Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To ποστάρω εδώ γιατί δεν είμαι σίγουρος αν ανήκει σαν θέμα στις Οθόνες ή στα Laptop.

Έχω από την δουλειά ένα laptop το οποίο στο γραφείο συνδέεται με dock και εν συνεχεία με 2 οθόνες.

Οι οθόνες είναι ανεξάρτητες, 1 και 2 και θεωρητικά αν θες ανοίγεις το καπάκι στο Laptop και έχεις και την εκεί οθόνη προς χρήση (την οθόνη 3 δηλαδή).

Στο σπίτι λοιπόν θέλω να μπορώ (αν γίνεται) να χρησιμοποιώ την οθόνη που έχω για το desktop σαν δεύτερη όταν συνδέω το Laptop για δουλειά. Το Laptop είναι ένα Dell με θύρα Thunderbolt 3 και για την σύνδεση χρησιμοποιώ καλώδιο USB-C (Thunderbolt) με την ελευθερη (DisplayPort) θύρα της οθόνης.

Το πρόβλημα μου είναι πως έτσι, αν και έχω εικόνα στην οθόνη (του Desktop) δεν είναι ανεξάρτητη, είναι δηλαδή σαν mirroring του Laptop. Και αν μπω στα properties εικόνας των Windows η οθόνη εμφανίζεται σαν 1|2.

Μπορεί να γίνει τίποτα?

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Πατωντας win+p δεν σου δινει τη δυνατοτητα επεκτασης? Δεν θυμαμαι τι αλλες επιλογες εχει, αλλα εχει σιγουρα duplicate και extend.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, jim_p είπε

Πατωντας win+p δεν σου δινει τη δυνατοτητα επεκτασης? Δεν θυμαμαι τι αλλες επιλογες εχει, αλλα εχει σιγουρα duplicate και extend.

Να το δοκιμάσω. Υποθέτω πως τον συνδυασμό αυτόν τον πατάς στο desktop και πως το Win που λες είναι το κουμπί των Windows στο πληκτρολόγιο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στις ρυθμίσεις οθόνης των windows,κάτω-κάτω, στην επιλογή Multiple displays, άλλαξε το

"Duplicate these displays" σε "Extend these displays"

image.png.096631b3c59bc2109e13fde1c6872e92.png

Επεξ/σία από solution1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, hoakin1981 είπε

Να το δοκιμάσω. Υποθέτω πως τον συνδυασμό αυτόν τον πατάς στο desktop και πως το Win που λες είναι το κουμπί των Windows στο πληκτρολόγιο?

Το λαπτοπ δεν θες να βλεπεις στις 2 οθονες? Αρα τον πατας στο λαπτοπ. Και εννοειται οτι εχεις ηδη συνδεδεμενη την οθονη σε αυτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, hoakin1981 είπε

To ποστάρω εδώ γιατί δεν είμαι σίγουρος αν ανήκει σαν θέμα στις Οθόνες ή στα Laptop.

Έχω από την δουλειά ένα laptop το οποίο στο γραφείο συνδέεται με dock και εν συνεχεία με 2 οθόνες.

Οι οθόνες είναι ανεξάρτητες, 1 και 2 και θεωρητικά αν θες ανοίγεις το καπάκι στο Laptop και έχεις και την εκεί οθόνη προς χρήση (την οθόνη 3 δηλαδή).

Στο σπίτι λοιπόν θέλω να μπορώ (αν γίνεται) να χρησιμοποιώ την οθόνη που έχω για το desktop σαν δεύτερη όταν συνδέω το Laptop για δουλειά. Το Laptop είναι ένα Dell με θύρα Thunderbolt 3 και για την σύνδεση χρησιμοποιώ καλώδιο USB-C (Thunderbolt) με την ελευθερη (DisplayPort) θύρα της οθόνης.

Το πρόβλημα μου είναι πως έτσι, αν και έχω εικόνα στην οθόνη (του Desktop) δεν είναι ανεξάρτητη, είναι δηλαδή σαν mirroring του Laptop. Και αν μπω στα properties εικόνας των Windows η οθόνη εμφανίζεται σαν 1|2.

Μπορεί να γίνει τίποτα?

Ευχαριστώ

εδω και πολλα χρονια μπορεις να συνδεσεις και 2η (και κατα περιπτωσεις και 3η οθονη) και να δουλευεις.  

οταν συνδεσεις και την 2η οθονη στο λαπτοπ, πας στις ρυθμισεις οθονης, οπως παραπανω σου ειπε και ο φιλος, και απλα επιλεγεις σε τι MODE(=κατασταση-ρυθμιση)  θες να τις βαλεις να λειτουργουν.  

η μια ειναι DUPLICATE, που σημαινει οτι και οι 2 οθονες θα δειχνυν τα ιδια ακριβως πραγματα. 

η αλλη ειναι EXTENDED, που σημαινει οτι επεκτεινεις την επιφανεια εργασιας που εχεις προς την 2η οθονη. 

στην AMD παλιοτερα, μπορουσες και να κανεις οσες οθονες ειχες (απο 1 εως 6..)  ως ενιαια επιφανεια εργασιας, με το EYEFINITY.  νομιζω οτι το εχει ακομα στις ρυθμισεις των Adrenalin. 

Επεξ/σία από cabdik

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...