο τον αριθμο σου.
rofl Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) ακομα κι αν υποθεσουμε οτι γινεται αυτο, που ξερει την τραπεζα και το U/N σου για να κανει αλλαγη κωδικου Επεξ/σία 29 Νοεμβρίου 2021 από rofl
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα